torstai 25. helmikuuta 2016

Liikunta on VAARALLISTA!

Täten vaadin, että kaikenlainen liikunta on pikinmiten kiellettävä, koska siitä tulee vaan harmia, kustannuksia ja sairaslomapäiviä! Olisi vaan pitänyt ostaa auto ja kulkea sillä töihin, eikä seota tuohon työmatkapyöräilyyn lainkaan. Pelkkää harmia tuli! Täällä nyt sitä kotona parannellaan, kun melkein lähti pää irti kaatuessa! Ei mitään hyvää seuraa liikunnasta. Kerrankin salilla murtui varvas, kun paino tippui jalalle ja toisen kerran jouduin menemään lääkäriin, kun thainyrkkeilyreeneissä lähti varpaankynsi irti. Tässä on mielestäni jo tarpeeksi vankat todisteet siitä, että kotiin jääminen kannattaa aina ja liikunta selvästi lisää riskiä loukkaantua ja jopa kuolla.
Päännyökkääjälihas. Melkein katkesi!
Maanantaina kerroin, kuinka kaaduin työmatkalla pyörällä, eikä käynyt kuinkaan. Niinhän mää luulin! Maanantai-ilta alkoi toiselta puolelta niska ja kaula vetää jumiin ja tiistaina ei pahemmin pää kääntyillyt. Tiistaina iltapäivällä alkoi myös särkemään päätä tosi kovaa, kun niska oli niin jumissa ja sitä jatkui eiliseen aamun asti, jolloin mun oli pakko luovuttaa ja mennä lääkäriin. Pää retkahti sen verran kaatumisessa, että nyökkääjälihas, joka menee korvan takaa solisluulle, venähti. Kotiinviemiseksi sain pari päivää sairaslomaa ja reseptin lihasrelaksattiin. Kun lääkäri alkoi kirjoittelemaan reseptiä, vetäsin takataskusta ihan tärkeänä ADT:n kielletyt aineet -vihon, josta pläräsin, ettei Sirdalud sisällä mitään epäillyttävää. Huomasin kyllä jo, että se ei varsinaisesti parantaisikaan suoritusta. :D Putosin eilen päiväunille melkein suorilta jaloilta ja olin aivan pihalla herätessäni. Se ei myöskään erityisesti paranna arjen työskentelytarkkuutta, koska jos olen yleensä vähän kömpelö, niin illalla kaikenlainen kömpelyys nousi potenssiin viisi ja muun muassa kippasin banaanimunalettutaikinan peräti kaksi kertaa tiskipöydälle. Loistavaa toimintaa. Ei enää lihasrelaksantteja mulle!
Ihan koko päivää en eilen jaksanut nukkua, vaan käytiin illalla pyörillä kaupassa. Läski kera peräkärryn on aikamoinen katseenvangitsija! 
Nyt niska on jo kohtuullisen hyvä ja sen myötä tänä aamuna päänsärkykin oli jo hellittänyt. Jes, elämä voittaa! Mulle ei ole missään vaiheessa ollut epäselvää, ettenkö menisi lauantaina kuitenkin Poriin voimanostokisoihin. Tää viime päivien valmistautuminen ei ole varsinaisesti mennyt ihan lapaan, mutta en ota mitään paineita. Nostetaan sen verran, mikä on päivän kunto silloin. Jossain vaiheessa kävi mielessä, että oliko pakko räkätaudissa viime viikolla ja oliko pakko kompuroida sen pyörän kanssa just nyt. Elämä on kuitenkin paljon helpompaa, kun suhtautuu asioihin niin, että ne nyt vaan tapahtuu, eikä asia yhtään parane vatvomalla, että oliko pakko just nyt. Ja hei, olis sitä voinut tulla flunssan sijaan influessa ja lihasvenähdyksen sijaan jonkun raajan murtuminen! Muutenkin meikäläisen elämänfilosofia on nykyään kehittynyt entisestään siihen suuntaan, että koitan olla ressaamatta kaikesta mihin en voi vaikuttaa ja koitan kaivaa asioista hyvät puolet. Kun viime viikolla muut surkutteli, että kävipä huono tuuri, kun pankkitilini oli ryöstetty tyrhjäksi, niin mää vaan mietin, että olipa onni, kun ei ollut tilillä yhtään enempää rahaa. Synkkyyteen ja alhon suohon vajoaminen ei varsinaisesti ole mun alaa. 
Kyykkääminen sen sijaan vetää vakavaksi joskus. Tämä on jostain viimeisestä kovemmasta treenistä viime viikolta. 
Kiva päästä vähän kisailemaan ja tällä kertaa mulla on ennakkotieto, että sarjassani on varmaan joku muukin. Siistiä! Kristallipalloni on tosiaan aika sumuinen, enkä yhtään tiedä miten kisa tulee menemään, mutta kunhan tuloksen saa, niin se on hyvä. Tampereelta Poriin lähtee aika hauska jengi ja mennään kaikki samalla autolla, niin voin vaan kuvitella, että siinä autossa p@ska haisee ja balalaikka soi! Sen lisäksi, että puntari näyttää edelleen liikaa, on toinenkin paljon pahempi ongelma, nimittäin kisakampaus. Kun kisavaatteet on niin ikävän vakioidut, niin vähän pitää tukalla kikkailla. Viimeksi oli saparot ja pinkit rusetit, nyt täytyy keksiä jotain uutta. Pitää tietysti ottaa huomioon, että tukan täytyy olla penkkipunnerrusyhteensopiva, eikä takaraivolla voi olla mitään nutturaa tai muuta. Elämän suuria kysymyksiä! 
Yritän lauantaina pysyä hengissä, vaikka liikunta onkin vaarallista ja voimanosto aivan erityisen hengenvaarallista. Toivottakaa tsemppiä!

P.S. Yle Areenassa on hyvä dokkari 90-luvun voimamiessuuruudesta Riku Kiristä, kannattaa kattoo! Ja kun kerran Areena on auki, niin heti perään kannattaa katsoa myös Kauneutena voima -dokkari, jossa on saliharrastajia ja naiskehonrakentajia 80-luvulta. Jo pelkästään salivaatteet on uskomaton huumoripläjäys!

15 kommenttia:

  1. Sirdalud on kyllä todella järkyttävän väsyttävää. Muistan ensikokemukseni, kun nukahdin sohvalle istualleen niin että löin otsan sitten sohvapöytään. Enkä edes herännyt siihen.

    Toivottavasti nyökkääjälihas paranee ja pääset ottaan huipputuloksia kisoissa. Ja siis tuollainen lepo ja rennot lihaksethan vaan uumoilee uutta enkkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri sanoi, että sirdalud väsyttää noin kolmasosaa käyttäjistä, enkä ollut erityisen yllättynyt, että olin tässä kolmasosassa. :D Yleensä päiväunille lipuu sillain mukavasti, mutta nyt oli vintti pimeänä aivan samantien.

      Mää näen kans tän asian juuri näin, että tässä vaan keräillään voimia lauantaita varten ja sillon on nostaja kunnossa!

      Poista
  2. Sirdalud ei sovi mulle yhtään,sellainen kooma, että ei mistään väliä :D Suosin Dolania hätätapauksissa! Huh, tsemppiä kisoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää ehkä vien ton melkein täyden paketin takas apteekkiin ja sanon, että pitäkää hyvänänne. :D Kiitos tsempeistä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tää oli mainio idea! :) Tarvin vaan ehkä uuden nutturavalkin, kun vanha on hukassa ja liian iso.

      Poista
  4. Mä äänestän kampaukseksi Prinsessa Leian melkein mitä vaan tukkaa. Joko Vader nappaa -tukka eli se perinteinen bunsit molemmin puolin päätä tai Leian "taistelukampaus" eli tymoshenkomainen letti pään ympäri. Loput Leian kampaukset eivät taida olla penayhteensopivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää tarvisin noihin kampauksiin noin kilometrin lisää tukkaa. :D Mutta olis kyllä aika makeita!

      Poista
  5. Hyvä asenne sulla ja mageet trikoot! :D

    VastaaPoista
  6. Läski kerää huomiota ilman kärryäkin liikenteessä ja kaupan pihalla, mutta olisihan se kärrykin ihan kiva, takatelinekin vielä ostamatta...

    Kisakampaukseksi voi suositella noin 3 millin siiliä, ei häiritse penkillä, eikä tartu muissakaan liikkeissä kiinni ja on vielä erittäin nopea pestä ja kuivata.

    sirdalurista ei kokemuksia taida olla näyttäisi toimivan unilääkkeenä ainakin hyvin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ostettiin kärry Biltemasta, ihan hyvä on ollut! Läski on kyllä aikamoinen huomiomagneetti joka puolella.

      Semmonen siilitukka ei painaiskaan paljon, niin se olis hyvä!

      Poista
  7. Myös terveellinen ruoka on vaarallista!! Oon jo pari kertaa ollut vähällä tukehtua tomaattiin ja ruisleipään, ja tänään viilsin sormen auki sitruunaa leikatessani.

    Tsemppiä, jaksuhaleja ja mitä näitä nyt on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös kaiken ruuan voisi kieltää, ettei vaan sattuis mitään!

      Kiitti, nyt on kaikki jaksuhalit tarpeen kun jännittää niin paljon. :D

      Poista
  8. Jaa täällä on jotkut kisat ny vai? Menny kyllä ihan ohi, mutta se johtuu varmaan siitä etten ole oikein noissa pöhinöissä mukana. Paitsi tietenkin tän blogin kautta hengessä mukana, tottakai :) Nyt on varmaan myöhäistä onnea toivotella, toivottavasti kaikki meni putkeen. Jään odottamaan postausta :)

    Mä jouduin muutama vuosi sitten myös syömään Sirdaludeja. Nukahtaminen olisi ollut armollisinta, mutta kun olo oli lähinnä kuin mut olis huumattu tai sitten että olisin ollut tuhannen humalassa. Nukkuminen ei jostain syystä siinä tilassa onnistunut, muttei myöskään mikään normaali toimintakaan, eli seuraavat pari tuntia meni sohvalla maaten jossain hämärän rajamailla. Karseeta. Syy lihasrelaksanttien syöntiin johtui eskaloituneesta niskajumista, mutta tuon tapauksen jälkeen on tullut käytyä hierojalla suht säännöllisesti ja lämmitelty lihakset kunnolla ennenkuin lähtee yläkroppaa salilla repimään. Luulen että nuo lihasrelaksantit on tehty sellaisia ihmisiä varten, jotka eivät usko lääkärin ohjetta levosta vaan tarvitsevat enemmän nuijanukutuksen kemikaalin avulla. Parin päivän rentoilu, kunnon unet ja ehkä kipugeeli ajavat luultavasti saman asian kuin relaksantit.

    VastaaPoista