keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Luurankoja kassissa? Reenikassin salaisuudet

Tänään matkamme kuntosalille kulki Sportheavy-kaupan kautta ja käytiin ostamassa uusi, upea voimanostovyö. Vanhakin oli vielä aivan käyttökelpoinen, mutta tähän tuhlailuun syypää oli IPF eli International powerlifting federation, joka pitää listaa varusteista, jotka ovat sallittuja IPF:n alaisissa kilpailuissa. Vanha vyö kävi ennen, mutta eipä käy enää, joten taalat tiskiin ja uusi vyö mahan ympärille. En tiedä mitä tapahtui, mutta me ostettiin vaaleanpunainen vyö. Kun nostovyö maksaa noin miljoonan, on ihan kiva, että voi ostaa vain yhden yhteiseksi! Ja sehän olisi halpaa, jos pelkällä vyöllä pärjäisi, mutta kaikenlaisia rensseleitä reenikassiin on tuntunut kertyneen viime aikoina. Katsotaanpa mitä sieltä kassista löytyy!

  • Etualalla vasemmalla on tietenkin reenikengät ja mulla niitä on vain yhdet, kun kyykkykenkiä erikseen en omista. Ehkä jossakin kohtaa niiden hankinta tulee ajankohtaiseksi.
  • Kenkien yläpuolella on polvilämppärit, joita ilman en enää suostu kyykkäämään. Parhaat!
  • Itse reenikassi takana on thainyrkkeily-harrastuksen peruja ja kun otin kassin viime syksynä käyttöön, tyhjensin sen nyrkkeilykamoista, jotka oli varmasti hautunut kassissa viimeisistä reeneistä asti eli noin pari vuotta. Fresh!
  • Kassin vieressä on hierontarulla, joka välillä kulkee reenikassissa mukana ja toisinaan jää salille. Ei se käytöstä kulu!
  • Vihreä juomapullo on Ikeasta ostettu kylmäkalle/juomapullo, jossa on Suomen Ladun pyöräilytarra kyljessä.
  • Reenikassissa pyörii aina pari palkkarisheikkeriä, jotka haisee aivan kuolemalta, kun ne sitten viikon päästä avaa.
  • Tällä kertaa reenikassissa oli myös rahapussi, salikortti ja kolikoita parin euron edestä.
  • Rahapussin yläpuolella otepitävyyttä elämään tuo mankku eli mangnesium rasiassa. Jos sen unohtaa salille, mankun pala on entinen parin päivän jälkeen. Se kuluu käytöstä. 
  • Oranssimusta kasa on rannetuet, joita aloin käyttämään vähän aikaa sitten kyykyssä, kun ranteiden asento vähän muuttui koko kyykkytekniikan fiksaamisen myötä.
  • Rannerättien alla on pallo, jonka ostin myös tänään Sportheavysta. Tuntuu mukavalta vähän möyhentää rintalihoja ja selkää sillä.
  • Pallon alla on luurangon käsi.
  • Luurangon käden alla on kuulokkeet, jotka on aika huonot ja siksi lainaankin aina Rahkaäijän kuulokkeita. 
  • Käden yläpuolella on reenivihko, jonka ostin viimeisenä asiana Tiimarin henkilökunta-alennuksella. Vähään aikaan en ole siihen mitään kirjoittanut, mutta ehkä taas kohta.
  • Yläkulmassa on tietty se uusi ja upea vaalenapunainen vyö. Ruotsalaista laatutyötä!
  • Oikealla reunassa näkyy keltaisia asioita ja siellähän on banaani ja vetoremmit. Vetoremmejä tosi harvoin käytän missään. Ehkä kulmasoudussa, mutta se on piinallinen liike polville.
  • Vetoremmien alla on kameranjalka, jonka saa kieputettua vaikka tangon ympärille. Kätevä, jos ei satu olemaan kuvaajaa paikalla ja pitää saada sarja taltioitua.
  • Reunassa on luuranko, joka on vaan jäänyt reenikassiin asumaan. Sen koti on siellä. 
Aika paljon on kaikenlaista kamaa, eikä reenikassin vetoketjun kiinni laittamisesta kannata kauheasti haaveilla. Ihan hyvin se menee noinkin!
Noita sivutaskuja en muuten huomannut ratsata, ties mitä kulta-aarteita sieltä olisi löytynyt!
Aina välillä en jaksa tuoda reenikassia sisälle, vaan jätän sen autoon. Sen seurauksena juomapullossa on jääpalat valmiina, polvenlämppärit onkin polvenjäähdyttimet ja kengät on kylmyydestä aivan jäykät. Mutta nyt en jätä kassia enää autoon, ettei mun rakas uusi vyö joudu kärsimään pakkasesta. Mitenköhän siitä tuli jo mun rakas vyö, vaikka se yhteiseksi ostettiin?

Hierontarulla, vyö ja pallo, mikä värien harmonia!
Rahkaäijä on lähestynyt tätä reenikassiasiaa melko käytännönläheisesti ja kuljettaa romunsa Ikean kassissa. Tyylikästä!
Sieltä löytyy muun muassa kahdet kengät, vetosukat, vyö ja vaikka mitä muuta. 
Pääsääntö tuntuu olevan, että kaikki mitä reenikassiin joskus eksyy, se sinne jää, eikä mitään oteta pois. Sentään vähän aikaa sitten heitin pois kassista leivän, joka oli taannoin eväänä mutta jäi syömättä. En tuntenut pahaa luopumisen tuskaa!

Tällainen oli Rahkamuijan reenikassin sisältö! Miltä näyttää sinun reenikassissasi, löytyykö samoja juttuja vai jotain aivan muuta? Kerro!

17 kommenttia:

  1. Nyt täytyy kyllä.. ihan sanattomaksi vetää.. kommentoida meinasin mutta..en tiedä saanko sanottua.. kun on niin jumalattoman hieno vyö! Niin kovin kovin hieno vyö! Hienoin vyö ikinä! Ja niin kateellisena täällä istun sohvassani, mykkänä istun ja ihailen kuinka hieno vyö voikaan jollain olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän mykkyytesi, koska vyö on sokaisevan hieno! Eikä yhtään sellainen ruhjovan kova, vaan just sopivan jämäkkä! Jos ei tämän vyön kanssa kyykyt onnistu, niin ei sitten millään!

      Poista
  2. Oijjoi oon kyl kade tosta Wahlandersin vyöstä!! Oon vähä omasta haaveillu, mut se hinta vähä hirvittää. Onneks TTY:llä saa lainata vyötä ni oon toistaseks pärjänny ilman omaa, huonompi homma vaa ku tohon tottunu ni muut ei enää kelpaa :D

    Muuten kyllä löytyy kassista samoja vermeitä! Mankkuu ei onneks tarvi ku salilla on, mut sbedet on aina mukana, kuin myös rannarit, kyykykengät (ilmanhan en tosiaankaan kyykkää :D) ja vetotossut ettei sukat lipsu. Ja vihko mihi kirjata reenipainot. Ja tietty kumppareita lämmitelyyn! Sheikkerit mulla kyl siirtyy aina kotona tiskikaappiin, en haluu törmätä siihe kuuluisaa kuolemanhajuu...

    P.S. Kai teet tänne blogiin testipostauksen uudesta Rahkariinistä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta oli kieltämättä aika tyrmäävä! Mutta lohdutettiin toisiamme, että pärjätään kisoissa yhdellä vyöllä niin ei tunnu niin pahalta.
      Mä kans joskus käytin salin vyötä, jonka nimesin Onnenvyöksi, kun kerran tein sillä jonkun enkan. Nykyään Onnenvyö kylläkin tuntuu ihan lirulta, kun se on niin pehmeä.

      Kyllä sieltäkin löytyy kunnolla kamaa! Mä vielä vähän harkitsen noita kyykkykenkiä, kun kyykkytekniikka on mulle niin herkkä asia ja pelkään, että polvet suuttuu, jos muutan jotain siinä. :D

      Mä en ole vielä törmännyt Rahkariiniin kaupassa, mutta eiköhän sitä ole pakko testata. :D

      Poista
  3. Jännä miten raakanostajalle sitä tavaraa kertyykin. Mulla on samat kuin sulla, mutta rulla ja pallo on himassa. Palkkareita en juo, koska ne sheikkerit todella haisee parin päivän päästä... :) Ostin myös titanin polvilämppärit myös ja ne menee treeneissä, SBD:t ovat tositoimiin. Valmentajalle hommasin joululahjaksi ruotsalaisen vyön ja on tykännyt. Onko susta Wahlanderin lukko helppo käyttöinen? Mä en uskonut ja päädyin Titanin pikalukolliseen, on muuten jämäkkä vyö! Noiden lisäksi kenkää, tossua, lapseni piirustuksia, polvisiteet ja tällä hetkellä kassissa on myös penkkipaita (siitä ehkä lisää huomenna blogissani, jos hyvin menee).

    P.s. tsemppiä reeneihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa naurettiin, että mitähän raakanostoa tää on olevinaan, kun roinaa on 500 eurolla. :D Meillä oli edellisessäkin vyössä samanlainen solki, niin Wahlander tuntui ihan tutulta valinnalta. Nyt mää kylläkin saarnaan Rahkaäijälle, ettei vedä sitä auki sillain raapien, vaan solki pitää avata, kun vanha vyö on aivan mäsänä ja revennyt.

      Luinkin tosta sun paitakokeilusta! En voi muuta sanoa, kun että pimeetä hommaa!:D Mutta toivottavasti se alkaa siitä sujuun! Eli tsemppiä treeneihin sinnekin päin!

      Poista
  4. Mää luin eka että "Kenkien yläpuolella on muoviämpärit, joita ilman en enää suostu kyykkäämään." WTF?? Oon tänään kyllä muutenkin töhöttänyt vähän kaikkea, että ei ihme ettei tuo lukeminenkaan enää luonnistu. Mulla ei ole treenikassi ollut käytössä piiiiiitkiin aikoihin, koska olen telakalla yhä vaan. Toivon siis, ettei mun treenikassissa ole mitään (=sinne ei ole jäänyt mitään maatumaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muoviämpärit olis kyllä siistit reenikassissa! Mitähän niillä vois tehdä? Ehkä oksentaa sinne, jos on vähän liian kova reeni. :D
      Se olis aika ikävää, jos sun kassissa joku eläisikin omaa elämäänsä ja olisi perustanut ihan uuden yhdyskunnan sinne. Tsemppiä telakalle!

      Poista
  5. Oma suosikkini on Lydia Valentinin Hello Kitty-vyö. http://i2.ytimg.com/vi/Axz2eFxefDk/0.jpg Varmaan vaatinut jonkun erikoisluvan kansainväliseltä painonnostoliitolta IWF:lta :D

    Mulla on hämmentävästi reenikassi aina tupaten täynnä mutta jotenkin kummasti kaikki kamat ovat aina sinne mahtuneet ja vetoketju mennyt kiinni. Jännä juttu.

    Onks toi mannarasia Orthexin klassikkorasiassa? Meidän salilla kaikilla on pala samanlaisessa rasiassa joten ollaan pojan kanssa koristeltu molemmat omat mannamme tarroilla ym. siistillä! Mullon camotarraa, sillä autojen kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painonnostossa ei onneksi ole lähdetty samanlaiseen rahastukseen varusteiden suhteen kun voimanostossa. Ainoa vyötä koskeva sääntö on seuraava: "Painonnostajan käyttämän vyön suurin sallittu leveys vyön leveimmällä kohdalla on 120mm." Mukavan yksinkertaista.

      Poista
    2. Joo ei kyllä menis läpi tommoset Hello Kitty -vyöt IPF:ssä. Mutta kuten anonyymi sanoit, niin tuo voimanoston varustepelleily alkaa olemaan jo aivan naurettavaa. Raha liikkuu ja nostajat kärsii.

      Kyllä Mika, Orthexin rasiahan se! Just täydellisen kokoienn mankun palalle! Mulla lukee rasiassa nimikirjaimet, mutta ei se mitään auta, koska koko pala on aina käytetty loppuun, jos rasia sattuu jäämään salille. :D

      Poista
  6. Mä nyt jotenkin ihastuin tuohon treenikassi ála Ikeaan :) Sinnehän meinaan mahtuu ja kaikki olisi siinä näkyvästi esillä, eikä tarvii sitten joka taskua kaivella kun jotain tarvii.

    Multa löytyy treenikassista (joka on itseasiassa reppu) aina kengät, puhtaat vaatteet tai vaihtoehtoisesti treenivaatteet jos olen tulossa töistä, tupperwaren vesipullo, pyyhe, shampoot ja saippua, pesuhanskat, treenihanskat, sykevyö, ponnareita ja pinnejä enemmän kun edes kerkeen pitämään (mutta silti aina kaikki muka hukassa kun tarvii) ja kulkukortteja kolmelle eri kuntosalille joista vain yksi luonnollisesti on toiminnassa. Jotenkin tästä mun kassin sisällöstä varmaan arvaa että tykkään käydä suihkussa treenin jälkeen :) En ole vuosikausiin pitänyt treenipäiväkirjaa kun en jaksa kanniskella sitä ja kynää pitkin salia, joten koitan luottaa muistiini. Kuten nyt muutaman kuukauden tauon jälkeen muistan tasan tarkkaan kuinka paljon jaksoin vetää silloin ylätaljasta viimeksi kun salilla olin käynyt ja miten vähän se on nyt... Palkkarikin jäi pois kun asun niin lähellä salia että saan onneksi ruokittua itseni ennen kuin tilanne menee akuutiksi.

    On kyllä hieno pinkki vyö! Pointsit äijälle kun sanoo piupau tuolle värivaihtoehdolle, olettaen nyt ettet sä vallan omi tuota vyötä :). Mun puolisko meni salille viimeksi ilman hikipyyhettä kun ainoa puhdas vaihtoehto oli limenvihreä pyyhe missä oli kaikenlisäksi kirjailtu söpö seepra :D Se seepra kuulemma oli vaan liikaa, vaikka mun mielestä se osoittaisi vaan sellaista tervettä leikkimielisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea-kassi on semmonen rennon ja trendikkään reenaajan valinta. :D

      Sulla täytyy kyllä olla kunnon hehtaarisäkki, että kaikki tuo mahtuu mukaan! Semmonen joku puhelinsovellus, joka korvaa treeninvihon, voisi olla ihan näppärä. Vihosta kylläkin on hauska katsella miten on tullut kehitystä vihkon alkupäähän nähden!

      Rahkaäijä otti tosi hyvin tuon vaaleanpunaisen vyön ja sanoi vaann, että onhan se nyt hauska juttu. Siis sehän olis just vetoavaa, että saliäijällä on seeprapyyhe. Kertoo ettei ole mikään tosikko!

      Poista
  7. Hyvä kuulla, että muiltakin jää sheikkerit haisemaan laukkuun :D Multa jäi joskus juomatta jäänyt valmiiksi sekoitettu pwo sheikkeriin ja parin viikon päästä siitä oli tullut treenikassin pohjalla kiljua :) Jäi sekin kyllä juomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ties vaikka kuinka hyvät potkut siitä olisi voinut saada treeniin! :D No oikeesti aika kuvottava ajatus kylläkin, hyi!

      Poista
  8. Hei, Muistelen sun joskus todenneen et Lidlin treenivaatteet on parhaita. Onko sulla suositella sieltä erityisesti jotain tuotteita tai jotain merkkiä (vai onko ne kaikki samaa lidlin omaa?). Saisit tästä aiheesta varmaan aikaiseksi hienon rahkismaisen vaatepostauksen, eiks muoti ja shoppailu yms oo blogaajien lempiaihe ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Tuossa postauksessa on monia hyviä urheilukamppeita http://rahkamuija.blogspot.fi/2014/06/parhaat-lidl-loydot-top-7.html Tuohon voisi vielä lisätä reenitrikoot, joita olen parit hyvät löytänyt Lidlistä. Pyöräilyvaatteiden laatu ja mitotus vähän vaihtelee, mutta pari hyvää pyöräilypaitaa olen ostanut. Suurin osa noista Lidlin urheiluvaatteista on Crivit-merkkisiä, suosittelen rohkeesti kokeilemaan! :)

      Poista