sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Jos ei heilaa helluntaina...

Mulla ja mun helluintaiheilalla on edelleen menossa kuukauden mittainen pyöräilyhaaste, joka täyttää jo neljä viikkoa eli enää ihan pari päivää jäljellä. Siitä lisää sitten, kun vielä muutamana päivänä jaksetaan polkaista.
Sen vaan sanon, että juuri nyt (ja luultavasti seuraavat viisi vuotta) pyöräily Tampereella on yksi jättimäinen muuttuva labyrintti -peli, kun ratikkatyömaa pilaa kaikkien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden elämän. Eilen hakkasin näppäimistöä täysin raivopäisenä ja pistin vähän palautetta ratikkaosastolle liikennejärjestelyistä, jotka vie vielä jonkun hengen. Alikulkutunnelit ja kevyen liikenteen sillat vaan kaikki kiinni sen enempää funtsimatta ja pyöräilijät ja kävelijät poukkoilemaan autojen sekaan, hyvä siitä tulee!
"Moi, me puretaan tää silta pois tästä, niin te kaikki kävelijät ja pyöräilijät voitte kiertää tommosen puolen kilometrin lenkin. Lisäksi joudutte ylittämään kaksi kertaa tien tossa vilkkaasti liikennöidyllä autotiellä, mutta ei se varmaan haittaa, kunhan me saadaan rauhassa rakentaa tätä kaupunkijunaa."
Voisin raivota näistä ratikkatyömaan turmelemista kevyenliikenteenväylistä vaikka lopun päivää, mutta siirrymme ehkä toisiin aiheisiin. Mitäs muuta mun pitikään kirjoittaa? Sitä varmaankin, että nyt on hyvä draivi urheilurintamalla. Pyöräilyhaaste on pian loppumassa, mutta me keksittiin Rahkaäijän kanssa jo uutta hauskaa ajanvietettä.
Kun on perinteinen suomalainen kesäsää, eli +5 astetta, suunnataan treenaamaan HH Gymille ja lämpöisillä keleillä huhkitaan autotallisalilla.
Voimanostoharrastus olisi kiva saada taas kulkemaan ja ajateltiin, että nyt voisi olla hyvä lähteä hakemaan lisämotivaatiota treeneihin pikku kisalla. Päätettiin siis Rahkaäijän kanssa, että me otetaan kisa, kumpi pärjää syksyllä voimanostokisoissa paremmin. Eri painoiset ja eri sukupuolta olevat nostajat voi vertailla tuloksiaan Wilksin pisteillä ja syksyllä meidän skaban voittaakin se, joka saa paremmat Wilksit kisoista. Alkuvuodesta 2016 molemmat kisasi Porissa ja silloin tilanne oli se, että mä voitin keskinäisen kisan puolella pisteellä. Tämän jälkeen YouTube pilasi kaikki voimailubisnekset ja Rahkaäijä ei ole sen jälkeen kisannut ja mun tulokset on lähinnä laskenut. Eli nyt on korkea aika ottaa tanko kauniiseen käteen ja ruveta paiskimaan hommia.
Mä alotin jo kisan, valutan voimaa päähän.
Kerran meidän kavereiden häissä pappi sanoi, ettei avioliitto ole kilpailu. Silloin mä ja bestamanina alttarilla pönöttänyt Rahkaäijä vaihdettiin pitkä katse ja molempia alkoi naurattamaan. Se pappi oli kyllä niin väärässä, pientä hyväntahtoista kisaa pitää aina olla. Mulla on muutenkin sellainen olo, että nyt lähtee ja jos kesän jaksaa viettää tangon alla, on vanha tulostaso ihan saavutettavissa. Syksyllä on jossakin vaiheessa ihan hyvä draivi, mutta sitten taas tuli elämä ja pilasi hyvän treeniputken.
Näytin tässä Rahkaäijälle mallia miten otetaan peppuherutuskuvia. Ilme on tärkein.
Nyt vaan hiomaan strategiaa, että varmistan voittoni tästä kisassa. Palkinnoista (tai häviäjän rangaistuksesta) ei ole vielä puhuttu mitään, mutta mielestäni olisi kohtuullista, että häviäjä vaikka kustantaisi itsensä ja voittajan kolmen viikon kaukomatkalle. Pitääkin alkaa katselemaan, minne haluaisin lähteä.
Lisävoimaa saa mummun raparperipiirakasta. Menimme tänään aamulla mummulaan ja mummu käveli pihassa vastaan raparperin varsien kanssa ja Rahkaäijä heitti, että parin tunnin päästä sitten piirakkaa. Muori otti haasteen vastaan. :D Mitä lie aikoi niistä alunperin tehdä.
Tänään lähdettiin taas maalle kuvailemaan uutta täytettä internettiin ja oli aivan ihanan kesäistä! Nyt pitää nauttia, kun kuvauksissa ei tarvitse hytistä toppahousuissa, näprätä kameroita sormet kohmeessa ja kirota akkuja, jotka hyytyy hetkessä pakkasessa. Kesä on niin luksusta!
Mä ja Nelli-kissa nautiskeltiin aurinkoisesta päivästä.
Mikäs tässä istuessa, kun video on purkissa!
Koko toukokuu me oikeastaan vaan kuvattiin videoita kovalla tahdilla ja tehtiin töitä kaksin kotona, mutta nyt kesäkuussa meillä on onneksi vähän muutakin ohjelma. Onneksi, koska alkoi jo vähän syömään hermoja, sen vaan sanon. :D Ja Ratareisikin tulee kolmen viikon päästä, superjee!
Rakas Näsijärvi!
Perjantai-iltana me oltiin Näsijärven rannalla eräissä kesäjuhlissa ja siellä oli aivan mahtava savusauna. Alkuun sauna oli tietenkin aivan hullun kuuma (120 astetta), mutta löylyt mukavasti pehmeni iltaa kohden. Savusauna on kyllä hieno kokemus. Kannattaa lisätä vaikka kesän tekemislistaan savusaunassa käyminen, jos ei ole koskaan käynyt. Aika likaiseksi siellä kyllä yleensä tulee, mutta onneksi tuollakin pääsi pulahtamaan raikkaaseen järviveteen. Aivan hillittömän kylmää vettä! Tuntuu, että järvivedet muuttuu vuosi vuodelta vaan kylmemmäksi. Kyllä silloin 90-luvulla vesi oli ihan linnumaitoa jo ainakin huhtikuusta lähtien.
Prinsessa ja puoli valtakuntaa. Savusaunajuhlat oli myös hattujuhlat, mutta mun lätsä taisi jäädä sinne saunaan.
Nyt olisi taas aika lähteä kolistelemaan painoja autotalliin, että mulla on joku sauma Rahkaäijää vastaan meidän kisassa. Luotan kyllä itseeni ja Rahkaäijä on onneksi niin lyhynjänteinen veijari, että se kyllästyy tähän kisaan elokuuhun mennessä. ;)
Leoko kasvattaa lihasta! Sen superlempparia on Ehrmannin suklaapudding, josta se aina tulee kärkkymään jämiä. Kuvaajana on ollut taas joku aito ammattilainen, kun etusormi näkyy tollain taiteellisesti alakulmassa.
P.S. Me ollaan Yle Puheella tiistaina aamulla kello 9.10 hölisemässä jotain sekavia. Kannattaa kuunnella tai sitten ei. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti