perjantai 10. helmikuuta 2017

Kainuun keidas

Terveisiä täältä jostain Iisalmen ja Kuopion välistä. Otettiin pieni pikavisiitti Kajaaniin, kun kävi kotona aika vähän pitkäksi!
Ostan ton keltasen talon ja muutan siihen.
Oikeesti Kajaanissa oli maksava asiakas, joka houkutteli meidät paikalle. Kainuun ammattiopistolla oli uusien toimitilojen avajaiset ja kuten kunnon sirkusfriikit konsanaan, me oltiin paikalla houkuttelemassa väkeä tapahtumaan ja viihdyttämässä kansaa. Saa tilata muihinkin tapahtumiin!
Nuoriso, menkää opiskelemaan metallialaa, sinne kaivataan tekijöitä!
Yleensä näissä meidän työreissuissa on aivan hermoja raastavan tiukka aikataulu ja hotellissa käydään sen verran, että ehditään nukkumaan joku kämänen 7 tuntia, kunnes taas pitää mennä pää kolmantena jalkana. Tällä kertaa omaksuttiin kainuulainen leppoisa meininki itsellemmekin ja eilen illalla oli hyvin aikaa pyöriä kylällä, käydä syömässä ja kuunnella ihmisten juttuja. Se on meinaan semmonen juttu, että Kainuun murre kuulostaa aivan siltä, että kenelläkään, joka sitä puhuu, ei voi pahemmin pipo kiristää päätä. On se niin lepposen kuulosta veäntämistä.
Butter chicken eli nepalin murteella lounasaika. Nämä mätöt vedettiin kyllä jo Kuopion korkeudella.
Lupsakkaa oli meininki muutenkin. Sen lisäksi, että hotellin siivooja oli jättänyt huoneseen lapun, jossa luki "huusholli siivottu", oli paikallisella salilla tarjolla järisyttävän hyvää palvelua. Ruokapaikkaa etsiessä käytiin tsekkaamassa sali, joka sattui olemaan samalla kadulla hotellin kanssa ja kun päästiin tupaan asti, heti ilmoitettiin, että saatte sitten ilmaisen tutustumiskäynnin, kun tulette ekaa kertaa. Ei vaan ennen ole missään muualla kukaan tarjonnut ilmaista reeniä heti kättelyssä. Vedettiin siis safkat naamariin ja nukuttiin päikkärit hotellilla ja lähdettiin tutustumaan tarkemmin saliin.
Ei vaivaa arki-illan ruuhka, kun lääniä riittää!
Tulin Kajaanin asti istuun tähän penkkauspenkille.
Harvoin sitä arvalla osuu hyvälle salille, mutta nyt meni nappiin! Salin nimi oli Balance ja ainakaan omaan korvaan nimi ei varsinaisesti lupaa mitään kovan luokan voimanostoseikkailua, mutta ei saa antaa nimen hämätä. Tankoa ja kyykkyhäkkiä ja painoa oli niin maanperusteellisen paljon, että ei jää reeni ainakaan siitä kiinni. Ei ole mitään niin masentavaa, kun huonosti varusteltu sali, jossa ei pysty tekemään kunnon reeniä.
Tämän taideotoksen nimi on Rahkaäijä ja maastavetotanko.

Vieraalle salille tullessa on myös hyvä merkki, jos muut reenaajat näyttää siltä, että ne on tehnyt salilla joskus muutakin kuin nojaillut kuntopyörään. Balancella oli kunnon meininki ja tyypit reenas ihan tosissaan. Pikkusen kontrastia edelliseen saliin, jossa vierailtiin Lanzarotella.
Toi kahvakuula oli ihanan värinen, teki mieli syödä se!

Apina ja gorilla kävelivät torilla...
Perus voimanosto/painnonnostotavaran lisäksi salilta löyty kaikkee hauskaa, kuten iso rengas ja tommoset puolapuut ja koska Rahkaäijän treeni oli pitkä kun nälkävuosi, mulla riitti aikaa pelleillä. Myös  mä koitin pyöritellä traktorinrengasta, mutta vähän jäi vajaaksi suoritus. Instagramista @rahkamuija voi käydä katsomassa miten siinä kävi. Sen voin sanoa, että nyt on iso mustelma reidessä. :D
Oon vähän kade Rahkaäijälle, kun se sai renkaan nostettua niin helposti.
Salin jälkeen vetäydyttiin S-Marketin kautta lepuuttaan päivästä väsyneitä raajoja ja silmiä hotelliin. Hotellia lukuunottamatta aika tutun oloista ja arkista meininkiä. Sitä joskus luuli, että on varmasti tosi helmee, jos matkustaa työn takia paljon ja saa olla myös paljon hotelleissa. Ei se lopulta niin helmee ollutkaan, kaikkeen kyllästyy. Jopa hotelliaamupalaan. :D
Käytiin aamulla Yle Kajaanin aamulähetyksessä horisemassa sekavia. Kaikki Kainuun mummot meni varmaan ihan shokkiin ja löi radiot kiinni. :D
Juuri ohitettiiin jo Kuopio ja nyt saadaan nauttia huippukiinnostavasta Kuopio-Jyväskylä-tiestä, jolla riittää näkemistä ja äksöniä harvase kilometri. Eli ei. Mutta ihan sama, pimeetä täällä on kuitenkin!
Kajaanin matkaaja kiittää ja kuittaa, huomenna kohteena Helsinki ja Disney on Ice!

6 kommenttia:

 1. Olen järkyttynyt. Kuinka rahkamuija voi kyllästyä hotelliaamupalaan! Kaennuulaeset on melkein yhtä ihania kuin savolaiset!
  yst. terv. nimim. Kotoisin JOSTAIN Iisalmen ja Kuopion välistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein mihin tahansa voi kyllästyä, jos siitä tulee liian arkista. Onhan se aina kivaa mennä valmiiseen pöytään, mutta ei se enää aiheuta mitään "Waauuu!" -fiiliksiä aiheuta.
   Oot varmasti Lapinlahdelta kotoisin, arvaan mä!

   Poista
  2. No okei. Järkytin kyllä myös kerran itse itseni kun oli myönnettävä, että nyt on tullut ostettua ja syötyä liian useasti tarjouslohta. Hyvin arvattu! Kotoisin Varpaisjärveltä, joka nykyään on osa Lapinlahtea.

   Poista
  3. Mulla oli sama lohen kans, joskus hyvään aikaan 2010-2011 vaihteessa lohi oli aivan älyttömän halpaa ja me syötiin sitä ihan koko ajan. Meni vähän kiintiö täyteen.
   Olinpa hyvä arvaan!

   Poista
 2. Kajaanissa on kovia voimanostajia ja lisäksi siellä järjestetään hyviä kisoja. Itse olin viime heinäkuussa siinä torilla nostamassa ja lämmittelyt olivat Balancella. Oli muuten erittäin mukava kisa ja puitteet lämmitellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä kävi vissiin jotain kovia karjuja ja muijia treenaamassa. Ai ai, torikisa on ollut varmaan kiva!

   Poista