maanantai 14. heinäkuuta 2014

Neitsytmatka

En enää ikinä lyö vetoa. Ei mennyt rahat, mutta tämä oli varmasti kirvelevämpi tappio, jos mahdollista. Löin Rahkaäijän kanssa vetoa jalkapallon MM-kisojen voittajasta ja mää hävisin, joten puunaan vessan ja kylppärin kiiltävän hohtavaan muuttokuntoon. Suosituksia hyvistä vessanpesumyrkyistä otetaan vastaan!
Kun Saksa teki maali, samaistuin vahvasti Herra Hakkaraiseen.
Maaliskuun 16. päivä ostin uuden maantiepyörän ja vihdoin eilen, heinäkuun 14. päivä sain sen ajoon. Kolmannesvuosi katoaa yllättävän nopeasti!  Rahvèlon  maalaminen oli pitkä, työläs ja kallis projekti ja pyörän kokoaminen vei aikansa, kun sitä tehtiin pieniä pätkiä kerrallaan ja lopulta vielä katkesi vaihdevaijeri. Mutta nyt se on ajokunnossa ja voi vitsi, että se on ihana ajaa! Stemmi on liian pitkä ja satulaan tarvii hakea vielä kunnon säädöt, mutta silti se lentää eteenpäin. Polkematta.
Messukylä gangsta hood!
Rahvèlon neitsytmatka suuntautui Kangasalle. Vehoniemessä ei valitettavasti tarjoilla munkkeja enää iltayhdeksältä, joten poikettiin Kaivannon kanavan vieressä olleessa kahvilassa. Munkeille plussaa ohukaisesta muodosta, joka takaa erittäin rasvaisen olemuksen!
Vähän sokeria koneeseen, niin taas kulkee!
Sitten pieni kypäräsaarna. Jokainen pyöräilija, joka tulee vastaan ilman kypärää, on mun silmissäni potentiaalinen ehdokas Darwin-palkinnon saajaksi. Mä en keksi yhtäkään syytä, minkä takia kypärää ei voisi käyttää ja jos sen käyttö ei kiinnosta, niin sitten ei kannata ajaa pyörällä. Lyhytkään matka ei ole mikään syy, koska ei se kysy matkan pituutta milloin kolisee. Eikä myöskään se ole mikään syy, että osaa ajaa pyörällä tai polkee vaan hiljaa, koska joku muu voi mokata, auto tulee kylkeen tai säntäilevä muksu hyppää eteen. Tai kesäsandaali lipeää polkimelta ja polkija lentää tangon yli kaaressa kyljelleen maahan, kuten mulle kävi kerran lapsena. Silloin oli kypärä ja se oli aikamoisilla naarmuilla kaatumisen jälkeen. Sen jälkeen Anni on pitänyt kypärää ja pitää myös jatkossa. Ja huomauttelee kypärättömyydestä myös muille. Ja joskus joku haluaa nyt nillittää, että ei kypäräkään aina pelasta, niin samalla argumenttilla voi ottaa pois laivoista pelastusveneet ja lentokoneista laskuvarjot, koska nekään ei aina pelasta.
Rahkaäijä osti multa  Rahvèlon mukana tulleet vanteet ja onhan ne nyt aika päheen näköiset! 
Tämmösiä kuvia tulee, kun kameran linssi on hiestä kostea. 
Kypärät päässä me poljettiin Kaivannosta pienen lenkin kautta Jankaan, koska tiedettiin, että siellä on kauppa, joka armeliaasti myy jäätölöö aina ilta yhteentoista asti. Mä asuin useamman vuoden Jankassa ja mentiinkin syömään jätskit leikkipuistoon, jossa fiilistelin vanhoja aikoja. Silloin puistossa kylläkin tehtiin jotain muuta, kuin syötiin jäätelöä pyörälenkin tauolla...
No ei oikeasti ihan noin montaa kerralla!
Rahkaäijä söi kaktusjäätelöä  ja ennakkoluuloistani huolimatta se olikin aika hyvää!
Vaikka nykyään kaikki lihaskuntoreeni on kovassa huudossa ja sitä itsekin teen, niin kyllä musta on hienoa, että on myös kestävyyskuntoa. Vaikka en ollut ajanut maantiepyörällä kunnon lenkkiä sitten viime syksyn, tollanen kolmen tunnin rauhallinen iltalenkki meni tosi mukavasti ja kevyesti. Johtunee varmaan siitä, että muilla pyörillä on tullut hinkattua senkin edestä.
Veikkaan, että monella on airoopista liikuntaa kohtaan pieni kauhu, koska se aloitetaan tauon jälkeen aina hirveällä höökillä ja sitten tuntuu tosi pahalta ja aina on muka pakko mennä täysiä. Ja sitten vielä sekin, että viime aikoina airoopinen on saanut leiman pakollisen pahana, jota täytyy tehdä, kun laihduttaa. Ja mieluiten aamuisin tyhjällä vatsalla. Totta kai se juoksu ja pyöräily tuntuu aivan karmeelta, kun revitään suoraan sängystä lenkille ja ruokaa syödään niin vähän, että energia ei millään riitä enää airoopiseen. Mutta kyllä hyvä kestävyyskunto palkitsee ja tekee arjestakin aika tavalla helpompaa!
Halpa kesätatska!
Tänään oli kyllä Rahkamuijalle aivan ennenkuulumaton saarnavaihde päällä, mutta menköön tämän kerran! Mutta mitä mieltä just sää oot? Voittiko oikea maa potkupallokisat? Onko graffitit hienoja? Käytätkö kypärää? Onko Herra Hakkaraisella jotain vakavampia ongelmia unissakävelynsä kanssa? Mikä on paras jätski? Kannattaako kestävyysurheilu? Kerro! Sinä siellä, sua tarkoitan!

Rahkalaskuri: 922

22 kommenttia:

 1. Paras voitti potkupallon! Graffitit voi joskus olla hienoja, joskus ihan skeidaa - kuten kaikki muukin taide. Käytän kypärää aina. En tiedä Hakkaraisesta mitään, kun oon niin vanha. Paras jätski - sen on tehnyt joku muu kuin Nestle ;-), varmaan se on jokin Minettin sorbetti, mutten nyt osaa sanoo, mikä. Kestävyysliikunta kannattaa aina, -urheilusta en ole niin varma. Yleensä sillä pääsee paikasta toiseen. Rautoja nostellaan yleensä jossain hikisessä luolassa. Totta, hikisessä luolassa voi harrastaa kestävyyttäkin. Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään aina, jos taide on esittävää, oli se sitten graffitteja tai veistoksia. Mutta joku järki pitää olla! Määpä taidan seuraavaksi testata Minetiltä jotain sorbettia, kun olen nyt kuullut niistä hyvää useammaltakin.
   Kestävyysliikunnassa on se hyvä puoli, että silloin (melkein) aina pääsee ulos! Määkin ulkoilisin aika paljon vähemmän, ellen pyöräilis.

   Poista
 2. Kypäriäkin löytyy kaikenlaisia jänniä: enemmän tai vähemmän kokoonmeneviä, vaihdettavilla päällyksillä yms jos ihan perinteisin ja urheilullisimman näköinen kypärämalli. ei nappaa. Closcan on aika söpöjä: http://closca.co/en/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi noiden Closcan kypärien käyvän vähän nirsommillekin! Ei sen aina tosiaan tarvitse olla mikään sporttipotta.

   Poista
 3. Potkupallosta en tiedä tuon taivaallista eli menee aivan sama kategoriaan kuka voitti :D Suomessa näkee vähemmän oikeasti hienoja graffiteja.
  Hyvä, että saarnasit kypärästä, koska itse pidän välillä samanlaista narinaa asiasta. Typerintä on, kun näkee ja kuulee vanhempien motkottavan lapsilleen kypärästä ja lähtevät sitten itse ilman...
  Hakkaraisen pitäisi varmaan mennä terapiaan ja syödä vähän masennuslääkkeitä, jos ei muuta niin varmuuden vuoks, ku ties mikä trauma siellä taustalla aiheuttaa moista käytöstä :D
  Paras jätski... Pantteri tuutti ja magnumin uus hopeinen shamppikalja jätski! OMNOMNOM.
  Kaikki urheilu/liikunta kannattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypäräsaarna on aina paikallaan, vaikka tuntuukin hassulta "narista" moisesta itsestäänselvyydestä. Ihan samaan olen kiinnittänyt huomiota, ei tarvitse vanhempien ihmtellä 10 vuoden päästä, että minkähän takia ne lapset ei enää pidä kypärää. Mallioppiminen ja niin edelleen.
   Mä lähtisin kanssa veikkaamaan, että mr. Hakkaraisella on syvempiäkin traumoja, jotka kannattaisi hoitaa pois. Voisiko Mauri Kunnas järjestää Hakkaraisen seuraavassa kirjassa jonnekin terapiaan?
   Pantterituutti on tosi hyvää, mutta toi Magnum kuulostaa suorastaan epäillyttävältä...

   Poista
 4. Oikee maa voitti potkupallossa. Pelas niin vahvasti joukkueena ja maalissa oli kisojen paras pelaaja.
  Graffitit on monesti hienoja, ne idioottimaiset parin kirjaimen tagit taas ihan täyttä paskaa. Graffititaiteilijoista Banksyn teokset on mahtavia.
  Herra Hakkaraisella on selvästi astetta pahempi narkolepsia tai muu unisairaus. Onko se koskaan hereillä?
  Parasta jätskiä on Ben&Jerrysin tuotteet. En osaa mitään makua nostaa ylitse muiden, mutta ne vaan on mielettömiä.
  Kestävyysurheilu kannattaa aina. Voi syödä mitä vaan, kun kuluttaa paljon.

  Ja sitten kypärään. Käytän aina, koska ei tiedä milloin taas kolahtaa. Vuoden takasessa kolarissa olis voinu käydä todella huonosti ilman kypärää. Tuli taas tuosta paasauksesta mieleen itselle kolahtava paasausvideo aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=nu4QzAIayTU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon samaa mieltä, että ne kirjaintagien piirtelijät vois laittaa johonkin uuniin. Ja niitä vielä vedellään tosi tyhmiin paikkoihin! Mutta se siinä on kai ideana.
   Mää voisin syödä B&J-jätskejä vaikka joka päivä, mutta onneks ne on niin hintavia. :D
   Toivottavasti joku sen sunkin kolarin jälkeen heräsi, että kypärän käyttö kannattaa. Kun paljon ajaa, niin melkein ihme on, jos ei joskus kolise tai kaadu. Hyvä video ja vielä komea mieskin!

   Poista
 5. BMC-jätkä nuolee kaktusjäätelöä. Ehkä tuokin on jonkun fetissi.

  Sopiva sekoitussuhde kestävyysurheilua ja voimaharjoittelu on poikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki puiston tytöt (eli mää) oli aivan hulluina tohon BMC-äijään!
   Juuri näin, sekoitussuhde vaihtelee vuodenajan ja muiden juttujen mukaan, mutta kunhan kumpikin pysyy kuvioissa mukana, niin hyvä tulee.

   Poista
 6. Saksa oli paras joukkue, onneksi voitti. Kypärää käytän aina, muutama vuosi pääsin kokeilemaan äkillisen aivosairauden jälkeen aivovammaoireita ja ei kiitos niitä jos pystyn vaikuttamaan. Pahin oireista oli aloitekyvyttömyys ja se, ettei mikään tuntunut miltään. Herra Hakkaraisen unissakävelystä en tiedä, mutta oma poika käveli unissaan ja oli se aika veikeetä, silmät auki eikä tajunnut mistään mitään. Paras jätski on se syötävänä oleva. Kestävyysurheilu kannattaa ja pyöräily on hauskaa. Tänään pyöräilin urheilukentälle tekemään juoksuintervalleja ja sitten tunnin ekstralenkki kotiin. Huomenna olis tarkotus polkea huvin vuoksi naapurikaupunkiin ja toivottavasti takaisinkin. Oikeet graffitit on hienoja, töherrykset rumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena ja kuolemattomana on aina välillä vaikea kuvitella esimerkiksi sitä, että aivot ei ihan pelaisi niin kuin pitää, niin helposti tommoset asiat sivuuttaa. "Eihän mulle mitään voi käydä!" Mutta totta tosiaan, jos ja kun itse pystyy vaikuttamaan asiaan, niin se kannattaa tehdä!
   Mua melkein pelottaisi, jos kävelisin unissani, että kompastelisin tai muuten hölmöilisin. Mutta lapset kai enemmän hortoilee unissaan, kuin aikuiset.
   Hyvin vuoksi pyöräily on parasta, ei ole mihinkään kiire ja voi fiilistellä kesää!

   Poista
 7. Katoin finaalin, mutta aamulla piti varmistaa netistä kumpi voitti. Graffitin on hienoja jos ne on osattu tehdä, töherrykset on rumia. Kypärää käytän aina ja tuntemallani Herra Hakkaraisella oli enemmän ongelmia alkoholin kun nukkumisen kanssa. Kaikki on parasta jätskiä, ainakin jos on riittävän kermaista. Kevytjäätelöt maistuu puunkuorelle.
  Omakohtainen kokemukseni on, että lihasmassan kasvattaminen on helpompaa kun kestävyyden parantaminen kun lähtee nollista. Kestävyysurheilu kannattaa, vaikkakin itse harrastan (vielä) kestävyyslajien sprinttimatkoja :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahkaäijäkin kattoo paljon dokumentteja sillain, että ohjelman päätyttyä ei ole ihan varma siitä mistä puhuttiin. :D
   Toivotaan tuntemallesi Hakkaraiselle kovasti tsemppiä ja kevytjäätelöt on ihan huijausta, kun jätskiät syödään, niin sen pitää olla mahdollisimman tuhtia!
   Mulla on ollut kestävyyskuntoa aina ihan kohtuullisesti, mutta voin kieltämättä kuvitella, että on aika murskaavaa aloittaa ihan nollista. Alkuun salilla tulee kehitystä niin vauhdilla!

   Poista
 8. Minä oon sitä mieltä, että tällaset Rahkamuijan saarnaamiset on just tervetulleita. Tärkeitä asioita, eikä mitään turhaa diipadaapaa. Eli mun puolesta voit kirjottaa tällasta settiä jatkossakin! || Jalkapallossa kävi just niin, kuin ennen koko kisojen alkua veikkasin. Sanoin ihan ääneenkin, että tollasia potkupallokisoja on ihan turha ees katsoa, kun lopputulos on jo tiedossa. Se on sellanen laji, jossa monta miestä juoksee yhden pallon perässä ja lopussa Saksa voittaa. Ja just niin se meni. || Graffitit voi olla hienoja, jos ne on luvan kanssa töherretty johonkin. Sellaset turnapäiväset jutut (lue: se värkki) jossain sähkökaapeissa on kyllä kaikkea muuta kuin kauniita. || Ja mitä tulee kypärän käyttöön, niin nyt pitää tunnustaa.. mulla on, mutta en aina muista laittaa sitä päähän. Kamalaa! Tästä lähtien laitan, joo! Lupaan! || Herra Hakkaraisen ongelmista en tiiä. || Paras jätski on Classicin tän kesän uutuus, valkosuklaa-salmiakki. Ooooaaaaah <3 || Ja kyllä, kestävyysurheilu kannattaa! Mulla se intohimo on nyt ollu juoksu, mutta ei siinä pyöräilyssäkään varmaan mitään väärää oo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei mennyt saarna ihan hukkaan! Rahkaäijä hoki tota ihan samaa koko kisojen, että lopuksi Saksa voittaa. Se ärsyttää eniten, että se oli oikeassa. :D
   Kaupungeissa pitäisi olla varmaan enemmän ihan luvallisia graffiti-seiniä, niin sellanen töhertely ehkä vähenis. Tai sitten ei.
   Mä olin ehkä snadisti pettynyt siihen valkosuklaa-salmiakkiin, se valkosuklaan vähän pilas sen jutun. :D
   Ja kypärä päähän jatkossa!

   Poista
 9. Oikia maa voitti, hyvä Saksa!

  Mulla on kypärä ja käytän ku lähen pitemmille lenkeille...ongelmana on sitten työmatka (500m) tai kauppareissu (500m). Ei vaan muista laittaa päähän. Ja sitten semmonen ongelma on kans, että jos sataa vettä ja tarttis hupun päähän ettei tukka oo ihan litslits, niin se ei onnistu kypärän kans. Tai sitten mulla on liian pieni huppu.

  Tällä hetkellä paras jätski on geisha-tuutti. Mutta periaatteessa kaikki jätskit menee, en oo vielä mitään tosi pahoja maistanu. :) Ben&Jerry's on tosin aina pienoinen pettymys, en tiiä miksi. Oisko odotukset liian korkealla?

  Ja kestävyysurheiluhan on ihan huippua ajanvietettä. Jos ei oo mitään tekemistä, niin otan pyörän alle ja kattelen sopivan matkan päässä olevan geokätkön, jota käyn ettimässä. Kätköjen ansiosta tulee käytyä paikoissa, joissa ei muuten kävis ja tulee jaloteltuaki välillä, niin ei takapuoli puudu. Pitemmille reissuille eväät mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan kanssa, että monella muullakin on vaikeuksia pistää kypärä päähän sellasille "kullin luikaus" -matkoille. Mutta siinä kun ajaa ihan nollat taulussa tuttua reittiä, niin äkkiä jää muu liikenne huomiotta ja kypärä tuliskin tarpeeseen.
   Geisha-tuutissa on parasta se sisusköntti! Beni ja Jerri on kieltämättä aika puhkihehkutettu, että ei ihme jos ei vastaa ylimaallisia odotuksia.

   Mä oon elämässäni etsinyt muutaman geokätkön ja se on aika hauskaa puuhaa! Mutta mä tykkään sellasista kätköistä, jotka on lähellä tietä, ettei tarvii rämpiä kovin pitkälle mettään. :D

   Poista
 10. Tehokas parannuskeino kypäräallergian parantamiseen on yleensä se, että joku lähipiiristä kaatuu ja kolauttaa itsensä. Pari vuotta sitten viisikymppisen työkaverin luut testattua (pysyivät ehjänä) kun sotkotti ihan ajatuksissaan pimeällä suojatiellä auton alle. Sai onneksi vain aivotärähdyksen ja kolme viikkoa sairaslomaa. Sen jälkeen työpaikan työmatkapyöräilyn kypäränkäyttö lisääntyi varmaan 99 prosentilla, jos jotain hyvää tästä piti löytää..
  Toinen työkaveri taasen kaatui pyörällä ja mursi lonkkansa, kun huomasi pyörän selästä hypätessään kengännauhojen olevan kiertyneenä polkimiin. Että muistakaa ihmiset hirttää kengännarut myös kauas polkimista!
  Hyvä saarna! En tykkää jalkapallosta kun ei koske armasta isänmaata. Luvan kanssa tehdyt graffitit on yleensä hienoja, ilman lupaa tehdyistä paistaa läpi tietynlainen hutilointi.
  Käytän kypärää pitkillä matkoilla ja aina kun korvilla on musiikkia, mutta nyt tunnustan synnikseni kypärästä laistamisen pienillä kauppa- ja kaupunkireissuilla... Tällöin olen korva tarkkana ja omatunto takoen liikenteessä, että ehkä henkisesti olisi helpompaa jos olisi se kypärä mukana niilläkin reissuilla.
  En ole ikinä välittänyt Mauri Kunnaksesta, joten en ole perehtynyt herra Hakkaraisen narkolepsiaan. Paras jätski on tällä hetkellä GB:n kioskista saatava mascarpone sitruuna -jäätelö, jossa on ilmeisesti tujaus vodkaa, mikä ei tosin maistu ollenkaan.
  Kestävyysurheilu kasvattaa kuntoa ja itseluottamusta. Parin tunnin pyörälenkin jälkeen tunnen itseni teräsnaiseksi, koska tiedän ettei ihan joka jamppa jaksaisi sellaista lenkkiä vetää.
  Ei mulla muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on valitettavaa, että ensin pitää sattua jotain, että alkaa tapahtumaan. Mutta hyvä, että edes silloin!
   Toi kengännauhajuttu on kieltämättä paha, mulla on kanssa joskus meinannut jäädä nauha jumiin, mutta siinä ei voi muuta kuin hidastaa ja pyöritellä jalka varovasti irti, jos huomaa tapahtuneen ajoissa.
   Mä veikkaan, että MM-jalkapallo ei tule koskemaan ihan lähiaikoina armasta isänmaatamme. :D Mutta toivossa on hyvä elää ja niin edelleen.
   Jos ajan lyhyenkin matkan ilman kypärää, niin mulle tulee heti hirvee syyllisyys ja kuolemanpelko, että kypärä tuo jonkinlaisen henkisen suojan.
   Mä sain lapsena aina päänsärkyä sitruunapurkasta ja olen välttänyt sen jälkeen kaikkea sitruunaesanssiin littyvää kuin ruttoa, että sun lempijätski ei taida päästä jatkoon mun makutesteissä.
   Tuo itseluottamus on oikeasti hyvä pointti. Taas jaksoin ja pystyin, hyvä mä!
   Kiitos taas Mari kommentista. :)

   Poista
 11. Ainakin juhannuksena tulee pyöräiltyä kypärä päässä, siitä erään tapahtuman järjestäjille kiitokset.
  -kypärä ei paina käytännössä mitään, ei hiostuta juurikaan, ei näytä tyhmältä, ei vaan tule käytettyä.

  Jalkapallosta 2 viimeistä kisaviikkoa meni pyöräillessä ympäri Gotlantia eikä muutenkaan tullut yhtään kisalähetystä seurattua, no toinen "suosikeista" voitti, oikeasti liian vierasta nykyään urheilun seurailu, ei oikein jaksa kiinnostaa kun jää omasta liikunnasta sekin aika pois.

  Liikunnassa tosiaan se hyvä puoli, että kun liikkuu paljon niin saa syödä mitä vaan eikä paino muutu mitenkään.
  -tässä jotain-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin henkilökohtaisesti häätänyt jokaisen kypärättömän ajajan pois radalta!
   Gotlannin reissu kuulostaa hienolta, toivottavasti sää suosi pyöräilijää siellä, Penkkiurheiluun käytetty aika kannattaa tosiaan käyttää omaan urheiluun, menee aika parempaan käyttöön!
   Hyvää kesän jatkoa!

   Poista