perjantai 31. elokuuta 2018

Kun käteni tuleen sytytettiin

Alle kouluikäisenä mulla oli kaksi pelkoa. Ensimmäinen oli, että yöllä karhu hyökkää ikkunasta sisään ja toisessa kauhukuvassa meidän talo syttyy tuleen. Niinpä toisinaan makasin yöllä hereillä ja odotin jompaa kumpaa tapahtuvaksi. Ehkäpä jopa ajattelin, että karhu hyökkää sisälle ja sytyttää sen tulipalon. Vanhemmat rauhoitteli mua, että karhun hyökkääminen sisälle taloon ei ole mahdollista ja tulipalojakin syttyy harvoin. Niinpä keskitin kaiken pelkoni todennäköisempään eli tulipaloon. Vielä nykyäänkin yöllä herätessä saatan käydä katsomassa, että missään ei pala ja sen jälkeen punon suunnitelmia, miten pelastan kissat ja meidät tulipalon sattuessa. Myös kaikenlaiset maastopalot on painajaiseni, onneksi en asu Kaliforniassa tai vastaavassa paikassa, jossa roihuu metsät pahasti joka vuosi.

Näissä nykyisissä hommissa olen joutunut tekemisiin tulen kanssa, mutta ihan hallitusti. Pari vuotta sitten me tehtiin vakuutusyhtiölle mainos, jossa Rahkaäijä syttyy tuleen "prässionnettomuudessa".
Rahkaäijän käsi todellakin syttyi tuleen, koska hän ei halunnut käyttää videolla stunttia. Mun rooli oli kiljua taustalla ja sovittiin, että en katso ulkona tehtyjä harjoitusvetoja, että reaktio olisi mahdollisimman aito. Kun tuli ensimmäisen oton aika ja miekkoseni syttyy tuleen, tuijotin vaan, enkä kiljunut yhtään. Kohtaus piti joka tapauksessa ottaa moneen kertaan, niin ei sen väliä!

Kuvan munkit liittyvät tapaukseen!
Eilen oli taas aika tehdä töitä tulen kanssa, tässä tapauksessa ei voi sanoa, että leikkiä tulen kanssa. Saatiin mielenkiintoinen projekti tehdä lyhyt mainos turkinpippurimunkeille ja koska ne on tulisia, tarvittiin totta kai liekkiä mukaan. Mä ja meidän kuvaaja Tuomas luotiin hieno kuvausmiljöö mummulan vanhaan riiheen, ihan kuin aidot halloween-juhlat! Pari kuukautta etuajassa kylläkin, mutta kuka näitä nyt laskee?
Tekisi melkein mieli järjestää oikeasti halloween-bileet riihessä, kun paikka sopi tunnelmaan täydellisesti. 
Erikoistehosteet videoon tuli tekemään Henri OneFX-erikoistehostefirmasta. Henkka oli viime syksynä mukana Myytinräjäyttäjät-telkkariohjelmassa ja on tehnyt muun muassa tulevan syksyn Duudsonit tuli taloon -ohjelmaan räjäytykset ja muut tehosteet. Me ollaan myös puuhailtu Henkan kanssa kaikenlaista, esimerkiksi Monster Jamin väliaikashow ja pyydettiin heti miestä mukaan tähänkin projektiin, koska tarvittiin turvallista tulta.

Kun varsinainen video oli kuvattu (missä Rahkaäijän pää on tulessa), mää pääsin testaamaan "palamista". Olin harkinnut tätä aika pitkään, mutta ajattelin, että menköön, tulee hyvä lisä meidän omaan videoon ja siitä saa hauskan kuvan ja kokemuksen. Henrin aineilla tulen sai siis sytytettyä "suoraan iholle", kun esimerkiksi tuossa vakuutusmainoksessa Rahkaäijällä oli moninkertaiset suojavaatteet päällä. Idea on siis se, että ensin alle laitetaan eristävä kylmägeeli ja sen päälle palava geeli.
Tulta munil... eikun siis kädelle!
Ensin Henri levitteli kylmägeelin kädelle ja se tuntui nimensä veroisesti siltä, että kädellä oli viileää geeliä. Möhnää oli todella rivakka kerros kädellä, varmaankin pari kolme senttiä siinä kohdassa mihin tuli laitettiin. Sen jälkeen hammastahnatuubin näköisestä putkilosta puristettiiin kädelle pienet viivat herkästi palavaa geeliä. Sitten Henri tuikkasi geelin tuleen ja mun kädellä paloi!
"Ota nyt äkkiä kuva!" 
Mä oon niin liekeissä!
Tuli kädellä ei tuntunut miltään, ei oikeastaan edes lämmittänyt, mutta näky oli täysin luonnonlakien vastainen. Jos ei tietäisi mitä tuossa tapahtuu, paniikki kyllä pyrkisi pintaan, koska se näyttää niin väärältä, että käsi palaa. Tuijottelin vaan tulta kädessäni ja poseerasin Rahkaäijän kameralle.

Pitäiskö grillata vaikka vaahtokarkkeja tässä mun nuotiolla?
 Geeli palaa loppuun parissa minuutissa ja sen jälkeen alkaa hiipumaan ja puhalsin sen itse sammuksiin. Kylmägeelimönjä oli edelleen kädellä, eikä tuli jättänyt minkäänlaisia tuntemuksia tai jälkiä kämmeneen. Eikä mua edes pelottanut koko juttu, koska tiesin, että hyvissä käsissä (höhöhöh!) ollaan. Henri tietysti ohjeisti hyvin ennen tulta, että kättä ei saa käännellä tai viedä tukan lähelle tai tehdä mitään muutakaan tyhmää. Ei olisi tullut kyllä mielenkään ruveta tekemään mitään sellaisia stuntteja omin päin.
Tässä kuvassa näkyy ehkä parhaiten kuinka koko kämmeneni on eristegeelin peitossa. 
Olin tyytyväinen, että päätin kokeilla tuota, koska ihan joka päivä ei ole mahdollista pitää tulta kädellään. Tuollainen hallittu tuli on aivan eri kuin hallitsematon tulipalo tai ihmispalo, mutta ainakin tuli hyvä mieli, kun uskalsin kokeilla ja näin taas, että ammattilaiset osaavat hoitaa tuollaiset stunttitulet todella hyvin. Lisäksi mainoksesta tulee aivan huippu! Sen voi nähdä Fazerin sosiaalisen median kanavissa syksyn aikana ja munkitkin tulee kauppoihin vajaan parin viikon päästä. Rahkaäijä taisi saada niistä tarpeekseen, koska kohtaukset otettiin moneen kertaan uudestaan ja joka kerta ukkelin piti haukata koskemattomasta munkista. :D

Tällaisia kuumia juttuja tällä kertaa, toivottavasti käteni ei syty kovin pian uudestaan tuleen!

5 kommenttia:

  1. https://assets.ilcdn.fi/ddf7d534eeff4ed444dfb25b36cc163e34170aeac75e3af3f15fccd77f647de3.gif

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi tulla linkistä tämän aamun iltalehden fingerporin sarjakuva :-)

      Poista
  2. Oli pakko ostaa tollanen munkki eilen, kun olin tämän lukenut. Muuten en saletisti olis ostanu - olis just niin oudon makuinen kuin arvelinkin! Mutta tästä siis opimme, että mainostaminen kannattaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah! Mainoksen uhri siellä! :D Mutta siis se on todella erikoinen kokemus, mä jouduin syömään ihan muutaman, että hoksasin kuinka hyvää se on!

      Poista