perjantai 20. maaliskuuta 2015

Suuri lukijakysely on jälleen täällä!

Kaikeksi epäonneksi olin tänään töissä, kun kuu purjehti auringon eteen ja pääsin vain vähän kurkkimaan ikkunasta osittain pimenevää aurinkoa. Mutta ei se haittaa, koska ketä nyt kiinnostais mitkään osittaiset auringonpimennykset, siksi pyysinkin jo vapaaksi seuraavan täydellisen auringonpimennyspäivän Suomessa, eli 16. lokakuuta 2126.
Sain rahkapurkin kanteen näyn, että vuonna 2126 maailma on vihreä!
Iltapäivällä katselin mustan lasin läpi ihan kokonaista auringoa, ei hullumpi sekään!
Vaikka aurinkoa olikin tosi jännä tiirailla, maltettiin silti lähteä salille. Ihan vinkkinä kaikille, millään salilla en ole vielä koskaan kokenut ruuhkaa perjantai-iltana! Perjantain kunniaksi oli penkkipäivä ja oikein hyvä sellainen. Sain viime viikolla käsiini erittäin salaisen penkkiohjelman, jota noudatan nyt orjallisesti kaksi kertaa viikossa. Tämä huippuvarjeltu ohjelma on peräisin salin liitutaululta ja sieltä onkin hyvä luntata, että mitäs tänään nostellaan!
Pahin painajainen olisi se, jos joku pyyhkisi tämän pois taululta!
Eli yksi rivi per reeni ja kaksi reeniä viikossa. Tänään tein kolmannen rivin eli 3x5x80 %, joka kohdallani tarkoitti 48 kilon painoja. (Tätä ennen tietysti lämmittelysarjoja!) Prosentit lasketaan siis ykkösmaksimista, joka mulla on 60 kiloa. Penkki tuntuu taas hyvältä, kun on selkeä ohjelma, jota noudattaa. Ja ainakin tähän mennessä kaikki sarjat olen saanut tehtyä läpi.
Penkki on vinksinvonkis tai ainakin heikunkeikun.
Penkin päälle tein vähän selkää, olkapäitä ja ojentajia. Melkein kuitenkin menehdyin ketutukseen, koska eräs kanssatreenaaja vaihtoi musiikkia ihan koko ajan ja lopulta päätyi Klamydiaan. Ei hyvä!
Tässä roikun, enkä muuta voi. 
Huomenna me lähdetään kohti Jyväskylää, koska siellä järjestetään pyöräilynohjaajakoulutus ja isona meistä tulee pyöräilynohjaajia. Kohta voin pitää sellasia Rahkamuijan pyörälenkkejä pitkin ja poikin, maastossa ja ilman maastoa!
Pyörät pitää tietenkin ottaa mukaan ja kun lähdetään ihmisten ilmoille, ne on ihan suotavaa pestä. Vaikka maastopyörän pitää tietysti olla aina edes vähän kurainen, jotta säilyy uskottavuus. Laiska pesijä ei kuitenkaan käytä harjaa, vaan luottaa vesisuihkun ja pesuaineen voimaan.
1. Huuhtele irtokura pois. 2. Ruiskuta pesuainetta pyörään. Pineline on hyvää pesuainetta! 3. Anna pesuaineen vaikuttaa ja paistattele päivää odottaessa. 4. Huuhtele pesuaine pois hyvin!
Ja sitten otsikon aiheeseen! Marraskuussa 2013 tiedustelin lukijoilta muun muassa mielipidettä maapähkinävoista ja maastavedosta (tulokset täällä) ja nyt on uuden kyselyn aika, eri aiheilla tietenkin. Tähän kyselyyn inspiraation sain eräästä kommentista, jossa pohdiskeltiin lukijakunnan keski-ikää. Nyt selvitetään sekin asia! Joten nyt ole hyvä ja klikkaa TÄSTÄ ja käy antamassa panoksesi Rahkamuijan lukijakyselyyn. Vie noin 20 sekuntia. Eikä kysytä henkilökohtaisuuksia! Ainakaan kauheesti.

Maanmainiota viikonloppua kaikille!

12 kommenttia:

 1. "Tässä roikun, enkä muuta voi." killeri! Sun kuvat ja kuvatekstit ovat ihan luku sinänsä :D myös se yks "yritin keksiä nokkelan kuvatekstin mutta nyt ei irtoa" sä oot niin loistava :D

  P. S. Pyörän pesuohje tehonnee kai vain, jos lika on melko tuoretta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauskaa, koska se on totta, muuta en voinut. :D Se on oikeesti joskus tosi piinallista, kun ei keksi kuvatekstiä!

   Käy myös vanhaan likaan, näin meidän kesken voin kertoa, että mun pyörä oli viimeks pesty varmaan joskus kesällä. :D Salaisuus piilee tehokkaassa pesuaineessa!

   Poista
 2. Oon lomailemassa talvisessa Lapissa, tarkemmin Levillä..tänään huristeltiin autolla Levi-tunturin huipulle ja matkalla ohitettiin porukka pyöräilijöitä, jotka sinnikkäästi survo polkimia saavuttaakseen tunturin huipun.. Kaikilla oli alla läskipyörät! Tuli heti mieleeni rahkaperhe! :) ei mulla muuta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, läskipyörällä Levin huipulle, kelpais mullekin!
   Hauskaa, jos ei reissun (jos oot kotona jo!) niin ainakin kevään jatkoa! :D

   Poista
 3. Mä ihastelin auringonpimennystä työkaverin netistä keksimällä kikalla, jossa yhteen kirjekuoreen (piti olla pahvinpala, muttei toimistosta sellaista löydy) tehtiin pienenpieni reikä josta aurinko laitettiin paistamaan toiseen kirjekuoreen. Siinä sitten näkyi pienenpieni sirppi ja se siitä. Vähän laimee kokemus oli tuo auringonpimennys tuolla tavalla nähtynä, jos voin suoraan myöntää :D

  Noh noh, mitä vikaa Klamydiassa (siis siinä bändissä)? Mä koitan pääsiäiseen mennessä herätellä vanhaa teinifanitustani uudelleen henkiin, koska kaveri haluaa ehdottomasti bändin keikalle silloin. Mun mielestä se olis tosi kätevää kun tuolla tavalla treenin ohessa olis voinu taas koittaa sisäistää niiden sanomaa eikä tarvitsisi umpimähkään selata Youtubea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näppärä tää kirjekuorikikka, mutta tosiaan jotain jää ehkä puuttumaan. :D Mutta tärkeintä on, ettei silmät vahingoitu! Jos olisin ollut kotona, olisin pääsyt tiirailemaan ihan hitsausmaskin läpi!

   Mulle ei oikein toi Klamydia putoa! Ja niiden sanoma, siitä en sano mitään. :D

   Poista
 4. Eiiii, protestoin tuollaista kyselyä, jossa ei voi valita molempia kissoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, olis tarvinnut laittaa myös sellanen vaihtoehto, että "molemmat kissat"! Rahkaäijä on varmaan saanut siks niin paljon ääniä, kun kaikki äänestää sitä kun ei voi valita molempia kissoja. :D

   Poista
 5. Vastattu ja täälläkin yritettiin laittaa täplää molempien kissojen kohdalle ei onnistunut...
  Vielä olisi 3 kuukautta aikaa harjoitella ratareiteen, nyt mittarissa 2147km maantiepyörän osuus vielä nolla kilometriä.
  Ehkä joku kuutisen tuhatta kilometriä voisi olla mittarissa juhannukseen mennessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, onneks kissat ei pahoita mieltään, vaikka toinen saisikin enemmän ääniä. :)

   Sää olet kyllä uskomaton kilometrihirmu, ei voi kun hattua nostaa!

   Poista
  2. Aika helpolla ovat kilometrit tulleet, toistaiseksi vuoden pisin päivä on 62,13km. Yli 50km päiviä alle kymmenen. Aamulla kun pääsee työpaikalle on pyörän mittarissa aika tarkkaan 6km ja viimeisen viikon parin aikana on tavoitteena, että töiden jälkeen ei ennen kotiin kuin mittariin tulee 30km täyteen, alkuvuodesta tuo kotiintulo raja oli 20km ja kunhan kevät kunnolla lämpenee niin kilometrit pidentyvät, onneksi kohtuu lähellä eri suunnilla on muutama aika kiva frisbeegolfrata, saa mukavasti mennen tullen kilometrejä lisää...

   Poista
 6. Haluan nyt laittaa tän vielä kommentteihinkin. Olen lukenut sun blogia n. vuoden ja se on mahtava! Huumorisi on aikalailla samaa kuin minulla, kissasi ovat ihania ja paint-työsi taidetta. :)
  Postaustoiveena olisi siis se "oudoimmat hakusanat joilla blogiini on päädytty". On meinaa mielenkiintoisia juttuj joskus.
  Hyviä pyöräilykelejä ja halpoja rahkoja!:) (unohtamatta Lidlin urheiluvaatteita)

  VastaaPoista