maanantai 9. maaliskuuta 2015

Iso kaupunki ja isot ostokset

Kilometrit Helsinkiin olivat pitkiä ja tylsiä.
Lähteminen reissuun on yksi suuri koettelemus, mutta niin vaan taas päästiin lähtemään kohti Helsinkiä lauantai-aamuna. Pakettiautomme perässä oli peräkärry, joten köröteltiin moottoritiellä hitaasti, mutta varmasti aivan kaikkien tientukkeena. Ensimmäisenä käytiin hylkäämässä peräkärry Vantaalle ja jatkettiin kohti messukeskusta ja GoExpo-messuja. Tarkan markan miehinä ja naisina vietiin auto Resiiparkkiin, joka maksoi noin kolmanneksen messukeskuksen parkista. Köyhäilyn kääntöpuolena jouduttiin kävelemään pieni matka hyytävässä tuulessa, mutta se ei haitannut kun 7 euron säästö lämmitti pihien sydämiä.
Saisko saman violettina kiitos!
Mutta tässä väri hipoo täydellisyyttä. Trekin pyöriä saa nykyään kustomoidulla värillä. 
Joku sanoin hyvin fillarifoorumilla, että kohta varmaan Jopojakin saa läskirenkaalla. 
Vaikka oltiin heti aamusta liikkeellä, messukeskuksessa oli vähän muitakin. Sekaan mahtui kuitenkin hyvin ja ensimmäisenä kierrettiin se kiinnostavin, eli Fillarimessut. Huikea määrä herkullisen värisiä ja näköisiä pyöriä! Onneksi juuri nyt ei ole tarvetta uudelle kaksipyöräiselle. Fillari-lehdestä pistettiin tilaus sisään ja mä melkein kaivoin kuvetta fatkickbiken kohdalla, koska se oli niin siisti peli.
Meillä oli 400 metrin ajokilpailu, valitettavasti sininen pyörä voitti. 
Rahkaäijä testasi wattipyörää, pyöritystekniikka oli melko hyvä!
Fillarimessujen lisäksi kierrettiin Kuntomessut ja vähän pyörittiin Kameramessuillakin. Golf ja hevoset eivät kumpikaan kuulu kiinnostuksen kohteiden ytimeen, joten ne skipattiin. Vähän aikaa myös vilkuiltiin krosvitti-kisoja ja Palloilumessujen puolella Rahkaäijä kävi lämäsemässä pari sählymaalia. Lisäksi tietenkin syötiin ihan kaikkia mahdollisia maistiasia ja parhaat protskupatukat tuli maisteltua mennen tullen. Ihan omankin proteiinipatukan sain, kun kävin Esport Bristolin osastolla vetämässä leukoja, yli viidellä sai patukan. Mä kiskoin 11 ja ponkaisin heti päivän rankingin kärkeen, wuhuu! Tämä oli siis aamupäivällä, voisin veikata, että kovempiakin tuloksia nähtiin päivän aikana.
Itse vedoista ei ole kuvamateriaalia, mutta tulostaulu oli pakko ikuistaa. Naiset sai vetää leukoja myös kuminauhoilla.
Tuulikone, ehkä hauskin juttu messuilla!
Kun GoExpo oli antanut kaikkensa meille, pidettiin pieni ruokatauko Subwayssa ja jatkettiin matkaa kaupungin toisella laidalla pidetyille "messuille". Hi5bikes-pyöräkaupassa järjestettiin vuotuinen DontGoExpo ja käytiin vähän tsiikailemassa tarjouksia. Jos takataskuun olisi sattunut mukaan pari tonnia, alamäkipyörä olisi ollut aika kova sana. Takataskusta ei kuitenkaan löytynyt kuin parikymppiä, joten oli tyytyminen vain uusiin maastopyöräilyshortseihin. Tietenkin vihreisiin!
Ylävitosessakin oli markkinatunnelmaa!
Kun sielu ja ruumis olivat saaneet tarpeeksi messukokemusta, meitä odotti sokeriton autokakku Rahkaäijän siskon luona. Rahkaäijä ilmoitti jo viikolla, että ei tarvitse synttärikakkua, kun on dieetillä, mutta sokerion kevytkakku olikin ihan eri juttu!
Rahkaäijä sai koristella kakkunsa ihan itse, tuli pelkistetyn tyylikäs!
Kakun lisäksi meitä ilahdutti talouden Käpy-koira, jonka edesottamukset naurattivat koko viikonlopun. Käpy on Jack Russellin terrieri ja vielä vähän pentu, joten vauhtia riitti! Ikean rotalla oli kovat paikat, kun Käpy riepotti sitä ympäri kämppää.
Rotta ja Käpy, parhaat kaverit. 
Käpyläinen joutui Anni-tädin syliin, tui tui!
Että päivä ei olisi mennyt vain urheiluvälineiden katsomiseksi, käytiin joukolla tekemässä kevyt jumppa ennen saunaa. Erään helsinkiläisen taloyhtiön entisestä saunasta löytyy pieni ja kompakti kuntosali, jossa käytiin treenillä. Suihkuhuoneessa voi treenata käsipainoilla, saunassa polkea kuntopyörää ja pukuhuoneessa kyykätään. Hauskaa!
Vaikka ei voi heittää löylyä, niin hien saa pintaan kuntopyörälläkin!
Pukuhuoneessa voi riisua itsensä alasti tai sitten vaan kyykätä. 
Kun salilla oli saatu pieni hiki, oli aika mennä ottamaan iso hiki saunaan. Tällä kertaa sauna oli jotain niinkin eksoottista, kuin yleinen savusauna. Moinen löytyy Vantaan Kuusijärveltä ja jos koskaan olet lähelläkään, käy kokeilemassa! Savusaunassa oli lauantai-iltana tiivis tunnelma ja mikä kummallisinta, saunassa ja pukuhuoneessa jutusteltiin hyvinkin vapautuneeseen sävyyn vieraiden ihmisten kanssa. Varmaan se yleisen saunan maaginen tunnelma? Sauna oli ehdottomasti viikonlopun kohokohta ja jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa!
Saunan kuistilla laskemassa hikeä löylyttelyiden jälkeen. 
Jos vielä vähän kehtaan kerskailla täydellisellä lauantaillani, niin saunan jälkee hirvittävän nälän laannutti pulled pork ja bataattiranut. Eikä sovi unohtaa raikasta dippikastiketta. Morjes oikeesti kuinka hyvää! Söin varmaan kolme lautasellista ruokaa ja loppuilta olikin kiva maata mahansa vieressä sohvalla.
Jumalten herkkuja!
Sunnuntai alkoi leppoisissa tunnelmissa, kunnes oli aika lähteä hakemaan sitä peräkärryä Vantaan Ikean viereiseltä parkkipaikalta, jossa se oli ollut yön yli säilössä. Lauantaina laitoimme tietenkin peräkärryn lukkon, mutta sunnuntaina lukon avain oli poistunut keskuudestamme jonnekin teille tietämättömille. Kiroilu, lisää kiroilua ja vielä pari rumaa sanaa. Peräkärryn lukko ei kuitenkaan auennut v-sanoilla, joten Rahkaäijä kävi hakemassa Hong Kongista vasaran ja kahdella napautuksella lukko aukesi. Aika pelottavaa, että munalukko ei kestänyt yhtään kovempia otteita, mutta myös huojentavaa, ettei jouduttu jättämään kärryä ikuisiksi ajoiksi Honkkarin pihaan.
Lukko sanoi "Glip" ja aukesi parilla vasaranlyönnillä. 
Ihan huvin vuoksi emme lähteneet ulkoiluttamaan isoa kuomukärryä Helsinkiin asti, vaan siihen oli painava syy. Ainakin kolme vuotta me ollaan haaveiltu omasta kotikuntosalista ja viime viikolla jonain päivänä Rahkaäijä bongasi ilmoituksen, jossa myytiin kokonaisen kotikuntosalin pelit ja vehkeet yhdellä kertaa ja päivän verran pyöriteltiin asiaa ja tultiin siihen tulokseen, että nyt tai ei koskaan! Niinpä vietimme pari hyvin fyysistä tuntia vantaalaisella omakotialueella, kun lastasimme kuntosalikamaa autoon ja kärryyn. Yhtään enempää ei olisi mahtunut kyytiin!
Osa ostoksista, kaksi kuntopyörääkin löytyy! Toisen saisi hakea ilmaiseksi pois, kulunut ja vanha, mutta toimii!
Nyt meillä on siis muun muassa penkkipunnerruspenkki, kyykkytelineet, tanko, ristitalja, ylätalja, käsipainoja, leuanveto/dippiteline ja vaikka mitä muuta! Rahkasali rakennetaan meidän autotalliin ja tästä tulee pitkällinen projekti, josta on varmasti kuvia ja juttua tulossa matkan varrella. Avajaisia koitamme päästä viettämään jo kevään aikana. Autotallin muodonmuutos pesunkestäväksi kuntosaliksi saattaa kuitenkin viedä hetken.
Vinopenkki (ei säätömahdollisuutta) irtoisi 40 eurolla, tanko ei kuulu kauppaan.  Tuu hakeen pois, niin saat vahvat olat ja rinnan!
Tiivistelmänä tästä viikonlopusta voisi sanoa, että oli taas menoa ja meininkiä ja hauskaa riitti koko ajan. Ja hauskaa riittää jatkossakin, kunhan päästää eteenpäin autotallisaliprojektissa!

8 kommenttia:

  1. Sillä varauksella, että autoomme mahtuu, niin pyörälle olisi koti tarjolla.
    Essi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyörä mahtui autosta poiskin ja löysi paikkansa. Vähän jo testasin ja on tosi hyvä. Kiitoksia vielä kovasti! :)
      Essi

      Poista
    2. Hieno homma! Nyt vaan kovaa ajoa. :) Eipä mitään, kiva kun sille löytyi käyttöä!

      Poista
  2. Oma kuntosali autotallissa on parhautta. Meillä on sellainen ja varsinkin kesäisin se on kovassa käytössä. Voi siellä talvellakin reenata, mutta vaihtelun vuoksi käyn talvisin lähisalilla. Sitten on taas kiva kesän korvalla alkaa reenaa omassa tallissa.
    Aamutreenit varsinkin on mahtavia. Tallin ovet auki ja musa soimaan. Kisu ja koirat voivat olla sen aikaa ulkona kun mamma reenaa. Välillä happihyppelö pihalla ja sitten taas puntit kolisemaan. Jo vain, hyvin lähtee päivä käyntiin. Sitten fillarin selkään ja duuniin =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, meidän sali alkoi tuntua vielä kolme kertaa paremmalta idealta tämän viestin jälkeen! Mekin ollaan ajateltu, että talvella pakkaskuukaudet käydään oikealla salilla, että näkee vähän ihmisiä eikä tarvii kylmässä reenailla, kun autotallissa ei ainaakan vielä ole lämmitystä.
      Mä nään kans niin nämä kesäiset aamureenit, tulee oleen aika makoisaa!

      Poista
  3. Messuillahan oli vaikka mitä ;-O
    Paljonkohan pinkillä pyörällä mahtoi olla hintaa ihmetteli työkaveri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä riitti nähtävää!
      Pinkin pyörän hintaa en huomannut katsoa, mutta veikkaan että varsin hintaisa! Näytti netissä samanlaiset (mutta eriväriset) Canyonit olevan 6000 eurosta ylöspäin.

      Poista