torstai 29. kesäkuuta 2017

Oikea vastaus on Kanada!

Meillä on ollut menossa todellinen Kanada-viikko! Kanadalaisia on rampannut täällä harvase päivä ihan ruuhkaksi asti. Eilen meillä oli kuvaukset Kanadan Discovery Channelin kanssa. Meillä on käynyt lukuisia ulkomaisia kuvausryhmiä ja osasta niistä on jäänyt vähän huono maku suuhun. Syksyllä kerroin, kuinka NBC:n porukka otti päähän ja muutenkin kuvausryhmien kanssa tuntuu olevan aina jotain hässäkkää ja ongelmia. Kun Kanadan Discovery pyysi audienssia meille kuvamaan, suostuttiin pitkin hampain. Tähän ihan vähäisin syy ei ollut se, että joskus talvella samaisen maan samainen kanava jätti tulematta, vaikka kaiken piti olla valmiiksi sovittua. Koskaan ei ilmestynyt ketään, emmekä saaneet tälle edes mitään selitystä jälkikäteen. Ohjelman tuottaja hävisi kuin tuhka tuuleen ja meillä meni kokonainen työpäivä hukkaan, kun odoteltiin kanukkeja. Kiitos.

Eilen aamupäivällä vitsailtiinkin, että taaskohan jättävät tulematta. Oltiin buukattu kuvaukset vasta iltapäiväksi, koska vietettiin aamupäivä Särkänniemessä. Matkalla sinne muuten nähtiin tosi dramaattinen tilanne, kun pyöräilijä ajoi autoa päin. Siis ihan hullu juttu, pyöräilijällä oli aivan selkeä väistämisvelvollisuus ja niin se vaan rysäytti kuskin oveen. Pyöräilijä kaatui, mutta ei ilmeisen pahasti, koska nousi itse ja lähti setvimään asiaa autoilijan kanssa. Hurjan näköinen tilanne!
Pelattiin vähän delfiini-peliä Rahkaäijän kanssa ja voitettiin mustakalan, jolle annettiin nimeksi Kurpitsa, koska äijän mielestä se näyttää kurpitsalta?!
Tällä kertaa kanukit eivät pettäneet ja saapuivat meille jopa muutaman minuutin etuajassa. He kuvailivat ulkona, kun me kuvattiin (huh, mitä metaa!) ja myös haastattelivat. Kaksikko oli kahden viikon kuvausmatkalla Suomessa ja kuvasivat monia eri tarinoita. Meidän lisäksi heidän filmilleen oli päätynyt muun muassa Juuso-karhu, joka maalaa käpälillään ja muutamia kotimaisia teollisuuden alan yrityksiä ja innovaatioita. Suomi-kuvaa maailmalle!

Tällä kertaa yhteistyö kuvausryhmän kanssa eteni aivan poikkeuksellisen soljuvasti. Kuvaajamies ja toimittaja-tuottajanainen olivat erittäin mukavia ja huumorintajuisia tyyppejä ja meillä oli oikeastaan aika hauskaa! Joskus tuntuu, että noita ulkomaisia tv-ryhmiä ei yhtään kiinnosta, mitä ovat tekemässä, vaan koittavat vain tehdä hommansa ja lähteä, mutta tämä kaksikko oli oikeasti fiiliksissään meidän touhuista. Meidän oma tyyli kuvata on sellainen yhdellä otolla purkkiin ja siksi onkin raivostuttavaa ottaa samat asiat uusiksi kuusi kertaa jonkun komentevalan tuottajan käskystä. Kanadan kaverien kuvaustyyli oli kuitenkin melko suoraviivaista ja ihan muutama juttu piti ottaa kahteen kertaan, mutta muuten kameramies vain seurasi meidän kuvauksia ja saatiin puuhailla omaan tahtiin.
Tätä ne kanadalaiset sitten joutuu kattoon telkasta!
Discovery-tiimi oli meillä lähemmäs neljä tuntia ja aika kyllä riensi kivasti, kun oli hyvä meininki. Yleensä tv-ryhmien kanssa ei heitetä turhaa läppää, mutta nyt kuvaajamies kertoili kuinka hänen tyttärellään on meikkikanava YouTubessa ja kuinka hänellä meni kerran spagetin palanen kynnen alle tiskatessa. :D Hauskoja tarinoita ja turinoita! Huomasin kuvaussession aikana myös, kuinka ainakin näille kanadalaisille oli tärkeä tehdä ero siihen, että he ovat Kanadasta ja U.S. on sitten asia aivan erikseen. Kerroin heille, kuinka NBC:n jenkkiporukka oli niin tympeä ja he olivat heti juonessa mukana haukkumassa, että joo, jenkit on aina niin töykeitä ja ylimielisiä. No ei ehkä ihan aina, mutta tässä lyhyen YouTube-urani aikana olen huomannut, että kanukit on ehkä vähän rennompia kuin aina niin ylikohteliaat ja jossain tilanteessa pidättäytyväiset jenkit.

Meidän Kanada-putki jatkui tänään, kun saatiin lisää vieraita uudelta mantereelta. Jo talvella meille lähetti sähköpostia kanadalaisnainen nimeltä Ashley. Hän asuu Kanadassa ja seurustelee suomalaisen miehen kanssa ja oli siksi tulossa Suomeen nyt kesällä ja pyysi saada tavata meidät. Tottahan se onnistuu! Ashley tuli siis tänään ja en ole varmaan koskaan tavannut livenä yhtä kovaa Hydraulic Press Channel -fania. Hänelle oli tietysti päällä HPC:n t-paita ja oli aivan innoissaan päästessään tapaamaan meidät. Meillä oli aikomuksena kuvata tänään muutenkin videota prässikanavalle, joten Ashley poikaystävineen pääsi seuraamaan kuvauksia pääkallopaikalla.
Tuliaisia vaahteranlehtimaasta!
Videon kuvaamisen jälkeen nainen rupesi esittelemään tuliasiaan meille ja niitähän riitti! Hän oli raahannut meille Kanadasta asti vaikka mitä murskattavaa Canada-spesiaalivideota varten ja sen lisäksi saatiin vielä ihan oikeita tuliaisia. Ashley koitti kovasti vähätellä, että on vaan ihan köyhä opiskelija ja matkalaukkuihin ei mahtunut kovin hyvin tavaraa, mutta silti kamaa oli iso repullinen täynnä.

Ei siinä mitään, että raahaa hirveen pöntön kahvia ja jotain tomaattimehua maapallon toiselta puolelta, mutta että Ashley toi mulle leggingsit! Eikä hei mitkä tahansa leggarit, vaan kanadalaisen leggings-merkki Sweetlegsin viralliset True North-pökät, jotka juhlistaa 150 vuotta täyttävää Kanadaa. Mikä hulluinta, näitä 150-vuotisbileitä vietetään nyt tulevan lauantaina! Voin juhlistaa ikinuorta vaahteranlehteä jalassani housut, joissa näkyy Kanadan luonto. Löytyy niin auringonnousua, meren aaltoja, vuoria, metsiä kuin myös niitä vaahteranlehtiä. En voi oikeasti uskoa, että joku on niin kiva, että tuo mulle Kanada-pöksyt! <3 Ja korostan edelleen, että en edes tuntenut tätä ihmistä ennen tätä päivää.
Ei viitsitty laittaa näitä uskomattoman anteliaita ja mukavia ihmisiä arpomaan busseja kaupunkiin, vaan heitin heidät kaupunkiin. Vielä matkallakin Ashely vetäisi jostain puhelimestaan kysymyksiä, joita oli laatinut meille ja kyseli niitä multa. Vitsit, mikä tyyppi! Taidan todellakin pitää näistä kanadalaisista.

Nyt lähden pyöräilemään ja saatan ehkä laittaa juhlapöksyt jalkaani, on ne niin komeat. Eiköhän nosteta kaikki lauantaina malja tai ainakin rahkapurkki juhlivalle Kanadalle!

4 kommenttia:

 1. Oh canada! Tän puoliks kanadalaisen kauramoottorivaimon sydän suli tätä lukiessa! 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, nice to hear! Tänään tulee vielä Kanada-spesiaali HPC-kanavalle. :D

   Poista
  2. Oh nice! Ill look out for it for sure!

   Poista
  3. Tuleekin muuten sit vasta huomenna! #päivätsekasin

   Poista