perjantai 28. heinäkuuta 2017

Hassuja faktoja meidän kissoista

Blogien kestopostausaiheita on listata erikoisia tai hassuja faktoja itsestään. Joskus olen itsekin tehnyt sellaisen postauksen, mutta tällä kertaa tuleekin faktoja Leksa-jengistä eli Leosta ja Leokosta! Leksojen hartaimmat fanit varmasti tietävät ainakin osan näistä, mutta voiko kissoista puhua ikinä liikaa?
Nimet tuppaavat menemään aina sekaisin, niin muistinvirkistykseksi, että Leo on täplikäs bengaliherra ja Leoko punainen abyukkeli.
Leo Bengali.
 • Leokon lempiherkkuja on jäätelö, lakritsi, piparitaikina ja homejuusto. Leo sen sijaan himoitsee kaikkia salaatti- ja persiljapuskia. Leo myös mielellään siivoisi kaikki ihmisten lautaset, myös muu kelpaa kuin liha. Riisi erityisesti! (Huom! Me ei aktiivisesti syötetä kissoille mitään homejuustoa tai ihmisten ruokaa, mutta joskus voin tarjota Leokolle pienen palan homejuustoa. Kaikki salaatit pitää oikeasti piilottaa, tai Leo syö ne. :D)
Leoko abyssinialainen tai tarkemmin abyvariantti, kun äiti on somalikissa eli pitkäkarvainen aby.
 • Leo ei anna leikata kynsiään suosilla, vaan napsin ne aina vaivihkaa, kun se on nukkumassa. Yleensä saan leikattua kolme kynttä ja sitten kissa jo karkaa. Tänään oli joku ennätys, kun leikkasin kahdeksän kynttä kerralla! 
Tän kuvan ottamisen jälkeen nappasin kynnet lyhyemmäksi, eikä kaveri edes lähtenyt karkuun.
 • Leoko on uskomaton antilooppi, koska se hyppää tosi pitkälle ja korkealle. Etenkin sen pituushypyt ovat aika huimia, kun se koittaa loikata jostain pöydältä lähimmän ihmisen olkapäälle. Leoko myös käyttää ihmisiä kiipeilytasoinaan ja voi kiivetä ihmistä pitkin korkealle yläkaappiin.
 • Leo on täysin eri kissa kun meille tullessaan kolme vuotta sitten. Alkuun se oli arka ja vältteli kosketusta ja hiipi pitkin nurkkia. Nykyään se on tosi seurallinen ja usein iltaisin sillä on hirveästi asiaa, jota se tulee kertomaan meidän sänkyyn ja polkemaan tyynyjä. Tähän muutoksen meni tosi kauan, varmaan vuosi ja Leo on jatkuvasti tullut ihmisrakkaammaksi. Leokoa se on rakastanut alusta asti. 
Kesällä pojat on viihtynyt paljon takapihan häkissä.
 • Tänä kesänä me ollaan herätty monta kertaa siihen, että kissoilla on menossa joku päänaukomistaistelu pihan variksen kanssa. Kissat kyttää ulkohäkissä ja varikset ilkkuu häkin ulkopuolella.
 • Leoko pelkää fasaaneja. 
"Pelkuri, jaa mää vai?!"
 • Leolla on omituinen viha-rakkaussuhde villasta tehtyihin asioihin. Se riepottaa villasukkia pitkin taloa ja yrittää purra ihmisiä, joilla on villavaatteita.
 • Leoko tunkee meidän kanssa aina saunaan, mutta istuu lattialla tai alimmaisella jakkaralla. Leo sen sijaan odottelee pesuhuoneessa, että joku avaisi hanan, että pääsisi läiskyttämään. Jos jostain syystä haluaa saada Leon kylppäriin, pitää vain avata hana, niin katti jolkottaa paikalle. 
Leoko ei koskaan astu nurmikolle, vaan pysyttelee aina tasoilla. Leoo ei nurtsi haittaa ja usein se vahtii ötököitä maantasolla.
 • Kissojen ärsyttävin piirre on roskiksen dyykkaaminen. Roskakaapin oven edessä pitää olla jakkara, koska muuten herra Leo Bengali menee kaatamaan roskiksen ja kaiveleen sieltä kaikkia "herkkuja". Tilanteen tullen myös Leoko osallistuu dyykkaamiseen. 
"Juu mää se oon, joka aina levittelee kahvinpurut ja muut kamat roskiksesta pitkin keittiön lattiaa ja sitten noi ihmiset on vähän pahana."
 • Jos Leksat tappelee, 90 prosentin varmuudella Leoko on pääriitapukari. 
 • Jos ruokakupilla joku murisee, se on 100 prosentin varmuudella Leo.
Leoko tykkää välillä vähän härnätä Leoo ja silloin karvat pöllyää!
 • Leo asettuu tosi usein nukkumaan keittiön pöydälle läppärin taakse, kun teen jotakin tietokoneella. Meidän läppäri on hirveä pelitykki, jotta sillä voi editoida, niin lämpöä riittää koneesta myös Leolle. 
 • Naapurissa on iso kissa, joka ulkoilee pihassa aina välillä narussa ja meidän Leksat näkee sen usein, mutta eivät välitä siitä lainkaan. Oravat kiinnostaa enemmän.
Toimistokissa omalla paikallaan.
 • Leoko on aivan mahdoton kuolaamaan. Siinä kuolan määrässsä ei ole mitään järkeä. Oikein naurattaa, että onko tämä sittenkin koira, kun kuola vaan lentää Leokon ravistaessa päätä. 
Team Leksa antaa kyllä kyytiä, jos sammakko tai päästäinen eksyy ulkohäkkiin.
 • Näistä kahdesta Leo maukuu enemmän, mutta raukka kuulostaa aivan surkealta naukuessaan. Kissa näyttää pedolta ja kuulostaa pulaan joutuneelta pennulta. :D
 • Helposti luulisi, että nämä kissat ovat melko samanlaisia, kun molemmat ovat vilkkaita rotuja, mutta totuus on toinen. Leoko on villi pikkuveli, joka rakastaa huomiota ja tunkee ihan lähelle ja Leo rauhallinen isoveli, joka tykkää puuhailla ihmisten kanssa, mutta tulee lähelle vain kun itse haluaa, eikä silloinkaan saa ihan liikaa paijailla tai se hellä hetki oli siinä.
Siinäpä oli monenlaisia persoonallisuuksia meidän kissaeläimistä. Mä oon kyllä ihan hullu kissanainen, mutta ei ne koiratkaan hassumpia ole. Tällä viikolla kävin moikkaamassa ystäväni Reetan Into-koiraa, joka on aivan ihana lyhytkarvainen saksanseisoja. Niin ihana haukku, mun olisi tehnyt mieli vaan painia ja halia sen kanssa nurmikolla. 😍
Näihin eläimellisiin tunnelmiin päättäen toivotan kaikille pörröistä viikonloppua!

Rahkamuija Facebookissa
Rahkamuija Instagramissa @rahkamuija

8 kommenttia:

 1. Siis onko Leo ollut teillä jo 3v?! Vastahan te sen haitte... �� Taidanpa minäkin olla Rahkisaddikti ja pahasti pöllyssä. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ensi viikolla tulee kolme vuotta meidän yhteiseloa Leon kanssa täyteen ja parin kuukauden päästä Leokokin on ollut kolme vuotta täällä. Niin se aika kuluu, kun on hauskaa. 😀

   Poista
 2. Moikka! En usein kommentoi blogeihin mitään mut oon alkanut miettiä että onko vähän hassua kirjoitella isolle joukolle ja sit vaan muutama kommentoi. Iteki täällä stalkannu jo varmaan alusta asti ja oiskohan melkeen eka kommentti tämä :D Mutta siis, mulla on kaksi löytökissaa ja toinen oli just tuollanen nurkissa hiiviskelijä aluksi. Kaveri pelkäs ihan kaikkea. On se kyllä tosi palkitsevaa kun mahdottoman epäluuloinen katti alkaa vuosien kuluessa luottaa yhä enemmän ja tulee aivan itse siliteltäväksi. Meillä tää muutos on ollut vaan hitaampi, meni ehkä 5 vuotta ennenku uskalti tulla morjenstamaan jos vieraita oli käymässä, ja edelleen otetaan takapakkia ja mökötetään pitkään jos on ollut vaikkapa eläinlääkärikäynti. Mutta tämän emo oli sen pentuna hylännyt ja siksi oli vähän huonot eväät elämään :/ Hauska ollut lukea näistä teidän kissoista kun ovat niin erilaisia persoonia kuin omat. Loppuun vielä että hieno homma kun jaksat kirjoittaa blogia aina vaan, tää on näitä harvoja mitä tulee enää seurattua kun ikää kertyy. Kirjoitat hauskasti ja hyvin, jatka samaan malliin! P.s. Olen metallityöntekijäksi kouluttautuva nainen, ja aina naurattaa kun asennan holkkeja prässillä että on teillä kyllä välähtänyt sen prässin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Kiva kun kommentoit ja oot lukenut pitkään! Aina toivon kommennetteja, mutta toisaalta ei siinä ole mitään hassua ettei kukaan kommentoi. Tekeehän ne telkkariinkin ohjelmia, eikä niillekään kukaan kommentoi. :D

   Kyllä siinä tuntee onnistuneensa, kun kisu pikkuhiljaa alkaa luottamaan. Jonain päivänä vaan havahtuu, että hei, tää ei ole enää se sama kissa, kuin silloin joskus.

   Pistä joskus huvikseks muutakin prässin alle kun holkkeja, se on hauskaa. :D

   Poista
 3. Hauska kissapostaus!

  Miten "haasteellinen" rotu bengalikissa on?

  Olen käsittänyt, että bengali ei ole mikään sylikissa, jonka kanssa voi katsoa telkkaria ja rapsutella. Bengali vaatinee jatkuvasti tekemistä tai se turhautuu. Tietysti kaikilla kissoilla (ja muillakin elämillä) pitää olla virikkeitä, mutta vaatiiko bengali niitä erityisen paljon?

  Loppuun vielä kissa/koiravideo: https://www.youtube.com/watch?v=FyFpvOv59NE&list=PL13_PCMfTxmz0SxZnA6kj7uFMonx2jHMV&index=5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää sanoisin, että benkku on aina haasteellinen rotu. Tai ainakin on monia helpompiakin. Leo ei ole mikään superaktiivinen kaveri, mutta yleisesti benkut tarvii tosi paljon tekemistä. Kyllä Leokin alkaa puuhailemaan kaikkea tyhmää, jos on liian vähän aktiviteettia. Leolle kylläkin usein riittää se, että ottaa sen mukaan touhuihin ja se saa kulkea perässä kun siivoaa tai hommailee jotain muuta. Myös aktiivinen aby tukee aika hyvin tätä asiaa.

   Poista
 4. Kissat on kyllä parhaita. Meilläkin toinen on semmonen äksy ja toinen lepsu. Aina välillä hauskuutetaan itseämme miettimällä, että mitähän ne nyt sanois jos osais puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kans pohditaan tätä! Joskus on myös hauska ajatella, että jos kissat ymmärtäiskin kaiken ihmisen puheen, mutta ihminen on vaan niin tyhmä, ettei se ymmärrä kissan maukumista. :D

   Poista