torstai 23. kesäkuuta 2016

Kohta mennään!

Käyn semmosilla ylikierroksilla, ettei mitään järkeä, niin katsotaan mikä sekasotku tästä postauksesta tulee! :D Eli siis viikonloppuna on Ratareisi 2016, mun rakas lempilapsi! Jos joku kysyy mikä on hienointa mitä olen saanut elämässäni aikaan, niin Ratareisi nousee kärkikahinoihin listalla. Se on myös mainio osoitus siitä, ettei unelmien toteuttaminen ole kiinni mistään muusta kun asioihin tarttumisesta. Mä sain kolme vuotta sitten idean 24 tunnin pyöräilytapahtumasta moottoriradalla ja nyt se on tulossa jo kolmatta kertaa. Niin siistiä! Tänä vuonna käytännön järjestelyt on jäänyt aika pitkälti mulle itselleni, mutta olen lähinnä nauttinut siitä, että saan pistää asiat järjestykseen itse.
Kävin tyhjentämässä paikallisen Lidlin, että saadaan kilpailijoille vähän energiaa!
Meiningit alkaa jo huomenna Alastarossa, sillä illalla ajetaan polkupyöräkiihdyksen SM-kisat. Tämäkin on ihan meidän itse keksimä laji ja viime vuonna ekaa kertaa järjestetty kisa sai suuren suosion. Tänä vuonna on luvassa varmaan tiukkoja taistoja ja paljon maitohappoja reisissä. Lauantaina puolilta päivin alkaa varsinainen juhla, kun vuorokauden tyhmäpyöräily starttaa. Odotan hieman, että joku reikäpää saisi vuorokaudessa kasaan yli 700 kilometriä. Polkupyörällä. Samaa rataa kiertäen. Aika kahjoo, vai mitä? Ja hei, MaiLife-blogin Hullu-Maija otti Ratareisi-haasteen vastaan, saas nähdä kuinka monta kierrosta nainen saa kasaan! Ihan huippua, että saatiin yllytettyä hänet mukaan, koska Maija on aivan huippuhyvä tyyppi, jolla on huipputaitavasti kirjotettu blogi. Oliko tässä tarpeeksi huippua tältä erää? :D
Tänä vuonna on ihan oikeat kisanumerotkin. Ja pokaalit haetaan vielä huomenna. Eikä mitkä tahansa pokaalit, vaan 3d-tulostetut pokaalit! Aika pro-tason meininki. 
Ehkä kaikkein hulluinta tässä on se, että viikonlopuksi luvataan poutaa ja lämmintä. Kyllä se kerkiää vielä vaihtuun, mutta olis aivan uskomatonta, jos kerrankin ei sataisi vettä. Kaksi viimeistä juhannusta on ollut aika ankeeta kelien suhteen, niin tuntuisi melko makoisalta, jos viimein olisi kunnon kelit. Silloin kun ensimmäisen kerran pyörittelin ideaa Ratareidestä, näin tapahtuman sellaisena, että rennosti poljeskellaan porukalla rataa ympäri aurinkoisessa ja lämpimässä kesäillassa. Alan ehkä itkeen lauantaina, jos pääsen sen kokemaan. Tapahtumastakin voi tulla aika rakas, kun sille uhraa tarpeeksi aikaa ja energiaa.
Nää kaverit ei kyllä uhraa energiaansa paljon mihkään. :D Tässä on muuten pojille hyvin tyypilliset nukkuma-asennot. Leolla siisti korvapuusti, Leokolla hillitön leveily. 
No mutta mitä muuta elämään, kun Ratareittä? Vähän töitä, vähän Youtube-elämää, vähän reeniä, kaikkee mukavaa. Hulluja juttuja voi Youtube tuoda elämään. Tiistaina meillä kävi australialainen jäbä, joka toi kaikkee Australia-kamaa prässättäväksi. Lähteä nyt häämatkalle Suomeen, hassut!

Eilen me tehtiin suuri päätös ja hankittiin uusi sänky! Eilen illalla oli ihana keli ja kasailtiin sänky takapihalla ja lopuksi kannettiin se sisälle pala kerrallaan. Joku ehkä muistaakin meidän edellisen sängynostoreissun, niin tällä kertaa sänkykaupat ei ollut yhtä vaiherikas tapahtumasarja. Kyseinen sängynostoreissutarina on muuten yks parhaita postauksiani koskaan, naurattaa vieläkin. :D
Nuku sää Rahkaäijä missä nukut, mä otan tän keskipaikan! 
Eilen myös nauratti, kun huomattiin mikä jättilinnake meidän uusi sänky on. Sinnehän tarvitsee tikkaat, että pääsee kyytiin! Tai ainakin kannattaa ottaa jo ovelta vauhtia, että pääsee hyppäämään päälle korkeushyppyhengessä. Mutta ei morjes kuinka ihanaa, kun on kunnon sänky, eikä mitään markan lörpäkettä mistään koijarikaupasta. Ah, nyt on luvassa niiin hyviä unia. Tai siis ehkä Ratareiden jälkeen, kun ennen sitä ei malttais millään nukkua!
WE MUST DEAL WITH IT!
Tänään on vielä sata ja kuus asiaa tekemättä ja nyt riennän pakkaamaan pyöräilykamoja kassiin, jos vaikka itsekin ehtisi muutaman kierroksen nautiskelemaan kesän parhaassa pyöräilytapahtumassa. Toivotan kaikille erittäin ratkiriemukasta juhannusta ja joulut päälle, palataan asiaan ensi viikolla!

13 kommenttia:

 1. FB:n sivuilla joku kyselikin aikaisempien kisojen mukana olleiden eväitä. Tämän vuoden eväät tuli haettua äsken kaupasta ja ovat 8 banaania ja mars suklaapatukoita 40kpl.

  Eilen olikin pyöräilyssä ihan kiva juhlapäivä oli 55 peräkkäinen vähintään 50km:n päivä ja samalla tänä vuonna tuli 10000km täyteen.

  Nyt illalla pitäisi aloitella läskiin vaihtamaan uudet ulkorenkaat että kaikki olisi kunnossa lauantaina-sunnuntaina.

  Kisapaikalle varmaan perjantaina katselemaan kiihdytyskisoja ja etsimään hyvää telttapaikkaa.

  Niin ja blogipostauksesta kiitokset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki alkaa olemaan siellä melkein valmista, hienoa! Kiva nähdä taas vuoden jälkeen. Odotukset viikolopun suhteen on kyllä korkealla. Tulee niin hienoa! Nähdään huomenna!

   Poista
  2. Läskin renkaatkin vaihdettu juuri ja kaikki tavaratkin valmiina. Huomenna pieni aamulenkki ilman tavarakuormaa ja sitten radalle päin.

   Joko saa maksaa ratareiden 2017 ;-)

   Poista
  3. Täällä kans pitää pistää vielä kamat kasaan ja sitten auton nokka kääntyy kohti Alastaroa!
   Katotaan tää 2016 vuosi nyt ensin pois alta. :D

   Poista
 2. Kyllä joku sen 700 vielä ajaa, enemmänkin. Perustat uuden 300 kierroksen sarjan vielä yllykkeeksi hullulle :) Mutta mikä sarjalle nimeksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan tällä kertaa ei mennyt 700 km rikki. 250 kierrostakin oli vielä tavoittamaton. ;)

   Poista
 3. Paljonko oli osallistujia tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 97! Teen postauksen varmaan alkuviikosta, kunhan toivun tästä väsymyksestä. :D

   Poista
 4. Wau, osallistuja määrä siis kasvanut vuodesta toiseen. Meinaatteko vielä jatkossa järjestää tapahtumaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää usko, että me pystytään tätä lopettaan. Ollaan koukussa. :D

   Poista
 5. Kiitos kivasta juhannuksesta. Sä taisit ainakin ekana vuonna tykätä katsella RR-leffoja. Tein taas sellaisen: http://kunnonkaipuu.blogspot.fi/2016/06/ratareisi-movie.html Melkein 8 min rinkulan kiertämistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastokuvioitu läski kuski kiittää videosta, kiitokset tänne kun ei olla naamakirjassa eikä muussakaan sosiaalisessa mediassa, eikä omaa blogiakaan ole, ainakaan vielä.

   Poista
  2. Jee, RR-leffa! Niitä olikin monta tänä vuonna, mutta kaikki oon kattonut.
   Kiitos Jarmo ja Minttu, kun olitte taas mukana!

   Poista