sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Buffet-pöytä, varma ennätyksien takaaja

Takana on harvinaislaatuinen loma töistä, kouluhommista ja blogista, mutta nyt Rahkamuija on taas bäkissä pisneksessä. Perjantaina Rahkaäijä nappasi meikäläisen auton kyytiin ja lähdettiin kohti keski-Suomea. Sitä ennen etsin raivokkaasti uusia uimahousuja ympäri kaupunkia ja Stadiumista tärppäsi. Ei taida olla uimahoususesonki kovimmillaan? Tää on niitä asioita, joita ei kerrota bodi-uskottavissa vitness-blogeissa, mutta vanhoista 36-kokoisista biksuista paistoi perä melko irstaalla tavalla ja sen takia jouduin ostamaan uudet, mutta vielä järkyttävämpää on se, että uudet simmarit oli kokoa 40. Haloo, nehän on niin isot, että ne aiheuttaa melkein auringonpimennyksen! Tietystihän syy tähän löytyy mavesta, eikä suinkaan esim. maapähkinävoista. :D
Hilpeä kaksikkomme suuntasi thaimaalaisen ravintolan buffet-pöydän kautta Peurunkaan, josta löytyy kaikki, mitä ihminen yhtenä viikonloppuna tarvitsee. Kylpylä, sali ja lisää buffet-pöytiä!
Noi käsipainot <3
Peurungasta löytyy kolme kuntosalia, mun näkökulmasta kaksi aivan käyttökelvotonta (laitteita, tarviiko sanoa enempää?) ja yksi aivan hyvä. Mestoille päästessä heitettiin kamat huoneeseen ja lähdettiin podaamaan! En ole kovin montaa kertaa nähnyt Leokon 50 kilon painoja, mutta hotellin salille sellaiset on joku joskus suuressa viisaudessaan hankkinut. Ja mun piti niitä suuressa viisaudessani päästä kokeilemaan!
Uhosin viime vuoden puolella, että nostan maasta 125 kiloa ennen kuin vuosi vaihtuu, mutta sössin homman uuden vuoden aattona. Perjantaina oli kuitenkin revanssin paikka! Tanko + yhdet kiekot + lukot =125 kiloa. Ennätysmatskua!
Nostojännitysnäytelmää oli tietenkin seuraamassa Rahkaäijä ja joku paikallinen treenailija, joka ei selvästikään ymmärtänyt, kuinka suuresta hetkestä on kyse. Se hänelle anteeksi annettakoon. Aina ennen nostoa hieron tangoa hullun kauan edestakaisin ja puhisen ja ähisen. Latautuminen on tärkeää! Katselin kattoon ja katon kuvio näytti ihan vohvelilta! Se antoi kunnon tsempit ja aloin nostamaan. En päässyt edes erityisen siistiin aloitusasentoon, mutta mä olin tiukempi kuin vihreät Leokot ja uus enkka tuli!
Loma sai loistavan alun, enkä halua edes kuvitella kuinka olisin mököttänyt, jos olisin taas möhlinyt enkkayrityksen. :D
Lauantai alkoi kuinkas muutenkaan kuin hotelliaamupalalla. Mulla on ollut jo pari vuotta sellanen tapa, että hotelliaamupalalle tulee mukaan oma rahka. En tajua, miten hotellit ei ole yhtään heränneet siihen, että kansa tahtoo rahkaa aamulla. Ja sitä paitsi hotelliaamupalan marjat, hillot ja hedelmät tarjoaa mahdollisuudet aivan ihaniin rahkasotkuihin!
Lauantaina oli mahdollisuus päästä jousiampumaan kohtuullista korvausta vastaan ja sisällämme piilotelleet Wilhelm Tellit pääsivät valloileen. Viime kesänä kokeilin jousiampumista ensimmäisen kerran ja jos olkapäiden väsymistä ei oteta huomioon, se on aivan superhauskaa!

Viidellä eurolla sai ampua tunnin ja me käytettiin koko aika tehokkaasti, nuolet vaan sinkoili kohti maalitaulua, tai ainakin sinne päin. Rahkaäijä sai aikaan jopa yhden osuman häränsilmään, mutta itse pyrin lähinnä siihen, että kaikki nuolet osuu maalitaulupaperiin. Jos me ruvetaan kivikausi-ruokailijaksi, niin Rahkaäijä saa metsästää meidän safkat. Muuten jäädään nälkäisiksi.
Metsästysharjoitusten jälkeen oli taas buffetin vuoro ja pienen lautapelisession (mun uusi lempipeli on muuten Dixit, niin hyvä!) oli taas ruumillisen harjoituksen vuoro, eli salille mars! En tiedä, mitä kylpylän juomaveteen oli pistetty, mutta pienen yllytyksen jälkeen laitoin penkkienkankin uusiksi. Ennen joulua 55 kiloa ei noussut rinnalta varmaan senttiäkään, nyt varsin ripeästikin. Olin hyvin yllättynyt!

Mä en pahemmin leuhkisi penkkitekniikallani, staili on lahna ja nostot todellakin sen mukaisia. :D Oman painon penkkaaminen ei kuitenkaan ole enää aivan toivottoman kaukana!
Koska kovat suoritukset vaatii paljon ruokaa, oli taas salin jälkeen buffetin aika. Ja sen jälkeen vähän jäätelöä myös! Maailmassa ei ede ole sellaista buffet-ähkyä, jonka jälkeen ei voisi nauttia hieman jäätelöä.
Kaikki hyvä (myös buffet-pöydät) loppuu aikanaan ja tänään oli aika lähteä kotimatkalle. Yritettiin viivyttää arkeen paluuta kaikin voimin ja Rahkaäijä halusi näyttää lomaseurueellemme Pönttövuoren vanhan rautatietunnelin, joka oli sopivasti matkan varrella. Joku oli kuitenkin päättänyt, että Pönttis on aivan liian vaarallinen turistikohde ja tunnelin suulle oli asennettu kalterit. Tai sitten joku oli teljetty sisään... Vaikka ei päästy fiilistelemään kylmään ja pimeään luolaan (siis voi harmi!), suuren vaikutuksen teki tunnelin suulle kasvaneet jääpuikot.



Kotiin on kuitenkin aina kiva palata! Tyynyt ei ole liian littanoita ja joku raja sentään buffet-pöydilläkin!

Rahkalaskuri: 678

P.S. Tän maratonin jälkeen voit viedä käydä lukaseen Jaanaban blogista raportin Team TEHO Sportin edellisistä treeneistä, joihin en päässyt paikalle, koska olin tienaamassa buffet-rahoja töissä. Sain sentään tuliaisia treeneistä, varsin reilua! Parhaan makusta protskupatukkaa ehkä ikinä!

20 kommenttia:

  1. aivan mahtava tuo video, tsemppi oli kova. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, mää tarviin aina maksimaalisen psyykkauksen. :D

      Poista
  2. Mää tarttisin kans yhden Rahkaäijän kannustamaan, lainaatko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin tehdä sellasen Rahkaäijä-soundboardin, josta vois valita hetkeen sopivan kaannustuksen ja kirosanan. :D

      Poista
  3. Meillä on työpaikan salilla Leokon 50 kilon painoja! Eipä siinä, että mulla olis mitään asiaa niille (vielä ainakaan), bongasin vaan kun eksyin sinne treenille aiemmin tällä viikolla. :) Onnea uusista enkoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on hyvä motivaattori, prässiin ne ainakin jo pian voi laittaa, jos salilla sellanen on! :) Kiitti!

      Poista
    2. Vois, jos jaksais nostaa! :D

      Poista
    3. Sitä varten on miehet salilla. ;D

      Poista
  4. No on kyllä hienot jäät. Littana tyyny paras tyyny. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Mä vaadin muhkean tyynyn, mieluiten kaks!

      Poista
  5. missä "suutu jo hintti" huudot mavesta??!?! huhu en oo tota kokeillut taidat kiskoo enemmän ku mä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli siinä edellisessä enkassa. ;) Kyllä perusterve mies yleensä pienellä reenillä kiskoo varmaan lähemmäs 150 kiloa, että älä huoli, nousis varmasti jos koittaisit. :D

      Poista
    2. no ei ole edes tuota pientä reeniä juuri takana, selkä on sen verran ollut hellänä. tosin nyt on tullut soudettua sen verran että vois ruveta koittamaan.

      mitä mieltä oot -tai sun pt:s- muuten, jos tuota mavea tekee niin onko perus kymppi sarjat hyviä vai sopiiko näinkin raskaaseen liikkeeseen vitoset, kutoset tai kasit paremmin?

      Poista
    3. Kympin sarjat mavessa on mun mielestä tosi raskaita (vaikka toisessa jalkatreenissä teenkin 5x10), että alottaessa mun mielestä optimi on varmaan joku 6-8 toistoa. Varovasti alottelee, mutta kuitenkin sen verran painoa, että nostamisessa on jotain järkee, ts. liian kevyillä painoilla on vaikea hoksata mistä on kyse.

      Poista
  6. Tossa jouskarikuvassa sulla on hieno ampiaisvyötärö ja ladonoven kokoisen näköinen selkä-hartiaosasto. Komeeta on!

    Ja onnea enkoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kieltämättä kuvakulma kohdillaan!:D Ja ampuma-asentokin tosi pron näkönen.

      Kiitos!

      Poista
  7. Huh huh mitä enkkoja, mahtavaa rahkis! Huomaa että buffet-pöydissä.. siis salilla on käyty ahkerasti!

    Omat rahkat messiin hotellin aamupalalle, huikea idea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova syöminen... eikun siis treenaaminen tuottaa tulosta!

      Kyllä minibaariin aina yks rahka mahtuu odottamaan aamupalaa. :D En tiedä onks missään hotellissa aamupalalla rahkaa tarjolla.

      Poista
    2. tässä voisi olla ideaa jollekin hotellille. panostaa kuntosaliin (mm. leikon 50 kiloset :p) ja aamiaiseks rahkabuffa kera tuoreiden vattujen hmmm

      Poista
    3. Todellakin olis markkinarako! Mä olisin ainakin asiakkaana saman tien. :D

      Poista