tiistai 10. kesäkuuta 2014

11 yötä Ratareiteen!

Viime päivinä viimeisenä ennen nukkumaan menoa ja ensimmäisenä herättyä on ollut mielessä Ratareisi. Juhannuspäivään on enää 11 yötä ja se on siis lähempänä kuin koskaan. Jatkuvasti mietin, että missä ehtisi vielä jakaa mainoksia, mihin lehteen voisin soittaa ja mitä pitää tehdä ennen juhannusta.
Mun pyöräkin saattaa tulla valmiiksi juhannukseen mennessä, usko on ainakin kova!
Nopea kertaus niille, jotka eivät ole ihan kartalla. 
Polkeminen starttaa Alastaron moottoriradalla kello 12 juhannuspäivänä ja siitä eteenpäin seuraavat 24 tuntia on aikaa sotkea rataa ympäri. Kierros on hippusen vajaa 3 kilometriä pitkä ja kaikki, jotka polkevat 100 kierrosta, saavat himoitun Ratareiden tittelin. Enemmän tai vähemmän saa ajaa ja kierroksia voi kerätä myös tiimissä. Kierroksia ei tarvitse laskee sormin itse, koska paikalla on sähköinen kierroslaskenta. Kaikenlaiset pyöräilijät ja pyörät ovat tervetulleita, mutta kypärä ja jarrut ovat pakollisia. Hinta on vaivaiset 40 euroa 17.6 asti ja sen jälkeen ja paikan päällä 50 €. Varikolla on vessat, suihkut, sauna ja Rahkaäijän rakentama grilli ja loistava tunnelma. Lisäinfot ja ilmottautumisohjeet: http://ratareisi.blogspot.fi/
Lauantain Aamulehdessa oli ennakkojuttu ja idean äitikin oli mainittu oikein nimeltä.
Tätä hommaa on ollut mun ja Rahkaäijän lisäksi toteuttamassa blogimaailmasta tutut Jaanaba ja härre. Yhdessä ollaan pohdittu, pähkäilty ja jaettu Jaanan suunnittelemia mainoksia. Mää ja Rahkaäijä otettiin pieni aamujumppa sunnuntai-aamuna ja lätkittiin varmaan 700 auton tuulilasiin mainos Pirkan pyöräilyn parkkipaikalla (ja sitten mainokset loppui kesken) ja käytiin hölöttämässä aiheesta kaikille mahdollisille ihmisille, jotka vähänkään suostuivat kuuntelemaan. Me ollaan kehitytty aika hyviksi profiloimaan tosipyöräilijöiden autoja, kaadetut takapenkit, kattoteline tai peräkoukkuteline ovat hyviä tuntomerkkejä. Kerran jopa Prisman parkkipaikalla laitettiin mainos tuulilasille, kun autossa oli niin vakuuttavan näköinen kattoteline.
Jos löysit tommosen tuulilasistasi, niin se on todennäköisesti mun vika. :)) TEHO Sport muuten tarjoaa tapahtumassa urheilujuomat!
Vielä ei pysty sanomaan juhannuksen kelistä yhtään mitään, mutta me toivotaan tietenkin mahdollisimman hyvää keliä, joka tarkoittaa sateeton, tuuletonta ja ehkä hieman pilvistä säätä ja lämmintä vaikka parikymmentä. Mää en usko hetkeäkään (kop kop), että koko 24 tuntia voisi sataa. Ei vaan voi. :D
Rahkaäijä osti uuden kypärän, joka on niin hieno ja kevyt, etten melkein uskalla koskea siihen. 
Mä aion itseoikeutetusti olla se, joka avaa tapahtuman ja toivottaa kaikki pyöräilijät tervetulleiksi. Voi vispilä, että siitä tulee helmee! Odotan radan kiertämisen ja armottoman karkkitankkauksen lisäksi sitä, että tapaan kaikki paikalle saapuneet polkijat ja pääsen ihaileen heidän pyöriään ja fiilisteleen tunnelmaa ja kesäyötä ja grillaan ja ihmetteleen kierrosennätyksiä (Alastaron radalle ei sellaista taida olla kirjattuna polkupyörän osalta) ja saunomaan ja ja ja... Ihan kaikkea! Tästä tulee niin huikeeta! Paitsi etten ole ehtinyt hankkimaan kokovihreää pyöräilyasua ja kypärää, mutta yritän pärjätä ilman. ;)
Onks hei ketään lukijoita tulossa Ratareiteen? Jos hengailee juhannuksena lähettyvillä, saa tulla paikalle myös vain katselemaan!

Rahkalaskuri: 870

13 kommenttia:

 1. moi!
  kun tuo ratareisi on uusi tapahtuma, on tietysti vaikea miettiä ja suunnitella, miten siihen päivään tulis valmistautua.
  Kovasti haluaisin olla mukana, mutta kavereita todennäköisesti en saa ympäripuhuttua, ja yksin jos lähtee liikenteeseen, olis tietysti hauskaa vähän tietää, mitä muut suunnittelevat.
  Kertoisitko edes sinä, miten ajattelit päivän suorittaa? (pyöräillä tietty määrä kierroksia kerralla? ottaa pieniä 15min taukoja vai pidempiä parin tunnin ruokataukoja? tarvitsetko nokoset välissä? Saunomista? suihkuttelua? Nukkua ja saunoa paikan päällä vasta sunnuntai klo 12 jälkeen?) tai ainakin ideoita, miten toteuttaisit päivän jos et olisi järjestäjä, jos se aiheuttaa suunnitelmamuutoksia..
  Hauska tapahtuma kyllä, hyvin keksitty. Pitääpä vielä vähän miettiä viitsiikö yksin lähteä, mutta ehkäpä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro!
   Ensinnäkin suosittelen ehdottomasti, että tulet vaikka joutuisit yksin lähtemään, koska yksin ei tarvitse olla tapahtumassa. Saman henkistä porukkaa, niin varmasti pääsee vähän tutustumaan muihin ja lyöttäytyy vaan rohkeestu peesiin radalla. :D

   Mä yritän ottaa ensi viikon kohtuullisen iisisti, että on hyvin voimia polkea (varsinkin kun kilometrejä ei ole alla maantiepyörällä) ja syödä myös hyvin. Me mennään paikan päälle jo perjantaina (sillonkin saa jo tulla!) ja vähän suunnitellaan ja valmistellaan juttuja siinä.

   Mulla on sen verran kokemusta radalla polkemisesta, että viime kesänä yhtenä viikonloppuna ajoin yksin Kemoralla ja Botnia Ringillä. Siellä huomasin, että oma pää ei kestä ajaa ihan tolkuttoman montaa kierrosta kerralla, voi tietysti olla ihan eri juttu porukassa. Luulen, että ajan jonkun 10-15 kierrosta kerralla ja sitten taukoa tarpeen mukaan, välillä lyhyempiä ja välillä pidempiä. Esimerkiksi jos ajaisi 10+15+10+15+10+15+10+15 niin se tekisi 100 kierrosta. Mää luultavasti syön, saunon ja ehkä nukunkin välissä ja viimeiset kierrokset vasta sunnuntain puolella. Ja tietysti koko ajan mahdollisimman paljon energiaa koneeseen, ettei hyydy liikaa loppua kohti.
   Rahkaäijä visioi, että rykäisee heti kerralla mahdollisimman ison siivun (esim. 50 kierrosta) ja loput pienemmissä pätkissä. Tapoja on monia, jos on tottunut ajamaan lyhyempää matkaa kerralla, niin matkan pilkkominen saattaa sopia.
   Ja suosittelen painokkaasti edelleen tulemaan, voit sitten ajaa mun kanssa. :D

   Poista
 2. paljonko tuonne on jo ilmoittautuneita, ja kuinka kokenut pyöräilijä täytyy olla, että jaksaa/pystyy tuon 100 kierrosta polkemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuorein tieto eilisillalta on, että polkijoita on reilu 40 ja lisää tulee koko ajan, eli ei tarvii yksin ajaa! Aikaa on, joten ei se matka tapa vaan vauhti. :D Voisin kuvitella, että jos on ajanut vähän pidempää lenkkiä (yli 50 km) yli 20 km/h keskarilla ja haluaa ajaa 100 kierrosta, niin näkisin että on realistiset mahdollisuudet selvitä. Esimerkiksi jos käyttää ajamiseen 14 tuntia, niin pitäisi ajaa 21,5 kilometrin tuntinopeudella, joka on hyvin leppoisa vauhti täysin tasaisella radalla.

   Mulla itelle on maantiepyörällä ajamisesta kokemusta 1,5 kesää ja pisin lenkki, minkä olen ajanut, on Pirkan pyöräilyn 134 kilometriä, että ei tässä varsinaisesti ammattilaisia itsekään olla. :D Kokeilemallahan se selviää!

   Poista
 3. Meidän perhe tulee ainakin. Minä tulen maantiepyörällä ja mies maastopyörällä, kun sillä ei ole muuta fillaria. Mutta sisua sillä on sitäkin enemmän. Ei kyllä ehditä ihan ekaan lähtöön, kun pitää sukuloida vielä lauantaina aamusellakin.

  Saako sun kanssa fanileuattaa Alastarolla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Mä just eilen kattelin maksaneiden luetteloa ja mietin, että onkohan toi Minttu SE Minttu. :D Maastopyöräkin on aivan hyvä, mäet ei ainakaan tule haittamaan menoa! Myöhemmässäkin lähdössä tosiaan ehtii mukaan, eihän sitä kehtaa jättää sukulaisia heitteille. ;)

   Ehdottomasti kyllä!

   Poista
 4. Mors! Mitä tapahtuu lauantaina? Jäättekö mestoille ton 24 tunnin jälkeen vai 12 tunnin unet heti perään? Toimiiko grilli? Onko kahvinkeitintä? nimim. kierrellään autolla suomea... tai sitten ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi siis alkaa lauantaina, mutta me mennään mestoille jo perjantaina. Sunnuntaina varmaan suorituksen jälkeen kovaa syöntiä ja mahdollista jälkipeliä. :D Grilli toimii aivan helvetin hyvin, testattu on! Kahvinkeitin olikin hyvä pointti, yritetään saada mestoille semmonenkin! Tuu ihmeessä!

   Poista
 5. Upean tapahtuman järjestätte!

  Sinulle on haaste blogissani: http://hietikolla.blogspot.fi/2014/06/liebster-award-tunnustus-ja-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kelikin olis vielä upea, niin homma olisi täydellinen!

   Kiitos haasteesta. :)

   Poista
 6. Mukana ollaan. Sunnuntaina tai oliko maanantaina kun tuli maksettua 40€, voisi juhannuksen huonomminkin viettää.
  Huippuvauhtia ei löydy, mutta hidasvauhtista kestävyyttä pitäisi olla. Tästä vuodesta tullee 16.peräkkäinen vuosi kun vähintään 10000km tulee mittariin.
  Pisin päivä tänä vuonna 141km. viime vuonna 3 x vähän yli 160km. Oma yhden päivän ennätys 2001 vuodelta 274,6km. Silloin retkipyörällä ja teltat ym melkein kokomatkan mukana. Kyllä nyt tavoitteena 300km, ei pitäisi olla ylivoimainen juttu, asfaltti hyvää ei mäkiä, kunhan vaan tuuli pysyisi poissa. Säkylässä viimeiset pari kolme päivää aika puuskittaista tuulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se kyllä osotit komeesti, ettei tarvii olla huippivauhtia ajaakseen pikää matkaan. Tosi hieno juttu,että olit mukana, nähdään taas ensi juhannuksena!

   Poista
  2. Iso osa matkasta tuli ajettua siinä iloisessa kolmikossa niin kun joku sanoi, siitä oli varmasti helpotusta.
   Etukäteen kyllä vähäsen jännitti miten jaksaa ja onnistuu, mutta yllättävän helpolla tuo meni. Kotiin taksilla päästyä (ettei kunniakirja rypisty tai kastu) tuli vielä pieni 19,19km pyörälenkki.
   Tänäänkin maastopyörällä muutama sadelenkki ja 50,08km mittariin.
   Ratareisi 2015 tapahtumaa odotellen.

   Poista