keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pitää olla pikkasen pläski!

Suunnilleen niin kauan kun muistan, Rahkaäijä on halunnut fat biken, eli tuttavallisemmin läskipyörän. Tänä syksynä paksupyöräkuume lähti täysin käsistä ja Rahkaäijä kyttäsi Fillaritorin käytettyjen pyörien ilmoituksia melkein yötä päivää. Lauantaina Rahkaäijä soitti mulle töihin ja ilmoitti, että huomenna lähdetään hakemaan läski Seinäjoelta! Mut on aina helppo huijata lähtemään etelä-Pohjanmaalle päin, koska Jalasjärven kohdalla on yksi pakollinen pysähtymispaikka eli Juustoportti.
"Hups, söin kaikki maistiaiset!"
Mä en ollut erityisesti syttynyt tästä paksupyöräjutusta aiemmin, vaikka sellasta olen nopeasti testannutkin, mutta heti kun näin tämän pyörän, olin ihan mennyt naista. Se on vaan niin kaunis ja hurja monsteri! Pyörästä tuli kaupat ja tinkiäkään ei kehdannut, koska pyörää jonotti viisi muuta mahdollista ostajaa. Paksukainen autoon ja sitten turbo punaisena hehkuen kotiin, koska anopit oli tulossa kylään!
White 2Fat Pro eli Lumikki.

Renkaissa ei ole tllä hetkellä ollenkaan sisäkumeja, koska edellinen omistaja heitti ne tarpeettomana pois. Painoa säästyi 1,2 kiloa. 
 Lyhyesti kerrottuna fat biken koko hauskuus on sen paksuissa (tässä tapauksessa) renkaissa, jotka tekevät lumessa, pehmeässä hiekassa ja muissa upottavissa maastoissa ajamisen helpoksi. Juuri talvikelejä varten tämä meille hommattiinkin ja nyt toivomme pitkää ja runsaslumista talvea.
White on XXL Sportin pyörä, mutta tätä mallia ei ilmeisesti enää tänä vuonna ole sieltä saatavissa.
Maanantai-iltana lähdettiin testilenkille, Rahkaäijä otti uuden Lumikin ja mä täpärin. Lumikki on runkokooltaan 17" ja meillä on Rahkaäijän kanssa pituuseroa seitsemän senttiä, joten satulan korkeutta säätämällä molemmat pystyy sillä ajamaan. Rahkaäijä kylläkin vaihtoi vakiona tulleen lyhyen stemmin pidempään, joten vähän saan kurkotella ohjaustangolle. Rahkaäijä sai ajella pyörällänsä ensimmäiset pari kilometriä ja sen jälkeen meikä ryöstin sen ajoon.
Viime hetken säädöt, että eka lenkki varmasti onnistuu!
Väistäkää, alla kuolee!

Voi sillä keuliakin!
Ja ennen ajamattomana pidetty mäkikin on helppo nousta.
Samoihin maastoihin mentiin, kuin täysjuostopyörilläkin ja vaikka Lumikissa ei ole joustoa lainkaan, se toimi varsin hyvin metsässä. Kun on tottunut täpärin tarjoamaan "lepotuolimaiseen" mukavuuteen, tuntuu metsän kivet ja kannot jonkin verran epämukavalta, koska iso rengas ei kuitenkaan ime kaikkea epätasaisuutta. Samoin kun vauhti kasvaa, alkaa pyörä pompottaa kuin kumipallo epätasaisella alustalla. Helpohkoilla poluilla pläski meni kuitenkin tosi mukavasti ja oli yllättävän kevyt polkea. Jos tykkään pyörän ulkonäöstä, melkein rakastan sillä ajamista. Läskipyörällä ei ole kiire minnekään, vaan meno on leppoisaa ja hauskaa!
Taidan omia tän itelleni kokonaan!
Kuvittele tähän kuvaan lumi maahan, niin sitten on täydellinen paksupyöräkeli!

Ajo-ominaisuudet hiekalla 5/5!

Ups, mulla ei oo traktorikorttia, saanki silti ajaa tällä?
Pyörän omistussuhde menee sillä tavalla, että Rahkaäijä omistaa muun pyörän ja meikä polkimet. Eli mää saan ajaa sillä aina, kun Rahkaäijä ei aja. Ja jos tulee kinaa, niin voin vaan ottaa polkimet pois!
Polkimet käytiin ostamassa meidän vakiopyöräkaupasta eli Nippelistä Kaukajärveltä. (Nippelissä on muuten yksi Moonlander-läskipyörä todella hyvään hintaan odottamassa ostajaansa, ihan vaan vink vink. :D) Kävi taas perinteiset nippelit. Sillä välin, kun Rahkaäijä valkkaili polkimia, mää harhauduin katselemaan kaupunkipyöriä. Tästä noin kahden minuutin kuluttua oltiin tekemässä jo ostopapereita Tunturin Poni-pyörästä. Ehkä nopein ja erikoisin heräteostos ikinä! Myin kickbiken hyvään kotiin kesällä ja halusin sen tilalle jonkun letkeän pyörän, jolla voin käydä Lidlissä ja yliopistolla. Poni oli juuri sitä ja vielä niin rahkamuijamaisen värinen kun olla ja voi!

Tein kyllä erittäin hyvin diilin, sain tosi edukkaaseen hintaan (tinkasin vielä 9 euroa) laadukkaan käyttöpyörän, joka sopii tarpeisiini. Pyörää ostaessa on syytä muistaa, että voi saada kolmesta tärkeimmästä kriteeristä aina vain kaksi. Kriteerit ovat kevyt, kestävä ja halpa ja tämä on kahta viimeksi mainittua.
Mulla on nyt paha ongelma. Millä värillä alan tuunaaman Ponia? Yhdet punaiset polkimet löytyisi jo valmiina. Vai sittenkin violettia? Vai kaikki överivihreäksi? Mutta yhden asian tiedän. Hymyilin eilen koko ajan, kun ajoin Ponilla!

13 kommenttia:

  1. En tiedä haluaisinko omistaa moista paksurenkaista ajopeliä, mut olis kyllä ihan törkeen siisti kokeilla miten sillä painelee hiekassa ja lumessa!

    Eikö kaikki tytöt aina haaveilekin omasta Ponista? :) Se on kiva että noista vaihteettomista pyöristä löytyy tuo jalkajarru. Olin tässä vähän aika takasin ihan hukassa kun jouduin sotkemaan mummiksella missä ei sitten löytynyt käsijarrua. Ei tuntunu eikä varmasti näyttäny yhtä koleelta pysätä liikennevaloihin kuin omalla hybridillä, jossa pystyy jarrutuksen aikana jo hyppäämään alas. Onneksi oma pyörä tuli korjaamolta sitten aikanaan.

    En tiedä polkimista, mutta eikö niitä myydä kaikenvärisiä vanteitakin? Jos siis oikein urakalla alat Ponia tuunaamaan. On kyllä komeen värinen! Siihen sopii muuten pyöräkorikin hyvin eteen kun ei ole kaikenmaailman vaihdevaijereita tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin leikkipuiston hiekassa toi meni komeesti!

      Mä oon ihan hämmentyny, kun tossa on jalkajarru, kun yleensä sillain pyöritän polkimia takaperin just vaikka liikennevalotolppaan nojaillen. :D Kyllä oma pyörä on aina oma pyörä!

      Joo hei, korin mää pistänkin! Tosi hyvä idea! Ja hankin ehkä jonkun koleen värisen maalin jolla voin tuunata ne vanteet ja muut. :)

      Poista
  2. Läskipyörät on niin hauskoja! Kerran ajelin läskipyöräilijän perässä hetken töistä palatessani. Kovin hyvin ei tuntunut pyörä asfaltilla rullaavan kun pääsin niin helposti maasturillani ohi :) Ajaja hyppi satulalla kuin hyppykepin päässä, taisi olla aika matalat paineet renkaissa. Raskaalta meno näytti kyllä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läski ei tosiaan ole kovin hyvä työmatkatempopyörä tai sillä ainakin häviää
      pahemman kerran, kun muut pääsee ohi. :D Alamäkeen meni kivasti asfaltillakin, mutta ylämäkeen teki melkein mieli taluttaa. Mutta hauskuus on tärkeintä!

      Poista
  3. Mulla oli ala-asteikäisenä punainen Poni. Mitäköhän sille tapahtui... Voi kyllä olla, että se vielä löytyy kotipaikan vintiltä, veikkaan, että sinne on säilötty vuosien varrella melkoisia aarteita. Haluisin mun hybridipyörän kaveriksi tuollaisen nätin kaupunkipyörän mutta mitään järkevää käytännön syytä ostaa toista pyörää en näe :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vanhemmasta Ponista vois saada nykyään hei hyvät massit! Joku hipsteri varmasti haluais ostaa sen viidelläsataa. :D
      Sari hyvä, pyörän ostoa ei kannata koskaan perustella millään järkisyillä, niitä nyt vaan on kiva omistaa. ;)

      Poista
  4. Kerran läskiä testanneena haluan kans sellasen! Ja nimenomaan talveen.
    No Poniin tietty kaikki vihreetä. :D Mutta ihan tosissaan punaset polkimet tietty siihen, ja sit se punainen tuunausväriksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella se varmasti pääseekin oikeuksiinsa, tulia vaan kunnon talvi (=lunta) tänä vuonna!
      Mulla on nyt pyöristä 3/4 vihreitä, enkä vieläkään ole kyllästynyt.:D Punanen olis mukavan räväkkä ja sopivasti vihreen vastaväri.

      Poista
  5. hei kyllä My little Ponyssä pitää bling bligiä olla, vaikka sä et niin glitterin perään ehkä olekaan, mutta ponissa sitä vois olla :)
    Läski kelpais mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää saatoin keksiä aika hyvän tuunausidean ja bling bling vois sopia siihen, ainakin sillain hillitysti. Tai sitten saman tien vedän överiksi ja päällystän sen tekotimanttitarroilla. :D

      Poista
    2. lopputulosta odotellessa :)

      Poista
  6. mä taidan tietää miten sulle saa myytyä juttuja. maalaa sen vihreeks ;)

    VastaaPoista