tiistai 7. lokakuuta 2014

Tiistain taidepläjäys

Jotkut pyörälenkit on sellasia, että niistä ei jää mitään mieleen ja seuraavalla viikolla ei edes muista pyöräilleensä. Sitten on niitä lenkkejä, joita muistellaan vielä kahdenkin vuoden päästä. Joko sen takia, että se oli aivan hirveää tai aivan ihanaa. Sunnuntaina oli sellainen hyvällä tavalla unohtumaton maastopyörälenkki. Molemmilla vapaapäivä, ulkona rapea ja aurinkoinen syyskeli ja ajaminen oli hauskaa ja vaivatonta. (Jännä juttu, mutta eilen kyykkääminen ei sitten ollutkaan vaivatonta...) Ajeltiin Kangasalle teitä pitkin ja Kangasalan keskustasta Vehoniemeen polkuja pitkin ja samoja jälkiä takaisin. Rahkaäijä varoitteli, että reissussa voi mennä pitkään ja neljä ja puoli tuntia kuluikin suurimmaksi osaksi pyörän päällä. Lenkin jälkeen piti vähän ponnistella, ettei nukahda saunaan ja palvaannu elävältä.
Jaa sitä on käyty pyöräilemässä Kaliforniassa Tyynen valtameren rannalla? Eiku hups, tää olikin Kangasalta!
Suuri ohjaaja-tuottaja-käsikirjoittaja-lavastaja-leikkaajalahjakkuus Rahkaäijä teki lenkistä videon, jossa pääosassa on allekirjoittanut, Rahkaäijän oma ajo olisi kuulemma "pilannut leppoisan tunnelman". Sen sijaan editoi kuitenkin itsensä valkkaamaan pyörää alkuun, että kaikki varmasti huomaa läskipyöränkin olemassaolon. ;)

Ja sitten mun lempiaiheeseen, eli Paint-taiteiluun! Löysin Rahkaäijän työkoneesta Fresh Paint-ohjelman, joka on ilmeisesti olevinaan joku salonkikelpoinen versio tavallisesta Paintista. Pitihän sitä ihan vähän kokeilla.
Pitäisköhän noi kissat viedä lääkäriin, kun turkit näyttää kauheen huonokuntosilta? Meikä vois myös mennä parturiin.
Fresh Paintista puuttuu oikeastaan kaikki hienous mitä tavallisessa Paintissa on. Sillä ei saa kirjoitettua tekstejä, piirrettä valmiita muotoja, liitettyä osia valokuvista tai väritettyä "ämpärillä" alueita.  Kissakuvassa päät ja tekstit on ensin tehty tavallisella Paintilla.
Joo, ihan kun valokuva tulevan viikonlopun kisoista. Kuvassa voittaja.
Fresh Paintista saa ilmeisesti sitä enemmän irti, mitä enemmän osaa oikeastu piirtää ja mää olin varmaan syömässä, kun niitä taitoja jaettiin. Mielestäni on paljon hienompaa värittää ämpärillä koko äijä oranssiksi, kun tuhertaa jotain pastellijuttuja siihen. Paitsi, että Frash Paintissa on sellanen tuulettimen kuva, jota painamalla pinnan saa "kuivaksi". Kokonaisuudessaan aikamoista hienostelua, Isolla tussilla vaan!

Mutta nyt pitkästä aikaa kysymyspatteria! Mitä kuuluu? Mikä on syksyssä parasta? Ootko koskaan syönyt Vehoniemen munkkeja? Mikä on parasta taidetta? Jos olisit kehonrakentaja, niin minkä väriset pöksyt sulla olis? Fresh paint, jatkoon vai ei? Kerro, tämä on käsky!

10 kommenttia:

  1. Ihana toi "tui tui" :D meilläpäin äiti sanoo niiden koiralle aina "säi säi" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säi säi? :DD Eläimet ei onneksi ole kovin nirsoja siitä mitä niille höpöttää!

      Poista
  2. No hyvää mulle kuuluu ja mahtavalta tuntuu Viron Haanja100 reissun jäljiltä. Hieno fillarifilimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso käsi tuosta Haanjasta, kuulosti tosi hienolta, mutta myös raskaalta reissulta. Wau!
      Välitän terveiset ohjaajalle. :)

      Poista
  3. Upeat värit tuossa videossa!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ollutkin! Luonnossa näytti vielä hienommalta!

      Poista
  4. Oiiii, kun meno näytti muksalta :) Tämä on kyllä sellainen takuuvarma hyvän mielen blogi. Pyöräily on niin mulle sydämen asia, ollut jo vuosikymmeniä. Olen niin täpinöissäni siitäkin kun bongasin blogistasi ensi juhannukseksi kivan jussinviettotavan. Ensi jussi vietetäänkin pyörän selässä ;) Eli Ratareisi tapahtuma here we come!! Hauskaakin hauskempi, suorastaan mykistävän hervottomalta kuulostava jussin 2015 viettosuunnitelma. Kaikkea sitä täytyy kokeilla, ennen kuin kiikkustuoliin päätyy.
    Joihinkin helppoihin kysymyksiisi vastailen: Hyvää kuuluu :) Syksyssä on parasta kuulaat syysaamut ja työmatkapyöräily auringon noustessa. Ja fresh paint; ehdottomasti jatkoon =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ehdottomasti tervetuloa mukaan Ratareiteen! Määkin toivottavasti pääseen ite ajamaan ensi juhannuksena, kun eka Ratareisi meni kuumeessa. Koitetaan saada pian ilmottautuminen auki.
      Mä en edes muistanut kuinka kaunista on syksyllä, ihan parasta pyöräkeliä!

      Poista
  5. Lihaserottuvuus on Fresh Paintissa selvästi parempi :) Tekstin kirjoitus on kyllä kätevää tolla normi Paintilla... Mä äänestän perinteistä Paintia, lukuihmisiä kun olen :)

    Tarttee varmaan oikeasti tehdä joku viikonloppumatka miehen kanssa sinne Tampereelle, koska mun on pitäny käydä syömässä siinä jossain Nortamonkadun (kai se sillä tiellä oli?) ravintelissa jonka annoksia kehuit kovasti joskus vuonna nakki ja kivi. Nyt Tampere-to-do -lista kasvoi ja lisään siihen tuon munkinsyönnin.

    Syksyssä parasta on vaahterat! En omista kehonrakennuspöksyistä tiedä, mut olis vallan fantsua jos miestenkin tarttis alkaa käyttää värillisiä ja paljetteja täynnä olevia pökiä siellä lavalla :) Taide taas on jokaisen katsojan omassa silmässä, toisen roska on toisen aarre ja sillee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paint-kuvien sielu siinä tekstissä!
      Kahdessa paikassa kannattaa syödä munkkia, Pyynikin näkötornilla ja tuolla Vehiksessä, yhtä hyviä molemmissa. Sitten kun tuutte Tampereelle, niin tervetuloa poikkeamaan Messukylässä!

      Joo, vaahterat on ihania! Juuri tästä ikkunasta näkyy yks aivan keltainen. Eilen näin hienoja ja värikkäitä pöksyjä, mulla itellä olis tietty vihreet!

      Poista