tiistai 21. maaliskuuta 2017

Ameriikan reissua pukkaa! (+ kunnon äksönvideo!)

Mä olen viime aikoina yrittänyt vähän ottaa haltuun videoediointia ja nyt se onnistuu jo siinä määrin, että saan liitettyä pätkiä onnistuneesti yhteen yhdeksi kokonaisuudeksi. Rahkaäijä editoi tällä hetkellä 4-5 videota viikossa ja siinä on aika paljon hommaa, joten tarkoituksena on vähän jakaa tuota editointikuormaa jatkossa. En tiedä miten se käytännössä onnistuu, koska tuo meidän luova johtaja on aika tarkka tyylistään...
Kuvasin perjantaina koko päivän meidän elämänmenoa ja sinä päivänä käytiin muun muassa bisneslounaalla, passikuvissa ja suorassa livetelkkarilähetyksessä. Näitä on tosi kiva ja myös helppo kuvata, mutta se editointi ei ehkä ole niinkään hauskaa ja kansainvälisiä katsojia ajatellen tuossa on vielä tekstitykset enkuksi, niin näinkin helpon videon matka kuvauksesta julkaisuun on suht pitkä. Tässä tulee aito pläjäys meidän elämää, ole hyvä!
Kuten tuossa videolla ja viime postauksessa höpisin, me ollaan lähdössä huhtikuussa Jenkkeihin. Pääsyy matkaan on Shorty Awards -tapahtuma, joka järjestetään New Yorkissa. Shorty Awards on ikään kuin sosiaalisen median Oscar-gaala ja siellä palkitaan tubettajia ja somepersoonia ja muita vaikuttajia. Edellisen vuosien gaalojen voittajia on esimerkiksi Casey Neistat, Roman Atwood, Conan O´Brian ja Jenna Marbles. Tänä vuonna Shortyssa on ehdokkaana ekaa kertaa suomalaisväriä, kun Hydraulic Press Channel on ehdokkaana ja finaalissa Outo-kategoriassa ja suomalaislaulaja Peppina oli ehdokkaana Younower of the year -kategoriassa, mutta hän käsittääkseni karsiutui finaalista. Tämä on niin ainutlaatuinen juttu, että ehdottomasti me lähdetään gaalaan. Kävi awardseissa miten tahansa, niin reissu ja varsinkin gaala on varmasti hieno kokemus. Gaala pidetään Playstation Theaterilla ihan Nykin ytimessä, vitsit kuinka hullua! Mulla on jo asu ompelijalla työn alla, mun hoviompelija Janina oli aivan huippuinnoissaan tästä haasteesta ja jotain hienoa on toivottavasti tulossa.
Me ollaan kerran aikaisemmin käyty Yhdysvalloissa, siitä voit lukea esim. tästä postauksesta.
Mä oon haaveillut uudesta Jenkki-reissusta tasan siitä päivästä asti, kun päästiin Kalifornian matkalta kotiin ja kun kerran sinne asti lähdetään, kannattaa olla pidempään, kuin pari päivää. Superpitkää aikaa ei ehditä oleilemaan Uudella mantereella, koska ennen ja jälkeen on kaikenlaista ohjelmaa, mutta reilu viikko ollaan kuitenkin reissussa. Lähdetään sunnuntaina Suomesta ja ollaan takaisin seuraavana tiistaina. Tämä siis vajaan neljän viikon päästä.
Rakastuin Kalifornian rannikkoon aivan lähtemättömästi. Erityisesti merinorsut oli parhaita!
Me lennetään Miamiin ja ollaan siellä päivä tai pari ja ajellaan sen jälkeen vähän pohjoisempaan Orlandoa kohti. Orlandossa meitä vetää puoleensa Kennedy Space Center ja Walt Disney World. Voit arvata kumpi haluaa kumpaan. Tällä hetkellä koitetaan järjestellä juttuja niin, että päästäisiin Space Centerille kuvaamaan videota ja mieluiten sellaisiin paikkoihin, mihin turistit ei yleensä pääse. Mutta katsotaan miten käy! Walt Disney World taas vie mua vähän lähemmäs elämäntavoitettani, että kävisin kaikissa Disney-puistoissa.
Matka Miamista Orlandoon. Disneyland on jossain tuolla Orlandon lähellä ja avaruuskeskus vissiin Titusvillessa, mikä näkyy kartan yläreunassa.
Orlandossa me ollaan lauantaihin asti, jolloin lennetään New Yorkiin. Gaala on sunnuntaina illalla ja takaisin lähdetään maanantaina illalla ja Suomeen palataan tiistaina. New Yorkissa ei siis hengailla kovin kauaa, mutta pääpointti siellä onkin gaala. Me ollaan muutenkin sellaisia matkailijoita, että tykätään vähän road trip -henkisistä reissuista, eikä niinkään kaupunkilomista. Passit on nyt pistetty tilaukseen ja lennot ostettu ja auto vuokrattu, enää ESTA-hakemukset täytyy tehdä, mutta odotellaan niihin uusia passeja. Satuttiin muuten löytämään kaikki lennot suorina ilman koneenvaihtoja, jes! Hotellit katsotaan vähän lähempänä. Viime Jenkki-reissulla tehtiin niin, että aina aamulla varattiin seuraavan yön majoitus. Mutta silloin me yövyttiinkin melkoisissa ludeläävissä. :D

Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että olen aivan superinnoissani tästä reissusta, enkä millään malttaisi odottaa lähtöä. Onneksi on kaikkea kivaa ennen sitäkin tiedossa! Nyt tulisi tarpeeseen muuten kaikki pakko nähdä ja tehdä -jutut Miamista, Floridasta ja New Yorkista. Kaikenlaiset vinkit on tervetulleita!

8 kommenttia:

 1. Ootte kyllä molemmat niin superhypersymppiksiä, videosta tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
 2. Me käytiin Orlandossa katsomassa alligaattoreita sekä luonnossa: http://cypresslakeairboattours.com/
  että tarhassa: http://www.gatorland.com/
  Suosittelen molempia, eikä pidä unohtaa Gatorlandin Zip Linea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, kiitos näistä! Alligaattoreita onkin tarkoitus mennä katsomaan.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen video, jaksoi kyllä katsella ja kuunnella loppuun asti vaikka meinas kunto loppua jo pelkästään siinä katsellessa :D En tiedä mutta mun mielestä harvoin tulee vastaan hyvää myday-tyyppistä videota, yleensä menee vähintään pomppimiseksi ellen keskeytä vallan videon katselua.

  Leo on vaan kateellinen kun saatte videoissa toteuttaa taiteellista itseänne ja näki tilaisuutensa tulleen kun sai kynsiinsä sen perunajauhon :D Itse aina mietin noissa tilanteissa, että pahempaakin elukka olisi voinut keksiä, lähtien aina sekaisin olevasta vatsasta revittyihin huonekaluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My day -videot on siitä hyviä, että usein niitä voi vaan kuunnella. Mä teen ainakin paljon sitä, toki myös muita videoita usein vaan kuuntelen.

   Jep, Leokin halusi päästä videolle. :D Leo on kyllä mahtava keksimään kaikkean pientä jäynää, just vaikka roskisten kaatelu ja kananmunapakettien tiputtelu on aivan sen bravuuri. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No kiitti kiitti, veikkaan kylläkin, että matkassa voi olla vauhtia ja vaarallisia tilanteita. :D

   Poista