maanantai 13. helmikuuta 2017

Kissojen omituiset nukkumapaikat TOP 7

Kissat on erittäin luovia keksimään itselleen mukavia nukkumapaikkoja. Meillä Leoko on vähän konservatiivinen ja nauttii päiväunensa yleensä melko tavallisissa paikoissa, mutta Leo on aivan mestari löytämään persoonallisen unipaikan. Nyt esittelyssä meidän Leksojen viimeaikaiset nukkumapaikat TOP 7!
7. Sohvan selkänoja
Ihan perussettiä, vaatii hieman kiipeämistä selkänojalle.
+ Hyvät näköalat takapihalle, missä vipeltää lintuja ja oravia
- Melko ahdas spotti, kaveri ei mahdu nukkumaan viereen

6. Keittiön pöytä
Tämäkin varsin tavallista meillä. Jos kissat olisi halunnut opettaa pois pöydältä, olisi se pitänyt tehdä jo heti alussa. Nyt on jo maito maassa.
+ Aurinko lämmittää mukavasti.
+ On valmiiksi kerjäysapajilla, jos joku tulee laittamaan ruokaa keittiöön.
- Astianpesukoneen ääni voi häiritä rauhaisaa iltapäiväunta.

5. Pahvilaatikko
Pahvilaatikot on joka kissan suosikkeja, niissä voi leikkiä ja nukkua ja niitä voi järsiä.
+ Pehmusteet ja lämmikkeet löytyy valmiina, rauhaisa paikka
- Ihminen laittaa usein tällaiset nukkumapaikat melko nopeasti saunan pesään, koska epämääräiset pahvilaatikot keskellä olkkaria on kuulemma rumia.

 4. Kaappi
Leo rakastaa kaapissa nukkumista. Ihan mikä tahansa kaappi käy, astiakaappi, vaatehuone, varastokaappi, kaikki yhtä hyviä!
+ Saa olla rauhassa, eikä aurinko paista silmään, jos ovi on kiinni.
- Saattaa jäädä jumiin, jos ihminen laittaa kaapin oven kiinni.

3. Ihmisen olkapää
Tämä on meillä vain Leokon harrastus, Leo ei olisi olkapäällä sekuntiakaan.
+ Lämmin ja mukava paikka, saa olla ihmisen lähellä.
- Vaatii tasapainoilua, jos olkapäähenkilö esimerkiksi yrittää laittaa tiskejä tai pyykkejä samalla, kun mangusti roikkuu niskassa.
-/+ Ihminen meinaan välillä unohtaa, että on kissa kyydissä ja on ihan eräänkin kerran havahtunut ovella, että kissa pitäisi pudottaa olkapäältä, jos aikoo lähteä viemään roskia ulos. Karkaamisenhimoiselle katille hyvä mahdollisuus. Mutta kuka haluaisi lähteä pakkaseen, kun voi istua lämpöisellä olkapäällä ja näykkiä välillä korvaa?

2. Kameralaukku
Jos kerran kameralaukun kansi on auki, sinne saa varmasti mennä nukkumaan.
+ Erittäin pehmeä paikka ja erityistä plussaa kameramikin tuulisuojasta, joka ihanasti lämmittää poskea
- Ihminen ei erityisesti arvosta, jos joku nukkuu useamman tonnin kamerakamojen päälle. Häätö tulee erittäin lyhyellä varoitusajalla. Pikkumaista touhua!

1. Lavuaari
No miksei?
+ Mukavasti pesän muotoinen
+ Saa olla rauhassa, ei ole koko ajan joku vieressä hääräämässä.
-/+ Joskus voi vähän kastua, mutta se on vaan hauskaa.

Tuntuu, että näitä erikoisia päikkäripaikkoja löytyy joka päivä, vain kissamainen mielikuvitus on rajana. Ihmiseltä vaaditaan sen verran tarkkaavaisuutta, ettei lukitse vahingossa nukkuvaa kissaa päiväksi kaappiin tai pistä mikroa päälle, kun siellä on kissapaisti nukkumassa.

Missä muiden kissakaverit nukkuu? Olisko antaa vinkkejä uusista paikoista Leolle ja Leokolle? Kerro!

8 kommenttia:

 1. Harmi tykkää nukkua likavaatekopassa. Se ei kovin paljon vaihtele nukkumapaikkoja. Saa parhaiten nukuttua tutussa ja turvallisessa paikassa. Jos pääsee niin sänkyyn äipän viereen tulee. Mutta siitä tulee häätkö viimeistään siinä vaiheessa kun isäntä kömpii sänkyyn. Silloin kutsuu pyykkikoppa. Ja siellä täytyy olla aina jonkin verran Harmin varalle likaisia vaatteita. On virhe tyhjentää pyykkipäivänä koko pyykkikori. Silloin se ei enää kelpaa nukkumispaikaksi.
  Sitten kysymys, että miten olette saaneet pidettyä kissat noin hoikkina? Vai onko niitä lainkaan steriloitu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana nimi kissalla! Meillä on sellainen korkea ja kapea pyykkikori, niin noi ei siellä yhtään viihdy. Mutta likavaatekoppa on maainio paikka nukkua, ei haittaa kissankarvatkaan ketään. :)

   Molemmat on leikattu, Leo jo useampi vuosi sitten ja Leoko ehkä 1,5 v. sitten. Noin 2/3 poikien ruuasta on lihaa eli lähinnä Mustin ja Mirrin raakalihapötköistä ja sitten yhtä laadukasta märkäruokaa syövät kans. Ruokaa on yleensä 2-3 kertaa päivässä, eikä mitään seisovaa pöytää koko ajan. Leoko varsinkin söis aivan kaiken, jos vaan olisi ruokaa aina tarjolla. Abyt lihookin helposti kovan ruokahalun takia, jos ei ole tarkkana. Mutta siis varmaan siksi, että ruokaa on säännöstellysti ja se on aika lihapitosta. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Eli ei ole mitään oikotietä onneen. Käytimme Harmia lekurilla ja lekuri määräsi Hartsan laihdutuskuurille. Koska meillä ei ole aiemmin ollut kissaa minulla oli hieman vääränlainen käsitys kissanruokinnasta.Vaan nyt sitten ilmeisesti vakituisesti tuli jäädäkseen tuo sääntö, että ruoka kolme kertaa päivässä ja heti kuppi pois kun on lakannut syömästä. Harrmmillista. Alkaa meidän kisu siihen pikkuhiljaa tottumaan. Alkuun oli hirmuisen mäykymisen kanssa kintereillä kaiken aikaa kun nälkä oli tietysti kova =) Nyt on alkanut jo tilanne rauhoittumaan.

   Poista
  3. Joo, ei se ole ihan helppoa löytää hyvää linjaa kissan ruokkimisessa. Kannattaa myös kokeilla jotain ihan peruslihaa, esim. kanaa tai jauhelihaa yms. koska se on täyttävää, mutta siinä ei ole turhia kaloreita kissalle. Hyvä, että kisu on jo tottunut vähän harvempaan ruokailuväliin. :)

   Poista
 2. Rosa-birma suosittelee nukkumapaikaksi ehdottomasti kissanvessaa! Sinne on mukava panna maaten etenkin silloin, kun hiekat on just vaihdettu, mutta pieni Eau de Poo ei sekään ole pahitteeksi. Tosi kotoisaa ja ihanaa! Miinuspuolena tosin se, että tämän tehtyään joutuu aika herkästi pesulle, kun ihmiset valittavat kakanhajusta.

  Friija-birman suosikki taas on keittiön lavuaarin alla oleva kaappi, jossa säilytetään tyhjiä muovikasseja. :D Pusseista on hyvä tehdä pesä, ne rapisevatkin ihanasti, ja paikka on niin piilossa ettei typerä kissanpentu löydä sinne. Huonoa tässä sopessa on se, ettei sieltä meinaa haluta tulla pois, ja ihmiset menevät paniikkiin ja luulevat sun kuolleen kun mistään ei löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kissanvessa on ehdottomasti eksoottisin paikka, jonka olen kuullut. :D Ei herranjestas, todella mielenkiintoista.

   Meillä on kans toi, että oon välillä ihan varma, että Leo on menettänyt henkensä, kun se on löytänyt aivan oudon nukkumapaikan eikä löydy mistään. Ja sitten kun se jostain nurkasta löytyy, kissa on aivan närkästynyt, että mitäpä häiritset. :D

   Poista
 3. Meillä ei olla mitenkään kamalan innovatiivisia.

  Miisu tykkää nukkua yöt sängyssä meidän kanssa. Joko mun päälläni tai polvitaipeessa. Päikkäreitä on hyvä ottaa pahvilaatikoissa tai keittiönpöydän tuoleilla, joilla on kivat farkkupehmusteet. Pöydän alla ollessaan tuoli on myös sopivan ahdas kissamaisen mukava pesänomainen kolo.

  Unski nukkuu yöt sohvalla ja päikkäreitä on hyvä vetää joko kiipeilypuiden yläkoreissa tai sängyllä. Jos ihmiset katsovat telkkaria, on mukavaa parkkeerata heidän kylkeensä. Siinä voi nukahtaa mukavasti rapsutuksiin.

  Svante nukkuu mielellään Unskin kanssa: eli yöt sohvalla ja päikkäreitä sängyllä. Tämän lisäksi päikkäreitä on kiva vetää tuolilla, jolla on pala lampaan taljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans Leoko nukkuu yleensä aina meidän kanssa yöt. Alkuun se parkkeeraa tyyliin rinnan päälle tai tyynylle ja sitten se hipsii jalkopäähän loppuyöksi.
   Ihanaa, että Unski ja Svante nukkuu kaksin, läheisyys lämmittää!

   Poista