lauantai 14. kesäkuuta 2014

DNF

Mulla ja Rahkaäijällä on aina joku pieni kilpailu menossa. Keväällä keksin viimein lajin, jossa mäkin voisin pärjätä ja juhlallisesti haastoin Rahkaäijän syömään kilpaa maapähkinävoita.
Viimein eilen Rahkaäijä oli valmis ottamaan haasteen vastaan, kun reilu sadan gramman rasvatömäys mahtui makroihin. Säännöt oli varsin selvät. Se, joka tyhjentää 230 gramman purkin ensin, julistetaan voittajaksi ja vettä tai muita apuvälineitä ei saa käyttää. Lusikka sentään oli sallittu.
Kisa starttasi käyntiin ja mätin jättimäisen ruokalusikallisen maapähkinävoita suuhuni. Kun laittaa kerralla noin 50 grammaa pähkinävoita suuhun, se myös jämähtää sinne, kun rasva ja muu neste valuvat kohti ruuansulatuselimistöä ja suuhun ja kurkkuun jää pyörimään lähinnä kuiva pähkinämassa. Jos tähän vielä yhdistetään hysteerinen nauraminen, ei lopputulos ole erityisen tavoiteltava. Maapähkinävoi, kilpasyönti ja kikattaminen eivät siis sovi missään nimessä yhteen ja kamppailu keskeytettiin muutaman minuutin ja puolikkaiden purkillisten jälkeen ilmeisen tukehtumisvaaran ja yleisen järjettömyyden vuoksi. Kisaa ei siis voittanut Rahkaäijä taikka muija, vaan maapähkinävoi, joka oli syömätön ja täten lyömätön. Did not finish.
Nyt se tiedetään. Maapähkinävoita voi syödä rauhassa nautiskellen suoraa purkista vaikka elokuvaa katsellessa, mutta ei missään nimessä kiireellä mättäen.
Muuten eilinen vapaapäivä kuluikin varsin leppoisissa tunnelmissa hierojalla käyden ja pyöräillen. Kytättiin koko päivän sadetutkaa ja suunniteltiin pyörälenkkiä ja hirveän kaatosateen jälkeen ampaistiinkin ulos täpärien kanssa. Ajoitus oli täydellinen, koska parin tunnin lenkin aikana lähinnä ripsi vettä, mutta kotipihaan päästessä taivas taas repesi. Pesuaineet pyörään ja sade hoiti huuhteluhommat!
Vuoreksessa on hieno leikkikenttä, jonka kiipeilytelineet ja muut härpäkkeet on rakennettu puusta. Vähän sitä piti testailla!
Se on ilmoja pidellyt!
Sain Soilelta blogihaasteen (kiitos!), jota on viime aikoina näkynyt useammassakin paikassa. Perusjuttu, kerro 11 faktaa itsestäsi ja vastaa 11 kysymykseen ja keksi uudet kysymykset ja haasta 11 bloggaajaa. Jos kaikilla maailman ihmisillä olisi blogi ja kaikki laittaisivat haasteen eteenpäin, olisi jokainen ihminen vastannut haasteeseen noin kymmennenne kierroksen kohdalla. Mää en haasta ketään. Vaikka kaikilla maailman ihmisillä ei olekaan blogia. Vähän olis kyllä hauskaa, jos olisi!

Ensin faktapläjäykset.
1. Sain viime viikonlopun kerjäläisasustani palkinnoksi 200 euron arvoiset lentoliput jonnekin Eurooppaan. En ole vielä päättänyt mihin lähde(tää)n. Olen aivan älyttömän iloinen tästä!
2. Meillä on tänäkin kesänä parvekepuutarha, jossa "kasvaa" salaattia, peruna ja tomaattia. Ainoa, mikä oikeesti kasvaa on salaatti. Perunan kukkimista hieman kyllä odotan.
Herra peruna on hieman ujo, eikä halunnut esiintyä kuvassa. 
3. Meikkaaminen ja muu semmonen kiinnostaa mua ihan äärimmäisen vähän. Montaa miestäkin kiinnostaa varmasti enemmän.
4. Salilla pitää aina soida joku hyvä pauke tai vähintään Radio Rock, muuten treeni on pilalla. Kotona kuuntelen radiosta YleX:ää, mutta välillä tuntuu, että olen kasvanut kanavan kohderyhmästä vähän ulos.
5. Lupiinit on ihan parhaita ja kauneimpia kukkia!
Niin ihanan väristä!
6. Välillä mietin näinä sosiaalisen median ähkyaikoina, että pitäiskö välillä vähän pitää taukoa kaikesta ja lopettaa bloggaaminenkin hetkeksi.
7. Mutta blogia en voi varmaan milloinkaan lopettaa, vaikka kukaan ei enää sitä lukisikaan, koska saadaan aina niin älyttömiä ideoita. Eilen muun muassa keksittiin, että voitaisiin järjestää hyväntekeväisyystempauksena joukkoleuanvedon maailmanennätys. Saisikohan 100 yhtäaikaisella leuatuksella jo ennätyksen aikaan?
8. Meillä on ulko-ovessa strutsi. Sen tekisi varmasti mieli tunkea päänsä sisään tuosta kurkistusluukusta.
Hama-helmet rokkaa!
9. Aion vielä tänä vuonna nostaa penkistä 60 kiloa, maasta 130 kiloa ja kyykätä niin paljon kun pystyn.
10. Opin tällä viikolla ajamaan pyörällä ilman käsiä. Kyllä, nyt vasta!
Yhtenä päivänä yritin ottaa asiasta kuvatodistetta, mutta tästä on vielä vähän hankala päätellä onko esimerkiksi jalat maassa.
11. Mulla alkaa kolmen työpäivän päästä puolentoista viikon kesäloma!

Sitten niitä kysymyksiä.
1. Millainen on maailman paras aamupala?
Tietenkin joku hotelliaamupala. Kotioloissa tuhdit ja ihanat leivät passaa. Syön paljon leipää ja ajattelin sitten vasta lopettaa sen syömisen kun kuolen. Oli se sitten leivästä tai mistä tahansa muusta johtuvaa.

2. Mikä on paras neuvo jonka olet ikinä saanut ja keneltä sen sait?
Mummu sanoo aina, että "kyä viksut kato pärjää!", se on hyvä neuvo. Kannattaa olla fiksu tai ainakin käyttäytyä niin.

3. Millaisen auton ostaisit jos voittaisit lotossa / vai ostaisitko ollenkaan?
No en tosiaankaan ostaisi autoa! Ostaisin mielummin vaikka sähköpyörä tai skootterin. Autoilla leveily on jotain, mitä en todellakaan ymmärrä. Mulle on olemassa hienoja autoja ja rumia autoja ja niiden ero määräytyy lähinnä värin perusteella, ei merkin tai mallin.

4. Mistä aikaasaannoksestasi, teostasi tai taidostasi olet ylpeä?
Olen tosi tyytyväinen, että sain kandin tehtyä, vielä kun joku kävisi ne jämäkurssit, joita olen lykännyt kolme vuotta, niin sitten olisin supertyytyväinen. Ylipäätään olen tyytyväinen siihen, missä nyt olen elämässäni.

5. Jos pääsisit aikakoneeseen, mille vuosikymmenelle (tai -sadalle) matkustaisit? Miksi?
Menisin ehkä 70-luvulle fiilisteleen punkin syntymistä ja kukoistusta. Myös tulevaisuuteen voisin mennä 100 vuoden päähän katsomaan onko kaikki mennyt jo pilalle.

6. Mitä kirjaa luet juuri nyt? Jos et lue kirjoja, niin kerro vaikka että mitä lehteä luet?
Luin juuri vähän matkaa Sisilian mafian historiasta kertovaa kirjaa, mutta se ei oikein lähtenyt lentoon, niin palautin sen kirjastoon. Mulla on muuten 19,70 euroa sakkoa tällä hetkellä kirjastoon. Hups.

7. Mikä ruoka on bravuurisi keittiössä?
Öh, oon hyvä laittaan leipää paahtimeen? No oikeesti veivaan ihan kohtuullista pastaa itse.

8. Mikä biisi on paras juuri nyt?
Mokoman cover Eppu Normaalin biisistä "Kaikki häipyy, on vain nyt". Alkuperäinen versio ei ole mistään kotoisin, mutta koveri toimii!

9. Kirjoitatko kauppalistan vai mietitkö vasta kaupassa mitä tarvitset?
Mieti(tää)n vasta kaupassa, mutta se on kohtuullisen helppoa, kun melkein aina ostetaan samoja juttuja. Mutta sitten esimerkiksi pesuaineet yms. unohtuu aina.

10. Mitä urheilulajia seuraat mieluiten tv:stä?
Lapsena fanitin estejuoksua (koska vesieste) ja Valentin Kononen oli kova jätkä ja nykyäänkin yleisurheilu ylipäätään on paras tv-laji. Ja taitoluluistelu, etenkin sellanen parishow on aina jännittävää seurattavaa!

11. Puhutko murretta vai yleiskieltä?
No emmää ny ainakaan mitää yleiskiältä puhu! Sellasta wannabe-tamperetta! 


Siinäpä oli likaiset paljatukset tällä kertaa! Rahkaäijä lähti katkoon luitaan Sappee Bike Parkiin, mutta mä vedän taas vaihteeksi korkkarit jalkaan ja lähden juhliin. Tai laitan sittenkin sandaalit, ettei multa tai kanssajuhlijoilta mene luita poikki.

Hauskaa viikonlopun jatkoa!

Rahkalaskuri: 875

6 kommenttia:

  1. Maapähkinävoi on huippua! Se on hyvää ja nähtävästi sitä ei voita kukaan ;-)

    Olin yhden kesän kesätöissä Helsingissä ja sain läksiäislahjaksi "Kyä viksup päriää" - Aku Ankan tampereen murteella. Kyänäino!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin vaikka elää maapähkinävoilla, aivan parasta!

      Ai ku hiano lahja! Mää oon joskus yrittänyt lukea noita murre-Akuja, mutta siitä ei oo tullut mitään. :D

      Poista
  2. Kuitenki veditte ykkösellä noi maapähkinävoit. Tuo lavastettu kuva on jo toisista purkeista ;)
    Sitäpaitti toi on hyvää, koittakaapa vetää sitä s-marketissa myytävää (en muista merkkiä)...

    Hyvä jos kaikilla olis blogi, mieluiten sellanen jonka viimeisin päivitys olis monta vuotta vanha ja loppuis sanoihin "Tästä lisää seuraavassa postauksessani..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toinen kuva oli jo kolmannelta kierrokselta. ;) Onkohan se sitä Amonan maapähkinävoita? Se ei kieltämättä ole mitään varsinaista herkkua.

      Kukaan ei kestäis sitä jännitystä, kun pitäis odottaa sitä seuraavaa postausta, siellä vois olla vaikka mitä jymyjuttuja! Paitsi, että luvatut blogijymyjutut ei koskaan oikeesti ole jymyjuttuja.

      Poista
  3. No nyt on pakko kommentoida sitä kaikkein olennaisinta.

    JESJESJES, vihdoin löysin todisteen siitä että myös joku muu kuin minä, ja vakavasti otettava urheilija vielä, on ostanut samanlaisen urheilupaidan Lidlistä!

    (Se on hyvä paita, oon juossut sen voimin jo kaks puolimaratooniakin, mutta meinaa aina tuntua ihan vähän hävettävältä kun melkein kaikilla muilla on jotain DaTrueSportsIronSuperMan-hyperkompressiovaatteita ja meikällä on vain mahtavan vihreä tarjouspaita, jolla erottuu hämärässäkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonks mää vakavasti otettava urheilija? :D Mulla on aivan hullu määrä kaikkee Lidlin urheilukamaa, aina lenkkareista lähtien ja ne on oikeesti hyviä! Ja tosta paidasta tykkään paljon, sopivan pitkä ja hyvät taskut. Ja rumat ne vaatteilla koreilee, ei varmasti puolimaran aika ole kiinni mistään hyperkompressiovehkeistä! Eli jatka valitsemallasi Lidl-linjalla rohkeasti! :D

      Poista