keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Sillisalaattia keskiviikon tapaan, ole hyvä!

No niin, tässä sitä taas ollaan. Päätin kesällä, että alan lukeen kirjoja taas ja nyt kun alotan uuden kirjan, en pysty tekeen muun muassa mitään, ennen kuin se on luettu. Tänään sentään lahjoin ja kiristin itseäni, että keskeneräistä kirjaa ei saa avata ennen kuin on imuroitu ja puhtaan pyykit on kaapissa. Sitten kun se oli tehty, seuraavat kolme tuntia istuin sohvalla ja luin, vaikka piti lähteä salille. Kun oli enää niin vähän jäljellä (puolet kirjasta) niin piti lukea kertaistumalta loppuun.
Puhelin ja kissankynsisakset aina ulottuvilla, molempia voi tarvita millon vaan. 
Kirja oli Anna Janssonin Hämärän lapset, jonka bongasin kirjaston viikon lainojen Vippi-hyllystä. Kansakuva oli kunnon kauhuelokuvakamaa kalpeine lapsineen, mutta silti aloitin sen. Oli kyllä vähän ahdistava kirja, hetken jo mietin, että jätänkö kesken. Mutta luin loppuun, kun oli niin jännä! Pelottavia ja liian jännittiviä elokuvia (=kaikki muut kuin lasten elokuvat) en katso, mutta kirjat on vähän eri. Silti ne tulee melkein pahemmin uniin, kun leffat. Mutta nyt voin unohtaa Maria Wernin ja Ronehamnin tapahtumat ja siirtyä seuraavaksi jännittävän oikeussalidraaman pariin, koska seuraavaksi pöydällä odottaa John Grishamin kirja. Turha odotella mitään uusia blogitekstejä, ennen kuin se on luettu!
Iidesjärven rannassa näkee aina semmosia vanhoja kääpiä, joilla on metrin pitkä putki kamerassa, kun ne kuvaa lintuja. Mulla oli vaan pokkari, jossa ei ollut yhtään putkea!
Välillä sentään olen poistunut raikkaaseen ulkoilmaan sohvalta ja maanantaina (silloin ei ollut vielä kirja kesken!) kävin vähän läskeilemässä. Oli tosi upea keli ja vähän aavistelin, että ihan viimeisiä lämpöisiä syyspäiviä viedään.
Läskipyörä halusi mennä poseeraamaan isoveikan viereen. Kun olin ottamassa kuvaa, paikalle ajoi jostain rekka ja mää varmaan näytin siltä, että olin joku luontoaktivisti hämärähommissa, mutta yritin vaan ajella khuulisti pois. :D
Semmosen vinkin annan, että ei kannata koskaan lähteä läskipyörällä ryöstään kultasepänliikettä, koska läski huomataan aina ja kaikkialla. Taaskin joku mies huuteli mulle liikennevaloissa, että onko tolla raskas ajaa. Tekis mieli aina sanoo, että paljon kevyempi kun tolla sun pyörällä, jonka ketjuja ei ei oo rasvattu sataan vuoteen ja renkaissa on ilmaan varmaan yksi bar. Semmosilla pyörillä meinaan ajetaan yllättävän paljon. En ihmettele, että moni vihaa pyöräilyä, kun välineet on aivan surkeessa kunnossa. Ei tarvitse olla aina uutta ja hienoa, mutta kalustostaan kannattaa pitää huolta.
Ajoin vahingossa Kiinaan asti, kun löytyi tommonen muuri. 
Määkin oon kyllä ihan paras puhuja huuteleen mitään kaluston huolta pitämisestä, varsinkin kun tiskasin käsin 13 kuukautta ja rikkinäinen astianpesukone hengaili keittiössä toimettomana. Mutta ne ajat ovat enää vain haalistunut muisto, koska eilen saatiin paikalleen uusi astianpesukone (Ikean löytönurkasta, halvalla!) ja nyt ihmettelen, miten olen voinut ikinä jaksaa tiskaamista. Astianpesukoneen ääni on tällä hetkellä maailman kaunein ja ihastelen sitä, kuinka se vie ekopesulla vain 13 litraa vettä! Se on taatusti ainakin puolet vähemmän, mitä meni, kun mää lotrasin tiskien kanssa. Leo-kissa on muuten aivan hämmennyksen vallassa, kun astinpesukone menee päälle. Jostain kuuluu veden lotinaa, mutta mistä?!?
Oi, se on niin kaunis! Ja etusarja on vaihdettavissa sitten jos ja kun meille tulee punainen keittiö. 
Ja sitten vielä yksi hauska juttu! Ostin maanantaina Lidlistä uudet reenipöksyt (hirveetä kulutusjuhlaa, kun on tuhlattu astianpesukoneisiin ja trikoihiin, huh!) tai itse asiassa kahdetkin ja pistin niistä kuvan Instagrammin.
Sitten kaverini huomasi, että Lidlin lisäksi joku muukin on hoksannut on, että punaiset printtikuvioiset reenikalsarit on aika siisti juttu.
Kuvakaappaus Björn Borgin nettisivuilta.
Lidlin trikoot maksoi tosiaan 7,99 euroa ja Björkat vähän enemmän. Ööö, ostanko mää kaheksan euron trikoot vai kuudenkympin trikoot, kun kummatkin on kuitenkin tehty jossain Kiinassa ja tuntuu päällä varmaan aika samalta? On meinaan pakko sanoa, että nämä Lidlin trikoot on aivan poikkeuksellisen mukavat ja hyvät jalassa, samoin kyykätessä. Nimimerkki Lidl-fani forever pitäytyy edelleen halpisversiossa, koska kaikki rahat meni siihen astianpesukoneeseen.

Ja sitten vieläkin yks juttu! Nappasin tänään kuvan, kun Leo oli nukahtanut naama vesikipossa. Varmaan tosi mukava asento, mutta voi juoda heti, jos herää janoon!
No niin, nyt mää meen syömään lohkoperunoita (meinasin kirjottaa lahkoperunoita, höhöö) ja alottaan uuden kirjan. Morjes!

11 kommenttia:

  1. Ihana Leo :)
    Bongasin sut housuostoksilta Lidilistä maanantaina kun olin itse samaa aikaa kans penkomassa noita treenivaatteita. Lidlin treenivaatteet on kyl hirmu hyviä hintaansa nähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, mulla oli hirveet arpajaiset kummat otin, onneks otin kummatkin. Mulla on vaatekaappi täynnä Lidlin reenivaatteita ja ne on kyllä tosi hyviä kaikki, varsinkin urheilurintsikoista tykkään paljon!

      Poista
  2. Mie en voi tajuta miten tää treenihousutarjous meni iteltäni ihan ohi!! Tai sit se oli vain joku merkki universumilta, että noita treenivaatteita alkaa olla jo liikaa tai ainakin tarpeeksi (en kyllä tunnista tätä termiä tässä yhteydessä!)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon yrittänyt vähän vähentää Lidlin mainosten selaamista, ettei ihan joka viikko tartte tuoda trikoita tai toppia sieltä kotiin. :D Ei reenivaatteita voi olla liikaa! Paitsi että sana treenivaate on sinänsä menettänyt merkityksen, koska treenivaate=arkivaate, kun samat trikoot on aina päällä. :D

      Poista
  3. Sopiskohan noi trikoot mulle, onko rahkaäijä sovittanut?

    Tuntuuko toi kissa lämpimältä, voiko sillä antaa lihaksille palauttavaa lämpökäsittelyä reenin jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää luulen, että noi mustavalkoset vois olla sun tyyliä! Lidlissä oli myös muita kokoja, kuin toi S, eli sinne vaan penkoon ja hakeen uskottavuutta reeneihin. :D

      Olen huomannut, että kun Leoko aina hengailee olkapäällä, se ei ole niinkään palauttavan tuntuista, vaan siitä tulee vähän hartiat kipeeksi. Eli en suosittele kissan ostoa sitä varten!

      Poista
  4. Heh, muistin taas miksi tykkään sun blogista :D oot niin rehellinen arjestas! Voit sanoa, että ostit halpistrikoot koska kaikki rahat meni tiskikoneeseen, ja arvatkaa mitä, yhtä hyvin se treeni kulkee halvemmillakin pökillä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt ei tosiaankaan olisi pystynyt ostaan trikoita, jotka maksaa melkein kolmanneksen tiskikoneen hinnasta, ei tod. :D Ja treeni kulkee, vaikka olis markan housut jalassa, ei se niistä housuista saa olla kiinni!

      Poista
  5. Kivannäköiset noi musta-valkoiset trikoot! Harmi, etten ehtinyt apajille, mutta onhan tuo vaatehuone jo entuudestaankin pullollaan Lidlin liikkavaatteita. Jopa Lidlin liivejä olen rohkaistunut (kun ostaminen ilman sovitusmahdollisuutta epäilytti) hankkimaan ja nykyisin en pihatöissä, marjametsässä ym. muita käytäkään.

    Mites Sinulta käy tuo kissojen kynsienleikkuu? Onnistutko tekemään sen yksiksesi ilman että toinen henkilö pitää kissaa sylissään? Mun kissa kun pelkää ihan sikana tuota operaatiota, ja joudumme käymään ammattihenkilön (=koiratrimmaajan) luona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin aina vähän arvailua ostaa ilman sovitusta, mutta yllättävän hyvin on osunut aina koot kohdalleen! Joissain pyöräilyhousuissa on joskus ollut vähän liian lyhyet lahkeet.

      Leokon kynnet saa helposti leikattua yksin, se istuu ihan kiltisti sylissä, kuten tässä kuvassa: http://2.bp.blogspot.com/-cAY7Hp_dDIk/VTJjuZ_HE8I/AAAAAAAANG4/k3zKKnbZ5hI/s1600/DSC00645.JPG
      Leo taas on aivan eri maata ja se antaa huonosti leikata kyntensä ja yleensä Rahkaäijä leikkaa sen kynnet. Joskus saan saksittua muutaman kynnen kerrallaan, kun se nukkuu, mutta aika pian se ottaa ritolat. Harmi homma, että kissallesi se on noin kova paikka. Voisikohan sitä esimerkiksi naksutiskoulutuksella opettaa siihen?

      Poista
  6. Vitsi kuin siistit noi sun uuet trikoot!!!!!! KUOLAAN!!!! Terveisin RETU

    VastaaPoista