keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Meidän areena-show numeroina

Viikonloppu lähestyy kovaa vauhtia ja sitä myöten myös Monster Jam -show Helsingissä. Kahden ja puolen kuukauden projekti saa pian päätöksensä, kun saadaan Hirviöhillon väliajalla vetää Hydraulic Press Channelin ja Myytinräjäyttäjien show. Live Nation, joka on meiltä tilannut esityksen tapahtumaan, kirjoitti nettisivuilleen Monster Jam numeroissa -artikkelin, jossa avattiin kuinka iso operaatio monsteriauto-esityksen toteuttaminen on. Ajattelin, että nyt voisin vähän kertoa mitä kaikkea esityksen valmistelu on meidän puolella pitänyt sisällään.
Niina teki tän kuvan, kun taannoin purnasin sille, että elämä on nyt pelkkää Monster Jamia. :D
Kaikki sai alkunsa elokuussa, kun lomailimme Åressa ja firman sähköpostiin kilahti viesti otsikolla "Soitathan ystäväni". Tämä ystävällisesti otsikoitu viesti johti siihen, että Rahkaäijä lupasi heti puhelimessa, että aletaan suunnittelemaan väliaika-showta tapahtumaan. Mä vaan pyörittelin silmiäni ja sanoin, että nyt on kyllä liian iso pala kakkua meille. Tämä taas hienosti osoittaa sen, että onneksi Rahkaäijä on just niin hullu, kunnianhimoinen ja itsevarma kuin se on, koska ilman sitä me ei todellakaan oltaisi tässä pisteessä, jossa nyt ollaan.
Meille oli alusta asti selvää, että pyydetään mukaan Myytinräjäyttäjät-tv-sarjasta tuttu Henri, jolla on OneFX-erikoistehostefirma. Me ollaan puuhailtu Henkan kanssa kaikenlaista ja tiedettiin, että tämä muun muassa Duudsonien ja Possen pommeja rakennellut mies on oikea tyyppi meidän showhun. Lisäksi saatiin näin myös Myytinräjäyttäjät-brändi mukaan, mikä on hyvä lisä mainontaan, koska HPC ei välttämättä ole kaikille tuttu Suomessa.
Myytinräjäyttäjillä on räjähteet kunnossa!
Kesälomien jälkeen pistettiin rattaat pyörimään ja vihdoin syyskuun lopussa saatiin lopullinen varmistus, että Hydraulic Press Channel tuottaa Monster Jamin väliaikashown yhdessä Myytinräjäyttäjien Henrin ja Samin kanssa. Lopullisen päätöksen tästä teki Monster Jamin omistava jenkki-organisaatio, joka onneksi melkein heti ihastui meidän videoihin. Päätöksestä oli viisi ja puoli viikkoa aikaa pistää kasaan sellainen setti, joka ei pahasti kalpenisi monsteriautoille ja edellisvuosien väliaikapläjäyksille.
Syyskuun lopussa esityksen summittainen runko oli jo olemassa ja piti ruveta hiomaan yksityiskohtia. Ja niitähän on riittänyt, voi morjes!
Tässä vähän numeroita ja faktoja siitä, mitä tämä syksy on pitänyt sisällään.
 • Noin sata lähetettyä sähköpostia. Eikä tämä ole nyt perinteistä rahkamuijamaista liioittelua, vaan kalkuloin tuossa nopeasti, että me olemme postittaneet aiheen tiimoilta yli 90 sähköpostia eri ihmisille ja tahoille. 
 • Monta palaveria, niin puhelimessa kuin livenäkin. 
 • Uskomaton määrä lähetettyjä aikatauluja, budjetteja, esityksiä, tiivistelmiä, kuvia, lisätietoja... Ihan kaikkea! Erikoisin juttu oli, kun meidän lähettämät ekat promokuvat tuli bumerangina takaisin, koska "näissä on liian pieni resoluutio bussinkylkimainokseen". Selvä homma, eikun uudet kuvat! Olen kuullut, että jotkut ihmiset ihan työkseen ottaa hyviä kuvia, mutta kun aikataulu oli se, että piti olla jo viime viikolla, napattiin fotot ihan järkkärin itselaukaisimella. Tuota kuvaa ottaessa molemmat oli muuten tosi huonolla tuulella, tuli silti hyvä kuva!
 • Yksi Helsingin Sanomien kansi, jossa on ollut meidän naama.
 • Varmaan miljoona helsinkiläistä, jotka on lopen kyllästyneitä siihen, että koko kaupunki on täytetty Monster Jamin mainoksilla. Tänään 300 metrin matkalla laskettiin viisi mainosta Helsingin keskustassa. Jos joku ei ole tuota mainosta nähnyt, on varmaan kulkenut silmät kiinni kylillä. 

 • Kahdet yhteistreenit yhdessä Myytiräjäyttäjien kanssa ja monta treeniä ja testiä erikseen.  
 • Yksi Huomenta Suomen suora lähetys. 
 • Useita Monster Jam -aiheisia somepäivityksiä HPC:n Instagrammiin ja Facebookiin.
 • Erittäin monta päivää (ja muutama yökin), milloin Hirviöhillo on pyörinyt mielessä lähes taukoamatta.
Esityksen treenit torstaina, leikittiin meidän mummulan pihassa, että ollaan Hartsulla ja tuhannet ihmiset taputtaa ja hurraa meille. Yleensä tällaisia mielikuvitusleikkejä leikitään 8-vuotiaana, mutta me ei olla vielä parikymmentä vuotta myöhemminkään päästy niistä eroon.

Seuraavia juttuja me ollaan hankittu syksyn aikana esitystä varten:
 • 600 kiloa rautaa ja siitä hitsattu paino.
 • 6 pulloa spray-maalia painon maalaamiseen.
 • 36 pakettia pahvilautasia Biltemasta. Palautin 24 pakettia, kun niitä ei ollutkaan hyvä prässätä.
 • 20 pakkaa pelikortteja Prismasta. Nämä korvasivat pahvilautaset, jotka eivät toimineet ollenkaan, kuten piti.
 • Viisi keilapalloa Kaupin keilahallista. 
 • Viidet ostoskärryt  Lempäälästä joltain konkurssipesiä ostelevalta ukkelilta.
Kodin Ykkösen ostoskärryillä tulee olemaan kaunis ja arvokas loppu.
 • Neljä pöytää ja kahdeksan tuolia Ikeasta ja pöytien kattauksiin lasit, lautaset, aterimet, lasikannut ja tabletit.
 • Uudet muoviset juomalasit ja Muumi-limsapullot kannujen tilalle, kun selvisi, että areenalla ei ole suotavaa jäädä lasin siruja. Menee varmaan monsteri-auton rengas rikki, hehhehe!
 • Yhdeksän kevytpeitettä eli tuttavallisemmin pressuja. 
 • Yksi laukaisukoukku. Tämä oli yhden päivän pulma, kun piti keksiä mikä quick release shackle on suomeksi. Lopulta löysin sille sanan suomalaisen firman nettisivuilta, jotka olivat molemmilla kielillä. 
Laukaisukoukku tarvitaan, jotta saadaan pudotettua tämä 600 kilon paino etänä.
 • Kuormaliinoja. 
 • Neljä tyhjää tynnyriä Rautasoinin romupihalta. 
 • Yksi 100 tonnin prässi, joka on matkannut ensin Vaasasta meille ja pian  meidän mukana Helsinkiin.
 • Yhdet Grave Digger -leggingsit, joiden express-kuljetuksen maksoin pitkin hampain, että ne ehtivät varmasti viikonlopuksi. 
 • Satoja pikkulegoja varsinaista esitystä edeltävää varikkopartya varten, jossa lapset saa halutessaan oman prässätyn legon mukaan.
Grave Digger on yksi Monster Jamin suosituimmista autoista ja sen kunniaksi hankin teemaan sopivat pöksyt!
Aivan varmasti tästä listasta vielä unohtui jotain, mutta tuossa niitä tärkeimpiä. Tämä on tosiaan meidän osuus showsta, Myytinräjäyttäjät ovat puskeneet omaan settiään kasaan aivan yhtä tehokkaasti, ellei jopa vielä kovempaa. He tuovat esitykseen mukaan räjähdyksiä ja ilotulitteita ja niiden kanssa on vaadittu paljon testejä ja kehittelyä, jotta kaikki on samaan aikaan turvallista, mutta näyttävää.
Tynnyreilläkin tulee olemaan arvokas loppu!
Vedettiin esitys läpi räjähdyksineen tiistaina ja meidän mummu on itse asiassa ainoa, joka on meidän esiintyjien lisäksi nyt nähnyt koko shown suunnilleen sellaisena, mitä se tulee Hartwall Arenalla olemaan viikonloppuna. Toki esitys tulee olemaan hieman räväkämpi ja suurempi kuin muorilan pihassa vedettynä, mutta silti mummolo oli aika innoissaan ja kehui, että vajaan 15 minuutin esitys tuntuu ihan viideltä minuutilta.
Tänä aamuna Maikkarin Huomenta Suomessa. Tavattiin itse Pekka Pouta, siinä vasta hieno ja mukava mies!
Huomenna vielä pakataan kaikki ja tehdään viimeiset jutut ennen lähtöä. Perjantaina vedetään show kenraaliharjoituksena areenalla ja silloin sen näkee Monster Jamin pääukkelit ja akkelit Amerikasta ja melkein se jännittää eniten, että mitä he tykkäävät esityksestä. Sitten tuleekin lauantai ja pääpäivä ja siellä me ollaan tuhansien ihmisten edessä Hartwall Arenalla ja vedetään esitys heille. Juuri tänään vakoilin, että lauantain ekaan Hirviöhilloon on paikkoja jäljellä lähinnä yläkatsomoissa, alakatsomoissa on enää satunnaisia hajapaikkoja. Illan esitykseen näytti vielä pääsevän alakatsomoonkin, sunnuntaina samoin!

Nyt kun lähes kaikki alkaa olemaan valmiina, ei voi kuin toivoa, että kaikki kolme showta menee hyvin ja yleisö pitää meidän esityksestä. Viikonlopusta tulee varmasti mielenkiintoinen, hauska, mieleenpainuva ja hektinen. On myös ihan helpottava ajatus, että pian se on ohi, koska ollaan painettu tämän eteen töitä kun pienet oravat koko syksyn ja hoidettu muutkin työhommat siinä sivussa. Toivota meille onnea, kohta me ollaan areenalla!

10 kommenttia:

 1. Toivotan teille ONNEA! :D

  VastaaPoista
 2. Onnea, hyvin se menee!

  VastaaPoista
 3. Lycka till! Hyvin se menee!

  Olen innoissani seurannut matkaanne HPC:n parissa ja olen iloinen, että otatte siitä kaiken irti. Se on juuri oikea asenne! Ihanan virkistävää suomalaiseen "ei tehä tästä ny numeroo" mentaliteetin keskellä. Olen vilpittömän onnellinen menestyksestänne ja toivon teille sitä paljon jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka vuosi kymmenet ihmiset voittaa lotossa, mutta tällainen tilaisuus tuli juuri meille, niin tästä otetaan kaikki ilo irti niin kauan kuin hupia riittää. :D

   Poista
 4. Tsemppiä! Niin siisti mahdollisuus taas kerran teille, että ottakaa siitä kaikki irti! Tai no, ihan kuin teitä tarvitsisi siihen yhtään kehottaa, mutta joka tapauksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Uskon, että viikonlopusta tulee huippu! :)

   Poista