lauantai 18. marraskuuta 2017

Joku taika siinä on!

Koko viikon olen vältellyt työntekoa mitä erikoisimmalla verukkeilla, mutta sitten kun kello olisi viittä vaille vapaa-aika, iskee tyhjyys, että mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä. Ainakin viisi tuntia vielä nukkumaanmenoon! Monsterj Jam valmisteluineen ja sitä seuranneet työreissut olivat jotenkin niin intensiivisiä, että nyt väsyttää ja työhommat ei maistu lainkaan ja vapaa-aika tuntuu ihan vieraalta käsitteeltä.
Kun muutakaan ei olla keksitty, tällä viikolla on lähes kaikki illat kuluneet salilla tai muun liikunnan parissa ja sehän passaa! Tuntuu aivan superhyvältä, kun voi käydä rauhassa nostelemassa rautaa ja tehdä hyviä treenejä. Jotain taikaa siinä vaan on, tuntuu paljon pirteämmältä ja paremmalta, kun ehtii kunnolla treenaamaan. Usko pois, marraskuun pimeys ei olekaan enää yhtään niin synkkä salilta tullessa kuin sinne mennessä.
Parhaalla salilla parhaat treenit!
Välillä on tosi hankalaa yhdistää pitkät työpäivät ja tavoiteellinen treeni ja erityisen hankalaa se on, jos joutuu reissaamaan paljon. Aika monesti pakataan treenikamppeet reissuun lähtiessä mukaan ja joskus niille tulee käyttöä ja joskus ei. Mitä useammalla salilla käyn Suomessa, sitä iloisempi olen, että voin treenata juuri HH Gymillä, missä on kunnon voimanostoyhteisö. Saan oikeesti älyttömästi motivaatiota ja sisua treeniin, kun katson HH:lla vahvojen äijien ja muijien raudan kouluttamista. Tajusin tässä yhdellä helsinkiläisellä kuntokeskuksella treenatessani, että olisi aika epämotivoivaa olla salin vahvin muija ja muutenkin ainoita voimanostajia. (Okei, siellä ei vaadittu hirveästi siihen, että oli salin voimakkain eukko, kun muita naisia oli ehkä kaksi ja nekin viis vaille satavuotiaita, jotka polki kuntopyörää ja katseli puhelimesta Emmerdalea.) Salin vahvimpana muijana sitä vaan lilluisi jossain itsetyytyväisyydessä ja tuntisi itsensä friikiksi, kun kukaan muu ei koskaan tee maastavetoa, mutta kunnon kellarisalilla on vähän eri meininki. Kaikilla on tavotteita, moni treenaa tosi kovaa ja kyykkää sarjat loppuun sisulla ja raivolla ja kaikki on varmasti vahvempia kun mää. Se saa mut yrittämään entistä kovempaa ja auttaa puskemaan treenin loppuun asti, koska tiedän, ettei kukaan muukaan jättäisi sarjaa kesken.
Tempausmaastaveto on huippuhyvä liike, kasvaa pihviä selkää!
Usein mua myös motivoi Rahkaäijä, joka on monesti varsin kova luu ja urheilun multitalentti. Käytiin tässä yhtenä iltana juoksemassa pitkästä aikaa rappusia ja miekkonen ilmoitti etukäteen vetävänsä kuusi settiä, niin eihän sitä voinut jäädä pekkaa pahemmaksi ja oli itsekin pakko loikkia portaat kuusi kertaa ylös. Kun treeni on yhteinen, myös tuska on yhteinen ja molemmat on voivotellut pohkeitaan jo monta päivää. Näitä porrastreenejä on tarkoitus jatkaa viikottain ja toivon, että ensi viikolla lihastuska on hieman vähäisempi. Viime yönä melkein kiljaisin kivusta, kun Leoko tassutteli pohkeideni yli. Auts!
Oli niin kevyet raudat, että tempasin ylös asti! Kaverini Sari teki tän hauskan Anni-bitmojin, joka on ihan näköinen!
Alkuviikosta sain päätöksen pitkällisen ja vaativan projektin nimeltä talvilomakohteen valinta. Meille molemmille oli selvää, että joulu- tai tammikuussa poistutaan maasta jonnekin lämpöiseen ja leppoisaan paikkaan ja kävin läpi suunnilleen kaikki lomakohteet, joissa on lämmintä siihen vuodenaikaan. Kumpikaan ei ollut täysin tyytyväinen mihinkään lomakohteeseen ja hermo siinä meinasi jo mennä, kun ei ratkaisua löytynyt. Kunnes täysin yhtäkkiä keksin, että meidän on pakko lähteä Karibian risteilylle ja tämä oli välittömästi loistava idea myös Rahkaäijän mielestä. Niinpä tammikuussa Rahkaväki seilaa Karibialla ja nauttii jättilaivan ohjelma- ja ruokatarjonnasta.
Tässä mä oon lähdössä Karibialle! Lupasin itselleni, että kun joulukuu koittaa, voin alkaa pakkaamaan, mutta ei yhtään aikaisemmin.
Ensin vähän masennuin, että miten oikein jaksan odottaa monta viikkoa lähtöä, mutta nyt olen koittanut kääntää asian niin, että nyt ehtii treenaamaan ja tekemään töitä rauhassa ja palkinto odottaa sitten ensi vuoden puolella. Eikä siihen nyt niin kauaa ole, vain seitsemät rappustreenit ja pohjetuskat!

Tällä viikolla on meidän virallinen saunaviikko ja kohta lähtee viikon kuudes saunakerta. Sinne on hyvä mennä palauttelemaan lihaksia päivän treeneistä ja päätä päivän töistä!

8 kommenttia:

 1. Hauska kuulla sitten aikanaa Rahkalan väen kommentit risteilyltä. Nehän on aika muovisia elämystehtaita mutta kaikki on tehty asiakkaiden viihdyttämiseksi.
  Itsehän olen puoli-eräjorma maastopyöräilijä mutta siitä huolimatta sitä joka kesä löytää itsensä viikon risteilyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulen kirjoittelemaan blogiin tuosta reissusta. Mä tykkäsin Las Vegasista paljon ja luulen, että tuossa on vähän samaa kimallusta, muovisuutta ja elämyksellisyyttä. :D Eli odotukset on erittäin korkealla!

   Poista
 2. Saas nähdä ollaanko samalla purkilla Karibian aalloilla =) Ollaan myös menossa tammikuussa lomaileen. En tässä mainitse päivämäärää ja laivan nimeä jos ette sitä halua julkituoda... Ja vaikka oltaiskin samassa laivassa niin älkää nyt peruko risteilyä, me ei häiritä teitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onks laivan lähtö loppiaisena?😀 Sitten mentäis kyllä laivan baariin skoolaamaan yhdet!

   Poista
 3. Pahus, muutama päivä aikaisemmin lähdetään. Mutta heilutetaan kannella jos nähdään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heilutetaan! Toivottavasti laivat ei ainakaan törmää toisiinsa. :D

   Poista
 4. Paljonko pitää maksaa että tuotte Leon ja Leokon tänne hoitoon matkan ajaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riiviöt täytyy kyllä jättää tänne hoitoon, hermo sulla niihin menis. :D

   Poista