sunnuntai 19. elokuuta 2018

Vauhdikasta menoa isolla kylällä!

Tässä on jo ihan sellainen olo, että me ollaan tehty noin sata vuotta jo YouTube-videoita, koska osallistuttiin tänä viikonloppuna kolmatta kertaa Tubecon-tapahtumaan Helsingin Messukeskuksella. Aiemmin tapahtuma on ollut Hartwall-areenalla, mutta tuo Messukeskus sopi tapahtumapaikaksi paljon paremmin ja tapahtuma toimi muutenkin paremmin. Tubecon on saanut paljon kritiikkiä aiempina vuosina eikä varmaan ikinä voi järjestää mitään tapahtumaa niin, että pelkkiä kehuja sataisi, mutta mielestäni tapahtuma oli tänä vuonna varsin kiva ja hengailin koko viikonlopun siellä. 
Tiimitakit päällä! Tän postauksen muutkin kuvat on uskomattomia laatuotoksia, nauttikaa! 

Tubecon alkoi perjantaina Industry Afternoon -ammattilaistapahtumalla, missä me ei jaksettu olla kovin kauaa, koska oltiin aivan liian nälkäisiä ja sitä paitsi tollasissa tapahtumissa hoetaan aina ihan samat asiat, kuinka Z-sukupolvi muuttaa kaiken ja sisältömarkkinointi pitää olla huolella suunniteltu ja sisällöntuottaja ajatuksella valittu kamppikseen. Musta on tullut ihan tämmösen somejargonin asiantuntija, kun olen tarpeeksi monessa tällaisessa tapahtumassa istunut. :D
Lähdettiin puolessa välissä Industry-tapahtumaa etsiskelemään jotain ruokaa ja katselemaan pöhinöitä varsinaisen Tubeconin puolelle ennen ovien avautumista. Löydettiin meidän "Hollywood-tähti" Messukeskuksen lattiasta. 
Meillä ei ollut perjantaina mitään varsinaista ohjelmanumeroa ja päivä kului lähinnä alueella pyöriessä ja vippialueella hengaillessa. "Youtuber loungessa" oli ruokaa (mutta liian harvoin nälkäiselle Rahkaväelle), juomia, herkkuja (mm. turkinpippurimunkkeja!) säkkituoleja ja riippumattoja, meikkausta, kampauksia, goodie bageja eli lahjakasseja ja paljon tuttuja. Tässä on se huono puoli, ettei edes tee mieli lähteä sieltä minnekään, kun vippialueella on niin mukavat oltavat. :D 
Perjantaina kävin meikkauksessa ja kampauksessa. Kampaaja teki älyttömän ihania lettikampauksia ja vaan nautin, kun joku hiplasi tukkaa. :D 

Perjantaina lähdettiin hyvissä ajoin hotellille ja oltiin aivan fiiliksissä meidän edullisesta hotellista. Hotel Ava on suht lähellä Messukeskusta ja saatiin auto vielä parkkiin ilmaiseksi hotellin pihaan ja sekös meitä hykerrytti, kun Mässcenterin parkki maksaa 12 euroa per päivä. Saan joka kerta kohtuutonta iloa siitä, että voin jossain pysäköidä ilmaiseksi. Olen aina valmis kävelemään parikin kilometriä, kunhan ei tarvitse maksaa pysäköinnistä. Ilo halvasta hotellista oli kuitenkin ennenaikaista, koska paljastui että 8. kerroksessa oli aivan tolkuttoman kuuma, eikä huone viilentynyt oikein koko yönä, vaikka kuinka oli tuuletusikkuna auki. Lisäksi tyynyt olivat jotain Ikean halvimpia ja peitot kanssa ja yö oli tuskaisaa pyörimistä. Arvosanaksi 1/5, en suosittele. Paitsi jos haluaa pysäköidä ilmaiseksi!
Rahkaäijän kannattaisi harkita pinkin tukan kasvattamista! 
Lauantaina Tubecon oli loppuunmyyty ja sen huomasi heti aamupäivällä sisään tullessa. Messukeskus oli aivan täynnä innokkaita lapsia, jotka juoksivat hakemaan nimmareita ihan kaikilta, jotka olivat koskaan yhtään videota mihinkään tehneet. Meillä oli aamupäivällä yksi paneelikeskustelu, jossa meidän kanssa jutustelemassa oli Eeddspeaks-kanavan Eetu, josta pidän kovasti ja juttua olisi riittänyt pidempäänkin. Paneeli käsitteli ammattimaista tubetusta ja repesin huolella, kun joku yleisöstä kysyi, että millaisia keinoja meillä on hallita työhön liittyvää stressiä ja palautua työstä ja Rahkaäijä vastaa "aika huonoja keinoja". :D Mä sanoin, että kannattaa käydä salilla ja pyöräillä, se auttaa!
"Oottekste niitä murskaajia?" Joo, just niitä! 
Iltapäivällä meillä oli myös meet&greet, vaikka meidän kohdeyleisö eli aikuiset miehet Yhdysvalloista ei varsinaisesti ollut paikalla tuossa tapahtumassa. Silti meidän pisteelle oli oikein jonoa ja moni lapsi ja myös vanhempi kävi nappaamassa meidän kanssa kuvan. Se on kiva kun tietää, että ei tarvi vetää hullulla liukuhihnatahdilla porukkaa läpi vaan ehtii hyvin vaihtamaan muutaman sanan kaikkein kanssa. Kyselin lapsilta, että onko ollut kiva päivä ja kehuin heidän jo mittavaa nimmarikokoelmaansa. Yksi aikuinen mies myös halusi ottaa meidän kanssa hauispose-yhteiskuvan, mikäs siinä! Tapahtuman aikana moni myös tunnisti meidät, kun kuljeskeltiin alueella ja tuli nappaamaan kuvaa. Mielenkiintoinen ilmiö oli myös sellainen, että kun oltiin kaksin liikenteessä, välillä multa tultiin pyytämään kuvaa tai nimmaria, mutta ei Rahkaäijältä ollenkaan, vaikka yleensä hänet tunnistetaan helpommin. Ehkä se on liian pelottava nuoremmille lapsille! :D 
Molempina päivänä hengailin tapahtumassa Ashleyn kanssa, joka on muuttanut Kanadasta Suomeen muutama viikko sitten. Tässä postauksessa viime kesältä kerron, miten tutustuin häneen melko hauskalla tavalla. Hän oli ihan ihmeissään Tubeconin hullusta meiningistä, mutta vaikutti tykkäävän tapahtumasta. Opastin häntä tärkeisiin suomalaisiin juttuihin, kuten siihen, että me tykätään jonottaa ja hokea jatkuvasti "no niin". Tapahtuman K18-alue oli Seiskan sponsoroima ja siellä selostin Ashleylle lehden julkkisjuoruja ja sitä kuinka Seiskaa kuuluu aina kampaajalla. Bongattiin myös Hjallis Harkimo ja Tempparit-Dani, jolta kävin pyytämässä videotervehdyksen mun veljelle ja hänen tyttöystävälleen. Dani oli todella mukavan oloinen veikkonen! Myös Temppari-Eliaksen kohtasin, kun hän oli järkkärinä töissä tapahtumassa. Ihan mukavan oloinen hänkin, mitä kaksi sanaa vaihdoin tapahtumaan liittyvässä tilanteessa. En siis mennyt kyselemään mitään Temppis-juoruja tai moralisoimaan hänen käytöstään. :D 

Rahkaäijä lähti jo aiemmin kotiin ja mä menin vielä Tubeconin jatkobileisiin, jossa oli tarjolla ilmaista ruokaa ja juomaa. Voin ihan rehellisesti sanoa, että pidän kaikenlaisista ilmaisista asioista ja aterioista ja nautin suunnattomasti siitä, että niitä on nykyään erilaisissa tapahtumissa tarjolla. :D Join ilmaisen Pepsi Maxin ja juttelin muutamien tubettajakollegoiden kanssa ja jatkoin matkaa viikonlopun kohutuimpaan tapahtumaan eli WKND-festareille. Ei ole yhtään mun tapahtuma, mutta mun suosikkiräbäyttäjä Macklemore veti siellä keikan, niin oli pakko mennä. Kävelin keskustasta Hietaniemeen ja voi pyhä jysäys sitä roskan ja kaaoksen määrää, joka lisääntyi, mitä lähemmäs tapahtumaa pääsin. 
Hietaniemen ranta oli kyllä hieno paikka festivaalille, tuli Ruisrock mieleen. 
Käyn varmaan liian harvoin missään, mutta tuijotin ihan suu auki niitä kaikkia kännisiä teinejä ja sitä sekasotkua mikä siellä oli. Ihan järkyttävää. Olin paikalla puolta tuntia ennen keikan alkua ja hakeuduin suht lähelle lavaa, kun toukokuun Tukholman keikalla vähän harmitti, että olin niin kaukana. Se oli pieni virhe, koska meno oli ihan tosi levotonta! Mä en oo ikinä ollut missään keikalla missä yleisö käyttäytyy niin huonosti ja oon ollut kuitenkin kymmenillä keikoilla festareilla ja klubeilla. Siellä ihmiset heitteli pulloja ja hiekkaa ilmaan ja joku tunki jatkuvasti jonnekin suuntaan ja välillä ihan huvin vuoksi vaan töni toisia. Kesken keikan suht lähellä alkoi joku jengitappelu ja lähdin peruuttamaan jo kauammas, että olen mahdollisimman kaukana kaaoksesta. 
Macklemore oli tietty hyvä, vaikkei yleisö ollutkaan. Perusvarma festariveto. 
Yhdelläkään hevikeikalla ei ole koskaan ollut noin tyhmää menoa. Mäkin olen joskus ollut 16-vuotias, mutta muistaakseni kuitenkin osasin käyttäytyä silloin keikoilla. Yleisö oli tosi nuorta ja ilmeisesti ekoilla festareilla lähtee sitten vähän homma hanskasta. Kerrankin myös kirjaimellisesti voin sanoa, että "jonnet ei muista", kun keikalla soi Macklemoren klassikko "And we danced" vuodelta 2011 ja muu yleisö tuntui olevan ihan pihalla, että mikä biisi tää on. :D
Tää touhu näyttää aivan siltä, että festarin järjestäjää ei myöskään kiinnosta siivota aluetta tapahtuman aikana. 
En todellakaan ala nyt dissaamaan, että koko nuoriso on ihan pilalla ja perseestä, tuo kyseinen festari vaan ehkä kerää tietynlaista porukkaa ja tyhmyys vähän tiivistyy porukassa. Tubeconissa näin kyllä, että on tosi fiksuja, kohteliaita ja mukavia nuoria, jotka ei ole lainkaan pilalla. 
Pojat tuli soittamaan mullekin musiikkia junassa. Siinähän sitten poikain siiderit kaatu lattialle ja oli sellanen mukavan makea tuoksu loppumatkan vaunussa. 
Mun pitkä ja vaiherikas päivä aina vaan jatkui, kun lähdin keikan jälkeen lähijunalla takaisin Tampereelle. Morjesta mikä meno! Siinä oli maalaistyttö ihmeissään, kun porukkaa heitettiin junasta ulos, kun ei ollut lippua ja toisilla oli räppibileet Järvenpäästä Riihimäelle. Lopulta pääsin Tampereelle ja onneksi Rahkaäijä tuli autolla hakemaan, ties mitä olisi vielä tullut vastaan, kun Tampereella oli Blockfestit loppumassa. 

Oli aikamoinen viikonloppu, hyvä käydä välillä tuolla isolla kylällä haistelemassa tunnelmia. Tubeconista jäi kyllä hyvä fiilis ja iso käsi sen järjestäjille. 
Ensi viikonloppuna on vähän erilaista menoa luvassa, kun osallistun maastavedon SM-kilpailuihin, jotka järjestetään Jämsässä. Kisakunnosta ei ole nyt suurempaa arvausta, treenit ainakin on kulkenut ihan hyvin. Ainoa miinus on, että viime viikkoina oikea polvi on ollut vähän ärtynyt (varmaan, koska en halua maksaa pysäköinnistä ja kävelen koko ajan :D), mutta en usko sen haittavan maastavetoa. Jos kyseessä olisi täysimittainen voimanosto, miettisin tarkkaan osallistumista, koska kyykyssä perinteisesti polvivaivat ovat ongelmallisia. Maastavedossa ei niinkään ja vuosien aikana olen aina pystynyt pitämään maven ohjelmassa, jos on ollut jotain polvikrenkkoja. 
Paljonko nousee ensi lauantaina? En kato yhtään tiä! 
Ensi lauantaina sitten nähdään miten menee ja kuinka sujuu kisa ilman kyykkyä ja penkkiä. Varmaan melko erikoinen kokemus.
Mutta tässäpä oli kuulumiset tällä erää, kiitos kuin luit ja heippa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti