tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kotietsintä, rikosepäily ja sakot

Huh huh, mikä aamu ollut! Tultiin tuossa äsken aamuiselta pyörälenkiltä ja kun päästiin kotiin, heti sen jälkeen ovelta kuului kauhea ryskytys. Poliisithan ne siellä. Kotietsintäluvan kanssa olivat liikenteessä ja tunkivat sisään, vaikka mullakin oli vaan alusvaatteet päällä, kun juuri olin suihkuun menossa. Olin ihan hädissäni, että mistä on oikein kyse, ja sen verran suostuivat selittämään, että on painava syy epäillä, että me ollaan osa suurempaa rikollisliigaa, joka varastaa, välittää ja myy polkupyöriä. Siis me?? 
Nämäkö muka varastettuja?
Poliisit tonki ja pönki meidän kaikki tavarat läpi ja etenkin niitä kiinnosti meidän pyörähuone. Ne nappaili kuvia kaikista pyöristä, tutki osia, vertaili runkonumeroita ja tonki kaappeja. Poliisit myös vaati nähtäväkseen kaikkien pyörien kuitit, mutta suurin osa pyöristä on ostettu käytettynä, niin eihän meillä mitään kuitteja ole! Meinasin melkein suuttua, kun sanoivat, ettei opiskelijoilla voi olla seitsemää polkupyörää asunnossaan, mutta tajusin, että aika harvinaistahan se taitaa olla. Ne myös väitti, että esimerkiksi mun täysjoustomaasturin kuitti on väärennetty. Suoraan sanottuna p*rseestä, koska jokainen tätä blogiakaan vähänkään lukenut tietää, että tilasin sen Saksasta vuosi sitten!!
Tilanne muuttui aina vaan pahemmaksi, toinen poliiseista vaati nähdä meidän varastokopin ja Rahkaäijä valahti ihan valkoiseksi, koska siellähän meillä on aivan järjetön määrä polkupyörän renkaita ja varaosien laatikoita, jotka ei enää asuntoon mahdu. Toinen poliiseista jäi sillä aikaa mun kanssa asuntoon, etten "tuhoa mahdollista todistusaineistoa tai soita liigan muille jäsenille". Äiti oli ainut, jolle olisin siinä kohtaa tehnyt mieli soittaa, pelotti niin paljon! Vanhempi konstaapeli Daniel Onitsi oli kuitenkin ihan mukava ja rauhoitteli, että tästä voidaan vielä selvitä sakoilla, jos tunnustetaan ja tehdään muutenkin yhteistyötä. Siis mitä me tunnustetaan? Se, että tykätään ajaa pyörillä?
Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen Rahkaäijä ja toinen poliisi tulivat takas asuntoon. Sitten tää toinen poliisi lähti autosta hakemaan koiraa, joka aikoi haistella, että haiseeko meidän pyörät varastetuilta. Olin ihan mäsänä ja tilannetta pahensi vielä se, että Onitsi alkoi myös epäilemään, että harrastetaan laitonta kiekkojen kotikasausta. Kirosin Rahkaäijän alimpaan helvettiin, koska se kasas vähän aikaa sitten uudet, korkea kiekot maantiepyöräänsä. Vanteitahan ei saa Suomessa ostaa kuin valtuutetuilta jälleenmyyjiltä, eikä niitä saa kotona kasailla. Juuri niistä pollarit erityisesti kiinnostuikin ja yritettiin selittää, että kootaan niitä vaan omaan treenikäyttöön, mutta tietysti ne nyt luulee, että myydään jossain netissä niitä. Poliisit myös sanoi, että naapurit olivat valittaneet, että meidän asunnosta leijailee makea ketjurasvan tuoksu. 

Hiilikuituvanteiden hinta katukaupassa on tällä hetkellä kai korkeempi kun heroiinilla. 
Näidenkin epäiltiin olevan kotikasattua kamaa, kun kuittia ei löytynyt.
Vanteiden kotikasaukseen tarkotettuja välineitä, ne takavarikoitiin meiltä todistusaineistona.
Pyöräkoira ei onneksi haukkunut yhtäkään meidän pyöristä, mutta poliisit vaan sanoi, että ollaan pesty niistä varkauden haju pois. Mutta sitten konstaapeli Kalle Yttä vaati nähdä Rahkaäijän Sportstrackerin tiedot. Noh, sieltähän selvis, että Rahkaäijä ajoi maantiepyörällä juuri viikonloppuna Lukonmäkeä alas roimaa ylinopeutta. Mäessä on 50 km/h rajoitus, mutta Sportstrackerin mukaan Rahkaäijä oli vetänyt alamäkeen 81 km/h nopeutta. Rahkaäijä sai heti 16 päiväsakkoa ja kolmen kuukauden ajokiellon lähtien tästä päivästä 1. huhtikuuta. Puolentoista tunnin jälkeen poliisit vihdoin lähtivät ja toivottivat onnea hyvän asianajajan etsintään. Kehottivat myös etsimään uuden asunnon, koska vuokranantajalle menee kuulemma tieto rikosepäilystä ja se on riittävä syy häätöön.
Kädet tärisee vieläkin ja tuntuu, ettei henki kulje. Mitä me nyt tehdään? Mä tiedän, että kaikki pyörät on ihan omalla rahalla ostettuja, mutta uskooko meitä enää kukaan?
Mun elämä on pilalla, jos joudun vankilaan!!!

54 kommenttia:

  1. Mä jo ehdin oikeasti miettiä, että voi ei, olethan sä kertonut niille sun blogista, koska täältä nyt totuus ainakin tulee eteen. Ajokielto oli kuitenkin hieman liikaa. Ei pyöräilystä voi saada ajokieltoa, koska ei siinä ole korttiakaan. :) Huippu kirjoitus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekis Rahkaäijälle ihan hyvää saada joskus ylinopeussakot pyörällä. ;) kiitos!

      Poista
  2. Kuumeen ja flunssan sumentamilla aivoilla pidin tätä totena tuonne Onitsiin asti. Ihan huippu! :D

    -hanko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että monen illuusio särkyy Onitsin kohdalla. :D toivottavasti flunssa nujertuu pian!

      Poista
  3. Melkein onnistuit, mutta et sitten kuitenkaan! Mukavaa huhtikuuta! :D

    VastaaPoista
  4. Pahalta vaikuttaa. :/ Onneksi voin sisäpiirin tietona kertoa, että seuraavien viiden vuoden ajan kaikki tamperelaiset rikoksesta tuomitut ohjataan yhdyskuntapalveluun. Kuten Aamulehti tänään uutisoi, rakennetaan Tampereelle upouusi jääkiekkoareena ja sen viereen 30-metrinen Kalervo Kummolan pronssipatsas, joten näiden parissa riittää puuhasteltavaa useammallekin kriminaalille. Kustannussyistä patsas ei tule olemaan umpipronssia, vaan se täytetään kierrätys- eli kertaalleen syödyllä maitorahkalla. Puolet porukasta lähetetään ämpäreiden kanssa hakemaan luisteluun sopivaa jäätä Pohjoisnavalta, kun taas loput jäävät kierrättämään rahkaa. Edellämainituista syistä myös sana "päiväsakko" korvataan sanalla "päivärahka". Esimerkkilauseessa käytettynä: "Mä sain kaahailusta kakskytä päivärahkaa kolmeksi viikoksi."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, nyt linjoilla on selkeesti joku, joka tietää mitä ytimessä tapahtuu! Mä voisin jäädä kierrättään sitä rahkaa, Rahkaäijä lähteköön kantamaan jäätä. Pitäähän tulevalla mestarijoukkueella olla uus ja hieno jää! Toi päivärahka on kyllä hyvä sana, teen heti aloitteen, että se lisätään suomen kielen sanakirjaan!

      Poista
  5. :D:D:D ei jummijammi daniel onitsi ja kalle yttä oli melkosia persreikiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hirveitä natsisikoja! Helmi asua tämmösessä poliisivaltiossa. >:(

      Poista
  6. Hitsi vie…luin tuonne alamäkeen asti ihan tosissani ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne asti, aika hyvin onnistuin siis. ;D

      Poista
    2. Juu-u sinne asti - jumaliste, miten herkkäuskoinen olenkaan! Tuntui kyllä uskomattomalta, mutta osui ja upposi silti ;)

      Poista
    3. No kerrankos sitä vähän joutuu höynäytetyksi. ;)

      Poista
  7. Apua, sen verran pisti kyllä sydämen tykyttään että Daniel Onitsi varmaan seikkailee ens yönä mun painajaisissa! Nimimerkillä, myös tämän pikkukaksion seinältä löytyy neljä pyörää + vaatehuoneellinen pyörärojua. Kiitokset siis tästä :D Ja pitkään seuranneena, vaikkakin nyt vasta ensimmäistä kertaa kommentoivana, erityiskiitokset mahtavasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me nähtiin äsken huoltoasemalla kaks poliisia ja vähän nauratti, kun se paksumpi niistä oli selvästi D. Onitsi. :D Varo vaan, ne tulee kohta teillekin, kun alan vähän laverteleen niille. ;) Mutta oikeesti siistiä kuulla, että muutkin osaa priorisoida asuinneliöiden käytön, ei vois fiksummin käyttää! Ja kiitos paljon!

      Poista
    2. No kyllä! Samalla toimii aivan täydellisenä sisustuselementtinä! :D Jaiiiks, pitää varmaan lähtee Arnoldsiin ostaa hirvee kasa donitseja, josko niillä sais lepyteltyä mahdolliset yllätysvieraat...

      Poista
    3. Jep, ei tarvii kahta kertaa miettiä ihaileeko seinillä pyöriä vai tauluja. :D Suosittelen, kuulin että Onitsi on helposti lahjottavissa!

      Poista
  8. Tää on kyl ollu paras juttu tähän mennes tänään mihin oon törmänny ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätysraskaudet ja muut on jo vähän nähty. :D mä tykkäsin Googlen pilasta!

      Poista
  9. Kyllähän toi teidän touhu on vaikuttanut epäilyttävältä jo pidempään. Varmaan se sun äijäskin tekee siellä metallipajallaan piraatti-Leokoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla rannikon Sherlokki itte ilmiantanut meidät! Joo ja siellä käytetään tietysti lapsia ja pingviinejä pimeenä työvoimana!

      Poista
  10. EI jumalauta otin ihan todesta!!
    Selitin tän jo poikakaverillekin ihan tosissani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti? Vähän hyvä! :D Mutta onneks voit paljastaa poikakaverillekin, ettet oikeesti luekaan epäillyttävän rikollisen blogia!

      Poista
  11. Mieletöntä.
    Oot kyllä ihan huippu!

    -Milli-

    VastaaPoista
  12. Mulle kävi samalla tavalla, nyt miehenpuoli nauraa räkänä tuossa vieressä! :D Huoh, ompa sitä herkkäuskonen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vaiheessa iltaa on jo äkkiä unohtanut mikä päivä tänään olikaan. :D mutta ei se mitään, kerran vuodessa voi olla vähän herkkäuskonen!

      Poista
  13. Hirn hirn! Just hyvä! Pisteet vankilakuvasta myös. Saisitkohan sä veden kaveriksi rahkaa leivän sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla vankilassa oli tosi rankkaa, yhtään ei saanu mustikoita rahkan kans. :( Kiitti!

      Poista
  14. Mullakin soi kellot vasta, kun poliisikoirat saapuivat paikalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää luulin, että semmoset poliisikoirat on teillä päin jo ihan arkipäivää. ;D

      Poista
  15. Ja mä urpo uskoin kaiken!!! Olin jo ihan yhyy yhyy ja säälin teitä ja aloin miettimään sopivia juristeja teille avuksi (joka olisi erikoistunut liikunta-addiktien puolustamiseen:-))).
    Paras blogi Liikuntapäiväkirja ohella - ja en ole edes sieltä teidän kulmilta.
    Urpous yhdistää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneks totuus selvisi, ettei mennyt ihan loppuviikko pilalle. :D Se olis ollut karmeeta!
      Kiitos paljon, me ollaan Jaanan kans kato tämmösiä tehonaisia. ;)

      Poista
  16. Hihhihhiiii, luin tätä ensin aivan vakavalla naamalla ja oikein iski sellainen raivo, että hei ei näin voida toimia. Mutta sitten... Tuo kodista leijaileva makea ketjurasvan tuoksu. :D Ai herra, kylläpä sain makeat naurut! Taitavasti kirjoitettu ja hyvin höynäytetty!
    T: Eveliina / http://fitever.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No etkö ikinä oo haistellut ketjurasvaa, vähän tuoksuu banaanilta. ;) Ei vaan, hyvä että vähän sain jymäytettyä! Ja onneks lopulta nauratti!

      Poista
  17. Ei hitto, uskoin niin pitkälle kunnes D. Onitsi astui kuvioihin. :D Päivän piristys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, etkö muka usko Daniel Onitsiin olemassaoloon?;)

      Poista
  18. läpi meni kyllä aikasen pitkälle! nimim. poliisien kanssa tekemisissä ollut, onkohan sillä vaikutusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en kauheesti ole poliisien kanssa ollut tekemisissä, niin ei ollut pahemmin hajua mitä kotietsinnässä tapahtuu. :D

      Poista
    2. laita toi häkkikuva sun blogin esittelykuvaks, repseyttää joka kerta :D

      Poista
    3. No ei se nyt ihan niin hauska ole. ;D

      Poista
    4. kyllä se on :D

      Poista
  19. Oot kyllä ihan loistava :---D

    VastaaPoista
  20. Lol, luin tämän vasta viikko aprillipäivän jälkeen, joten en enää edes muistanut koko pilailupäivää. Vasta. Kalle Yttä herätti minut epäilemään jonkin sortin huijausta :D Onitsikin meni ihan täydestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei aprillipäivää voikaan enää millään muistaa, mutta hyvä että konstaapeli Yttä paljasti karun totuuden, ettet jääny elään valheeseen!

      Poista
  21. Huh, aikamoista! Tuohan on kuin elokuvasta. Meillä on asianajotoimisto etsinnässä, kyse siitä että meitä syytetään rikoksesta myöskin. Ikäviä asioita. https://www.asianajotoimistoeriksson.fi/asianajotoimisto-helsinki

    VastaaPoista