keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kalenterikisut

Eilen aamulla HH Gymin vanhat papat joutui pyyhkäsemään rähmät pois silmistä ja vaikut pois korvista, kun kuulosti ja näytti ihan siltä, että salilla olisi kissa! Tottahan se oli, hetkeä aiemmin olin huijannut Leokon kuljetuskoppaan ja nopean autoilun jälkeen oltiinkin jo salilla. Voi että, siellä oli niin paljon kaikkea ihanaa nuuhkittavaa!
Mä oon Leoko ja poustailen tässä Leokon päällä.
Leoko sai salilla ihastuneen ja hämmästyneen vastaanoton ja itse katti oli niiiiin innoissaan uudesta paikasta, että edes houkuttimeksi tarkotetut herkkupalat ei maistunut. Ennenkuulumatonta!
Ja sitten päästäänkin siihen, että onko Rahkamuijan aivot valuneet kokonaan ulos vasemmasta korvasta, kun pitää salillekin kissa ottaa mukaan. Ei aivan!
Sain viime viikolla viestin, jossa mua ja kissoja pyydettiin Kisu ry:n 2015 vuoden kalenteriin malliksi. Kalenterin piti olla jo kasassa, mutta yksi kuva vielä uupui ja blogini lukija, todellinen kissanainen Annika pyysi mua mukaan. Mä en edes ehtinyt miettiä vastausta, kun jo vastasin joo, koska homma kuulosti niin hauskalta ja siihen liittyy kissat.
Leoko, voisitko ystävällisesti pysyä viis sekuntia paikallaan, niin saadaan kuva?
Kisu ry on siis pirkanmaalainen kissojen suojeluyhdistys, joka tekee eläinsuojelullista työtä kissojen hyväksi. Käytännössä siis etsii tarjoaa kodittomille kissoille väliaikaisen sijan ja etsii niille uudet kodit, auttaa kodinvaihtajia ja ylipäätään auttaa ja edistää kissojen oloja. Vuosittain yhdistyksen kautta uuden kodin löytää 150-200 kissa. Mau! Homma pyörii täysin vapaaehtoisvoimin ja niin myös tämä kalenteriprojekti. (Edellisvuonna kalenterissa oli komeita kolleja, Iltalehden juttu aiheesta.) Kalenterin nimi on tänä vuonna Elämäni narttuna ja siinä on ihania naisia ja kissoja puuhaamassa yhdessä. (Ei pliis kerrota tätä kalenterin nimeä Leokolle, ettei sille tule identiteettikriisiä!) Annika ehdotti, että meidän kuva voisi liittyä pyöräilyyn tai salitreeniin ja samantien näin silmissäni salimirrit treenaamassa. Vaikka mulla on kaksi kattia, mukaan valikoitui Leoko siitä syystä, että se viihtyy paremmin sylissä ja Leo vihaa autossa matkustamista aika huolella.

Hommassa meinasi tulla vähän mutkia matkaan, kun mun ja valokuvaajan aikataulut ei sopineet millään yhtään ja meinattiin jo luovuttaa. Rahkaäijällä se ei kuitenkaan sopinut ja äijä lupasi vaikka itse ottaa kuvan. Saatiin kunnon kamera lainaan ja niin Rahkaäijästä tuli kalenterityttökuvaaja.
No niin, nyt kun olet paikallaan, niin katsotko vielä vaikka kameraan päin?
Homma oli helpommin sanottu, kuin tehty, koska Leoko oli sitä mieltä, että nyt just ei jaksais hengailla olkapäällä tai sylissä yhtään. Noin sata kertaa Rahkaäijä nosti Leoko takaisin mun olkapäälle ja yhtä monta kertaa Leoko otti hatkat ja lähti tutkimaan prässiä/kahvakuulia/jumppamattoa. Sitkeys kuitenkin palkittiin ja saatiin aikaiseksi oikein kiva kuva, jossa molemmat kuvattavat näyttää ihan järkevältä. (Tätä kuvaa ei vielä tietenkään julkaista blogissa.) Kalenteri tulee myyntiin jo tämän kuun lopusssa ja se julkaistaan juhlallisesti kissakahvila Purnauskiksen avajaisissa 31.10. Kuulin vähän huhuja, että saatetaan Leokon kanssa olla tammikuun kuvana, voidaan nääs jakaa sali-inspiraatiota kaikille uudenvuodenlupauksen tehneille. :D
Jaa se on käynyt taas siellä mutsi ja mirrukka -kaupassa ostaan meille noita lihapötköjä, joita on hilpee varastaa tiskipöydältä lattialle, kun ne on sulamassa ja sitten on koko matto lihanesteissä. Mmmm!
Mutta mitä muuta meidän talouden kissa-arkeen? Leoko kasvaa ihan silmissä ja ottaa painoa sellasella tahdilla, että pahinkin bulkkisika olisi kateellinen. Leo taas on selvästi ottanut mallia "pikkuveljestään" ja viihtyy itsekin paremmin ruokakupilla. On varmaan huomannut, että jää ilman, jollei pidä puoliaan. Alkuun oli vähän ongelmaa Leokon ruokahalusta, koska se söi Leonkin ruuat, jos ei jatkuvasti pitänyt vahtia ja kyllähän sen nyt tietää, mitä käy kun syö hirveän ähkyn kovalla vauhdilla. Yrjö lattialle Rahkamuijan siivottavaksi. Nyt ilmeisesti veijarin vatsalaukun koko alkaa paremmin vastaamaan ruokahalua, kun oksennusmiinoja ei ole enää viritetty lattioille. Tai sitten Leoko on huomannut, että täällä ei sittenkään kuole nälkään vaan ruokaa tulee tasaisen varmasti 3-4 kertaa päivässä.
Joo kokkaile vaan ihan rauhassa, me tässä odotellaan. Saisko kuitenkin keittiön tervehdykseksi vaikka pari makupalaa?
Jos talon ruokalistan saisi päättää Leo, niin ruokalista olisi varsin yksipuolinen. Sian sydäntä paloina. Sian sydäntä jauhettuna. Kokonaisia broilerin sydämiä. Vähän ehkä jotain naksuja (joita Rahkamuija ei juuri suosi) väliin ja sitten taas jotain sydäntä. Tämä ruokalista ei kuitenkaan kelpaa Leokolle, joka mielellään peittelee etenkin jauhetun sydämen jo ennen maistamista. Jos Leoko olisi pääkokki, kupeissa nähtäisiin kaikkia mahdollisia lihoja ja seitiä keitettynä. Myös ne ällöttävät naksut maistuu! Kerran veikot tekivät yhteisen naksupussimurron ja molemmat olivat pää revityssä naksupussissa nautiskelemassa vähän laittomia herkkuja.
Leoko tahtoo nyt jakaa teidän kanssa lempiarkiruokareseptinsä, joka haisee Rahkaväen mielestä tosi inhottavalle. Mutta mitäpä ei Leokon eteen tekisi!
Leokon arkiherkku
250 grammaa naudan jauhelihaa (puolikas Maukas-pakastepötkäkstä)
200 grammaa seitiä 
2 kananmunan keltuaista 
vitamiinit ja kalsium

Keitä jauheliha ja seiti kypsäksi ja huuhtele kylmän veden alla. Sekoita vitamiinit ja kalsium kahteen raakaan keltuaiseen. Sekoita muussattu lihamössö ja keltuaistahna. Tarjoile sopivan kokoinen annos kissan kulhoon, ellei se jo syö suoraan kattilasta. 
Miksi istua olkapäällä, kun voi istua myös pään päällä? Se on paljon korkeammalla!
Olen jo ehtinyt huomaamaan, että kissan ruokkimisesta voi tehdä vähintään yhtä vaikeaa, kuin ihmisten ruokailusta. Leo-jengin ruokailun pääpointti on, että syödään lihaa mahdollisimman monipuolisesti vitamiini- ja kalsiumlisällä ja märkäruokaakin toisinaan. Eräänä päivänä katit sai Taste of Wildin märkäruokaa ja sitä syötiin sellasella hartaudella, että melkein näin niiden käpälien olevan ristissä, kun oli niin ihanaa! 
Joo siis, että tota noin, ihan vaan kävin kattomassa, että löytyiskö täältä teidän lisäravinnekaapista jotain, jonka avulla pärjäisin Leokolle paremmin painimatseissa. 
Mä en tiedä, onko enää mahdollista tehdä kissamaisempaa postausta kuin tämä.Leo ja Leoko taitaa jo tietää, että niillä on paljon (nais)faneja ympäri maan, mutta ne osaa ottaa suosion onneksi ihan tyynesti. Fanikirjeet voi kirjottaa vaikka siihen sian sydämen paketin etikettiin. Mä jopa mietin kerran, että Leo ja Leoko vois tarvita oman Instagram-tilin, mutta se on vielä ajatuksen asteella, joten ainakin toistaseksi äijät poseeraa vaan mun kuvissa. Kehräävää viikon jatkoa!
@rahkamuija

32 kommenttia:

  1. Voi mau! Täytyykin ehdottomasti hommata jostain se kyseinen kalenteri, on pakko lähteä salille kun Rahkamuija vahtii seinällä :D

    Ja mikä kuva susta ja Leokosta sun pään päällä, voi ei ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko tammikuun Rahkamuija ja Leoko vahtii seinällä, hui mikä ajatus. ;)

      Se on ihan höntti katti, kun olen opettanut sitä hengailemaan mun olkapäällä, niin ilmeisesti olis pitänyt se opettaa olemaan "kissahattuna". :D

      Poista
  2. Mä olen ratkaissut kissan autossakuljetuksen sillä, että laitan sen valjaisiin ja farkkuauton takakonttiin huutamaan. Jos mies on kuskina, niin silloin ollaan valjaissa takapenkillä mun kanssa, mikä on parempi vaihtoehto. Mäykyy kyllä mun vieressäkin, mutta suurimman osan ajasta tsekkaa ikkunasta ulos mun sylissä.
    Kopassa se kuulostaa niin surkeelta ja kissan saaminen sinne ilman naarmuja on melkein mahdotonta, ellei se koppaan kaappaaminen tule kissalle ikäänkuin yllätysmomenttina (koppa valmiina, ole tekevinäsi jotain muuta, kaappaa kissa ja sujauta koppaan), tää on tosin onnistunu vain kerran :)
    Voin vaan kuvitella millaista on kopittaa kahta nuorta kissaa. Tai miltä ne kuulostaa siellä kuljetusbokseissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä siinä autoilussa onkin niin vastenmielistä, että koko matka on pakko rääkyä. Olen jopa kuullut kissasta, joka on ihan kiltisti matkustanut Turkkiin ja takaisin autossa, että eroja löytyy. Tosin mitään mäykyvää kissaa ei varmaan voiskaan ottaa tuhansien kilometrien reissulla mukaan. Toi teidän valjasjuttu on kyllä hyvä, niin saa pidettyä kissan sylissä!
      Joskus joskus tulee tarvetta matkustaa enemmän kissojen kans, hankin niille jonkun ultratilavan jättiboksin kaikilla mukavuuksilla. :D

      Poista
  3. Mä suunnittelin, että tekisin täsmäiskun Tampereelle, kun Purnauskis aukeaa. Mutta sitten tajusin, että siellähän on varmasti samanlaiset jonot kun Kalevan XXLään. Joten taidanpa venyttää visiittiä pidemälle talveen, että pääsen oikeasti rapsutteleen kissoja siellä. Ja toki kalenteri pitää ostaa, noin nättei mirrei ku o näytil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me täällä Tampereella ollaan kovia jonottaan. :D Mä luulen, että siellä avajaispuistokarnevaalissa 31. päivä mahtuu kyllä olemaan! Se kissakahvila aika mielenkiintonen konsepti ja siellä pitää varmasti käydä. Mää voisin perustaa meille vaikka sellasen kissarahkaravintolan!

      Poista
  4. Meitin seroki, Harmi, on jostain syystä automyönteinen kisu. Ei metelöi, nukkuu vain kopissaan koko mökkimatkan, eli noin kolmetuntisen. Kuljetuskoppaan kaappaus tapahtuu vain niin, että kopasta otetaan katto pois, kissa asetetaan koppaan. Joku pitää kisusta kiinni ja katto päälle. Siihen se sitten asettuu ihan ookoosti. Hyvä näin, koska se joutuu muutaman kerran vuodessa matkustamaan mökkimatkan sekä siihen lisäksi satunnaiset eläinlääkärikuljetukset.
    Kiitos Rahkamuijalle kissojen kuulumisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana nimi kissalla. :D
      Ei sitä varmaan kukaan kestäisi, jos se kolme tuntia huutais surkeasti. Mulle tulee aina tosi paha mieli, kun kissa rääkyy autossa, se kuulostaa niin kärsivältä! Leo-jengin saa ainakin vielä houkuteltua lelulla tai vastaavalla koppiin, mutta jossain vaiheessa ne varmasti hoksaa, että niitä huijataan ja tarvii siirtyä jämäkempiin otteisiin.
      Kiitos itsellesi kun luit, Rahkamuija tykkää kirjottaa kissoista!

      Poista
  5. Peukut kissoille, ei varmastikaan huono kalanteri tulossa.

    Heti ensimmäinen kuva tässäkin ketjussa " Leoko 25kg ja pikku Leoko" täydet 10 pistettä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon kanssa, että kalenteri tulee olemaan hieno ja mielenkiintonen!

      Se on aivan nappiotos, sattui kissa olemaan sekunnin paikallaan niin sai kuvan.

      Poista
  6. Grrrrauh mitä salimirrejä! Ihan mahtava toi eka Leoko & Leoko-kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miaaauu! Voisin myydä sen Leokolle (sille firmalle) mainoskuvaks. :D

      Poista
  7. Mä en kohta enää kestä noita teidän kissejä! Kurnumiakut parhaat! Kun ilmestyy kalenteri, niin shut up and take my money!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niistä niiiiiin ylpee ja ilonen, että määkään en kestä! Mää kerron sitten mistä saat kalenterin. :D

      Poista
  8. En normaalisti juuri kommentoi mihinkään, mut nyt on pakko ihan avautua ;) Oon seurannut blogiasi iäisyyden ja tykkään tyylistäsi ja tykkään myös kissoista... mutta olen ihan kamalan allerginen niille!! Jos olisi käynyt niin, että olisin eksynyt samalle salille yhtäaikaa Leokon kanssa, niin jo olisi mennyt treeni ja muutama muukin treeni sen jälkeen pilalle. Ja salilla olisi ollut pestävää, nimittäin räkä lentää kaaressa, jos olen kissan kanssa samoissa tiloissa. Tai tiloissa, jossa kissa on ollut.... Eli kannattaa muistaa, että maailmassa on myös meitä allergisia, ennenkuin kuljettaa kissoja yleisiin sisätiloihin. Ihan kaikella ystävyydellä vaan :) t.Lispet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avautuminen on aivan sallittua, ellei peräti suotavaa!
      Mä mietin tätä asiaa etukäteen ja kysyin kuvauksiin saliomistajalta luvan. Kovasti kissaallergisia on onneks melko vähän ja toivottavasti niitä ei ole yhtään meidän pienehkön salin käyttäjissä. Leoko pysyi (muutamia karkaamisia lukuunottamatta) aika hyvin yhdessä huoneessa, että ainakaan toivon mukaan me ei olla koko salille levitetty kissapölyä. Mutta hyvä kun toit tän asian esiin, ei viitti tehdä jatkossa kenenkään hengittämisestä yhtään vaikeempaa. :)

      Poista
  9. Ihana ajatus ja ihanat kissat!! Teillä näyttää olevan ruokintahommat just eikä jetsulleen, kiva lukea noin asialle omistautuneesta meiningistä. Mä oon yrittänyt aikoinaan kokkailla meidän nirsopettereille vaikka mitä kotiherkkuja, niin olin aika pian pakotettu avaamaan ne teolliset mössöt, kun katit karjuivat kilpaa keittiössä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun Leoko tuli meille, luin aika paljon kaikkia ruokajuttuja ja päätin sen jälkeen, että pääpaino pysyy lihassa ja varsinkin kuivaraksuja syödään mahdollisimman vähän. (Sen jälkeen ehkä kolme kertaa.) Mutta tässä on juuri se hauskaa, että hienoista ajatuksista huolimatta kissat aina päättää mitä lopulta syödään vaikka panostais kuinka kympillä barffausherkkuihin, jos ei kelpaa niin sit ei kelpaa. :D

      Poista
  10. Minäkin kyllä allergikkona paheksun kovasti tota kissan viemistä salille, vaikka blogistasi tykkäänkin. Ja paheksun myös sitä salinomistajaa kun antoi luvan! Onneks ei käydä samalla salilla :D Nimimerkillä kissat salpaa mun hengen (eikä sillee kivalla tavalla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei blogista tykkääminen ja jostain asiasta eri mieltä oleminen ole mitenkään ristiriidassa. Leoko ei onneksi ollut kovin kauaa salilla ja salinomistaja eläinten ystävänä osasi varmaan harkita tilanteen kokonaisuuden kannalta. :)

      Poista
  11. Mikä sun nimi olikaan?
    http://suomenvoimanostoliitto.fi/uutiset/rantala-ja-vuohijoki-hurjastelivat-avoimen-luokan-set

    VastaaPoista
  12. Älkää eksykö mun kanssa samalle salille, veikkaan että kymmenen kissan omistajassa on enemmän kissapölyä kuin Leokossa :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, sää et ole tervetullut muuta kuin ulkosaleille. :D

      Poista
  13. Muija on julkkis! Laatulehti on julkassu uutisen, jossa rahkis mainittu otsikossa. Ja tää on noussu Amppareihin!
    http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288755268091.html

    VastaaPoista
  14. "Blogikuuluisuus rahkamuija"

    VastaaPoista
  15. huhu mikä salikissa! miksei pelkästään salikissakalenteria sit leokosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vaan toi yks kuva siitä, niin voin laittaa sen jokaisen kuukauden kuvaks. :D

      Poista