lauantai 1. helmikuuta 2014

Hauista ja safkaa

Ja niin saapui helmikuu ja hihaton tammikuu sai päätöksensä. Melko piis of kakku reenailla salilla hihattomassa kuukauden verran, ei vaatinut oikeastaan muuta, kuin että muisti laittaa sen hihattoman päälle salille lähtiessä. Ihan muutaman kerran oli valtaisa houkutus jättää huppari päälle edes alkulämpän ajaksi, mutta pysyin ruodussa. Myös Niobe oli vetänyt hienosti hihattoman loppuun asti, mitenkäs muilla onnistui? Tänä viikonloppuna on kuppilat täynnä juopottelevaa kansaa, kun tipaton loppui ja samalla logiikalla mun pitäis nyt vetää kunnon hihaöverit. Huomenna salille viisi pitkähihaista päällä?!? No ei nyt sentään, taidan laittaa pitkästä aikaa t-paidan. Mutta mikä on helmikuun teema? Rahkaäijä jo ehdotti mavetonta helmikuuta, mutta siihen en suostu! Jos keksit jonkun hölmön -ttoman helmikuun, saa ehdottaa!
Viimeisen hihattoman treenin jälkeen. @rahkamuija
Viimeinen hihaton treeni osui penkkipäivään, sillä myös aloitin kuukauden. Otin taas tietoisen riskin ja pyysin satunnaista kanssatreenajaa varmistamaan viimeistä, tiukkaa penkkisarjaa. Annoin mielestäni selkeät ohjeet, joissa ei ollut tulkinnan varaa, mutta silti varmistaja nappasi tankoon kiinni kuuden toiston jälkeen, vaikka seitsemäskin olisi varmasti vielä tullut. Olin äärimmäisen pöyristynyt, mutta ensi viikolla taas uudet ennätyssarjat ja parempi varmistaja!
Tää kuva kaipais kanssa jotain ehostavaa filtteriä, mutta en todellakaan muista koskaan silloin ottaa kuvia, kun ruoka on koskematonta. 
Tein juuri äsken absoluuttista lohilempiruokaani, eli itämaista lohta. Jaoin joskus reseptinkin täällä blogissa. Alunperin se on peräisin Fit-lehdestä ja ne tykkää safkasta ilmeisesti niin paljon, että julkaisevat saman reseptin eri nimellä vähintään kerran vuodessa. Noh, samat pepun kiinteytysjumpat ja timmien käsivarsin metsästykset on myös joka vuosi, niin eihän se nyt haittaa, että pistetään sama resepti aina uudelleen! Mutta joka tapauksessa, hyvää ja helposti muunneltavissa!

Tuntuu melkein luksukselta syödä välillä jotain "oikeaa ruokaa", kun yleensä meillä kokataan niin, että lohi/kana/joku muu eläin paistetaan, kylkeen keitetään makaronia tai riisiä ja sekaan pakastevihanneksia. Nyt kuuluisi varmaan sanoa, että siksi näin, koska niin kuuluu kaikkien bodymunkkien ja -nunnien tehdä, mutta oikeasti siksi, että taloudessa asuu kaksi äärimmäisen laiskaa ihmistä. Kun elämässä on paljon liikkuvia osia ja koko ajan on vähän kiire, niin hieno ruoka ja siivoaminen on ne asiat, joista tingitään. Mutta niin kiire ei ole koskaan, etteikö ehtisi itse laittaa jotain.
En osannut ottaa tabletin näytöstä screen shottia kuin kameralla. :D
Mulla ei ole tapana mitenkään säännöllisesti laskea kaloreita, mutta satunnaisesti lykkään päivän syömiset kalorilaskuriin, lähinnä tarkastellakseni miten protskujen, hiilarien ja rasvojen suhde jakautuu. Eilen illalla naputtelin päivän ruokailut laskuriin ja melko samalla tavalla näytti menevän, kuin aiemmin. Melko hyvä jako mun kohdalla on 30 % proteiinia, 40 % hiilihydraatteja ja 30 % rasvaa. Eilen jäi siihen nähden rasvat vähälle, mutta paikkasin tilanteen heti tuon jälkeen hakemalla jääkaapista ruokalusikallisen pähkinävoita. :D Tossahan on tosiaan 3000 kaloria (plus pähkinävoi), mutta en pidä tuota mitenkään erityisen bulkkina päivänä. Noin mää pyrin syömään oikeestaan aina. Satunnaiset kiristelyviikot sitten asia erikseen. Eilen huhkin tunnin verran salilla ja päälle kävelin kuusi tuntia töissä. Vähemmällä ruualla varmaan kuihtuisin pois. ;) Ja kuten vanha viidakon laki kuuluu, kalori on anabolinen asia!

Hauskaa viikonlopun jatkoa!

Rahkalaskuri: 663

12 kommenttia:

  1. Hirvee haba! Kyllä tolla on kelvannut hihatonta viettää.
    Meillä menee makrojakauma samoilla prosenteilla. Kaloreissa häviän ainakin viidelläsadalla. :) Mäkään en laske kaloreita tai makroja viilaile sen enempää, niitä on kiva vaan kattella välillä, että mitenhän sitä oikein syö. Itte on automaattisesti muodostuneet sellaisiksi kun ovat. Tuo jakauma toimii mulla kanssa parhaiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Habakin kaipaa toisinaan ulkoilmaan hihojen sisältä. ;)

      Musta on kanssa välillä mielenkiintoista tsekata, että miltä safkailut näyttää. Mutta aina tsekatessa näyttää aika samalta, kun tulee syötyä melko samalla kaavalla. Ja tällä jakaumalla ainakin mulla treeni kulkee ja muutenkin on kivaa. :D

      Poista
  2. Mä en tiedä mun jakaumista, mutta eiköhän ne ihan ookoo ole... kai :D silloin tällöin myös syöttelen tonne laskuriin päivän pöperöt lähinnä tarkistaakseni kalorit. En ole ikinä tullut katsoneeksi makrojakaumaa :D Kaloreissa on pikkuisen petrattavaa, tuppaa jäämään sinne 2200 paikkeille :P

    Kuten sanottu, mä aloitin varaslähdöllä hihattoman helmikuun! Tästä piretähän kii ;) Jos haluaa sointuvan -ttoman, herkuton olisi yksi vaihtoehto, mutta kuulostaa vähän tavikselta? Täälä pohojammaalla vois sanua notta Hanitoon Helemikuu! Vaikka hanitoon tarkoittaakin vaan hirveän isoa tms :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ilmanen laskuri riittää tosi hyvin, kun siitä näkee just kalorit ja jakauman, se riittää mulle. :D Ja toi on eniten hauskin kohta, mistä näkee, että paljonko ruokaa on yhteensä, 2,6 kiloa on aika kasa!

      Jes, munkin täytyy ehkä jatkaa hihattomalla helmikuulla, ihan tueksi muille. Ja herkuton on ihan lame, haluan jonkun hullun -ttoman! Ei hanitoonkaan ihan huono olis! :D

      Poista
  3. Minäkin aloitin hihattoman helmikuun - vahingossa. Tänään menin helmikuun ekaa salitreeniä tekemään poikkeuksellisesti hihattomalla paidalla, niin jos sama teema jatkuisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, kerran kun olet sille tielle lähtenyt, niin nyt on jatkettava hihattomalla kuukauden loppuun asti! :D vaan 28 päivää!

      Poista
  4. Hei, kiitos hauskasta blogista joka kuuluu suosikkeihini :) Inspiroiduin kuvasi perusteella kokeilemaan laskuria, vaikkei mullekaan kalorit ole koskaan mitään merkinneet ja tavoitteena on mieluummin kasvu kuin kutistuminen. Pisti silmääni, että olit syöttänyt recoverya esim. 100g, oli valmis tuote? Ite syöttelin palkkaria erikseen jauhona 30g ja maitona 3dl mutta vähän menee arvailuksi monenkin tuotteen kohdalla, onko todelliset arvot. Salaatinkastikkeista otin lähimmäks kaloreita vastanneen enkä punninnu määrää. No eniveis, hyvää haballista helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja tosi kiva kun luet! :) mä tosiaan lätkäsin palkkarin semmosena mitä laskuri ehdotti, että toi 100 g taitaa olla yläkanttiin, hörppäsen kerralla kaksi skuuppia niin siinä ei taida olla kuin ~70 grammaa. Melko hyvin tuolta laskurista löytyy eri ruoka-aineita ja ruokia, mutta mäkin aina otan lähimmäksi osuvan, jos ei ole täsmälleen samaa. En tiennyt esim. että oliko syömäni pulla keskirasvainen ja 50 grammaa, mutta ainakin sinne päin. :D Kiitos samoin, helmikuu on ihan helmi kuukausi!

      Poista
  5. Komee haba ja tatska! Miks oot ottanu just tuommoisen tatuoinnin btw? :)

    Apua, kohta rahkalaskurissa on 666 rahkaa!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä oon kato ite sellanen järvenneito. :D

      Niin on! Huomenna menee pedon rahkaluku rikki!! Syön sen ehkä veren ja vuohen päiden kanssa. \,,/ ööörghhh!

      Poista
  6. HUI MIKÄ HABA! :D Mä tajusin, että mullei taida olla kuin hihattomia salipaitoja... :D Muutama pitkähihainen, mutta niitäkin käytän lähinnä treenin jälkeen tai alkulämmittelyssä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelästyn sitä itekin jatkuvasti. ;) Aika hyvä, sun pitäis ehkä ottaa hihallinen helmikuu vaihtelun vuoksi.:D Harvoin pystyy treeniä vetään pitkähihaisessa, lämpöhalvaus iskee!

      Poista