keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Rahkamuijan asuntomessu-spesiaali

Moni varmaan miettii, että pitäisikö lähteä Jyväskylään asuntomessuille, mutta säästän kaikilta vaivan ja kerron parhaat palat, niin kenenkään ei tarvii lähteä sinne ruuhkaan pällistelemään kolmekymmentä samanlaista olohuonetta.
Alueella olleella lintujen asuntomessuilla oli tuoreita näkemyksiä olohuoneista.
Rahkaäijää oli vähän vaikea taivutella mukaan asuntomessuille (justhan sitä kaks vuotta sitten käytiin!), mutta sain onneksi kampitettua mukaani työkaverini Päivin. Heti kärkeen tehtiin hirvittävä amatöörivirhe ja kurvattiin viralliseen messuparkkiin, joka laihdutti lompakkoa kahdeksalla eurolla ja jälkeen päin huomattiin, että 100 metrin päässä olevan Prisman parkkipaikat olisivat olleet ilmaisia ja kiekottomia.
Sikakalliilta parkkialuleelta lähti turistibussi kohti asuntomessu-aluetta ja kun oli maksettu ittemme ineen, ensimmäisenä köllähdettiin messuteltassa olleelle neljän tonnin sänkyyn ja firman myyjä alkoi heti hieromaan kauppoja sängystä meidän kanssa.
- Joo, ei tartteta kiitos, voidaan ostaa kaikki sängyt Ikeasta.
- Niin, mutta siellä ei myydäkään mitään testivoittajia.
- Mutta siellä myydään hintavoittajia.
Anni vs. sänkymyyjä 1-0.
Löysin heti puutarhanäyttelystä pihan, joka oli mun mieleen!
Satamassa oli kasvimaa...
Joka oli luotu leuatusta varten!
Koska me oltiin kapinallisia, kierrettiin alue "väärään" suuntaan ja alotettiin 13-kerroksisesta kerrostalosta alueen perällä. Talo oli ihan meren... eikun siis Jyväsjärven rannalla ja ylös pääsi "elämyshissillä", joka oli rämisevä ja tärisevä rakennushissi. Hieman jännitin, että synnyttääkö vieressäni seisova jalkapallomahainen nainen nousun aikana.
Elämyshissistä oli tarjolla vain näköaloja vain hyvin rajoitetusti pienistä rei´istä.
Ylhäällä ensimmäisestä kämpästä alkoi neljä tunnin jatkuva huokailu "Ah, tää on tosi ihana. Tän kyllä ottaisin meille".
Mieti, jos kuumana päivänä avaisi ton koko lasiseinän ja sitten vahingossa keikkuisi tolla tuolilla ja horjahtaisi taaksepäin.
Täällä varmaan hiotaan pisneksiä viskin ja sikareiden kanssa. 
Bond-tyttö valmiina!
Minkä takia meidän parvekepuutarha ei näytä tältä?
Tämmösen yhden voi toimittaa Tampereelle kiitos!
Mahtuukohan esimerkiksi Ice spiker pro -renkaat  tähän telineeseen?
Porokolarin sattuessa tulisi rumaa jälkeä. 
Jaa täällä on muitakin! Ja keskelle käytävää oli tietysti pakko jäädä aina sitomaan kengännauhoja, kaivamaan nenäänsä tai ottamaan valokuvia tapetin kuvioinnista.
Hei onks monta taloo vielä jäljellä?!?
Testasin täysistunto-ominaisuuksia. 4/5.
Tällä jäbällä oli messujen paras työ!
Näin itseni niin vahvasti tällaisessa riippukeinussa torkkumassa voimaunia ennen reeniä, että oli pakko ostaa samanlainen. Tietenkin vihreä-turkoosina!
Päivi ehdottomasti kielsi mua menemästä tuonne altaaseen, vaikka siitä olisi saanut niin hyvän kuvan!
Öörrrrr!
Kukaan ei varmaan huomaa, jos vaan jään tähän?
Ei enää löylyä!
Pylly pystyyn ja puttaus kohdalleen!
Meillä tossa roikkuis kaikki sukat.
Etukäteen mua kiinnosti kaikki mahdolliset kotikuntosalitoteutukset, joita messutaloihin oli tehty. Muistaakseni kolmesta löysin jonkinlaisen kuntosalivirityksen. Muutamassa se oli tuollain kaappi, jonka avaamalla sai esiin monitoimihärpäkkeen. Mä en ihan vielä tavottanut sitä ajatusta, että jos pistetään 600 tonnin talo kaikilla herkuilla ja sinne halutaan myös kuntosali, niin miksi pitää tyytyä tollaseen rimpulaan kaappiviritelmään?
Tadaa!
Koottava kahvakuula, jännä!
 Yhdessä talossa oli kuitenkin kuntoiluhuone, jonka määkin kelpuuttaisin! Pienillä lisämauisteilla tietenkin.


Koska liikkeellä oli kaksi Ikean tätiä, piti tietysti bongata kaikkea mahdollista sinisestä laatikosta haettua.
Astioita ja muita keittiötarvikkeita...
Petivaatteeita ja päiväpeittoja...
Mattoja...
Ja muovituoleja. Näistä en sano mitään.
Neljänkymmenen kohteen jälkeen kaikkeen uuteen ja hienoon turtui ja viimeiset talot lähinnä juostiin läpi ja jätettiin yläkerrat väliin. Suurin osa taloista oli sellasia, että voisin muuttaa vaikka heti, mutta silti ei voi kun ihmetellä, että kuka ne kaikki 300 neliötä siivoaa ja kuinka helposti pankista saisi 650 000 euron lainan? Ja eikö 10 neliön vaatehuoneessa voisi kolttujen sijaan säilyttää vaikka polkupyöriä?
Peiliselfie joka talossa. Hyvä reissu, mutta tulipahan tehtyä!
Rahkalaskuri: 926

11 kommenttia:

  1. En ole ikinä jaksanut selata läpi asuntomessuraportteja mutta tämän jaksoin. Isäm maallinen golf-terassi ois kyllä päheä.

    Enpä oo koskaan ollut asuntomessuilla mutta vuonna 2018 voin lähteä mukaan hassuttelemaan. Tervetuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongasin siellä messuilla muutaman aivan sisutusbloggaajan näköisen ihmisen järkkärin kanssa, mutta jostain kumman syystä kuvasin ihan eri asioita kun ne, mutta ehkä se olikin jutun salaisuus. :D
      Vähän kyllä naamapalmua iski, kun näin ton jellonan tuolla seinällä. Öh...

      Piti googlettaa, että missä messuillaan 2018, vaikka melkein arvasinkin jo. Kai tontti on jo varattu?

      Poista
  2. Kiitos koosteesta! Itsellä ei hermo kestäisi mennä paikan päälle ihmispaljouteen.

    Itselläni heräsi epäilys tuosta Wixu-pyörätelineestä, että onkohan se sittenkään niin viksu. Mun mielestä puolet pyörätelineistä haluaa raiskata mun etupyörän levyjarrun joka onkin jo vähän vääntynyt..
    Sali joka tulee kaapista ulos..hmm..tyypeille, jotka eivät voi myöntää treenaavansa kotona jolloin sali pitää saada piiloon, ehkä? :)

    Mä tykkään noista muovituoleista! En ole kyllä saanut ostettua yhtäkään kun en tiedä minne laittaisin, mutta jostain syystä kaikki muovikrääsä miellyttää mun silmää. Niin kestävää ja pestävää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa katoin tuosta pyörätelineestä. Olen alkanu suosiolla parkkeeraamaan pyörän takarengas eellä, ku suurin osa telineistä (ainaki Oulussa) on semmosia, että jarrulevy ei tykkää. Samalla saa takarenkaan lukittua telineeseen.

      Poista
    2. Välillä meinas kieltämättä vähän hermo kiristyä ruuhkassa, mutta se oli hinta joka kokemuksesta oli maksettava. :D
      Mä epäilen kanssa, että tommoset rääpälekotisalit on joillekin kaappikuntoilijoille!

      Ja mitä tulee noihin pyörätelineisiin, niin samaa mieltä teidän kanssa. Varsin terävältä ja levyjarruvaaralliselta näyttää! Hyvä vinkki toi takapyörä edellä parkkeeraminen, siitä on vauhdikas lähteekin. :D

      Poista
  3. Joku oli jättäny painot penkkitankoon! Luulis ettei kotisalilla tapahtus semmosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä aika nolo moka! Mutta syyllisen löytäminen on helppoa, jos käyttäjiä on esimerkiksi kaksi ja itse tietää olevansa syytön.

      Poista
  4. Mahtava postaus - kiitos, nyt mun ei tarvi ihan heti lähtee tonne asuntomessuilemaan. Oman kodin laitto on sen verran kesken, että ei oo kiire tuonne saamaan ties mitä ideoita... kauan teillä kesti kiertää tuo alue?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin olisi kieltämättä ollut parempi pysyä kotona, kun muutto lähestyy uhkaavasti. Mutta toisaalta sinne pystyi menemään hyvillä mielin, kun tiesi ettei ole juuri mihinkään varaa. :D Meillä meni suunnilleen neljä tuntia ja yksi jäätelötauko pidettiin, mutta muuten laukattiin aika tehokkaasti talosta taloon.

      Poista
  5. Kiitokset MeNaisiakin kattavammasta asuntomessuraportista. Nyt mun ei tarvii mennä sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mää arvaan, että et olisi mennyt muutenkaan. ;)

      Poista