sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kattimaisuuksia

Kaunista sunnuntai-iltaa! Kaikki talon miehet vetäyty sohvalle nukkumaan päikkäreitä, niin nyt on mun hyvä aika suoltaa lisää täytettä internettiin. Tänään haettiin myös vähän lisää talon täytettä huutokaupasta. No oikeesti ei ostettu juuri mitään! Rahkaäijä osti vuoden -58 Tekniikan maailmoja ja mää ostin bambusta tehdyt tikkaat. Mulla oli niistä pieni huutoskaba vieressä istuvan ukon kanssa, mutta mää vein voiton ja äijä kuiskas mulle sen jälkeen, että "sää sait ne kun oot niin mukava likka." Näin tässä 16 euron sijoituksessa vahvan potentiaalin kissojen kiipeilypuun osaksi. Kun vähän päällystää tikkaita vaikkapa köydellä, pitää tassu siinä paremmin.
Mulla on muutenkin mielessä viis vaille sata projektia ja ideaa, joita voitais tänne uuteen kämppään tehdä. Osa jää ihan varmasti vaan ajatuksen tasolle, mutta yksi jo toteutettiinkin. Rahkaäijä oli jossakin nähnyt. että vanhasta auton renkaasta oli tehty kissalle nukkumapaikka ja jostain kumman syystä meillä on vanhoja moottoripyörän ratarenkaita vaikka muille jakaa. Vähän väriä paukkupullosta ja virkkuukoukku käteen, niin kohta meillä olikin jo kissanpesä. Renkaan sisään laitoin pehmusteeksi vanhoja lakanoita.
Ei kovin kaunis olohuoneen koristus. Vielä.
Porausammattilainen työssään. 
Morjes kuinka hieno! Paitsi, ettei Leo tykkää siitä.

Mutta Leoko tykkää!
Sen lisäks, että multa sujuu nyt hyvin nää kotoiluhommat, myös salihommat sujuu! Mulla on tässä viikon, parin aikana ollut sellanen olo, että nostan kaiken, mitä tankoon kehtaa pistää. Perjantaina penkkasin iltapuhteiksi 4x55 kg ja kyykkäsin 3x72,5 kg ja molemmista olen aivan iloinen. Näkisin, että penkissä kuudenkympin ykkönen on ihan otettavissa jo.
Perjantai-iltana tyylikkäästi podaamassa.
Mulle heitettiin salilla, että kannattaisi huvin ja harrastuksen vuoksi osallistua opiskelijoitten voimanoston SM-kisoihin marraskuussa. Se kiinnostaisi aika paljon, koska joka tapauksessa ajattelin joulukuussa osallistua meidän salin voimanostokisoihin, niin kai kahdet kisat menis ikään kuin samalla vaivalla. Mutta toisaalta en tiedä, haluanko sittenkään ihan SM-kisoista alottaa kisauraani. :D Sitä paitsi suunnilleen saman verran penkkaavat ja maastanostavat naiset kyykkään yleensä 15-25 kiloa enemmän kun mää. Mietin vielä. Olen sellanen tekis mieli, mutta kun ei -tyyppi toisinaan, niin päätökset on vaikeita!
Mun uudet reenikalsarit on parhaat! Vaikkakin salilla jo epäiltiin, että oon nylkenyt kissat niihin.
Meillä syödään Fastin proteiinipuddingia ja tässä päivänä eräänä bongasin kaupasta saman lafkan proteiinipannarijauhetta. Se oli mulla jo ostoskorissa ja mutta sitten mietin, että miksi syödä kallista proteiinipannaria, kun voi syödä ihan tavallista pannukakkua? Kun syö muutenkin paljon, niin proteiinit tulee varmasti täyteen, ettei sitä tarvii enää pannukakkuun tunkee. Perjantai-iltana tehtiin uunipellillinen pannaria ja se ei pahemmin ehtinyt jäähtymään, kun se oli jo syöty.
Pannukakun ja mansikkahillon pyhää liittoa ei voi mikään pilata.
Huippusalainen ja melko vähärasvainen resepti, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle jo satojen vuosien ajan löyty netistä.
Kissat jo vähän yritti keulia tuolla aiemmin, mutta nyt alkaa viralliset Leo(ko)-uutiset!

  Tulitauosta huolimatta taisteluita!
Kolmas maailmansota on levinnyt myös Messukylään, jossa toisiaan vastaan taistelevat Kouvolan vahva Putin eli Leo ja Jyväskylän separatisti eli Leoko. Alkuviikosta nähtiin rajuja ja äänekkäitä yhteenottoja, mutta loppuviikosta taistelu on ollut jo hyvin leikkisää ja molemmat ovat painissa mukana. Vaikka Leo onkin yleensä hyökkäävä osapuoli, tulee Leokon suunnalta taitavaa provosointia ja tassulla naamaan lätkimistä. Toisinaan ulkopuoliset rauhanneuvottelijat ovat menneet taisteluihin väliin, koska asetelma on hieman epäreilu, kun toinen painaa 2 kiloa ja toinen 5 kiloa.
Välillä täytyy ottaa vähän lepoa, että jaksaa taas taistella.
Leokon pohjaton maha vetää mitä tahansa!
Jo viime viikolla liikkui villejä huhuja rahkakatista, mutta nyt kuvat todistavat väitteet todeksi! Leoko ei ole erityisen merkkiuskollinen, vaan niin Valio kuin Erhmannkin kelpaa.
Leoko on tähän mennesä käynyt maistelemassa palvelusväen lautaselta rahkan lisäksi riisiä, juustoa, hernemaissipaprikaa, kanaa ja jopa leipää. Pentu söisi ihan mitä tahansa jos sitä ei yhtään rajoittaisi ja etenkin kuinka paljon hyvänsä. Kun oma ruokakuppi on saatu tyhjäksi, siirrytään Leon kuppia tyhjentämään. Sillä ei myöskään ole väliä, kuinka paljon ruokaa on tarjolla, koska kaikki syödään. Talon uusi motto onkin, että syö ruokasi, tai Leoko syö sen!

Saunakissa nauttii lämmöstä -katso rohkea kuva saunasta!
Leokosta on kuoriutunut todellinen elämästä nautiskelija, koska ruuan lisäksi nuori herra tykkää saunasta. 
Hei, laita se ovi kiinni nyt tai lämpö karkaa!
Leoko tulee saunaan meidän kanssa ja loikoilee lauteilla ja kun on aika mennä vilvottelemaan, se saa valjaat ympärilleen ja mennään kaikki kolme istuskelemaan pihakeinuun. Leoko tietää jo mikä meininki on saunaulkoilussa ja istuu ihan rauhassa sylissä, kunnes on taas aika mennä saunaan. Ja se on viimeinen meistä, joka saunasta lähtee! Toivomme, että myös Leo ymmärtäisi jossain vaiheessa saunan ihanuuden ja liittyisi seuraamme.

Leo(ko)-uutiset kiittää jälleen lukijoita ja toivottaa kissamaista ensi viikkoa! (Ja jos luulit, että olet ainoa, jolta menee sekaisin, että kumpikos nyt oli Leo ja kumpi Leoko, niin et ole ainoa. Meillä noin joka toinen lause alkaa sanoilla "Leoko... eikun siis Leo, eikun Leoko!".)

20 kommenttia:

  1. Näyttäisi siltä että olet saanut mitä halusitkin: Leoko näyttää tossa rahkapurkkikuvassa IHAN Leksalta. Ja sitten vielä vinkki Leksan Pääkouluttajalta: syy miksi Leksa on niin syliperso kissa, on se, että sitä on vaan pidetty niin hemmetisti sylissä pentuna ja lellitty se ihan puhki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä oikein hämmästyn, kuinka Leksamaiset eleet ja käytös Leokolla on. Aby on aina aby! Mää muistan ton vinkin ja yritän sitä jatkuvasti toteuttaa, että saan todellisen Leksan kakkosen itelleni. ;)

      Poista
  2. Jos multa kysytään (ja miksei kysyttäisi?), niin musta sun pitäisi ehdottomasti mennä niihin kisoihin.

    Mun kanssa oli samassa trithlonkoulussa jokunen vuosi sitten yksi yli nelikymppinen supertäti, joka aloitti triathlonuransa juuri ikäluokkien SM-kisoista. Siinä iässä ei kuulemma ole enää aikaa puuhastella kuntosarjoissa.

    Eikös kandi ole opiskelijaskenessä vähän samanlaisessa asemassa? Its nau or nevö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai sulta kysytään! Ja toi on hyvä asenne, että mitä sitä nyt mennä puuhasteleen johkin kuntosarjoihin, jos SM-sarjaankin on mahdollista mennä.:D Mää harkitsen vielä, mutta ei se ihan hullulta kuulosta. Ajatustyö jatkuu!

      Poista
  3. Iiiihhhana pentu! Leonardo on jo niin kaavoihin kangistunut tuossa yhden vuoden iässä, mutta Leokosta sä saat koulittua vielä vaikka mitä. Mäkin sain vaan kissahaistatteluja kun koitin seitsenvuotiaalle hyvää hyvyyttäni keksiä (omasta mielestäni) kivoja makuupaikkoja :)

    Mä en malttais uskoa että toi proteiinipannari olis yhtä hyvää kuin vehnäjauhoversio. Miksi pitäisi muutenkin ikäänkuin huijata itseään kun oikeesti tekee sitä mättöä mieli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voin kouluttaa Leokosta vaikka mitä! Ei vaan, oikeesti hain tänään kirjastosta naksutinkoulutus-kirjan ja luulen, että se on aika hyvää aktivointia näille veijareille. Vaikka Leoko sählää ihan hirveesti, silti tuntu, että se sai jo nyt kiinni homman juonesta.
      Se on ihan ittensä huijaamista syödä jotain proteiinipannaria. Sen kerran kun syö pannaria, niin se varmasti voi olla ihan aitoo kamaa!

      Poista
  4. Voi saunakissat! Meidän kisut kyllä karkaa heti saunaan jos vain unohdan sen oven auki suihkun jälkeen. Siis kylmään saunaan. Toki kelpaa myös ehdottomasti ylin laude sen jälkeen kun ollaan saunottu, eli ns. jälkilämmöissä lekotellaan. Mutta meidän kanssa ei ole kumpikaan uskaltanut löylyihin! Jos puoliväkisin yritetäänkin kissa istuttaa lauteille, niin säikähtää perseettömäksi viimeistään siinä vaiheessa kun heitetään vettä kiukaalle. Myös kohiseva tulipesä on jotenkin pelottava, hiljainen hiillos paljon mukavampi (siellä jälkilämmöissä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että moni kissa yhdistää sen löylyn äänen siihen, että se on vettä ja siinä voi kastua. Leoko säikähti pari ekaa kertaa löylyn heittoa, mutta nyt se ottaa sen jo aivan iisisti. Tiedän kylläkin monta kissaa, jotka justiinsa viihtyy niissä jälkilämmöissä. Ei se olis itekään hullumpaa ottaa päikkäreitä sellasen vähän lämpösen saunan lauteilla. :D

      Poista
  5. Apua, superhypermegagiga-ihania kissoja!! Mää en kestä <3 Ja kisoihin vaan, niissä voi (ekoilla kerroilla) ottaa ihan leikkimielellä ja kokemusta keräten, vaikka jäisi vikaksi :) Se asenne ainakin itsellä on, joskin eri lajien kuin voimailun kohdalla. Ja edelleen, loistavaa juttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Mä herään vieläkin joka aamu ihan sillain, että voiko nää ihanuudet oikeesti asua meillä! Nytkin Leoko istuu sylissä. :))
      Kokemuksena se varmasti oliskin tosi hyvä, sitten ainakin tietää onko se oma juttu ollenkaan. Ei sen urheilum tartte olla niin vakavaa!

      Poista
  6. Mua kyllä inspiroi (henkisesti, ei tekojen asteelle saakka) toi sun luovuus ja käsillä tekemisen taito :)! Mä nään vaan autonrenkaan, mutta sä tuosta noin vaan teet siitä kissanpesän, huippua! Kissat ruukaa usein muuten olemaan aika hitaasti lämpeneviä, eli just kun oon heittänyt toivoni jonkun pesäpaikan suhteen, niin katit alkaa melkein tapella siitä. Että ehkä se Leokin löytää tuon renkaan vielä jossain vaiheessa.

    Ja onpa muuten kätevää, että rahkapurkista ei mene milligrammaakaan hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, vähän oon nyt otettu, että voin inspiroida, edes sitten henkisesti! Mä en koe itteeni erityisem taitavana käsillä tekijänä, mutta luovuus ja mielikuvitus onneks vähän paikkaa taitojen puutetta. :D
      Leon lempinukkumapaikka on kiipeilypuun huipulla korissa, sieltä on hyvä vartioida maailmaa. Toi rengas on varmaan sen arvolle ihan liian matalalla!
      Mää oon kaikki nää vuodet surrut hukkaan heitettyä rahkaa, jota en saa kaavittua ulos purkista, enkä kehtaa kuitenkaan nuolla sitä sieltä, niin onneks Leoko paikkaa tilanteen!

      Poista
  7. Hyvältä näyttää autonrengas paremmassa käytössä nyt mitä alun perin ollut.

    Kisoihin vaan rohkeasti se on aina hieno tunne kun oma palkintokaappi saa täytettä. Pitäisiköhän taas yrittää itsekin uudelleen salitreenit jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva, kun pystyi hyödyntään "jätettä", toikin rengas olisi johkin kaatopaikalle varmaan ajan kanssa päätynyt.
      Mää en vielä palkinnoista kauheesti uskalla haaveilla. Salitreeni kannattaa ihan senkin takia, että pysyy toimintakyky hyvänä ja saa pidettyä lihaskuntoa yllä, eli kannattaa yrittää! :)

      Poista
    2. 2007 tuli oman "huippu-urheilu" uran huippu kohta, veteraanien Suomen mestaruus ja siitä sitten alamäki alkoikin.

      Renkaasta tuli vielä mieleen, että jos löytyisi vastaava rengas mallia maansiirtokone voisi siitä saada oman käyttöönkin sängyn.

      Kyllä L & L saavat olla tyytyväisiä henkilökuntaan :-)

      Poista
    3. Äläs nyt, vielä voi olla kuule edessä loistava tulevaisuus!

      Olis kyllä tosi hieno tehdä jostain oikein isoista rengaista ihmisen kokoset lepotuolit tai sängyt, traktorin renkaasta vois vaikka tehdäkin!

      Tyytyväisiltä vaikuttavat ainakin nyt, kun vetävät kilpaa lihaa ruokakupeilla. :D

      Poista
  8. Voi että mitä kissajuttuja, en kestä :D vihreä autonrengas kissanpediksi ja saunas eka saunas vika :D
    Ja toi Rahkaäijän salipaita oli aika cool ;)

    Hei oon ihan samaa mieltä ton pannukakkujutun suhteen! Mun mielestä toi pätee varsinkin jäätelössä. Sellasesa pienestä maitojäätelötuutista ei tuu kuin paha mieli, kunnon kermajäätelöä sen olla pitää! Et mun mielestä arkena syödään tavallista ruokaa ja jäätelö ei sillon kuulu siihen, mutta sitten kun on jäätelön aika niin siitä pitää ottaa kaikki irti :D
    Ja sitten toi "Syö ruokasi tai Leoko syö sen!" Haha, mä niin tiedän ton, meidän koiran oli ihan samanlaisia :D

    Ja menet vaan siihen kisaan! Mieti miten sua harmittaa jälkeenpäin kun kisapäivänä kyykkäät kotisalilla voittotuloksen :/ aina pitää katua tehtyjä asioita, ei tekemättä jätettyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaäijällä ei ole enää lupaa pitää muita salipaitoja, toi on niin hyvä! ;)

      Mä en kans harrasta mitään kevyt/maitojäätelöitä, vaan sen pitää olla just sellasta kunnollista, missä on mielellään vielä jotain sattumia. Yhden kesän olin jäätelökioskilla töissä ja siellä totesin, ettei ole muuten kevytjäätelöistä mihkään! Sorbetit menettelee toisinaan.

      Äskenkin Rahkaäijä joutui vahtimaan puurolautastaan, ettei pentuahmatti tunke apajille. Joillekin eläimille tuntuu kelpaavan ihan kaikki, mutta kasvaa ainakin isoks. :D

      Mulla on vieläkin harkinta kesken, eniten melkein pelkään, että mokailen, enkä osaa nostaa merkeistä, mutta eiköhän sitäkin ehtis tässä vielä harjotteleen!

      Poista
  9. Repesin tolle 'saunas eka, saunas vika'! Just paras.

    VastaaPoista