lauantai 16. joulukuuta 2017

Kun lomavalmistautuminen meni ihan överiksi

Kuten jokin aika sitten kerroin, me lähdetään tammikuussa lomalle. Käytin tunteja ja taas tunteja ja kävin läpi kaikki mahdolliset ja mahdottomat lomakohteet tältä planeetalta. Jokaisessa kohteessa tuntui olevan jommankumman mielestä jokin miinus tai puute, joka aiheutti kohteen hylkäämisen.

Olin jo aivan tuskainen ja pyörittelin jo mielessäni pyöräilylomaa Kuusamossa, joka tuntui olevan ainoa kohde, joka kävi molemmille. Ainoa miinus on, että siellä on tammikuussa noin 50 astetta liian kylmä. Yhtäkkiä näin kuitenkin valon ja ratkaisu oli aivan kirkkaana mielessäni, tästähän olen haaveillut aina! Ja mikä uskomattominta, se kävi myös Rahkaäijälle! Karibian risteily on juuri se, mitä me nyt tarvitaan! On lämmintä, on tekemistä, pääsee käymään monessa paikassa siirtymättä itse minnekään ja pääsee joka päivä syömään buffettiin. Meidän unelmaelämää! Tajusin tänään, että laivareissulla ei myöskään tarvitse ajaa autolla minnekään, joten säästymme lomilta tutuilta navigointinahisteluilta. :D

Kun kohde oli viimein päätetty, tein pitkällisen selvitystyön varustamosta, laivasta, lähtöajankohdasta ja kohteista. Lopulta mulla oli excel-taulukossa kolme Fort Lauderdalesta Floridasta lähtevää Royal Caribbean -varustamon risteilyä, joista valkkasin yhden edukkaimman hinnan ja suorien lentojen mahdollisuuden perusteella. Ei ainakaan kukaan voi väittää, että tuli heppoisin syin valkattua loma!
Tämä tässä on Tyyni valtameri. Se on jo nähty (ainakin rannalta), nyt on Karibianmeren vuoro.
Risteilyn ja lentojen varaamisen jälkeen suurin riemu vasta alkoi. Olen jo niin syvällä risteilyhulluuden valtameressä, että mua ei ongi täältä enää kukaan ylös. Lähtöön on vielä viikkoja, mutta tähän mennessä:
 • Olen tehnyt online check inin netissä ja varannut kaksi retkeä satamapysähdykiä varten, joita on kolme kappaletta: Labadee (Haiti), Falmouth (Jamaika) ja Cozumel (Meksiko). Lisäksi varattiin paikat muutamiin iltaohjelmiin laivalle ja luvassa on ainakin stand upia ja sirkusta. Ostin myös netin laivalle, koska ennakkoon ostettuna kaikki on vähän edukkaampaa.
 • Olen lukenut varmaan kaikki suomeksi kirjoitetut artikkelit ja blogipostaukset Harmony of the Seas -laivasta ja monesta muusta risteilijästä ja erittäin monia englanniksi ja ainakin katsonut kuvat parista ruotsinkielisistä jutusta.
 • Olen penkonut YouTubesta mielenkiintoisia videoita ja vloggauksia laivasta ja risteilystä.
 • Olen liittynyt Facebookissa ryhmään, jossa jutellaan kyseisen paatin risteilyistä ja perustanut ryhmän kaikille, jotka lähtevät samalla lähdöllä. Meininki meidän ryhmässä on melko kansainvälinen, seilaajia on tulossa ainakin Ruotsista, Irlannista, Jenkeistä, Kanadasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. 
 • Latasin puhelimeen Vacation Countdown -appin, joka kertoo sekunnin tarkkuudella ajan lennon lähtöön. 
 • Latasin myös Ship mate -sovelluksen, joka on vähän kuin Facebook kaikille risteilyhulluille. Siellä voi jutella muiden samalle risteilylle lähtevien kanssa , katsoa kuvia risteilyistä ja satamista, lukea arvosteluita hyteistä, laivoista, kohteista, retkistä ja ruuasta ja katsella kansikamerasta, miltä laivoilla näyttää juuri nyt. 
 • Näistä kaikista edellisistä olen lukenut noin tuhat keskustelua laivan juomapaketeista ja siitä, kannattaako niitä ostaa ja voiko laivalle tuoda omia limsoja mukaan. Sen verran olen viisastunut, että en aio ostaa juomapaketteja meille ja viedään omat Pepsi Maxit laivaan, koska paatilla on vaan Cokista tarjolla. 
 • Olen osallistunut joka päivä varustamon joulukalenterinarvontaan, jossa voi voittaa lahjakortteja tai jopa risteilyn. Okei, olen osallistunut näihin myös Rahkaäijän puolesta tuplatakseni voiton mahdollisuuden.
 • Olen tehnyt listaa mukaan otettavista asioista, mutta pakkaamista en ole vielä aloittanut. 
 • Olen nähnyt lukemattomina yönä unta laivalle lähtemisestä. Eräässä unessa odotettiin laivaan nousemista ja samaan aikaan oli lähdössä toinen laiva, Ovation of the Seas Austaraliaan. Voiko luonnehtia, että menee jo hieman äveriksi, kun muista täysin satunnaisen laivan nimen ja vielä jostain alitajunnasta pystyn kaivamaan, että se seilaa Australian suunnalla. Hoitoon!
 • Olen suunnitellut jo seuraavaa risteilyä, vaikka en ole päässyt vielä sinne ensimmäisellekään.  
 • Opin, että mun hulluus on vielä täysin siedettävällä tasolla, kun noissa Facebook-ryhmissä ihmiset hehkuttaa laivareissujaan jouluksi 2019. Aamuja vaan sen loman odotteluun.
Jep, me ei todellakaan lähdetä ihan takki auki seilailemaan, jos se on musta kiinni! Rahkaäijä koittaa peittää huvittuneisuuttaa siinä onnistumatta ja lähes avoimesti nauraa tälle mun laivamanialle. Näkisin kuitenkin, että tästä on ollut pelkästään hyötyä, koska olen erittäin perillä monesta risteilyyn liittyvästä seikasta ja saanut monta hyödyllistä vinkkiä ja mikä tärkeintä, valmistautuminen on tuonut valtavasti iloa. Työpäivän jälkeen on ihana maadottaa sohvalle ja lukea vielä pari blogipostausta Karibian risteilyistä ja katsella vähän kuvia laivalta ja satamista.
Atlantin valtameri. Kiva sekin!
Lähdön odottaminen on piinallisen tuskaisaa, mutta joulu mukavasti lyhentää odotusta, kun siinä voi pari päivää leikkiä piirileikkejä ja ahtaa suklaata naamariin. Mun ei varmaan pitäisi edes sanoa tätä, mutta työhommatkin tuntuu olevan hyvällä mallilla, eikä meillä (ehkä mahdollisesti) tule perinteistä lomallelähtökaaosta viikkoa ennen lähtöä. Koputan puuta.

Jos lukijoiden joukossa on joku Karibian risteilyllä ollut, niin nyt on aika huutaa hep ja kirjoittaa niin maanperusteellisen pitkä kommentti, jossa kertoo ihan kaiken risteilystään. Nauttisin siitä!

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Muistakaa tehdä matkustusilmoitus Ulkoministeriölle, koska turvallisuus ennen kaikkea. :) https://matkustusilmoitus.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä pointti, kiitos muistuksesta! Lisään to do -listalle. :)

   Poista
 2. Kirjoitinkin jo aikaisemmin noista risteilyistä mutta tässä pari vinkkiä: 1) siellä laivalla on aika paljon tekemistä ja voi tuntua että koko ajan on kiire. Turha hätäillä, ehtii minkä ehtii. :) Karibialla on toki enemmän laivalla oloa kuin Euroopassa. 2) Nykyään ne tyrkyttelee aika paljon noita lisämaksullisia juttuja mutta Harmonyllä käymisen arvoisia oli ainakin se japanilainen ravintola ja meksikolainen paikka (tequiloissa ON eroja). 3) Erilaiset lomavalmistautumiset toimii, itse olen tiedän about lähtöpäivän ja laivan nimen, matkakumppani joka detaljin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos kommentista!
   1) Hyvä vinkki, voin kuvitella että meille tulee ekana päivänä paniikki, että miten ehditään kaikkea tehdä.
   2) Ah joo toi japanilainen rafla, sitä on ehkä kokeiltava! Olen huomannutkin, että tuohon risteilyyn saisi menemään vaikka kuinka paljon rahaa jos ottaisi kaikkea lisämaksullista. Täytyy koittaa pitää järki päässä!
   3) Meillä Rahkaäijä on tuo, joka tietää lähtöpäivän ja mä sitten aivan kaiken. :D Veikkaan, että ei se laivan nimeäkään taida muistaa!

   Poista