maanantai 29. tammikuuta 2018

Vaalivalvojaiset punttisalilla

Rullaava läskipyörä ei sammaloidu, vai miten se menikään? Rahkaäijä heitti eilen aamulla ilmoille idean ex tempore -pyöräilystä ja mikäs sitä keskellä sunnuntaita estäisi ihmistä lähtemästä metsään polkemaan?

Yöllä oli satanut mukavasti pitolunta, joka oli jämähtänyt jäiseen maahan, eikä juuri missään ollut kovin liukasta ajella. Suunnattiin läskien eturenkaat kohti Hervantaa, koska siellä on parhaat talvipolut. Ylipäätään talvella parhaat polut löytyvät paikoista, joissa ihmiset lenkkeilee ja ulkoiluttaa koiriaan metsässä. Tällä puolella Tamperetta esimerkiksi Suolijärven ympäristössä, Pehkusuolla ja Mannerheiminkallion läheisyydessä on perinteisesti hienot talvipolut. Vaikka ei välttämättä heti uskoisi, maastopyöräily on paljon helpompaa talvella kuin kesällä, kun lumi armollisesti tasoittaa polut. Oikeastaan maastopyöräily kannattaisi aloittaa talvella, jos mielii harrastuksen pariin!
Kaikenmaailman metsälätäköt ja suokosteikot ei ihan hevillä jäädy ja välillä sai olla tarkkana, ettei varpaat kastu.
Siinähän kävi sitten sillä tavalla, että Rahkaäijän uskomaton suuntavaisto petti meidät ja työnneltiin pyöriä jossakin kivikossa, jonne ei ollut lunta juuri satanut sankan pusikon läpi. Yksi huono puoli talvipyöräilyssä on se, että klossit menee täyteen lunta ja niitä saa aina kopistella, että saisi kintut taas kiinni fillariin. Kun löydettiin oikea polku, alkoi ajaminen sujua. Nyt on poluilla mukavat lentokelit, kun ensin oli plussaa ja nyt pakkasta, niin reitit on tamppaantuneita ja kovia ja fillari rullaa kuin moottoritiellä konsanaan.
Leikin lapsena, että osmankäämit on jäätelöpuikkoja ja siltä ne näyttää edelleen.
Ajamiseen tuli oikein se kuuluisa flow, kun matka ei jatkuvasti katkennut jonnekin kiveen, mutta sai olla tarkkana, että pysyi polulla, eikä humpsahtanut hankeen. Ajamisen virtaus kuitenkin tyssäsi hetkeksi, kun saavuttiin Särkijärven rantaan. Pakkanen oli jäädyttänyt jäälle nousseen veden, mutta vain osittain ja pintajää hajosi koko ajan renkaan alta. Villi tunne ajaa, kun jää ritisee alla. Ajeltiin jäällä puolisen kilometriä Suolijärven polkuja kohti ja huh huh, tuntui, kun olisi umpihangessa ajanut, kun raivasi tietään jäällä.
Ajettiin Suolijärven rantapolkua Hervantaan ja matkalla tuli monenmoista kävelijää ja juoksijaa vastaan, mutta nykyään kukaan ei enää pahemmin urputa pyöräilijöille, kun polulla ajaminen on ihan sallittua. Toisin oli ennen, kun polun päässä oli pyöräilykieltokyltit, niin mummot kävi kuumana kaikille maastopyöräilijöille. Mitähän pahaa siinäkin olisi käynyt, jos kieltokyltit olisi otettu pois jo kymmenen vuotta sitten?

Hervannassa käytiin etsimässä Mikontalon pihasta vanhaa mummofillaria, joka jäi Rahkaäijältä muutossa sinne vuosia sitten, mutta Tunturia ei enää näkynyt. Napattiin vielä Salesta (kaupasta, ei presidentistä) vähän palauttavia eväitä ja rullattiin alamäkeä kotiin. Keli oli oikein pyöräilyyn sopiva, mutta silti poluilla tuli vastaan vain yksi pyöräilijä, sen sijaan sitäkin enemmän näkyi hiihtelijöitä.

Muutaman ruokailun, videoeditoinnin ja päiväunien jälkeen olimme valmiit ottamaan vastaan kuntosalin tarjoamat haasteet. Muut oli jäänyt suosilla kotiin katsomaan pressanvaaleja, koska salilla oli aivan tyhjää, mutta mä oon tällanen monilahjakkuus, niin pystyn samaan aikaan kyykkäämään ja kuuntelemaan Yle Areenasta vaalilähetystä. Siinä etukyykkyä tehdessä kuuntelin ennakkoäänien tuloksia ja kommentoin vaaleja Rahkaäijän kanssa ja perheen Whatsapp-ryhmässä.
Vaalien viralliset valvojat.
Ajattelin tehdä nyt niin rohkean tempun, että otan vähäksi aikaa etukyykyn liikevalikoimaani. Se ei varsinaisesti koskaan ole ollut leivänheittolajini, mutta ehkäpä juuri siksi sitä kannattaisi harjoitella. Se on siitäkin hyvä liike, että saa etureidetkin jotain tehdäkseen ja polvissakaan se ei tunnu kovin pahalta, toisin kuin lähes kaikki muut etureisipainotteiset liikkeet.
Se on niin iloinen veikko tuo Rahkaäijä, ihan hymyillyttää maastavedossakin!
Meillä on Rahkaäijän kanssa menossa sellainen järkevä ajankäyttö -projekti ja pohdittiin tätä paljon salin jälkeen saunassa. Molempien tavoitteena on tehostaa työaikaa ja tehdä vapaa-ajalla enemmän mielekkäitä asioita ja vähemmän turhaa somessa roikkumista ja muuta aikasyöppöilyä. Mielekkäitä asioita on esimerkiksi liikunta ihan kaikenlaisissa muodoissaan ja mulla lukeminen ja tää blogi ja Rahkaäijällä äänikirjat ja tietokonepelit. Viimeksi kirjoitin, että kaipaan jotain uutta elämääni ja nyt ajatus on jalostunut siihen, että haluaisin ehkä kokeilla jotain uutta liikuntajuttua, mutta en vielä tiedä mitä. Jatkan ajatuksen työstämistä ja pidän ajatukset avoinna kaikille vaihtoehdoille. Saa ehdottaa, jos keksit mitä Rahkamuija voisi seuraavaksi kokeilla! Lupaan raportoida siitä tietenkin blogissa!

6 kommenttia:

 1. Yllätys yllätys, täälläkin eilen läskipyörällä liikkeellä, onhan siitä jo toista viikkoa kun pyörällä kävin huollossa.

  Keli täälläkin järvellä samanlainen pyörä upposi lähes koko ajan muutaman sentin ja pinta jää ritisi, muuten jäällä näkyi vaan yksi pilkkijä.

  Tulevana viikonloppuna taas pakkasia tulossa ja pääseekin sitten paremmin läskin kanssa retkeilemään jonnekin laavulle grillailemaan ja yöpymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa edelliseen keväällä voisi sitten kokeilla frisbeegolffia saa rauhallista liikuntaa ihan huomaamatta.

   Poista
  2. Tuolla ei ollut jäällä yhtään pilkkijää! Mutta ihmekös tuo, kun siellä oli niin märkää. Nyt pitäisi jäiden olla taas jäässä, en tiedä onko vaan liian liukasta läskille.

   Frisbeegolf on kyllä ihan mukavaa, mutta ehkä vähän liian rauhallista mun makuun. :D

   Poista
 2. Oletko kokeillut seinäkiipeilyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo! Ehkä pitäisi, uskon, että olisi varmasti hauskaa!

   Poista
 3. Benjihyppy tai laskuvarjohyppy, olisi frisbeegolfia enemmin vauhtia :-)

  VastaaPoista