sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Nastarengaskelit

Rahkaväen kalenterissa sunnuntain toinen nimi on pyöräilypäivä ja tänään fillarien eturenkaat osoittivat kohti Kaukajärven jäätä. Mukaan otettiin se tavallinen sunnuntaipyöräilyjengi, eli Rahkaäijän sisko miehineen. Porukalla pyöräily on mahtavaa!
Kaikki lumi oli sulanut jään päältä ja jäljellä oli peilikirkas jää.
Jää kylläkin ritisi ja ratisi jatkuvasti, kun pinnalla oli pari senttiä jäätä, jonka alla oli vähän vettä ja varsinainen jää alkoi vasta vesikerroksen alla. Oli täysin itsesuojeluvaiston vastaista ajella ritisevällä ja kirkkaalla jäällä. Voin ihan rehellisesti myöntää, että olin alkuun ihan kauhuissani, kun paikoin pintajää petti renkaan alta. 
Jos Ice spiker Pro-nastarengas tarvitsee joskus mainoskasvoja, niin me ollaan valmiita! Kun on ajanut "jääpiikittäjä ammattilaisilla", kaikki muut nastarenkaat tuntuu ihan kuralta. 

Melkein jo luulin joutuvani paikkahommiin, mutta venttiili olikin vaan auennut ja ilma pihissyt karkuun. Huh!
Keskellä järveä kasvaa kuusi? Ja sen alla varmaan kalaverkko.
Käytiin myös Kaukaniemessä, joka on kaunis, mutta aavemainen alue järven rannalla. Siellä on raunioita ja kellareita ja muuta hurjaa. Naurettiinkin, että meidän reissu on "Kaukajärven horror-matka" kun ensin ajetaan pettävällä jäällä ja sitten mennään katsomaan aavekellareita.
Rahkaäijä oli ainoa, joka ajoi tämän mäen alas. Muut vähän nössöili. Polut ja tiet oli muutenkin aivan hysteerisen liukkaita. Mutta kun on Ice spikerit alla, ei haittaa!
Melkein roiskasin pommilla alas tosta laiturilta!
Tämmöset jääpyöräilyt on aika uniikkeja kokemuksia siinä mielessä, että välttämättä talvena aikana ei tule ollenkaan tuollaista hetkeä, että jää kantaa, mutta siellä ei ole lunta tai vettä. Hieno ja rauhallinen pyöräily, näitä lisää!
Tänä viikonloppuna on kuitenkin tehty muutakin, kuin luisteltu pyörien kanssa jäällä:
Perjantai-iltana oltiin 50-vuotisjuhlissa (kiitos juhlista, kakku oli ihanaa!) ja kun tultiin kotiin, Leoko parkkeerasi olkapäälleni, kun olin ollut koko päivän poissa kotoa. Se on edelleen kunnon mammanpoika. Ens viikolla on muuten tulossa kissavideo, pysy kuulolla!
Eilen käytiin Kuntotehdas Punaisen oven muuttomyynnissä Nokialla, ja sieltä tarttui autotallisalille kahvakuulat pilkkahintaan ja ilmainen, mutta rikkinäinen tanko. Rahkaäijä on kuitenkin kunnon Puuha-Pete ja pistää tangon hetkessä kuntoon!
Uskallankohan haukata tätä omen... eikun appelsiinia, vai onkohan se myrkytetty?
Viimeisen kuvan sangen tyylikäs Lumikki-asu on ensi viikon Disney on Ice-showhun, jota vihdoin pääsen katsomaan. Kun melkein parikymmentä vuotta olen fiilistellyt sinne menemistä, pitää panostus olla kymppi ja lähden Hartwall Arenalle heilumaan Lumikkina. Meillä on kummitytön kanssa kova kilpavarustelu menossa, siellä on kuulemma jo mekot, pitkät hanskat ja tiarat valmiina odottamassa lauantaita. Mä tilasin mekon netistä, mutta se oli liian iso ja anoppi sitä pienenteli sopivammaksi ja aikas hyvä tuli! Mulla on aika kovat odotukset showta kohtaan ja toivon, että ihan turhaan en ole odotellut näin kauaa. Tulee varmaan aika piiitkä työviikko lauantaita odotellessa!

3 kommenttia:

 1. Täällä jäällä aivan sama tilanne, edellispäivänä oli vettä muutama sentti ja nyt se muutaman sentin kerros on osittain jäässä välillä ritisee ja rengas uppoaa sentin tai kaksi, mutta hyvin kulkee maastopyörä nastarenkailla, edessä 402 nastaa ja takana 294 nastaa.

  Kilometrit tammikuun jälkeen 1198,3. Pakko ajaa paljon että saa pohjakuntoa juhannukseksi ;-)
  Ja toinenkin syy on ajamiseen kun kotona ei odota kukaan, ei edes kissoja, eikä koko ajan jaksa istua tietokoneella tai lukea niin ulos pyöräilemään jos saisi tästä vuodesta vaikka 18 peräkkäisen vähintään 10000km vuoden.

  Kissavideoita odotellaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt satoi lumi päälle, niin ei pääse jäälle kurvailemaan. Juuri luin lehdestä että järvien jäät on pari senttiä keskimääräistä ohuempia, että tarkkana saa oööa kun kevät etenee!

   Oletkos harkinnut ikinä kissan ottamista, se olis hyvä kaveri!

   Poista
 2. On kissaa harkittu, aitauksen voisi rakentaa jne ja samalla useampikin kissa, mutta aina kun kissa pitäisi viedä eläinlääkärille tulisi kuljetusongelmia ja sitten jos kissa(t) tulisi liian kipeiksi tulisi itsekin hyvin surulliseksi...
  Voisi kilometrit vähentyä paljon kun ei malttaisi lähteä enää pyörälenkille tai sitten olisi kovin lyhkäisiä että pääsisi nopeasti takaisin kissojen luokse.

  Eilen vähän yli 30km josta noin 10...12km järven jäällä muutaman sentin lumikerros jäänpäällä ja siinä välissä osittain jäätymätön muutaman sentin vesikerros, oudointa järviajelulla olisi että jäällä ei näkynyt yhtään pilkkijää, ei yhtään hiihtäjää/kävelijää, eikä kauempana edes autojen kelkkojen tai mönkijöiden valoja, missähän kaikki muuta olivat?

  VastaaPoista