maanantai 25. huhtikuuta 2016

Voimanoston ilosanomaa

Voimanoston saarnanainen Rahkamuija vietti koko viikonlopun maan alla Nääshallissa paasaamassa rautojen kolistelun ilosanomaa 14 opetuslapselle. Vähän maallisemmin ilmaistuna Tampereen voimanostoseura piti viikonlopun mittaisen voimanostokurssin, jota mä ja Rahkaäijä oltiin mukana vetämässä. Kurssi tuli hetkessä täyteen, joten sitä ei ehtinyt pahemmin mainostaa täällä blogissakaan ja tulijoita oli aivan jonoksi asti. Voimanosto on uusi krosvit! 
Olin niin keskittynyt kurssin vetämiseen, että kuvien ottaminen ei tullut mieleenkään. Hienoa kehitystä, ennätyksiä ja oivalluksia nähtiin viikonlopun aikana. Uskon ja toivon, että kurssilaisilta jäi jotakin käteen viikonlopusta ja treeni on teknisesti parempaa ja järkevämpää tämän jälkeen. 
Kesäsalikausi on avattu ja raudat kolisee taas autotallisali Rautis Gymillä. 
Kurssi teki myös hyvää omalle motivaatiolle ja antoi paljon ajattelemisen aihetta. Kolme vuotta sitten olin itse vastaavalla kurssilla oppilaana muutaman vuoden treenitaustalla ja välillä mietin, että ihan yhtä heikko olen kuin silloinkin. Ei muuten pidä paikkaansa. Penkkiin on tullut lisää lähemmäs 15 kiloa, kyykkyyn 40 kiloa ja maastavetoon lähes 30 kiloa. Ja matka jatkuu edelleen. Tässä harrastuksessa parasta onkin se, että ei tarvitse ressata sitä, että pitää olla valmis ensi viikolla tai vuoden päästä. Aikaa on, tää reissu on vasta alussa. 
Teepaitakelitkin on ollut välillä. 
Tämä kevät ei ole kuitenkaan ollut ihan otollisinta nosteluaikaa, kun arki on täyttynyt kaikenmaailman Youtube-hömpötyksestä. Reenit olen kyllä tehnyt, mutta pää ei ole ollut ihan mukana. Vajaan kolmen viikon päästä Tampereella järjestetään SELL Games -opiskelijakisat ja yhtenä lajina monen muun joukossa siellä kisataan voimanostossa. Ilmottauduin mukaan, mutta viimeksi tänään ihmettelin, että oliko ihan pakko? Just nyt ei ehkä kaipaisi yhtään mitään ylimääräistä äksöniä elämään, mutta ei siitä kisasta tartte ottaa mitään ressiä. Naisia on sen verran vähän kisassa mukana, että sarjoja on vain kaksi, alle 63 kiloiset ja yli 63 kiloiset. Onneksi sentään ymmärsin ilmottautua jälkimmäiseen sarjaan, koska mielessä kummittelee edelleen viime kisojen painajaismaisen nälkäinen painonveto. Tällä kertaa taktiikka taitaakin olla se, että menen kisavaakalle justiinsa sen painoisena, kun satun aamulla olemaan ja nostan just sen verran mitä sinä päivänä nousee. Nyt ei ehkä kantti kestä mitään painonvetoja tai kisataktikointeja. 
Salikissat! Meillä on muuten nykyään kaksi Leokon (siis sen tankomerkin) virallista kisatankoa, kun ostettiin toinen viime viikolla. Nyt ei tartte enää reenailla millään jätetangoilla!
Tänään oltiin treenailemassa omalla salilla ja Rahkaäijä kävi välissä kotona sisällä ja takaisin tullessaan toi mukanaan karvaisen yllätyksen. Leoko pääsi vähän haistelemaan, maistelemaan ja katselemaan autotallisalia, kuten kunnon levypainomerkin mukaan nimetyn kissan kuuluukin. Leoko oli hämmennyksen vallassa ja eniten sitä tuntui melkein kiinnostavan ikkunan takana näkyvä puisto ja sen linnut. 
Hyi, haiseepa nää mavesukat pahalta! 
Kovin kauaa Leoko ei salilla viihtynyt ja käskystä juoksi takaisin kuljetuskoppaansa. Mutta kyllä salikissan pitää joskus salillakin käydä! Perheen toinen karvakaveri Leo tuskin pääsee vierailemaan salilla, koska se taitaa enemmän viihtyä sohvalla ja saunan lauteilla. Se ei ole niin sporttista tyyppiä!
Leoko ei pitänyt yhtään kyykkäämisestä! 
Meillä on aika mielenkiintoinen ja jännä viikko tulossa ja ehkä eniten arjesta poikkeava juttu on luvassa keskiviikkona, kun saadaan vieraita oikein Lontoosta asti. Discovery Channel tulee meille kuvamaan erästä tv-ohjelmaa ja etukäteen tulikin pyyntö, että saavathan kuvata myös meidän treeniä. Nähtäväksi jää, tullaanko ohjelmassa näkemään myös hullujen suomalaisten hulluja treenejä. :D

8 kommenttia:

 1. Ohhoh, tehän ootte feimejä :D
  Tsemppiä kisoihin! Itelläkin sama fiilis että tarviiko ihan joka juttuun kuitenkaan mennä kun kaveri houkutteli väriestejuoksuun ja katselin tossa Tukholman puolimaratonia, muutenkin olisi jo Helsinki city run ja Helsinki street run, tarttis varmaan töitäkin tehdä välillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tavallaan. :D
   Kiitti! On vaan niin kivaa sanoo kaikkeen joo ja kaikki urheilutapahtumat kuulostaa kivalta, jos siihen on vielä kolme kuukautta aikaa. :D

   Poista
 2. Hei just mietin et kuinkaha pääsis johonki voimanostokurssille! Eksää vois pitää jotai tyttöjen kurssia viä ennen kesää? :) Missä käytäs läpi iha perusjutut. Jooo! Ja sais kissatki tavata, yhdistetty kissa- ja voimanostokurssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mää voin harkita sellasta minikurssia tuolla meidän salilla, jos vaan aika riittää tässä keväällä!

   Poista
 3. Joko omalta salilta löytyy seinältä taulu jossa näkyy parhaat tulokset/salin ennätykset, tuosta ehkä vieläkin lisämotivaatiota treeniin vaikka muutenkin taitaa motivaatio olla kohdallaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollasta tulostaulua ollaan harkittu, varmaan tulee jossain kohtaa. :) Kyllä se motivaatiota varmaan toisi, että voisi aina yrittää päivittää tulostaulun!

   Poista
 4. Ei sua turhaan mannekiiniksi pyydetty silloin 2014 Bodytreeni-lehteen kun yritettiin artikkelisarjaa sinne kirjoittaa. Jäi kolmeen artikkeliin, kun lehti ei halunnut mitään vaivannäöstä maksaa, mutta kiitos kuitenkin siitä yhdestäkin penkkausmannekiinikuvasta! Ei ole juttua ilman kuvia.

  Nyt jatketaan ilman persaukista lehtitaloa blogin parissa: https://joukokivilihakourumaki.wordpress.com/

  Terveisin Heidi ja Jokke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten hauskaa, että jotkut on tunnistanut mut siitä kuvasta, vaikka ei edes päätä näy tangon takaa! Ja kerron edelleen legendaa kaikille siitä, kuinka Jouko sun sormi jäi sinne tangon ja häkin väliin ja sitten verta oli kaikkialla.

   Erittäin hyvää jatkoa ja tsemppiä alkaneelle blogiuralle!

   Poista