maanantai 2. kesäkuuta 2014

Valintojen maailma

Rahkaäijä rekrytoi mut viime viikolla auttamaan eräässä isossa muutossa, joten kannoin ja raahasin painavia tavaroita koko viikon. Ja tämän päälle tietenkin kävin oikeissa töissä, niin työtunteja kertyi yhteensä rapeat viiskyt. Näkisin kuitenkin, että panostus ei mennyt hukkaan, koska Rahkaäijä lahjoi mut mukaan varsin taidokkaasti. Saan lunastaa palkkani maallisena omaisuutena tai elämyksenä ja nyt en osaa valkata uusien maastopyöräilykenkien (ehkä nämä) ja Linnanmäki-päivän väliltä. Oikeesti lähes mahdoton valinta! Kumpi?
Eilen vielä viimeisenä hommana raahattiin sohva jätelavalle. Toisaalta se olisi tuolla autossakin ihan passeli. Nukkumaominaisuudet on jo testattu, eräänä muuttopäivänä oli pakko oikasta siihen ja nukkua hetki. Enpä ole koskaan ennen nukkunut päikkäreitä tesomalaisessa teollisuushallissa.
Mä uskon, että ihmisellä on käytössä vaan rajallinen määrä voimavaroja käytössä tiettynä hetkenä ja jos kaiken energian käyttää esimerkiksi eurolavojen nosteluun, niin se on jostain muusta pois. Reenit siis näyttivät viime viikolla lähinnä tältä:
Lisäksi uskon, että entinen elämä näkyy myös nykyisessä. Ennen olin laiskiainen.
(No en oikeesti usko!)
Sain viikonloppuna kommentin, jossa moitittiin, että mikään muu ei ole puolessa vuodessa kehittynyt kuin ego, vaikka hehkutetaan kuinka kovaa treenataan. Jäin ihan funtsimaan tätä asiaa.
Mää treenaan tai lähinnä harrastan liikuntaa aika paljon, useimmiten lähemmäs kymmenen tuntia viikossa, joskus vähemmän ja etenkin näin kesäkeleillä joskus enemmän. Mutta mun mielestä treenaamisessa ja liikunnan harrastamisessa on vissi ero. Treenaaminen on jotain mitä tehdään tavoitteellisesti ja varsin suunnitellusti tavoite jatkuvasti mielessä pitäen. Ja liikuntaa voi harrastaa ihan puhtaasti liikunnan ilosta, sen suuremmin asiaa kelailematta ja ilman pitkän ajan tavoitteita.
Miksi kaikki leuanvetokuvat otetaan leveällä myötäotteella, vaikka tuskin kukaan tekee niin?
Suurin osa mun liikunnasta on varmasti tuota harrastamista, pyörillä mä ajan ihan siksi, että tykkään pyöräilemisestä tosi paljon ja haluan liikkua luonnossa ja näppärästi paikasta toiseen. Joskus voi vetää vähän kovempaa, mutta sekin senkin takia, että on kivaa vähän revitellä, mutta en voisi kuvitellakaan kilpailevani missään pyöräilylajissa ketään vastaan. Ja itseä vastaan kilpaileminenkin pitää tulla rakkaudesta lajiin, eikä esimerkiksi näyttämisen halusta muille. Ratareisi-tapahtumassakin ajan varmaan niin paljon kun ehdin ja hyvältä tuntuu, mutta 100 kierrosta ei ole mikään ehdoton tavoite. (Saattaisi olla, jos en itse olisi tekemässä tapahtumaa.)
Näin viime viikolla ison hämähäkin. Rahkaäijä nimesi lajon mötköhäkiksi. Latinaksi Jättimys koipimus. 
Näkisin, että salilla homma on ehkä enemmän sitä treenaamista. Mulla on käytössä ohjelma, jolla pyrin lisäämään rautaa tankoon pitkällä aikavälillä ja saamaan lisää voimaa. Eikä myöskään haittaa, jos treeni vaikuttaa jollakin tapaa ulkoiseen olemukseen. Ja tätäkin hommaa rakastan, kuten pyöräilyä. Mutta kuten kaikki Pakkiksensa kunnolla lukeneet tietääkin, että kun yhdistetään runsas airoopinen urheilu salitreeniin, ei tulokset salilla varsinaisesti ole ihan optimoitu. Jos haluaisin antaa kaikkeni salitreeniin ja tehdä sen viimestä päälle oikein, antaisin fillareiden pölyttyä makkarissa ja keskittyisin raudan takomiseen. Mutta kun en halua.
Otan sen riskin, että kehitys salilla on vähän hitaampaa, kun ajan jatkuvasti fillarilla. Se ei ole tulosten optimointia, mutta se on elämänilon ja liikunnanilon optimointia. Sitä paitsi, voimapainotteinen treeni salilla vaatii pitkäjänteisyyttä, mikä ei taida olla muotia nykyään. Kesäkunnon piti olla valmis jo eilen, eikä vasta viidestoista päivä. Musta sen sijaan on ihana ajatus, että mulla on elämän loppuun asti aika treenata salilla ja ajaa pyörällä. Kuinka monta mave-enkkaa ja vihreetä pyörää ehdinkään haalimaan itselleni vuosien aikana!

Sitten asiasta hömppään! Rahkaäijä inspiroitui viikonloppuna mun jatkuvasti kasvavasta tukasta ja taiteili hienon tulevaisuuden ennustuksen, joka hauskuutti monia Feispuukissa. Hyvin mahdollista, odotan etenkin tuota mustaa nenää ja torahampaita.

Hauskaa ja liikunnanriemuista viikkoa!

Rahkalaskuri: 862

24 kommenttia:

 1. Kiitokset tästä blogista! Löysin tänne aikoinaan joskus kun etsin mave-tekniikka videoita googlella. Sen jälkeen olen säännöllisen epäsäännöllisesti seuraillut kirjoituksiasi. Sulla on hyvä meininki salihommassa! Kyllä moni miessukupuolen edustaja jää kauas taakse. Haters gonna hate mutta meikä tykkää! Tsemppiä kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos sulle kivasta kommentista! Hienoo jos olen saanut välitettyä hyvää meininkiä myös sinne. Koitan pitää siitä kiinni! Heitterit heittaa ja skeittarit skeittaa, mutta näillä mennään. :D Hauskaa kesää myös sinne!

   Poista
 2. Mä olen vähän allerginen body-ruoalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoo nainen, joka tilas virkistyspäivään raejuustoa. ;)

   Poista
 3. Missä on mavetekniikkavideo? Tahtoo katsoa!

  Ja ihanat nuo hiukset tuossa roikkumiskuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun juutuubi-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UCC5vubsnFBpy-lFB8S8rZEg on mave-videoita oikein monta, mutta mitään varsinaista tekniikkavideoo ei oo, mutta harkitsen asiaa!

   Olispa tukka aina tollain, olisi varsin päräyttävä kampaus. :D

   Poista
 4. Hyvin pohdittu! Mä oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Se elämänilon ja liikunnanilon optimointi on aika paljon tärkeämpää, kuin treenata väkisin se pyöreä peräsin ja pyykkilauta parissa viikossa. Ja kun kehityksestä puhutaan, niin mulle ainakin merkkaa enemmän se, mitä on oman pään sisällä tapahtunut.. se kehitys voi oikeasti olla puolessa vuodessakin ihan hurjaa, mutta ei näy muille. Itehän sen parhaiten tietää ja jos ite on tyytyväinen, niin hittoakos sitä sitten pitäis olla jotain muuta vaan siks, että muut on jotain muuta mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, kun kirjotin tätä, niin mietin että Marika on siellä nyt varmaan ihan fiiliksissä kun näin intouduin pohdiskelemaan. :D
   Toi päänsisäinen kehitys on hyvä huomio. Jo pelkästään se, että uskaltaa lisätä kunnolla painoja, on iso harppaus. Samoin sen hahmottaminen, että mitä oikeesti haluaa. Tai edes suuntaviivat siihen. Tähän samaan kategoriaan kuuluu myös se, että osaa ingnoorata ulkomaailman tarpeeksi, ettei lähde tekemään asioita vaan siksi kuin muutkin ja uskaltaa tehdä omaa juttuaan, vaikka kukaan muu ei vastaavaa tekisi.

   Poista
  2. Minua kans häiritsi anonyymin kommentista paistava (toki saatan kuvitellakin sen...) fitnessihannointi: jos ei ole olkapäät pullistuneet ja takapuoli noussut hyppyriksi, niin kehitystä ei ole tapahtunut, vaikka mavetulos olisi noussut kuinka tai vaikka vetäisi sadan kilsan iltalenkkejä pyörällä. Kun se kehityshän on ihan vaan ulkoisia asioita.

   Poista
  3. Hyvä pointti. Toisaalta se ei varmaan ole ihme, että nykyään vähän hämärtyy se, että mikä on normaalia ja inhimmillistä, jos vaan selataan fitnesskisaajien kuvia päivät pitkät. Jos mietitään vaikka vatsalihasten näkymistä naisella, niin varmaan aika pienellä prosentilla maailman naisista päkki näkyy 24/7. Mutta aika pieni prosentti niistä joilla ei näy laittaa mahakuviaan Instagrammiin.

   Poista
  4. Täällä anonyymi puolustaa itseään. Aika herkästi tuntuu naisväki kääntävän asiat ulkonäköhommiin. Ensimmäisessä kommentissa oli tarkoitua kehua rahkamuijan voimia, liikkuvuutta ja sali-asennetta, ei mitään pilipali-fitness juttuja.

   Poista
  5. Moro! Mä en tiedä kuka anonyymi oot, mutta Marilii ja Polenka taitaa viitata anonyymin kommenttiin, joka oli "Vieraissa samalla kadulla" -tekstissä ja se kommentti vaikutti lähinnä taitavasti rakennetulta provolta. Vaikuttaa, että sä et ole sitä kommenttia pistänyt. :)

   Poista
 5. No vakavasti ottaen, mä toivoinkin, että tuo kyseinen anonyymin kommentti inspiroisi sua avaamaan vähän treenifilosofiaasi ja tavoitteitasi. Hyvin kirjoitettu! :) Fitness-hypetys ja superdieetti-muuttujat on vähän vääristäneet ihmisten käsitystä salilla treenaamisesta. "Tulokset" on yhtäkuin bikinifitness- tai bodyfitness-muotin mukainen vartalo, jota blogissa esitellään korkkareissa kisaposetuksin.

  En halua dissata millään tavalla body-lajeja, mutta toivoisin ihmisten ymmärtävän, että "kuntosali" ei ole yhtäkuin "kohti kisalavoja 2015". Siellä voi tehdä hyvin monen tyyppistä treeniä, hyvin monenlaisilla tavoitteilla. Sun tavoitteet on super terveelliset, sä näytät aivan käsittämättömän hyvältä ja olet aivan jäätävän vahva tollaseksi pikku hippiäiseksi.

  Ja koska tulin juuri salilta, haluaisin vielä lähettää terveiset voimanosto-koutseille! Tajusin viimein, miksi penkkiä kannattaa tehdä. Kiitos siitä! (Tähän asti ainoa havaitsemani hyöty on ollut se, että osaan heiluttaa tissejä niinkuin Musta Barbaari, näyttää naisella paljon veikeämmältä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää melkein aloin myös pohtimaan oletettua egon kasvuani tai sitä oletettua bodyruokaa lautasella, mutta jätän ne vähän syksymmälle.
   Voin vaan kuvitella, ettei nykyään ole millään tavalla helpompaa laihduttaa vaikka suurta ylipainoa pois, kun telkkarista on tullut se käsitys, että puoleen vuoteen pitää lähteä nelkyt kiloa ja jokaisesta porkkanasta (koska hiilari) joutuu tilille.
   Mä luulen kanssa, että osin tää fitnessvillitys vie ihmisiä kauemmas salilta, koska helposti saatetaan ajatella, että a) en halua mennä kisoihin, niin en varmaan sit voi mennä salille b) salilla kaikki on jotain kisoihin valmistautuvia c) treenin täytyy olla jotain ihan rakettitiedettä, enkä selviä millään ilman personal traineria tai 8-jakoista saliohjelmaa.
   Eihän se niin mene. HH Gymilläkin käy kisaajista vanhoihin pappoihin ja kaikkee siltä väliltä ja jokaisen treeni on yhtä tärkeetä. Niille vanhuksille jopa tärkeempää ihan arkipäiväisen toimintakyvyn takia!

   Hei, hyvä tajuaminen! Ei se tissien heiluttelukaan ihan turhaa ole, mutta kyllä penkkaaminen silti kivempaa on. :D Mää vien terveisiä koutseille!

   Poista
 6. Muistaakseni se mave-video löytyi sitten jostakin muualta. Mutta siitä tuli mieleen että rahkamuijalla on nostaminen niin hyvän näköistä että hyvin voisit tehdäkin tekniikkavideon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, videoita löytyy Youtubesta! Mä voisin harkita tota, mutta en toisaalta halua ottaa vastuuta kenenkään välilevynpullistumasta. :D

   Poista
 7. Joku joskus väitti että muistutatte Rahkaäijän kanssa toisianne, mutta jostain syystä huomasin tämän asian vasta kun roikuit tuossa pää alaspäin :) Pitäiskö kokeilla ittekin, kun on kanssa meille miehen kanssa väitetty että näytetään samalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajosin tälle ihan huolellisesti! :DDD Mä en tiedä imarteleeko tää mua vai Rahkaäijää, mutta ei sen väliä. Hauska havainto! Kannattaa kokeilla, saa ainakin punasen pään!

   Poista
 8. No ehottomasti otat kengät!! Lintsille meette kuitenkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla koskaan käyty yhdessä Lintsillä ja munkin edellisestä vierailusta siellä on toosi kauan, että tässä olisi ihan ainutkertainen tilaisuus siihen. :D Ehkä täytyy neuvotella molemmat!

   Poista
 9. Moi Anni!

  Oon ihan fiiliksissä sun blogista, ja kirjoitustyylistä, ja susta. Si ku oon valmis äidinkielenopettaja niin palkkaan sut puhuu yläasteikäisille pojille kirjoittamisesta ja blogistasi ja takaan että innostuu!

  Mä oon myös iloinen tosta sun liikuntafilosofiasta, ite kun oon just se suuresti ylipainoinen joka yrittää pyristellä kiloista irti niin, että urheilun ilo säilyis ja välillä söis vähän muutaki ku kanaa( joka toki on hyvää;)). Mua itseäni ei kiehdo puolen vuoden ennen-jälkeen - spektaakkelikuvat tai niin nopeasta laihtumisesta johtuva roikkuva vatsanahka. Enemmänkin huomaan miettiväni että meniskö pystyprässissä 200 kiloa rikki( no,menihän se... :)).

  Varsinkin lihavaa katsotaan vähän halveksuen jos kertoo kaksi vuotta käyneensä salilla eikä mitään muka ole tapahtunut. Oikeasti konttausnytkytykset on vaihtuneet miesten punnerruksiksi ja kiinteytysjumppa koviin painoihin, ja kilojakin lähtenyt sivussa 25. Mutta siis, pointtini oli että nykyajan suorituskeskeisyys ei ole vielä minua napannut! Ja pointtina tietty myös hieman leijua... ;)

  Kivaa ja vihreää kesää Rahkamuijalle!

  Tuuli(voimaa!)

  Ps. Abigaalasta saatu tuuliviiri on edelleen tallessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro Tuuli!

   Ensinnäkin mun on pakko sanoa, että mulla ei juurikaan ole muistikuvia siitä mitä abigaalassa on tapahtunut ja eikä mulla ole pienintäkään hajua siitä, mikä tää tuuliviiri-juttu on. Apua. :D Toivottavasti ei mitään pahaa!

   Ja kiitos häkellyttävän kivasta kommentista, joka on täynnä asiaa. Mää olin varmaan yläasteella paljon parempi kirjottaan kun nyt, että voin tulla kertoon pojille, kuinka sosiaalinen media mädännyttää kirjotustaidon täysin. :D

   Sää oot tehnyt tosi kovaa duunia itsesi eteen ja siitä sietää olla ylpeä! Ja epäilijöille voi lyödä faktat pöytään saavutetuista jutuista, niin ei tartte enää epäillä. Veikkaan, että multakin jäisi sarjat tekemättä prässissä parilla sadalla! Ja mä ainakin toivoisin, että mahdollisimman moni pystyisi blokkaan sen kaiken suorityskeskeisyyden ja Insta-kuvien tulvan ulkopuolella ja olla vertaamatta itseensä muihin. Se on hemmetin vaikeeta, mutta elämää pitää pystyä elään muutenkin kuin "ennen ja jälkeen" -kuvaparista toiseen.
   Tosi paljon tsemppiä treeneihin, hauskaa kesää ja koiralle terveisiä!

   Poista
 10. Mä jo katoin, että ootte sisustanu retkeilyauton ja lähdette kiertää sillä sitten Eurooppaa... Me kun rakennettiin yötäpäivää viikon ajan meidän pakua (mikä sekin on lyhyt aika) ja että te pistätte kertalaakista paremmaksi: heititte sisään vaan mukavan nahkasohvan ja avot! uus enkka tuli sieltäkin! Mä kyllä kovasti odotan, et koska te lähdette jonnekin siistille pyöräilyreissulle ulkomaille! Tulipa paljon huutomerkkejä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olisi pyöriä, niin toi sohva olisi varsin hyvä ratkaisu. :D Oikeesti ostettiin Maskusta sellanen täytettävä ilmapatja autoon, jossa aiotaan kölliä kesän reissut. Mutta voisin kuvitella, että teidän paku on silti vähän tyylikkäämpi.;) Me vähän suunniteltiin tälle kesälle pyöräilyreissua jonnekin keski-Eurooppaan tai Åreen, mutta todettiin, että aloitetaan ensin vaikka Pohjois-Suomesta!

   Poista