maanantai 5. maaliskuuta 2018

Sunnuntairetki GoExpoon!

Jotkut asiat pysyvät vuodesta toiseen samoina ja yksi niistä on GoExpo-reissu Helsinkiin. Mä, Rahkaäijä ja Sari (eli vihreätukka-Anni) lähdettiin eilen aamusta kaahaamaan moottoritietä kohti etelää. Tällä kokoonpanolla reissu oli kolmas, ja kaksin Rahkaäijän kanssa ollaan käyty expoilla ehkä kerran, ainakaan blogista ei löydy todisteita aiemmista matkoista.
Nykyään tuntuu, että oon joko kaikissa tapahtumissa joko mediapassilla tai töissä ja tälläkin kertaa Rahkamuija pääsi sisään blogipassin turvin.
Tuttuun tapaan tehtiin autossa listaa ostoksista ja Sarin ostoslistalla oli polkimet ja aurinkolasit ja Rahkaäijä haaveili kypärästä ja mä odotin vesi kielellä kuivalihaostoksia.
Täällä me ollaan, missä sää oot?
Saavuttiin pelipaikoille puoli yhdentoista aikaan ja silloin messuilla oli hyvin väljää. Itse asiassa sunnuntai-päivä tuntui olevan paljon vähemmän ruuhkainen kuin lauantai, jolloin ollaan yleensä käyty. Mua rupee heti ärsyttämään messuilla, jos ei kierretä järjestyksessä! Niinpä keräsin joukkoni kasaan ja lähdettiin kiertämään aluetta järjestelmällisesti. Heti ensimmäisten juttujen joukossa mää ja äijä käytiin koittamassa kuplajalkapalloa. Hauska sattuma, koska juuri aiemmin viikolla katsottiin Shark Tank -jakso, jossa haettiin rahaa kuplajalkapallolle. Meidän kahden ottelu oli erittäin epäreilu, koska Rahkaäijä töni mut aina heti kumoon, kun pääsin ylös. Tuota olisi kyllä hauskaa pelata pidempäänkin!

Rahkaäijä teki kaks maalia ja kaato mut varmaan viis kertaa.
Mun yleisin asento pelin aikana.
Kierreltiin tietenkin pyöräosastoilla paljon, mutta pakko sanoa, että se oli nähty erittäin nopeasti, kun osastot oli täynnä sähköpyöriä. Tuntui, että sähköpyörät olivat vallanneet tilan kaikelta muulta ja joku raja siinäkin kuinka kauan jaksaa sähköpyöriä tuijottaa. (Varsinkin kun kotona on jo valmiiksi yksi.) Tuntui, että esim. alamäkipyöriä ei ollut juurikaan ja samoin maantiepyöriä hyvin vähän. Ennen on ollut myös isoja osastoja, joissa myydään paljon pyöräilyvaatetta, kypärää, kenkää ja vaikka mitä, mutta sellaiset tuntui nyt uupuvan. Rahkaäijä kyllä löysi kypärän, mutta mä ja Sari ei mitään pyöräilyyn liittyvää. Molemmat osti kylläkin kuivalihakundin kuivalihoja. Ihan sairaan hyviä!
Sari löysi kenkiin mätsäävän pyörän.
Late 1 - Sari 0.
Siinähän sitä sähkömaasturia olis vaikka muille jakaa!
Vihdoin maistiaisia! Olin kyllä maistanut tota juomaa aiemmin, mutta ilmaisesta juomasta ei parane ikinä kieltäytyä!
Näillä kummituksilla me lähdetään poluille!
Rahkaäijän uusi kypärä on aika täydellisen värinen!
Vielä pyöräosiota laimeampi tuntui olevan "kunto"-osasto, joka tuntui muuttuneen ihan yleismessuiksi missä on ihan kaikkea sipseistä sukkiin, liittymämyyjistä proteiinikarkkeihin ja kirjoista verianalyyseihin. Muistaisin, että ennen GoExpoilla on ollut monia suomalaisia urheiluravinnefirmoja, mutta nyt ei ollut juuri mitään ja esimerkiksi treenivaatteita taisi myydä yksi tai kaksi firmaa. Eli saliharrastajalle tuolla tuntui olevan varsin vähän annettavaa. Tuo olisi niin hyvä paikka ostaa kaikkea mahdollista treeniin liittyvää, kun yleensä messuilla lähdetään lompakko levällään, mutta rahat jää käyttämättä, jos tarjontaa ei ole ja firmat ei ole edes tulleet paikalle.Sari melkein löysi aurinkolasit, mutta ei ihan!
Golf-puoli jätettiin tänäKIN vuonna käymättä ja pallo- ja joukkueurheilualueella pyörittiin vähäsen. Mielestäni nämä messut kaipaisi nyt vähän fokuksen hiomista ja urheiluun keskittymistä. Höpöhöpö pois ja oikeita asioita tilalle. Näillä näytöillä ei välttämättä tee mieli lähteä ensi vuonna.
Proteiinikarkit, oi miksi, oi miksi? Mikä on näiden paikka ja tarve maailmassa?
Proteiinisuklaa, aina vaan paranee. Ennustin jo viisi vuotta sitten proteiinijäätelön ja suklaan tulevan, enää protskulonkero puuttuu!
Päähallin jälkeen mä ja Sari mentiin kattoon alpakoita ja Rahkaäijä lähti Kamera-messuille. Kevyt riskinotto päästää äijä yksin kameramessuille firman pankkikortin kanssa. Ihan ihmisiksi se siellä onneksi käyttäytyi, osti vain yhden kameran akun laturin, mikä me ihan oikeasti tarvittiin. Mä ja Sari ei ostettu yhtään alpakkaa tai laamaa, vaikka vähän olisi tehnyt mieli. Jos joskus muutan maalle, niin hankin kyllä pari leppoisaa alpakkaa sinne!
Pussaavia alpakoita!
Uskomaton luontoelämys, kakkaava laama!
Vajaassa kolmessa tunnissa messut olivat meidän osalta nähty ja lähdettiin metsästämään ruokapaikkaa, vaikka toki mahat oli jo valmiiksi täynnä proteiinikarkkeja ja muita maistiaisia. Päädyttiin pieneen vietnamilaiseen ravintolaan, jossa ilmeisesti tehtiin sunnuntain kunniaksi veroton kauppaa, kun sain käteisestä takaisin vain kolikoita, eikä kassa paljoo kilahtanut. Olis pitänyt pyytää kuitti!
Tämä alviton ruoka maistui kuitenkin oikein hyvältä ja olin tyytyväinen, kun otin pho-keiton. Myös muut olivat tyytyväisiä annosvalintoihinsa. Aina aikaisempina vuosina ollaan käyty GoExpon jälkeen Hi5Bikesin Don´t Go Expo -alennusmyyjäisillä, mutta siellä pyhitetään lepopäivä, eikä myymälä ollut sunnuntaina ollenkaan auki. Harmi! Lähdettiin siis aterian jälkeen ajelemaan kotiin ja haukuttiin messujen tarjontaa ja kehuttiin itteemme ja komeeta keliä ja naurettiin omille vitseille. Rattoisa matka siis!
Tää meidän aurinkolasirivi on aika vaikuttava!
Laitoin tämän kuvan Instagramiin tekstillä "kaksoset reissussa" ja joku kysyi, että ollaanko me oikeesti kaksosia. Melkein!
Mulle tärkeintä on aina lähteminen, ei niinkää perillä odottavat asiat ja vaikka en oikein mitään löytänyt messuilta, oli silti hauskaa viettää sunnuntai Rahkaäijän ja Sarin hulvattomassa seurassa. Kun nyt kesä tulisi pian, niin voitaisiin taas lähteä kolmistaan Sappeeseen ajamaan alamäkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti