keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ylös motivaatiokuopasta!

Vain pienen hetken roikuin motivaatiokuopassa, pää jo alkoi punehtua pahemman kerran.
Viikonloppuna tajusin, ettei huonot treenit ja lötkö fiilis johdu mistään muusta kuin pahasta motivaatiopulasta treenin suhteen. Salille ei huvita mennä tekemään aina sitä samaa. Ratkaisukeskeisenä ihmisenä päättelin, että nyt on saliohjelman vaihdon paikka. Olen treenannut 5/3/1-ohjelmalla viime kesästä asti ja en ole vaihtanut aiemmin, koska tulosta on tullut ihan näihin päiviin asti. Nyt kuitenkin jokaviikkoiset sarjaenkat (eh, rankkaa!) ja 5x10-setit söi kaiken innostuksen. (Silti tahdon edelleen painottaa, että viiskolmeykkönen on paras ohjelma ikinä ja jotain sen onnistumisesta kertoo esimerkiksi se, että maveykköseen tuli 15 kiloa lisää sen aikana. Suosittelen hyvin lämpimästi kaikille!) Nyt on kuitenkin bodauksen aika! Otin kynän käteen ja aloin hahmottelemaan uutta kolmijakoista ohjelmaa Rahkaäijän suosiollisella avustuksella.
Sitten siitä tuli tämmönen:
1. Takareidet ja selkä
2. Olkapäät, kädet, vatsa
3. Etureidet, rinta, pohkeet
Näin alustavasti suunnittelin, että jako pyörii viiden päivän kierrolla eli kaksi treenipäivää, välipäivä, treenipäivä, välipäivä ja sitten kierto lähtee alusta. Eli joka toisella treeniviikolla on neljä ja joka toisella viisi salitreeniä.
Mehän ollaan ihan kun Kaunotar ja Kulkuri. Rahkaäijän partakin on kun kunnon rantojen miehellä konsanaan. ;)
Ainakin paperilla suunnitelma toimii, mutta seuraavat pari viikkoa näyttää toimiiko se myös todellisuudessa. Tällä hetkellä tulee ajettua melko vähän pyörällä, kun polvet on ollut aika vihaisia polkimien pyörittelystä viime aikoina, mutta treenit voi katsoa taas uudestaan kun pyöräilyä tulee taas enemmän. Ja ainakin Tampereella näyttää siltä, että ihan kohta pääsee ajamaan maantiepyörällä.
Eilen testailin ensimmäisen treenin ja siinä on vähän hiomisen varaa vielä, koska treeni kesti kepeät puolitoista tuntia. Ei näin! Tänään lähdin jääkiekkojännitystä karkuun salille ja tein kakkostreenin, oli kiva keskittyä kunnolla olkapäihin ja käsiin, kun ne eivät kerrankin olleet penkin tai selkätreenin runtelemat. Tällä mennään siis nyt ja katsotaan taas muutaman kuukaudesta päästä, jos voimailu alkaisi jälleen maistumaan!
Meidän kokeilevassa keittiössä on viime aikoina käynyt kuhina. Tänään välipalarahkaletuista tuli kuin vahingossa mintunvihreitä, kun löysin kaapista sinistä elintarvikeväriä. Vähän salaa toivoin smurffilettuja, mutta taikina muuttuikin vihertäväksi. Vihreiden lettujen syöminen tuntui todella väärältä, pinaattilätyt on hirveitä, eikä mikään viherätäväksi muuttunut ruoka voi olla muuta kuin homeessa.
Eilen illalla Rahkaväen uunissa paahtui parisataa grammaa maapähkinöitä. Jostain syystä köyhäiltiin ja ostettiin kuorellisia maapähkinöitä ja Suomen paras leipomo -ohjelmaa (Hans Välimäki <3) katsellessa nypittiin kuoret pois. Ihan järjetön homma!
Kuoritut pähkinät menivät meidän euron blenderiin, joka kovalla puhinalla survoi pähkinät, öljylorauksen ja ripauksen suolaa yhdeksi maailman kauneimmaksi asiaksi. Nimittäin maapähkinävoiksi!
Pähkinöissä oli ehkä hieman liian tumma paahto ja voista tulikin aika voimakkaan makuista. Mutta miten se pärjää kaupan maapähkinävoille, se selviää myöhemmin! :)

Mutta nyt mua kiinnostaa, että miten just sulla menee tänään? Kuka on tehnyt sun saliohjelman? Onko motivaatiokuoppia näkyvissä? Söisitkö vihreitä lettuja? Oletko koskaan harkinnut ottaa smurffia lemmikiksi? Haluisitko muuttaa jollekin trooppiselle saarelle kuorimaan maapähkinöitä? Oletko koskaan syönyt home made peanutbutteria? Tai peräti tehnyt? Kerro!

Rahkalaskuri: 693

31 kommenttia:

  1. Mulla menee kivasti! Itte oon tehnyt saliohjelmani, raamatun (pakkiksen) avustuksella! Ei oo kuoppia! Pinaattiletut on parhautta! Mä en tykkää smurffeista! Voisin kuoria saksanpähkinöitä elääkseni, niitä saa hakata vasaralla! Oon harkinnut monesti home made peanut butteria! En oo maistanut! Kerroin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun on kivaa! Pakkis on hyvä virikeraamattu, siellä huomaa että asioita voi tehdä monella tapaa oikein (mutta myös väärin.:D) ja saa aina paljon ajateltavaa. Mä tykkään myös tosi paljon särkee pähkinänsärkijällä pähkinöitä, siitä vaan tulee kauhee sotku. Ja kerran särjin pähkinänsärkijän! Olin melkein varma, et sä olisit tehnyt butteria itte, sopis meinaan sulle!

      Poista
  2. Lepo päivä ja hyvin menee. Itse teen oman ohjelman. ei oo kuoppaa näkyvissä, eikä toivottavasti ainakaan kovin suuri tule eteeni. En söisi vihreitä lettuja :D Mä olisin halunnut olla smurffi ja asua sienessä ;)
    trooppinen saari joo, mut en kuorimaan pähkinää tai muutakaan. En oo tehnyt, mutta harkinnassa on ollut, toteutusta vailla jo vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin koen, että ohjelman itte tekeminen on varsin opettavaista. Vapaus ja vastuu on itellä. Mä tykkäsin lapsena Smurffiimasta, kivat letit ja kaikkee. :D itse en asuisi missään myrkkysienessä! Nyt kuule toteutukseen, koska oli huikeen helppoa (lukuunottamatta kuorimista)!

      Poista
  3. Kerran tuli kokeiltua peanutbutterin tekoa.. Tuli myöskin tummahko paahto :) Voi olla etten kokeile toiste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuli itse asiassa ekalla yrittämällä niin tumma paahto, että joutuivat roskiin, kun ne oli ihan palaneita. :D Mä luulen, että kokeilen toistekin ja heitä sekaan muitakin pähkinöitä!

      Poista
  4. Vähän on semmosta eihuvita mennä salille...
    oon tehny ihan oman ohjelman, en tiedä onko yhtään fiksu, mutta:
    -olkapää ja ojentajat+ vatsat
    -takareidet
    -rinta ja hauis+vatsat
    -selkä ja etureidet
    Tänään pitäs mennä tekeen rinta ja hauis, mutta..#¤@... ja ärsyttää ne kaikki uudet ihmiset jotka varaa monet painot ja kuulat ja penkit ja on mun tiellä ja edessä ja jokapaikassa...
    Taidan lähteä lenkille.
    Onneksi suomi voitti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus muut treenaajat saa kyllä verisuonet pullistuun otsassa! Välillä kyllä mietin, että joku varmaan kiroo muaki ihan samalla tavalla. :D "onko pakko tehdä 11 sarjaa penkkiä ja hosua koko ajan ton kameran kanssa prkl!"
      Mistään en mitään tiedä, mut mun mielestä näyttää ihan kohtuullisen järkevältä. :) Ei veny reenit liian pitkäks, mutta kannattaa kattoo että tekee ns. tarpeeks loppuun, jos reenaa saman lihaksen van kerta viikkoon.
      Joo ja huomennakin voitetaan!

      Poista
  5. Kappas, heti löytyi vertaistukea kun just tänään oli pitkästä aikaa motivaatio kateissa. Johtui kai siitä että silloin kun saliin oli päiväohjelmassa varattu tunti väliaikaa, väsytti kahvista huolimatta niin p*keleesti että haaveilin vain nokosista penkkitangon alla ja ajatus rautojen kiskomisesta tuntui ihan järjettömältä. Mave menikin ihan penkin alle mutta mä onneksi en, koska pariin muuhun liikkeeseen tuli sentään progressiota!

    Kyllä se sieltä taas lähtee uuden ohjelman ja noin neljän rahkan myötä!

    Mutta että niin, piti tuohon maapähkinöiden kuorimiseen vinkata, vaikka ei auta enää tähän satsiin :(
    - paahda ensin vähän
    - pyörittele satsia voimakkaasti pyyhkeen tai vastaavan välissä muutama minuutti
    - kippaa pähkinät tasasehkolle alustalle, esim. leivinpelti, ja puhalla föönillä kuoret roskikseen / ulos tirpoille / johonkin imuroitavaan nurkkaan
    - pöyhi pyyhe ja imuroi nurkka
    (- ja tässä kohdin voi paahtaa lisää jos haluaa)

    Jos joskus vielä satutte vahingossa tai säästöpäissänne ostamaan noita kuorellisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau kuin hyvä kuoristrategia!

      Poista
    2. Epäpipopää, mahtava nimi. :D
      Hyvä, etten mää nyt ole ihan ainoa, jolla on sali vähän tökkinyt. Mulla syö treenimotivaatioo joskus myös se, että salille on vähän nihkeesti aikaa (juuri vaikka keskellä päivää) niin aina ei ihan nappaa. Mutta kyllä, rahka on ratkaisu kaikkeen!
      Tää kuoristategia oli nyt ihan timattia, just noin se oliskin pitänyt tehdä! Jatkan siis köyhäilyä. :D

      Poista
  6. Vaihdoin vuoden vaihteessa treenin muscle&fitness lehdestä löytämääni y3t treeniin. Tuntuu toimivan eikä käy tylsäksi kun viikottain vaihtuu toistomäärät. -Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut kuullutkaan tosta ohjelmasta, niin piti vähän googletella. Tossa tosiaan pysyy kiinnostus hyvin yllä, kun ei ole aina sitä samaa. Mutta jos käsitin oikein, nii kolmosviikko on aika tiukkaa kamaa. :D

      Poista
    2. Luettuna etukäteen 3. Viikko kyllä vaikuttti todella kevyeltä, mutta todellisuus oli ihan muuta kun painot pidetään sellaisena että voimat loppuu 2-3 toistoa ennen päämäärää ja pidetään hengähdystauko pari sekuntia ja sisulla sarjat loppuun. Kyllä hapottaa ja lihakset huutaa. Sopii mulle toistaiseksi :) -marika

      Poista
    3. Mä luin jostain, että kolmosviikkoa kuvailtiin sanalla "crazy". :D Eli ei varmasti kovin iisiä! Se on mahtavaa, kun on sellanen ohjelma, joka sopii itelle. Kelpaa reenata!

      Poista
  7. Huomenta,
    hyvin menee! Tänään on treenipäivä ja illaksi on mentävä töihin. Saliohjelma on Optimal Performancen Jonin käsialaa. Motivaatiokuoppia ei ole näkyvissä, koska viimeinkin keho on alkanut ottaa treeniä vastaan eikä hyydy pelkästä maitopurkin nostamisesta. Voisin syödä vihreitä lettuja, niitä pinaattisia! ;-) En ole miettinyt smurffin ottamista lemmikiksi... vihasin lapsena sitä lastenohjelmaa! Ja homemade peanutbutter on herkkua. <3

    http://ellujumppaa.fitfashion.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivää, hyvä että menee hyvin! Mun piti käydä kattoon sun blogia, kun ootkin livahtanu ihan mun huomaamatta tonne FF:iin! Varmaan ihan huikee fiilis, kun lähtee treenit taas sujumaan, hitaasti mutta varmasti eteenpäin. :) Mä taas tykkäsin smurffien "tekemästä" musiikista tosi paljon, osaan kaikista ysärihiteistä vaan smurffiversiot. :D
      Paljon tsemppiä loppuodotukseen ja onnea!

      Poista
  8. Mulla on tänään vapaapäivä, jonka vietän lasten kanssa. Päättele itse onko se hyvä vai huono asia. :) Mun saliohjelman on tehnyt bodycamp tällä hetkellä ja olen tyytyväinen. Motivaatiokuoppia ei ole nyt näkynyt ja hyvä niin. Söisin kyllä vihreitä lettuja, mutta jostain syystä neonpunaiset letut ois vielä kivempia noin niin kuin ainakin ajatuksen tasolla. Mä en tykkää smurffeista. Ne kimittää. En siis ottaisi lemmikiksi. Haluaisin muuttaa trooppiselle saarelle, mutta ottaisin mieluusti mukaan jonkun, joka kuorisi mulle ne pähkinät. En oo syönyt itsetehtyä maapähkinävoita ja tahtoisinkin tietää paljonko sä laitoit sitä öljyä tuonne joukkoon.

    Toi eka kuva! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ainakin varsin hyvältä päivältä! Se on kiva kun pistät aina podikämppi-kuulumisia instaan, niin pysyy perillä missä meet. :) Mua taas punaset letut inhottais tosi paljon, nehän olis vähän niinku verilettuja, hyi! Mää voisin kanssa mennä semmoselle täyden palvelu trooppiselle saarelle, missä ei tarttis tehdä mitääm itse. :D
      Rahkaäijä oli meidän öljyvastaava tossa voin teossa ja se arvio nyt, että lisäs jonkun puolitoista ruokalusikallista sitä. Olis saanut olla vähemmänkin, koska tuli aika löysää ja varmaan kun tarpeeks kirnuaisi pelkkiä pähkinöitä (tehokkaammalla blenderillä) niin ei välttämättä vaatisi öljyä juuri ollenkaan.

      Kuva esittää hyvin rehellisesti viime viikon tuntemukset. :D

      Poista
  9. Mää sun kysymyspatterit on hauskoja. Ja hauskaa on sekin, että ihmiset kiltisti vastaa. :)

    Mulla menee silleen perusjees tänään. Ei vielä mitään wautsiwauta, mutta eipä kejutakaan. Mulla ei oikeestaan oo sen kummempaa saliohjelmaa. On yläkroppapäivä ja alakroppapäivä. Ja ihan itse valkkaan, että mitä huvittaa tehdä. Mulla on itse asiassa tosi iso motivaatiokuoppa just nyt. Tänäänkin aamulla vietin melkein vartin sängyssä pötkötellen ja kissaa rapsutellen, kun mietin, että mikäköhän liikunta huvittaisi. Kaikki on mennyt viime aikoina niin huonosti. Söisin ehdottomasti vihreitä lettuja. Ja syönkin välillä - tosin pinaattisia enkä elintarvikevärjättyjä. En ole harkinnut smurffia lemmikiksi. Nehän on melkein ihmisen kaltaisia, joten semmoisen vangitseminen olisi aika epäeettistä. Ja mun kissat voisivat jahdata smurffia, ja sitten se raukka stressaantuisi. En missään nimessä haluaisi muuttaa trooppiselle saarelle, koska musta neljä vuodenaikaa ovat kiva juttu. Tosin tää tän vuoden talvi on aika pohjanoteeraus. En myöskään usko, että viihtyisin kauaa maapähkinöiden kuorijana. En oo itte tehnyt enkä oo syönyt kuin kaupan maapähkinävoita. Mun kulutuksella ei kyllä maksaisi vaivaakaan tehdä itte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yritin aina ujuttaa sekaan kysymyksiä, jotka kertoo vastaajasta vähän enemmän. Esimerkiksi tähän smurffi-juttuu on tullut nyt hauskoja vastauksia. :D

      Perusjeeskin on ihan hyvä, ei aina voi olla huikeeta. Vähän kaikkee ulkoliikuntaa lannistaa nyt toi keli jotenkin ja sisälläkään ei jaksaisi loputtomasti olla. Mutta motivaatiokuopat menee yleensä jotenkin aina ohi, ennemmin tai myöhemmin. Kun liikunta on niin saumaton osa elämää, niin kyllä se inspis aina jostain tulee. Mutta ehkä myös siksi joskus tulee kuoppia. Ihan sama muidenkin juttujen kanssa, joskus kiinnostaa enemmän ja joskus vähemmän.
      Mutta oon sulle kyllä ihan vähän kade, että saat rapsutella kissaa aamusin. Mulla on maailman pahin kissakuume nyt! Mut just joku puhuva lemmikki, kuten smurffi tai papukaija vois olla myös kiva. :D
      Musta tuntuu että viimesen vuoden aikana on ollut vaan kaks vuodenaikaa, kesä ja tää marrashelmikuu.

      Poista
  10. Ihanaa kun ihan pyydettiin kuulumisia! Avaudun: mulla on hirvee painodilemma! Syksyllä olin selkärikkivammasena ja kyhjötin lähinnä sohvannurkassa. Karppasin ja laihduin viisi kiloa. Tammikuusta alkaen oon palannu liikuntarutiineihin eli 2-3xsalia+2-3xbodycombat/uinti/kahvakuulatreeniä viikkoon. Vähän löysempi karppi päällä (40-50hh/pv). Eikä mun paino inahdakaan, heittelee maksimissaan 300g sisällä.

    Nyt päätin heittää urheilut romukoppaan viikoksi(yhyy) ja kattoa jos ruokavalio potkis yksinään rasvapalon käyntiin. Eli treenimuutoksia täälläkin. Vain kävelylenkit ja vesijuoksu sallittu tällä testikaudella.

    Katoin just eilen Jutta ja superdieetit (lemppariohjelma!) ja olin niiiin kateellinen kun se tyttö laihtui melkeen 20kg ihan hups vaan. Joskus toivon että mullakin ois yhtä olematon liikuntatausta, jolloin keho saadessaan uutta ärsykettä vaan alkais pudottaa painoa. Mutta 10 vuoden kilpauintitausta ja usean vuoden juoksu/pumppi/combatti/kuntosali/juoksu-taustalla ei tunnu saavan mitään aikaan. Plööh.

    offtopic: Voisin syödä tollaisen pannarin, näyttää ihan semmoselta sulaneelta minttusuklaajäätelöltä???

    Oi bodattu rahkamuija, onksulla näkemystä mun onkelmaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kuulla muidenkin kuulumisia, kun aina vaan hölisen omiani! Ja avautuminen on aivan sallittua. Mä myönnän etten tiedä paljon mitään karppaamisesta ja vannon vähän korkeampien hiilarien nimeen, niin en tiedä onks mun näkemyksestä kauheesti hyötyä. Sää kuitenkin treenaat varsin monta kertaa viikossa niin mun henk. koht. näkemyksen mukaan on melko nihkeesti hiilareita, kun niitäkin kuitenkin tarvitaan. Rahkaäijällä on sellanen laihdutusmetodi, että hiilarit treenin yhteyteen (ennen ja jälkeen) ja kalorit laskurin kautta. Sillä mäkin oon aina mennyt, kun tarve on vaatinut plus että aamusinkin hiilaria myös. Rasvassa on kuitenkin kaks kertaa enemmän energiaa kun hiilarissa grammaa kohti, niin väkisin vaan tulee aika paljon kaloreita, jos syö rasvaa paljon. Ookko koittanu lyödä johonkin kalorilaskuriin päivän syömisiä? Mun mielestä paljon liikuntaa harrastava ihminen vaan tarttee hiilareita, ei siitä pääse mihinkään. Mutta tää tosiaan edustaa mun omaa ajatusmaailmaa, joillakin karppaus varmaan toimiikin.

      Mäkin olen kattonut nyt joka Jutta-jakson, on se vaan niin hyvä! Ja taas tässä jaksossa sai mimmi aikaan hienon tuloksen. Ja totta tosiaan, varmaan helpompaa saada ne kilot putoon, kun alla on monen vuoden liikkumattomuus ja mäkkäridieetti, kuin monta vuotta aktiiviliikuntaa.

      Huh, minttusuklaajäätelö saa mun niskakarvat pystyyn, saliurani alussa opettelin juomaan minttusuklaapalkkaria ja se pilas kaiken minttusuklaan makuisen ikuisiksi ajoiksi. :D

      Poista
  11. Mulla menee hyvin, kiitos! Rikoin pari päivää sitten mave-enkkani! 130 kiloa nousi ja painoi muuten niin maan perkeleesti. :D Mää oon se sama tyyppi joka marraskuussa kommentoi 115kg ennätyksestä jos muistat. Eli ihan hyvää kehitystä vaikka itse sanonkin. Tässä on muutama kuukausi vietetty "massakautta" ja syöty ja treenattu aika paljon. :P

    Mä treenaan crossfit-salilla ja meidän päävalmentaja ohjelmoi treenit. Kivaa kun ei tartte omaa päätään vaivata. Hyvin tuntuu toimivan, ainakin voima tarttuu kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todellakin muistan! Siis ihan tosi hullua kehitystä, varsinkin kun puhutaan jo vähän painavammasta malmista. Ihan superisti onnea enkasta, niin hyvä! :)) Ja rauta on tosiaan yllättävän painavaa, kun sitä on paljon. :D

      Mukavaa kyllä tuokin, että aina voi vaan mennä paikalle, ja tehdä mitä muut käskee. Ja tuntuis ainakin sulla toimivan! Jatka samaan malliin!

      Poista
  12. Onhan smurffilimukin vihreetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hitsi, piti ihan tarkistaa googlen kuvahausta. :D Muistaisin kyllä joskus juoneeni myös jotain sinistä limsaa, olisko ollu Spiderman tai joku vastaava?

      Poista
  13. Olen muutaman kerran kokeillut tuota karppaamista, ja joka kerta se on kivaa, paino putoo , ei tee sokeria mieli yhtään, mutta kun se treeni ei kulje, ei sitten millään!!!
    Vaikka ketoosin kautta lähtis ja siitä nostais hiilareita 150g päivä, niin ei riitä!! =( jo kävellessä syke nousee lähelle 145 ! ja sitä hengästymisen määrää!! juoksu on yhtä tuskaa ja painot ei nouse.

    Monet sanoo että vähän aikaa vaan jaksat, niin kyllä se siitä lähtee, kun keho tottuu polttaan sitä rasvaa.
    Vaan kun ei totu. näköjään jotkut vaan tarvii ne hiilarit reilumpana.
    ja jos viitenä päivänä viikossa treenaa, niin sit jokapäivä vetää sitä hiilaria reilusti, lähemmäs 300g.
    karehdin niitä jotka voi karpata ja urheilla, ja vielä pumppukin kestää sen!
    mun mielestä smurffien pitää pysyä niissä limpparipuloissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kanssa huomannut saman jutun, että treeni alkaa tökkiä pahemman kerran, jos hiilareita ei ole tarpeeksi! Ite huomaan sen erityisesti salilla raskaissa (voima)liikkeissä, ja siitä tulee vaan huono fiilis, jos treenit tuntuu tosi tuskasilta. Mielummin vedän ihan reiluilla hiilareilla, mullakin jotain lähemmäs 300 grammaa. Joku Antti Heikkilä varmaan sydärin näistä jutuista, mutta ehkä se on fiksumpi tehdä niin kuin itestä parhaalta tuntuu.

      Siitä on ihan liian kauan, kun olen viimeksi juonut smurffilimsaa, en edes muista miltä se maistuu!

      Poista
  14. 1. rinta
    2. haukka
    3. takas 1. :D

    VastaaPoista