lauantai 3. helmikuuta 2018

Langatonta treeniä

Se ei ole ihminen, eikä mikään, jos ei vähän valita tällä viikolla lumisateesta tai lakosta. Jälkimmäinen ei vaikuttanut elämääni, mutta ensin mainitusta riittää purnattavaa. Kaikista maailman päivistä valitsin juuri sen lumimeihemipäivän, kun päätin lähteä pyörällä ystäväni luokse 14 kilometrin päähän. Oli sentään sähköpyörä alla, mutta oli kyllä silti semmonen reissu, että en ihan heti uudestaan lähtisi. Mennessä aikaa kului tunti ja vartti, kun taistelin tietäni läpi auraamattomien hankien. Takaisin päin pistin vielä paremmaksi ja aikaa meni lähemmäs puolitoista tuntia, kun ensin sähköpyörän moottori ei lähtenyt päälle, koska ohjauspaneelitelineessä oli liikaa lunta joka välissä ja loppumatkasta Rahkaäijän loistavasti litkuttama takarengas alkoi vuotamaan ja pumppasin lisää ilmaa pariinkin otteeseen. Se oli hieno päivä jokaisen pyöräilijän elämässä, mutta onneksi se on nyt kaukana takanapäin.
Tämä taas oli sitä aikaa, kun käytiin tällä viikolla kuutamopyöräilyllä Suolijärvellä. Hieno lenkki!
Hieno tulevaisuus on sen sijaan edessä mulla ja mun uusilla salikuulokkeilla! Sillä välin kun talvisodan hengessä taistelin pyörän kanssa metrisissä hangissa, oli Rahkaäijä Helsingissä bisneslounailla ja seurapiiritapahtumissa (ja pääkaupunkiseudun lumikaaoksessa). Meillä on muodostunut sellainen tapa, että jos toinen lähtee yksin jonnekin, pitää sen tuoda tuliainen kotiin jäävälle. Tämä koskee suunnilleen kaikkia lähikauppaa pidempiä reissuja ja tuliasten skaala on laaja ja tuominen voi olla hyvinkin pieni ja kämäinen asia (esimerkiksi joku esite paikasta, jossa kävi), mutta ajatus on tärkein. Tällä kertaa tuliaiseni ei ollut lainkaan kämä tai muutenkaan huono. Sain nimittäin langattomat sporttikuulokkeet! Näitä oli jaettu ilmaiseksi eräässä tapahtumassa ja miekkoseni ystävällisesti toi mulle yhdet.
Joy Actor -merkkiset napit. Miksi ihmeessä niissä on tommoset sydänkuviot?
En ole koskaan ennen omistanut langattomia kuulokkeita ja siksi olen näistä nyt niin innoissaan. Tokihan tuollaisia kaupastakin saisi, mutta piheyksissäni en ole ollut valmis satsaamaan kuulokkeisiin lähemmäs sataa euroa, kun ne kuitenkin hajoavat tai hukkuvat ensi viikolla. Kuulokkeet on kuitenkin huipputärkeä juttu salilla, koska kyykystä ei tule mitään, jos ei ole musiikkia korvissa. Rahkaäijä aina vitsailee, että musta tulee vielä maailman vahvin kuuro, kun kuuntelen aina kyykätessä musiikkia niin kovalla. :D Saan kunnon paukutuksesta energiaa ja buustia tekemiseen. En välttämättä kuuntele mitään sarjatauoilla, vaan otan napit pois korvista, että voin jutella ja kuunnella muiden juttuja, mutta sarjan aikana musiikki on ehdotonta.
Vähän kun ajais pyörällä ilman käsiä, kun on langattomat kuulokkeet!
Tähän mennessä olen vaan tunkenut puhelimen jonnekin taskuun tai paidan sisään ja nyt onkin aivan vallankumouksellinen tunnelma, kun kännykkä voi olla sarjan ajan treenikassissa, mutta silti mökä pauhaa. Nuo kuulokkeet istuu ihan hyvin korvaani ja ne on varmaan myös pyöräillessä hyvät, koska nappiosa on tosi lättänä, joten se menee kivasti pipon ja kypärän alle.
Hitsi kun ei taas mahtunut millään treenaaman, kun sali oli ihan täynnä!!!
Antaisin näille 4/5 rahkapurkkia arvosanaksi. Istuu hyvin korvaan, äänenvoimakkuutta saa säädettyä ja musiikin katkaistua. Vielä kun voisi biisin vaihtaa kuulokkeiden napeista! Akun kestosta ei vielä ole tietoa, mutta ainakin kahdet treenit kuulokkeet on hyvin jaksanut soittaa. Ainoa isompi miinus on, että musiikki pätkäisee välillä, vaikka en tiettävästi painanut mitään namiskaa. Tämän huomasin etenkin leuanvedon aikana, liekö ohjausnapit jääneet jonnekin väliin ja siksi musiikki on katkennut ihan hetkeksi. Rahkaäijä epäili, että kuulokkeiden signaali ehkä katkeaa, kun ne jää jonnekin käden ja pään väliin.
Tuolla taustalla joku erikoismies tekee jotain vauhtipystypunnerrustaan, kun yritän ottaa kuvaa!
Nyt viime aikoina olen kuunnellut salilla Spotify-listaa, jossa on kaikki Sabatonin ja Raubtierin biisit. Jos tykkää Sabatonista, kannattaa tsekata myös Raubtier, se on hyvää möykkää myöskin! Toisella vakiolistalla on kaikki Sabatonin ja Amon Amarthin biisit ja kolmannella sekalaista heviä ja pauketta. Omat kuulokkeet on siitä hyvät, että muiden ei tarvitse kuunnella mun musiikkia silloin. Rahkaäijällä ja mulla menee hyvin yksiin musiikkimaku ja varmasti muutamalla muullakin meidän salilla, mutta tiedän, että kaikille ei välttämättä viikinkihevi uppoa treenimusiikiksi. Ainakin siitä päätellen, että eilenkin salilla soi joku ysärihumppa. Muiden musiikkimaku on yksi vaikeampia asioita ymmärtää, vaikka kuinka yrittäisi.
Päivän viimeisen toiston ilo!
Tänään testailin maastavedossa kuulokkeita ja hienosti toimi siinäkin, pysyy napit korvissa, eikä tarvitse miettiä mihin puhelimen laittaa. Toivon, että nämä nyt sitten kestävät pari viikkoa pidempään ja toisekseen pysyvät tallessa. Vähän kyllä mietin, että miksen ole aiemmin ostanut langattomia kuulokkeita, koska onhan noi nyt näppärät ja elämää helpottavat!

Jos jollain on antaa hyviä musiikkivinkkejä salille, otan niitä ilolla vastaan! Ja saa myös kertoa, millaisien kuulokkeiden kanssa treenaa salilla! Johdoilla vai ilman?

P.S. Hain tänään kaupasta ÄMPÄRILLISEN appelsiineja vitosella. Appelsiinifani iloitsee!

4 kommenttia:

 1. Salilla ei tarvita muuta musaa kuin Amon Amarth! :)

  VastaaPoista
 2. Eikös pyöräillessä musan kuuntelu napeilla ole vähän turvallisuusriski, kun et kuule muuta liikennettä? Maastopyöräillessä melkein hyväksyn nappikuulokkeet - tosin tulee siinäkin puuhassa väistämättä siirtymiä muun liikenteen seassa.

  Mun pyöräilyn musaongelma on ratkaistu Coros-kypärällä, missä on ohimon luiden kautta musaa päähän johtavat kaiuttimet. Samaa systeemiähän käytetään ainakin palomiehien kypärissä. https://coros.com/omni.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ajan esimerkiksi kaupungissa ja on napit, otan yleensä toisen pois, että kuulen mitä tapahtuu. Maastossa kuuntelen yleensä Laurin pölinöitä, niin siellä ei tule juuri kuunneltua musiikkia. :D

   Oho, aika pro toi Coros! Mielenkiintoinen idea. Ajattelin, että se maksais jotain miljoonan, mutta hintakin on ihan kohtuuden rajoissa!

   Poista