Melkein jäin salin lattialle yöksi perjantai-iltana, mutta lähdin kuitenkin kotiin nukkumaan välillä. |
Menin salille jo reilusti etuajassa, kun punnitsen penkkikisaan osallistuvat naiset ja rakenneltiin samalla kisapaikkaa kuntoon. Nopeesti tulee valmista, kun yhdessä tehdään!
Tässä selvästi spekuloidaan jo etukäteen kisan kulkua. Kisakuvat tästä lähtien Eero Niemelän käsialaa (viimeistä lukuunottamatta). |
Kisapuntari näytti mulle 65,50 kilon painoa, eli painonveto alle 63 kiloon olisi luultavasti onnistunut, mutta eipä tarvinut lainkaan ressata painoa etukäteen. Sarjani kisassa oli täten alle 72 kiloiset. Mihinkään isompaan kisaan ei siis kannattaisi ikinä tehdä näin, että menee alipainoisena sarjaan, koska esimerkiksi alle 72 kiloisissa on naisia, jotka on täyttä lihaa sen 72 kiloa, niin kuuskytviiskilosena jää siinä vähän altavastaajaksi. Paino on voimaa ja niin edelleen.
Valmistautumista kyykkypuuhiin. |
Penkkiin lähdin hyvillä ja rennoilla mielin. Penkkaaminen tuntuu olevan nykyään melkein mun lempipuuhaa kisoissa. Olen saanut siitä kaiken turhan sähläämisen pois ja nostot tuntuu varmoilta, vielä kun vähän saisi lisää kiloja kisapenkkiin!
Aloitusraudaksi tilasin 52,5 kiloa, jonka pitäisi olla varma nosto vaikka keskellä yötä unissaan. Se meni hyvin ja seuraavaan 57,5 kg, joka sekin oli ripeä ja hyvä. Vikassa nostossa tankoon oli lastattu 60 kiloa ja taas se tuntui olevan kolmikon paras nosto. Penkissä olisi luultavasti 62,5 kg noussut, mutta hyvä näin, että viimeinen nosto ei ollut mikään taistelu.
Kisa kulki suht reippaasti, koska nostajat oli jaettu kahteen ryhmään ja meidän ryhmässä oli vain 6 nostajaa, joka tarkoitti sitä, että joka kuudes nosto oli aina mun. Penkissä ja kyykyssä tahti tuntui sopivalta, mutta vedossa oma vuoro tuli aina vähän liian nopeasti.
Huomaa tuomarin "merkkivalot", punainen ja valkoinen lapio. Nostosta pitää saada vähintään kaksi valkoista lapiota, jotta se on hyväksytty. |
Lämmittelyt tuntuivat ihan hyvältä ja ensimmäinen nosto 110 kiloa suorastaa lensi ylös. Toiseen nostoon tilasin 120 kiloa ja varsin hyvä nosto sekin.
Maastaveto oli koko kisan suurin mysteeri, koska toukokuun kisan jälkeen olen nostanut tasan kerran 120 kiloa, enkä yhtään enempää ja veto on ollut aina se, joka skipataan kuin ei jaksa tai ehdi. Etukäteen olin ajatellut, että 130 kiloa voisi nousta, mutta toisen noston jälkeen vähän hulluttelin ja pyysin tankoon kuormaa 132,5 kilon edestä. Olin suht luottavainen, että se varmaan nousee. Mutta kuinkas sitten kävikään?
Hopeamitali! Jos vika veto olisi onnistunut, olisin voittanut, mutta mielelläni soin voiton samassa sarjassa kisanneelle Hannalle! |
Tästä on hyvä jatkaa reenejä ja seuraavat kisat sitten ensi vuoden puolella. En nyt lupa mitään, että näin ja näin paljon tulee lisää kiloja siihen mennessä, mutta uskoisin tulostason nousevan, koska näistä kisoista hyvien nostojen lisäksi tarttui takataskuun vähän myös treenimotivaatiota!
Kiva lukea raporttia, hyvä että positiiviset fiilikset jäi kuitenkin kaikkiaan! :)
VastaaPoistaKiitti, oli kyllä kivata kisata!
PoistaHyvä tuloshan tuo on josset oo ees reenaillu kovasti! :) Mä niiin ootan niitä Tampereen helmikuun sm-kisoja. 2015 oli hyvät kisat siellä Nääs-hallissa. Tuutko ite lavalle vai vastaatko esim. musasta (musiikki nimittäin oli erittäin toimivaa silloin viimeks)?
VastaaPoistaMulla olis tulosraja sinne, mutta en tiä osallistunko kun en oikein pidä noista varustehommista. Toki sitä voi raakanakin osallistua. DJ:n homma kyllä sopi mulle hyvin, että ehkä otan taas sen roolin. 😁
PoistaJos et nosta niin sitten ehdottomasti vastaa pliis taas musasta! :)
PoistaHyvin meni! Mielellään oisin nähny myös onnistuneen maastavetovideon tekniikan oppimiseksi.
VastaaPoistaToinen asia, toivepostaus: maantiepyörä vai cyclocross? Voiko cyclolla ajaa 150km/päivä lenkkejä maatiepyörätapahtumissa? :)
Kiitti! Kun klikkaat YouTubeen tuon videon kautta,löydät mun kanavalta monia muita onnistuneita vetovideoita. :)
PoistaVastaan tähän nyt nopeesti: Oma mielipide on on ehdottomasti, että cyclo. Paljon monikäyttöisempi ja sillä voi ajaa ympäri vuoden. Rengasvalinta tekee paljon, eli cycloon voi hankkia sileät ja rullaavat renkaat, joilla kulkee kivasti pitkillä lenkeillä.