torstai 18. helmikuuta 2016

Voimakuulumiset

Rahkaäijä lähti läskipyöräilemään ja mulla on tässä pieni hetki muistella viime viikonloppua. Oltiin siis Vierumäellä I-tason voimanostovalmentajakoulutuksessa. Koulutus alkoi perjantaina viiden maissa ja jatkui sunnuntaina kahteen asti ja oikeastaan koko ajan oli ohjelmaa, yöllä sentään sai käydä vähän nukkumassa. Oli luentoa, ryhmätöitä, lajiharjoituksia ja vaikka mitä. Samalla kertaa järjestettiin myös vastaava koulutus painonnostajille, eli puolet oli voimanoston parista ja puolet painonnostajia. Työntö ja tempaus on niin monimutkaisia juttuja, että mä mielummin pysyttelen yksinkertaisen voimanoston parissa. 
Lajitreenit eli Rahkaäijä tekee oman kyykkytreeninsä ja muut kattelee. :D
Voimanoston puolella oli monenlaista porukkaa ja viikonlopun aikana oli mahtava tutustua erilaisiin tyyppeihin. Monella oli takana vuosia ellei vuosikymmeniä voimanoston parissa, mutta oli meitä vähän tuoreempia ja nuorempiakin muutama mukana. Moni oli myös valmentanut jo paljon ja heidän juttujaan kuuntelin korvat höröllä, kun meikältä valmennuskokemus puuttuu kokonaan. Toivon mukaan saan koulutuksesta vähän eväitä siihen, että voisin jotain valmennusjuttuja tehdä lähitulevaisuudessa. 
Lauantaina päivän päätteeksi piti mennä tekemään ihan kunnon treenikin. Voisin vähän ottaa selän kaareen mallia Sarista, joka penkkaa kauemmalla penkillä. Mun penkki näyttää ihan lahnalta tuohon verrattuna!
Vierumäki oli tosi hieno paikka ja puitteet oli kunnossa monenlaiseen puuhaan. Mietittiin, että se olisi kyllä tosi oiva paikka lähteä vaikka viikonlopun sporttilomalle, kun voisi käydä niin salilla kuin maastopyöräilemässä ja vaikka vähän uimassa. Koulutukseen kuului myös ruuat ja nekin oli aivan hyviä, vaikka etukäteen Rahkaäijää kauhistutti, että "se on jotain kouluruokaa!"
Niin mitä? Välillä pyörittiin pitkin lattioita ja tehtiin kuperkeikkoja. 
Viikonloppu oli varsin rankka ja vähän vielä alkuviikkoon pukkasi ressiä korttiväärinkäytöstä, niin eiköhän heti joku räkätautipöpö tarttunut tilaisuuteen ja hyökännyt päälle. Mutta jos valita saa, mielummin tämä kuin influenssa. Viikon päästä lauantaina on Porissa voimanostokisat ja toivon toipuvani uudeksi ihmiseksi siihen mennessä. Nuhan lisäksi tässä vähän jännittää painoasiat, koska ajattelin mahtua alle 63-kiloisten sarjaan ja eilen aamulla vaaka näytti 66 kilon painoa. Ei naurattanut. Mutta sama juttu oli ennen viime kisoja, painoa oli viikkoa ennen pari kiloa liikaa, mutta kisapaikalla vaakan lukema alkoi 62 kilolla. Luotan taas siihen, että eiköhän sen nesteistä saa pois. 
Se on Messukylän työväen hyljesoutajat ry:stä Anni terve! Määkin haluan meidän salille tuollaisen hyljesoutupenkin!
Reenit on kuitenkin mennyt oikein kivasti ja lähden ihan hyvillä fiiliksillä nostelemaan, jos vaan tervehdyn kunnolla. Mulla on kyllä mielessä jo vähän aloituspainoja kisaa varten, mutta vielä en ala niitä huutelemaan. Kyykyssä on nyt ihan uskomaton kulku, jollaista en ole ennen kokenut ja odotan, että siinä voisin onnistua ihan hyvin. Penkki menee varmaan aika samoissa, kun joulukuun kisoissa ja maastavedosta ei ole mitään hajua, mutta mitään megaennätyksiä ei luultavasti ole siinä luvassa. Tässä eräänä päivänä kyykkäsin 107,5 kiloa, eikä se painanut paljon mitään, kuten videolta voi todeta.

Nyt Rahkaäijä tuli takaisin pyöräilyltään! Tässä vielä video Leosta, jonka psyyke järkkyi erittäin pahasti, kun kissoille tuotiin uusi raapimapuu. Ostettiin se käytettynä ja tietysti se haisi vieraille kissoille ja Leo varmaan luuli, että myös Leoko tuli puun mukana uutena, koska rähinä on taas ollut sen mukainen pari päivää. Kannattaa laittaa äänet päälle, että kuulee mitä sanottavaa Leolla on. Nyt tilanne alkaa taas vähän tasoittumaan, ja kissat voi olla jo samassa huoneessa.  

Heippa ja voimakasta loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Siistiä! Melkein oltiin samassa koulutuksessa, mun piti mennä tohon painonnoston valmentaja-koulutukseen mutta kun juoksin maratonin samaan aikaan niin ei ihan onnistunut. Syksyllä uus yritys. Kaveri oli siellä ja eilen kun asiasta juteltiin niin kehui kovasti. Loppukeväästä ois myös Varalassa valmentajakoulutus johon oon menossa.

  Ai oot tulossa tänne voimanostokisoihin! Tulkaahan samalla reissulla kattomaan painonnoston SM-skaboja urheilutalolle, kisat kestää klo 11-19 sekä lauantaina että sunnuntaina ja vapaa pääsy. Oisin voinut tulla katsomaan sun suorituksia ja kannustamaan rajusti mutta olen koko ensi viikon 24/7 kiinni meidän omissa kisajärjestelyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän oli sitten tosi lähellä, ettei oltu samassa koulutuksessa! Ihme jätkä, ettei voi samana päivänä juosta maratonia ja olla 11 tuntia koulutuksessa!

   Joo sinne teille päin mää tuun! Me lähdetään jollain kuorma-autolla liikkeelle, että saadaan kaikki isot voimanostajaukot kyytiin, niin ne ei ehkä halua tulla kattoon painonnostoa. Tai en mä tiedä haluaisko ne!

   Poista
  2. Kyllä ne haluaa. Muuten poistan sut mun facebook-kavereista! Tai poistaisin jos oltais.

   Poista
  3. Nyt oli niin kova uhkaus, että varmaan pakko pakottaa kaikki lihavat voimanostajat katteleen painonnostoo!

   Poista
 2. Voi Leo reppanaa, kehtasitkin tuoda vihollislinnakkeen toisen reviirille. Toivottavasti Leo on jo rauhottunut ja puusta on jotain iloakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sikamainen temppu kieltämättä! Nyt on jo rauha maassa ja Leoko on löytänyt uuden puun kaikki ihanuudet.

   Poista
 3. Mukavaa :-) ääntelyä videolla

  Ainakin selkä säästyy kun penkkiä tehdessä selkä pysyy suorana ja samalla kädet ja rintalihakset saavat tehokkaampaa treeniä kuin selkä pahasti mutkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli suorastaan aika pelottavaa tuo Leon murina välillä!

   Mutta jos selkä on mutkalla, on nostomatka lyhyempi ja voi nostaa enemmän! Ja enemmän on aina parempi. :D

   Poista