torstai 14. tammikuuta 2016

Terveiset talven ihmemaasta!

Terveisiä hirsimökistä keskeltä Kuusamon metsiä! Selän takana rätisee tuli kamiinassa ja ikkunasta näkyy sininen hetki ja lunta, tosi paljon lunta. Tänä aamuna yritettiin valloittaa Riisitunturi läskipyörillä, mutta se todellakin jäi vain yritykseksi. Tuuli oli puhaltanut lumikenkäreitit melkein kokonaan piiloon ja ajaminen oli lähes mahdotonta. Viiden metrin välein rengas harhautui polulta ja siitä seurasi kaatuminen syvään hankeen, josta oli supervaikea päästä ylös. Naurettiin jatkuvasti omille tai toisen kaatumiselle, eikä ajamisesta tullut yhtään mitään. Lopulta käännyttiin takaisin parkkipaikalle ja yritettiin vielä erämaahiihtolatua pitkin kohti Riisitunturia, mutta sama juttu siellä. Liikaa lunta!
Mitä ihmettä, pysyinkö tosiaan niin kauan pystyssä, että sai otettua kuvan?
Lunta on puoleen reiteen!
Myös tiistaina käytiin ajamassa pyörillä ja silloin polkastiin 7 kilometriä pitkä Pyhän jysäys -lumikenkäreitti Pyhävaaralla. Keli oli tosi kylmä, mutta sitäkin kauniimpi ja puiden välistä päästiin ihailemaan auringonnousua. Reissu kesti kaksi tuntia, kun reitillä oli tosi paljon nousua ja Rahkaäijällä vähän rengasongelmia läskissä. Vaaran päälle nousu kuitenkin palkittiin, koska loppumatka oli kunnon "snow bike parkia" ja oli mahtavaa viiletellä alas mäkiä pyörällä. Vähän ihmettelen, miksei kukaan ole kunnolla keksinyt talvi bike parkeja, siinä olisi mielenkiintoinen uusi bisnes!
Ihan kiva pyöräily, mutta kiva päästä sieltä poiskin!
Eilen käytiin harrastamassa alamäen laskua Rukalla. Olin lasketellut viimeksi kolme vuotta sitten ja vähintään kolme vuotta menee ennen kuin laskettelen taas, ei oo mun pala kakkua. :D Oli kyllä tosi hauskaa, mutta lopulta jäätävä keli pakotti meidät pois rinteestä noin viiden tunnin mäkiajan jälkeen. Tosi istuttiin tuosta ajasta noin puolet eri ravintoiloissa syömässä ja lämmittelemässä. Tunturin päällä tuuli puhalsi varmaan 10 m/s ja olosuhteet oli oikeasti varsin arktiset. Samaistuin Veikka Gustafsoniin ja muihin suuriin vuorikiipeilijöihin.
Hissiselfie.
Huipulla tuulee ja naama jäätyy!
Nyt me lähdetään koekuormittamaan Kuusamon liikuntakeskuksen kuntosalin tangot! Oltiin siellä jo tiistaina ja meno oli varsin mielenkiintoista. Siellä saa pitää jatkuvasti tangostaan kiinni, ettei kukaan vie sitä tai painoja siitä. :D
Tää oli tällainen lyhyt tunnelmapala reissulta, myöhemmin lisää, mutta nyt tietokone on aivan liian hidas. Heippa!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa loman jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan mahtava reissu ja mukavia läskilenkkejä!

      Poista