tiistai 11. heinäkuuta 2017

Elämää ja cyclocrosseilua

Mulla ei nyt yhtään lähe nää kirjotushommelit, enkä keksi otsikkoo enkä nasakkaa aloitusta, enkä varsinkaan kuvatekstejä. Kerronpa silti jotain viime päivien cyclocross-pyöräilyistä. En voi uskoa, että saatoin elää niin monta vuotta ilman cyclocrossi-polkupyörää, kunnes ostin sen reilu vuosi sitten keväällä. Viime aikoina ollaan rymytty kyklooppien kanssa niin metsässä kuin maantiellä ja kaikkea siltä väliltä.
Melkein ajoin tuon yli, mutta sitten muistin, että pyörässä ei olekaan joustokeulaa.
Sunnuntaina Rahkaäijä heitti pienen maastohaasteen ja lähdettiin koluamaan cycloilla polkuja Hervannan ja Annalan suuntaan. Äkkiä voisi ajatella, että metsäpoluilla ei voi ajaa kippurasarvisella, mutta se ei pidä lainkaan paikkansa. Polut pitää vain valita hyvin, pahimmat kivikot ja juuriröykytykset kannattaa jättää väliin, mutta kaikenlaiset metsäautotiet ja vähän siistimmät polut menee helposti cyclocrossilla.
Lenkillä kaupassa osui silmiin Twix shake -juoma. Pakkohan se oli ostaa tankkausjuomaksi, kun pullon muotokieli sporttikorkkeineen vihjailee, että tämä on tosiurheilijan juomaa. Meni muuten 2,99 € täysin hukkaan. Olisi vaan pitänyt ostaa jäätelö.
 Eilen oli mun vuoro haastaa Rahkaäijä pyöräilylle ja teki mieli vähän pidemmälle polkaisulle, niin lähdettiin runttaamaan Pyhäjärven lenkkiä ympäri ja milläs muullakaan pyörällä, kun cycloilla. Tämä 35 kilometrin lenkki on aika täydellistä cycloilumatskua, on tietä ja hiekkaa ja polkua ja kivoja maisemia.
Kivoja rehujakin oli matkan varrella.
Huomaa kokonaisvaltainen värimätsäys.
 Lähdettiin vasta kahdeksan aikaan poljeskelemaan ja myös kaikki muut tamperelaiset olivat lähteneet nauttimaan kesäillasta, sen verran mukavasti oli porukkaa liikkeellä niin pyörillä, kävellen kuin picnic-tunnelmissakin. Ainakin sellaisessa olutpicnic-tunnelmissa.
Se ei oo cyclocross-lenkki, eikä mikään, jos vähän ei kanneta pyörää.
 En koskaan käy muuten Pirkkalan keskustan K-Marketissa, paitsi Pyhäjärven ympäri pyörräillessä. Se on jossakin 12 kilometrin kohdalla ja siinä on hyvä pitää ensimmäinen tauko ja ostaa eväät myös toiselle tauolle. Evästauot ovat pyöräretkien suola, väitti kuka mitä tahansa. Harmi kun Pyynikin näkötornin kahvila ei ollut auki enää niin myöhään, se on toinen virallis Pyhis-lenkin taukopaikka.
Häikäsee!
Mä suosittelen aurinkoisia iltapyöräilyjä kaikille ihmisille, etenkin sellaisille kiireisille, jotka ei malta pysähtyä. Pyöräillessä ei olla paikallaan, mutta siinä ei voi tehdä muuta kuin polkea ja jutella matkakumppanin kanssa. Eilen polkeissa me Rahkaäijän kanssa puhuttiin Pokemon Go:sta, järven rannalla asumisesta, tietöistä, työjutuista, siitä onko videoiden tekeminen sijoitustoimintaa, pitkistä ja lyhyistä avioliitoista ja Pispalan hipeistä. Muun muassa, vähän kaikenlaista pölistiin. Se on äärimmäisen rauhoittavaa ja rentouttavaa vaan ajella järvimaisemissa ja jutella kaikesta mitä mieleen tulee. Se on sitä parisuhdepyöräilyä parhaimmillaan!
Kotiin me polkaistiin vasta kymmenen jälkeen ja edelleen vaan oli valoisaa, olisi voinut lähteä vaikka toiselle kierrokselle. Välillä tekisi mieli poistaa Facebook-kavereistaan kaikki, jotka hehkuttaa juuri alkanutta neljän viikon kesälomaansa, kun itsellä ei ole sellaisia liiemmin näkyvissä. Toisaalta tää erikoinen itsensätyöllistämiselämäntapa (olipa outo sana) mahdollistaa juuri sen, että voi hillua vaikka joka ilta ja vaikka kuinka myöhään pyörän päällä tai ulkona tai missä nyt haluaakin hillua, kun ei tarvitse mennä kahdeksalta aamulla minnekään. Eli tavallaan voi ajatella olevansa koko ajan kesälomalla, vaikka ei olekaan. Aika näppärää!
Siitä huolimatta, että iltaisin voi kuvitella olevansa kesälomalla, kaipaan aika paljon lomalle. Semmoselle tosi pitkälle ja rennolle, missä ei tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin pyöräillä ja reenata.  Meidän firmassa on tällä hetkellä harjottelija ja laitan sen tekemään editointeja ja muita juttuja, että voin itse lusmuilla ja kirjoittaa blogia. Se on sitä töiden delegointia!
Ensi viikolla on muuten Rahkamuija-blogin synttärit, pitääkin aloittaa virtuaalibileiden suunnittelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti