24 kirjaa vuodessa tarkottaisi toukokuun loppuun mennessä kymmentä luettua kirjaa, mutta olen aikataulua reilusti edellä ja tähän mennessä niteitä on kasaantunut 16 kappaletta. Kaksi kolmasosaa lupauksesta on siis jo valmiina.
Luettuja ja lukemattomia yläkerrassa lojuneita. |
Tässä tulee lista tähän mennessä kahlatuista opuksista! Olen listannut ne puhelimen muistiin ja kirjoittanut jokaisesta ihan pari sanaa, että vähän muistan, millainen kirja oli.
1.John Grisham: testamentti
Tämän luin lennolla Lanzaroteen ja lopun perillä. Kirjoitin muistiin hyvän ajatuksen, joka heräsi kirjan jälkeen: Joillakin on jo kaikki, eikä mikään silti riitä ja joillain ei ole mitään, eikä ne tahdokaan mitään. Vähän erilainen Grisham.
2. Joe Nesbo: Lepakkomies
Tämän kirjan löysin meidän Lanzaroten villan kirjahyllystä, jossa oli kirjoja vähän kaikilla länsieurooppalaisilla kielillä. Tosi mainio! Hauska yhtäläisyys edelliseen kirjaan, molemmissa juoppo päähenkilö ja sivuaa alkuperäiskansan elämää ja oikeuksia.
3. John Grisham: Tunnustus
Kirja kuolemantuomion ympärillä. Tätä lukiessa mietin, että voiko samat ihmiset tosissaan vastustaa eutanasiaa ja kannattaa kuolemantuomiota, vaikka eutanasia ei tähän kirjaan varsinaisesti liittynytkään.
4. Tim Ferris: 4 tunnin työviikko
Mainitsinkin tämän kirjan mun yrittäjyyspostauksessa ja suosittelen kaikkien yrittäjien lukulistalle.
5. Laurie Breton: Sitovia todisteita
Aivan tolkuttoman tylsä, siis varmasti tämän kirjakasan huonoin. Aloitin tämän jo viime vuoden puolella, mutta loppuun saattaminen vei yli kuukauden.
6. Viveca Sten: Pinnan alla
Jos edellinen oli huonoin, tämä kuului parhaiden kolmen joukkoon. Luin tämän muistaakseni parin päivän aikana. Täytyykin muistaa etsiä kirjastosta lisää Steniä, kun seuraavan kerran haen kirjoja.
7. Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein
Varsin stressitön ja kevyt lukukokemus. Oikein kunnon suomalaista meininkiä, edes lottovoittaja ei ole tyytyväinen elämäänsä.
8. Antto Terras: Stockmann Yard -myymäläetsivän muistelmat
Hauska ja terävä, kunpa osaisin kirjoittaa yhtä nokkelaa kieltä!
9. Karin Slaughter: Triptyykki
Tämän nappasin mukaan naapurin Niinan hyllystä, kuten kaksi edellistäkin kirjaa ja tämä oli todellinen täysosuma. Paras dekkari tässä joukossa, jopa yksi parhaista jännäreistä, jonka olen koskaan lukenut ja voin sanoa, että luettuja dekkareita on monta!
10. Mari Manninen: Yhden lapsen kansa - Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret
Todella koskettava ja paljon kiinnostavampi kuin etukäteen odotin, teki vähän vihaiseksi.
11. Karin Slaughter: Sokaistu
Tosi hyvä, mutta ensin luulin, että tämä on kirjoitettu Triptyykin jälkeen ja ratsastaa sen hyvillä koukuilla, mutta itse asiassa tämä onkin kirjoitettu ennen Triptyykkiä, joten tämä taisi olla sen esikuva, eikä toisin päin.
12. Karin Slaughter: Yli rajan
Ihan kiva, mutta ei yltänyt kahden ensimmäisen Slaughterin tasolle. Nimi on todellakin enne, koska tässä(kin) Teurastajan kirjassa porukkaa lakosi, kuin Mustan Surman aikaan konsanaan.
13. Eve Hietamies: Yösyöttö
Tämän luin lentokoneessa matkalla Miamiin. Kaverini, jolla on lapsia, suositteli tätä hyvänä kirjana, mutta mielestäni tämä oli lähinnä masentava ja tehokasta ehkäisyvalistusta.
14. Jo Nesbo: Torakat
Nesbo, jonka luin Lanzarotella, on sarjan ensimmäinen kirja ja hyppäsin sen jälkeen suoraan tähän hyvin paljon myöhemmin kirjoitettuun. Huomasin tämän vasta kirjan lopetettuani, eli väärässä järjestyksessä lukeminen ei haitannut ainakaan tässä tapauksessa. Peruspureksittavaa, mutta ei Lepakkomiehen tasoa.
15. Anna-Leena Härkönen: Kauhun tasapaino ja muita kirjoituksia.
Huono ja tylsä. Ostin tämän kirpparilta ja luulin hankkivani jonkun kivan novellikokelman, mutta kirjoitukset olivatkin mukahauskoja pakinoita ja kolumneja. Tätä en totuuden nimessä lukenut kokonaan, vaan tylsät pompin yli ja mielenkiintoiset kirjoitukset luin.
16. Lars Kepler: Hypnotisoija
Täyttä piinaa sivulta yksi lähtien. Piinalla tarkoitan kuristavaa jännitystä, joka oli välillä niin pahalla tasolla, että piti laittaa aina välillä kirja hetkeksi sivuun. Puhumattakaan siitä, että yöllä makasin valveilla ja kuuntelin, että tuleeko äänet kissoista vai jostakin muusta. Kuitenkin myöhemmin kirjassa oli pitkiä suvantokohtia, joilloin asiat ei erityisemmin edennyt. Vähän ylipitkä.
Tässä oli välitilinpäätös viiden kuukauden ja 16 kirjan jälkeen. Luulen, että lopullinen luettujen kirjojen määrä menee jonnekin 30 ja 40 väliin. Palataan asiaan jälleen vaikka vuoden lopussa ja katsotaan mikä on tilanne silloin!
Montako kirjaa sä oot lukenut tänä vuonna? Entä olisiko antaa hyviä kirjasuosituksia? Tai oletko lukenut jonkun näistä mun listan kirjoista ja mitä pidit siitä? Kerro!
Moikka! Mulla tuli heti mieleen täky tohon huuhaajuttuun, eli Hannu Lauernan tietokirja Usko, toivo ja huijaus! Nimenomaan lahkoja käsitellään paljonkin, laitan linkin mun blogipostaukseen kirjasta. Ja jos jännitys ja dekkarit kiinnostaa sua niin oletko lukenut Naista junassa?
VastaaPoistahttp://lintusenkirjablogi.blogspot.fi/2016/05/lauerna-usko-toivo-ja-huijaus.html
Mahtava kirjavinkki, kiitos! Tämä on varmasti tosi kiinnostava kirja. Eikös tuo Nainen junassa ole se, mistä taannoin tuli elokuvakin?
PoistaOn joo!
Poista