tiistai 18. lokakuuta 2016

POMO PIILOSSA - Rahkamuija Edition!

Hyvät katsojat, tervetuloa seuraamaan huippusuosittua Pomo piilossa -sarjaa. Tällä kertaa pomona piilottelee HPC Entertainment -yhtiön extra content manager ja strateginen johtaja Rahkamuija. HPC Entertainment on Itä-Tampereen suurin Youtube-videoiden tuotantoyhtiö ja sen palveluksessa työskentelee kaksi henkilöä, eli Rahkamuija ja Rahkaäijä. Yhtiön tavoite on kasvaa maailman suurimmaksi multimedia-tuotantoyhtiöksi. HPC Entertainmentin koko henkilöstö on tarkkaan valittu ja työntekijöiltä odotetaan vähintään kolmea ylempää korkeakoulututkintoa. Lisäksi kaikilta talenteilta vaaditaan moitteetonta rallienglannin lausumista ja laajaa tietämystä tuhovideoiden uusimmista tuulista.
Rahkamuija stailataan viikon ajaksi konneveteläiseksi Pirkoksi, joka on etsimässä uutta alaa Uudet duunit -nimisessä tositv-ohjelmassa. Rahkamuija eli Pirkko tutustuu viikon ajan HPC Entertainmentin toimintaan ja selvittää löytyykö yhtiön toiminnassa kehitettävää. Sen lisäksi näemme, miten Rahkamuija pärjää viikon ajan firman töissä ruohonjuuritasolla ja tunnistaako yrityksen toinen työntekijä ja johtohenkilö Rahkaäijä häntä maskeerauksen takaa, vaikka pariskunta tekee töitä päivittäin yhdessä ja ovat kaiken lisäksi naimisissa. Se selviää kohta, sillä nyt alkaa Pomo piilossa Rahkamuija Edition!
"Kiitos kun ehditte tähän johtoryhmän kokoukseen. Tällä eksperienssillä haetaan nyt hommaan lisää mänitsmenttii ja liidershippii ja sit koitetaan vähän hakee semmosta start up- pöhinää kans!"
Viikon aikana taitavaan valeasuun puettu Rahkamuija työskentelee HPC Entertainmentin palveluksessa Pirkkona, joka työskentelee koulun keittäjänä Konnevedeltä, mutta haaveilee uudesta urasta Youtube-tähtenä. Rahkamuija sen sijaan on sanonut Rahkaäijälle lähtevänsä viikoksi Mallorcalle, joten Rahkaäijä ei voi mitenkään aavistaa, että Pirkko onkin valeasuinen Rahkamuija!
Ensimmäisenä päivänä Pirkko pääsee tositoimiin videon kuvauksiin. "Tämä oli erittäin opettavainen päivä, huomasin, että prässin vipu on melko jäykkä ja sen vääntämiseen tarvitaan paljon voimaa. Otan asian esille seuraavassa johtoryhmän kokouksessa, koska voisimme tehostaa yhtiön toimintaa nopeakäyttöisemmällä vivulla."
Toisena päivänä Pirkko pääsee ihmettelemään prässillä litistettyä ukuleleä. "Tuotantoprosessimme on erittäin hyvä, koska tavarasta tulee aika litteä" Rahkamuija kommentoi toisen päivän oppejaan. 
Kolmantena päivänä Pirkko häkeltyy 3D-tulostimen uskommattoman hypnotisoivasta työskentelystä. "Tämä 3D-tulostin ansaitsee ylennuksen ja lisää vastuuta ja lähetän sen tapaamaan äitiään Kangasalle" Rahkamuija kommentoi liikuttuneena työpäivän tuntojaan. 
Neljäntenä päivänä selviää, että kun Rahkaäijä väittää editoivansa ankarasti uusia tuotoksia, kuluukin aika hauskojen kissavideoiden katseluun. "Tähän on puututtava välittömästi, sillä kissavideot eivät ole yrityksemme arvojen mukaisia" jyrisee Rahkamuija pöyristyttävän työpäivän jälkeen. 
Viidentenä päivänä Pirkko huomaa, että ruohonjuuritasolla tehdään erittäin hyvää ja tarkkaa työtä, sillä kahvia keittäessä vedet kaatuu pöydälle, kun keskittyminen herpaantuu hetkeksi. "Tämän kokemuksen jälkeen arvostan todellakin kaikkia, jotka keittävät kahvia työkseen" Rahkamuija kertoo ääni liikutuksesta väristen. 
Vihdoin Pirkon eli Rahkamuijan huippujännittävä Pomo Piilossa -viikko on takana ja Rahkamuija pääsee kertaamaan viikon opit muulle johtoryhmälle.
"Tämä oli tosi opettavainen kokemus ja huomasin, että meillä on firmassa paljon hyvää, mutta myös kaikenlaista kehitettävää. Ensinnäkin voitais varmaan alottaa YT-neuvottelut (Youtube-neuvottelut?), kun meillä on tiivistämisen varaa tässä prosessissa ja henkilöstössä."
Vihdoin koittaa se koko ohjelman odotetuin hetki, kun Rahkamuija kohtaa Rahkaäijän viikon Pomo Piilossa -hassuttelun jälkeen.
- No hei Lauri, tunnistatkos minua?
- No terve, ei kyllä nyt tuu mieleen. 
- Olen Anni, HPC Entertainmentin strateginen johtaja, ja vaimosi. 
- Oho katos joo, ajattelinkin, että jotain tuttua tossa tukassa oli. 
- Et taidakaan tietää, että vietin koko viikon kanssasi Pirkkona. 
- No en kyllä, oli niin taitava maskeeraus! 
- Kiitos viikosta, oli mielenkiintoista. Mutta katellaan niitä Thug Life -videoita sitten vapaa-ajalla, työajalla edioitaan videoita. 
- Mutta kun yritin etsiä inspiraatiota uuteen murskausvideoon. 
- Joo niin varmaan, saat potkut. Eikun siis, ei tää ollutkaan Diili... Nyt me haluttais palkita sut sun työpanoksesta. Olet meidän yrityksen kulmakiviä, niin saat haluttais lähettää sut opintomatkalle Hervantaan. Matkan teet tietysti omalla kustannuksellasi. Lisäksi pääset työväenopiston editointikurssille, jossa harjoitellaan Windows Movie Makerin käyttöä. 
- Nyyh, kiitos paljon, ihana yllätys! Olen tosi kiitollinen!

Ohjelman kuvauksien jälkeen HPC Entertaiment on jatkanut kasvuaan maailman suurimmaksi multimedia-tuotantoyhtiöksi ja Rahkaäijä pääsi opintomatkalle Hervantaan TKL:n bussilla ja nautti kovasti työväenopiston editointikurssista, jossa käytiin perusteellisesti läpi kaikki tietokoneen avaamisesta aina videoleikkeen kopioimiseen. Tämän lisäksi 3D-tulostin ylennettiin toimitusjohtajaksi (heti Kangasalan matkan jälkeen), koska se Rahkamuijan havaintojen mukaan teki vuorokauden ympäri töitä herpaantumatta. Sen sijaan Rahkaäijä alennettiin 3D-tulostimeksi, eikä työtehossa edellenkään ole kehumista.
"Olen tulostanut tätä kissaa nyt 47 päivää, eikä loppua näy!"
Tässä oli Pomo Piilossa Rahkamuija Editionin ensimmäinen ja viimeinen jakso. Kiitämme kaikkia katsojia ja kehotamme olemaan alati valppaana, koska pomo saattaa olla pian piilossa juuri sinun työpaikallasi!

8 kommenttia:

 1. Siis aivan mahtavaa, koska tää oli ensimmäinen pomo piilossa -jakso missä oli mukana firman OIKEA pomo. Siis tyyppi joka on väkertänyt firman selkärangastaan, eikä mitään "mut nimitettiin tähän tehtävään pari vuotta sitten ja oon siitä lähtien ollut todella kiinnostunu kiinteistönhoidosta/konevuokrauksesta/eläimistä ym." :D

  Ja tuohon kahvinkeittoon on myös ehdottomasti puututtava, koska kyllähän tuossa lajissa pitää olla välineet kunnossa että homma sujuu. Eli ehdotan investointia erilliseen vesikannuun. Parantaa työergonomiaa kun enää ei tarvitse jännittää veden läikkymistä sekä säästää uusilta kahvinkeitininvestoinneilta tulevaisuudessa kun kahvirasva ei kulkeudu pannun mukana keittimeen. Puhumattakaan työajanhaaskuusta mikä kuluisi vesi-etikka -seoksen juoksuttamiseen pari kertaa vuodessa keittimen läpi.

  Naamioitumisesta kanssa täydet pisteet. Vähän jäin kyllä kaipaamaan sitä kolme astetta liian tummaa meikkivoidetta mikä oltaisiin rajattu vain leukapieliin asti, mutta kyllä se noinkin meni ihan täydestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, aitoja pomoja toosaan!

   Hyvä ehdotus, jos olisit meidän firmassa töissä, voisit saada aloitepalkkion. Oikeastaan voisi harkita sellaista kahvikonetta, joka keittää kahvit aivan itte ilman veden latailuaa ja purujen mittaamista.

   Samoin unohdin laittaa tyynyjä paidan sisään, mutta onneks Rahkaäijä ei silti tunnistanut! '

   Jos totta puhutaan, odotin tosi paljon tota sarjaa, koska tykkään jenkkiversiosta, mutta ei sitä voi katsoa myötähäpeän takia. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo en määkään kestä, hykertelin omille jutuilleni kun tein tätä. :D

   Poista
 3. Aivan mahtava postaus! Kiitos tästä, mun aamu sai tänään näköjään oikein hyvän aloituksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että piilopomo siivitti hyvin uuteen päivään!

   Poista
 4. Hauska viesti. Meillä seurattiin telsusta Musti ja Mirri -pomon naamiointia huvittuneena. Melkoisen tökeröt viikset ja peruukki.
  Rahkaäijä saanee pitää työpaikkansa, koska kissavideoiden katselu työajalla ei ole hirveän suuri rikos. Ihminenkin on tehnyt sitä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki naamioinnin on ollut aika huvittavia kieltämättä! Kissavideoiden katsominen on aina ok,vaikka työajalla. 😄

   Poista