keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin proteiinitorttu

Hyvät ystävät, tänään valmistamme Runebergin tortusta proteiiniversion. Vaikka ohje on monivaiheinen ja korkeampaa leipomustietämystä vaativaa, kannattaa aloittelevankin kondiittorin tarttua lusikkaan ja pursotuspussiin!

Tarvitset
- kaksi 250 gramman purkkia rahkaa
- vadelmahilloa (mansikkahillokin käy, jos jääkaapissasi on ala-arvoinen taso hillovarustuksessa.)
- pursotuspussi (muovipussikin käy, jos kondiittorin tarviikkeesi ovat puutteelliset.)
- sakset
- terävä veitsi
-lautanen
1. Sekoita sekoituskulhossa (lasikin käy, jos konditoriotarvikkeesi kärsivät lama-ajasta) teelusikallinen rahkaa ja teelusikallinen hilloa kauniiksi vaaleanpunaiseksi tahnaksi.
2. Avaa rahkapurkin kansa ja käännä se varovasti lautaselle.
3. Ota japanilainen kokkiveitsesi ja tee pieni viilto purkin kulmaan.

4. Nosta purkki pois varovasti (älä anna taikinan lässähtää) ja näin varsinainen leivos on valmis. Aloita tarkat koristelutoimenpiteet annostelemalla teelusikallinen hilloa leivoksen päälle.
5. Laita vaalenpunaista tahnaa pursotuspussiin ja pursota kaunis reunus hillolle.

6. Runebergin proteiinitorttu on nyt valmis ja voit onnitella itseäsi hienosta suorituksesta. Laita ruotsinkielinen Maamme-laulu soimaan (vaihtoehtoisesti voit myös lukea Vänrikki Stoolin tarinoita) ja nauti torttusi!

Rahkalaskuri: 672

28 kommenttia:

  1. Haahaha! Iha loistava torttuohje, eikä vie paljon aikaa :D Vois koittaa bulgarianjogurtilla toimiiko samalla tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtii vaikka välipalaksi leipoa. :D Kriittisintä on se, että pysyykö "taikina" tollain kasassa, mutta ei se ole niin nuukaa, voi sen varmaan kulhoonkin vaan kumota!

      Poista
  2. Ei hitto, tuo on tyylikäs! Tuosta protskupitoisempaa Runebergin torttua on varmaan vaikee tehdä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin, käy ihan aidosta! Hilloon vois tietysti lisätä vähän heraa... ;D

      Poista
  3. Ei oo todellista et ootte oikeesti lähteny väsäämään tämmöstä! :D No kai se rahk*runebergin torttu maistui sitten ihan über hyvältä tommosen vaivan jälkeen? ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No paljon vähemmän aikaa tossa meni kuin oikean leipomisessa. ;) Torttu odottaa vielä jääkaapissa, että nautin sen välipalaksi!

      Poista
  4. Pakko tehdä illalla! Odotan myös laskiaisrahkapullaa, siinä on jo vähän haastetta saada kaks purkillista rahkaa pysymään päällekkäin niin että kermavaahto pysyy välissä. Mantelimassalla vai hillolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torttu tuo aidon tunnelman!
      Nyt heitit pahan haasteen! Pullaresepti menee näin:
      - muovaile mantelimassasta pulla ja halkaise se.
      - täytä pulla rahkalla.

      :D

      Poista
    2. Laskiaispullassahan huonoin osa on just se pulla, joten tämmönen rahkapulla ois ihan ässä. Ja siihen voi vielä lisätä hilloa väliin...

      Poista
    3. Mä voisin vetää mantelimassaa ihan sellasenaan, että mullekin maistuis tää versio!

      Poista
  5. XDDDDDDDDDd itselläni on vaan "suorakulmion" muotosta rainbown rahkaa jääkaapissa, menettääköhän torttu makunsa väärän muodon vuoksi, vai onko kyseinen variaatio mahdollinen? hilloakaan ei löydy, kayköhän kuningatarpiltti?

    hahahaha en kestä blogisi on ihan mahtava! Ihanaa lukea, kuinka treenaamiseen voi suhtautua hieman rennommallakin otteella, ja kuitenkin myös saada ihan uskomattomia tuloksia ;) !

    Keep it up!!

    -wilma
    http://rebel--yell.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voishan siitä suorakulmiosta viistää veitsellä ne kulmat pois, niin tulee riittävän saman muotoinen. :D Kannattaa tosiaan sekottaa sinne kuningatarpiltin sekaan vaikka ketsupia, niin saat hillon väristä siitä!

      Hihih, kiitos paljon Wilma! Jos kuitenkin treenaa, niin siitä voi tehdä samalla vaivalla hauskaa. :D

      Poista
  6. Mietin kans, että käviskö Rainbow'n rahka, mutta taitaa muoto kärsiä niin pahasti ettei tohdi yrittää. Tai sellainen Lidlin 500 gramman pönikkä ois aika tyylikäs! :) Tosin ehkä vähän liian proteiinipitoinen. Hieno on torttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlin rahka saattais vaatia aika ison hillosilmän, että menis torttu alas. :D Ja mitä protskuisampaa torttua, niin sen parempi vaan!

      Poista
  7. Ahaha, mua ei yhtään harmita enää, ettei meidän uuni toimi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on sellanen muodikas raakaleivos. :D Ja mitä sitä nyt ihminen uunilla tekisi!

      Poista
  8. Paras protskuleivonnainen jonka oon ikinä nähny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on vähän tommonen haalee, mutta muuten ihan viis tähtee!

      Poista
  9. JUMANP*RKELE RAHKIS! Sää tietämättäsi annoit nyt huikean neuvon meidän elämää helpottamaan! Et tiiä miten ollaan tuskailtu näiden uusiutuneiden rahkojen kanssa, kun ne on niin löysää kamaa, että saa lusikoida aina sieltä purkista kaiken tavaran kuppoon! Äsken kokeilin tätä vinkkiä, että viiltää sinne pohjapuolelle (japanilaista kokkiveistä ei just ollut) veitsellä viillon, ja sieltä se tupsahti kuppoon koko rahka! ELÄMÄ ON JÄLLEEN IHANAAAAHHHHH

    Tästä pitää hehkuttaa blogissa tänään kanssa! Kyllä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whaaaaaat?!? Eikö kaikki tiedäkään, että se tulee noin ulos purkista? :D Mutta oon kyllä tosi ilonen ja otettu, jos pystyin parantamaan teidän arkea ihan vahingossa. :DD

      Poista
  10. Heheh, no tätä reseptiä voisi tämä laiska kokkikin testata. :D

    Niin hauska koko blogi, en tajua, miksi en ole aiemmin alkanut lukea. :) Asia korjattu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan vaadi kovin suuria ponnisteluja, vaativinta on ehkä rahkapurkin kannen avaaminen. :D

      Onneks vieläkään ei ole myöhäistä! :) Mä sen sijaan olen aina välillä käynyt kurkkiin sun blogia!

      Poista
  11. Ei vitsiii, tää sopii niin hyvin mun parsakaali-dieetin yhteyteen. Pitää soittaa äiskälle Pirkanmaalle, että leipasee tämmösiä, kun tuun kylään! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää suorastaan kiihdyttää parsakaali-aineenvaihduntaa! Ja näillä voi kuitenkin herkutella ihan ympäri vuoden!

      Poista