perjantai 15. kesäkuuta 2018

Penkki(punnerrus)urheilijan lempiaikaa!

Juuri nyt Kanadassa on meneillään raakavoimanoston MM-kilpailut, joissa on mukana kaikki ikäluokat eli junnut, avoin sarja ja mastersit. Mä olen katsonut kisoja niin paljon kuin olen vain ehtinyt ja kun kisat on tullut järkevään aikaan. Juuri nyt puhelimessa on auki naisten 72 kiloisten sarjan kilpailu. Ei terve mitä härkiä nuo naiset! Kun 70 kiloinen nainen laittaa kyykyn aloituspainoon 190 kiloa, on se erittäin tyly määrä rautaa, siis aivan järjetön! Eniten tietysti näissä kisoissa kiinnosti naisten 63-sarja, missä itsekin kisaan, mutta voin vaan nähdä unia maailmanmestaruuskisoissa nostamisesta. Tämä oma sarjani nostettiin viime yönä Suomen aikaan kahdelta, joten se jäi katsomatta, mutta parhaat hetket näkee onneksi YouTubesta ja IPF:n Facebookista ja Instagrammista. Mukana oli myös kaksi suomalaista nostajaa eli Stina Lindell ja Sari Uski, joista jälkimmäisen tunnen voimanostovalmentajakoulutuksesta. Molemmat on todella kovia nostajia ja Suomen huippuja, mutta maailman tasolla naisilla oli tyytyminen 9. ja 10 sijoihin täsmälleen samalla yhteistuloksella. Kun voimanostossa kaksi tai useampi nostaa saman yhteistuloksen, saa nostaja, jolla on ollu puntarissa kevyempi paino, paremman sijan.

Hui, juuri nyt muuten Ruotsin nostaja Annika Zelander kaatui 190 kilon kyykkyraudan kanssa, tosi hurjan näköistä! Jos palataan vielä kuitenkin eiliseen 63-kisaan, niin siellä iskettiin pöytään uudet maailmanennätykset joka lajissa. Ensin Kanadan Maria Htee kyykkäsi 183,5 kiloa (oma kyykkyenkkani vaatimattomat 71 kiloa vähemmän!). Vaikka tuo kyykkykin on suhteellisen sairas, niin mielestäni koko kisan hulluimman suorituksen teki Usan Jennifer Thompson, joka penkkasi ME-tuloksen 142,5 kg (oma ennätykseni 77,5 kiloa vähemmän...). Toiseksi parhaan penkin teki jo edellä mainittu Htee, jonka tulos oli "vain" 107,5 kiloa. Kertoo jotain Thompsonin ylivoimasta! Lisäksi nainen nosti penkin varsin pitkällä nostomatkalla, kun taas suurin osa näistä naisnostajista vääntää sellaisen maailmanlopun kaaren selkään, että nostomatkaksi jää ehkä 5 senttiä. Mutta toista oli Jenniferin penkki! Katso vaikka alla olevasta klipistä:
Maastavedon maailmanennätyksen vetäisi kotiin niin ikään Jenkkinostaja Samatha Calhoun 221,5 kilon nykäisyllä (tässä häviän eniten, eli 79 kiloa!) Kisan voitti penkkimonsteri Thompson, toiseksi tuli mavenainen Calhoun ja pronssia sai kyykyn ennätysnainen Htee. Videolla Hteen ME-kyykky:

Mä nautin suunnattomasti näistä kisoista senkin takia, että tykkään vertailla ja katsella tuloksia ja tilastoja ja sen takia livelähetyksen kanssa on koko ajan auki livetulossivusto, missä näkee sijoitukset ja kilomäärät reaaliaikaisesti. Tänään kun katselin eilisen kisan tuloksia, huomasin ilokseni, että oma maastavetoennätykseni on enemmän kuin viimeiseksi tulleen vetotulos kisassa! Enkä myöskään yhteistuloksessa häviä viimeiseksi tulleelle kuin 10 kiloa. On kyllä sanottava, että 15. eli viimeisen nostajan etelä-afrikkalaisen Tanya Van Lillin yhteistulos 327,5 kiloa on aika järkyttävän huono MM-tasolla. Se on 165 kiloa vähemmän kuin voittajalla.

Ai niin, yksi erittäin suuri yllätys ja pettymys oli se, ettei Ruotsin Isabella Von Weissenberg saanut vedettyä painoa 63-kiloisten sarjaan, vaan jäi kisasta ulos puolen kilon ylipainolla. Isabella olisi luultavasti tuhonnut kärkikolmikon aivan täydellisesti, jos painonveto olisi vain onnistunut ja myös kyykyn ja vedon maailmanennätykset olisivat saattaneet mennä toiseen osoitteeseen. Ketutuksen määrä on varmaan sanoinkuvaamaton tuossa tilanteessa, kun tajuat, että ei ole asiaa kisaan.

Tässä juuri meneillään olevassa 72-kiloisten kisassa mukana Venäjän Nina Kondrasheva, joka on voittanut maassaan avoimen sarjan hopeaa, mutta mielenkiintoiseksi tämän tekee se, että nainen 58-vuotias! Nyt kyykyn jälkeen hän on sijalla 10. eli ei edes viimeinen 14 nostajan joukossa. Kondrasheva voisi nostaa masters-sarjassa, mutta tulee silti kisaamaan lähes 35 vuotta nuorempien naisten kanssa. Kova luu! Avoimessa sarjassa kisaavat yli 23-vuotiaat ja alle 40-vuotiaat, mutta myös junnunostajat ja mastersin saavat kisata yleisessä sarjassa, jos siinä uskovat pärjäävänsä. Itse asiassa myös 63-luokan voittaja Jennifer Thompson on masters-ikäinen 45 vuoden iällään. Kova teko pistää ysärillä syntyneille nostajille jauhot suuhun!
Täysin aiheeseen littymätön kuva, mutta olin eilen Linnanmäellä ja sain narunvedosta timanttisormuksen ja kruunun!
Tähän mennessä avoimen sarjan naisnostajista parhaat Wilksin pisteet (oma paino suhteutettuna nostettuihin kiloihin, kätevä tapa vertailla eri painoluokissa nostavien tuloksia) on napannut 52-kiloisissa nostanut Joy Nnamani 537 pisteellä. Toisena tietysti penkkimonsteri Thompson 535 pisteellä. Tuollaiset yli 500 pisteen tulokset alkaa olemaan olemaan jo aika friikkiluokkaa. Jos nopeasti tsekkasin oikein, niin vain yksi suomalainen nostaja eli Antti Savolainen on kiskaissut yli 500 pisteen wilksit tänä vuonna, tarkemmin sanottuna tällä viikolla Kanadassa.
"Jahas, mitkä laitteet meillä olis vielä käymättä?!"
Näistä kisoista saa kyllä hyvin motivaatiota ja intoa omaan treenaamiseen, kunhan se nyt kunnolla pääsisi käyntiin. Kävin tänään hakemassa tohtorilta reseptin poskiontelotulehdukseen, että mitään uusia enkkoja ei tässä nyt ainakaan lähipäivinä ole luvassa. Vähän alkaa nyt maistumaan puulta tai lähinnä räältä tämä kolmen viikon flunssa. Mutta toivottavasti nyt lähtee! Ratareisi-tapahtuma on ensi viikonloppuna ja silloin olen varmasti elämäni kunnossa, jos itsekin ehtisi pari kierrosta ajelemaan!

Siellä on kuulemma jotkut jalkapallokisatkin alkanut, mutta mä en semmosista niin välitä, vähän liian hidastempoista mulle! Mutta aiotko sä katsoa? Entä oletko katsonut voimanoston MM-kisoja? Kerro!

4 kommenttia:

 1. Mä sairastin parin viikon räkätaudin tuossa aivan kesän alussa, ei onneksi mennyt poskionteloihin mutta vähällä oli....tosi inha pöpö!!

  Joo kisoja on tullut seurattua vähän. Hurjia rautoja raakana! Kyllä toisten nostamisen kattominen aina antaa jännästi motivaatiota omaan tekemiseen. Jalkapalloo en todellakaan seuraa... :D
  Paranemista sulle, kyllä se lopulta helpottaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan tajua miten jotkut voi olla noin voimakkaita mitä noissa kisoissa on nyt nähty! Ihan hullua! Kiitos, parempaan päin mennään! :)

   Poista
 2. Hei semmonen kapistus kun nenäkannu on avain onneen mikäli noi poskiontelot edelleen vaivaa! Kannattaa tutustua jos ei ole jo tuttu :)

  Ja mitä tulee tohon pallokisaan niin jo vain, tässä taloudessa seurataan varmaan puolen Suomen edestä kun mies on kovemman luokan futisfani :D itseäni ei tosin jaksa kauheasti kiinnostaa...

  Paranemisia! :) Tää onkin ensimmäinen kerta kun kommentoin, eksyin sun blogiin hiljattain googletellessa maapähkinävoisuosituksia ja löytykin toi sun aikoinaan tekemä arvostelu! Kiitos siis siitä, on ajankohtainen vielä näin 2018! :D

  - Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ahkeria kannuttajia, mutta tällä kertaa kannusta ei ollu apua ja tulehdus tuli. Yleensä se kyllä auttaa!
   Mä oon miettinyt, että oliskohan markkinoille tullut jo tarpeeksi uusia maapähkinävoimerkkejä, että voisi tehdä uusintapostauksen. :D

   Poista